32. kolo
30.04.2011 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 2:0

Mistrovská Borussia Dortmund ke své dnešní korunovaci potřebovala příznivý výsledek z RheinEnergieStadionu a ten se dostavil beze zbytku. Köln díky trefám Novakoviće po dlouhých letech porazil v derby Leverkusen, jenž tak za letošní skvělou sezónu bude odměněn "jen” druhým místem.

Domácí outsideři měli vstup do zápasu mnohem lepší, překvapivě aktivním pojetím dělali hostům problémy, akorát vyložených šancí moc neměli. Za jedinou takovou se v první půli dá považovat situace ze třinácté minuty, kdy Podolski hledal před kasou svého kolegu Novakoviće, který se dle svého zvyku pohyboval na hraně ofsajdu, jenže na míč přesto nedosáhl. Leverkusen se do hry začal dostávat až po dvaceti minutách hry a po Ballackově příhře ho hned mohl poslat do vedení Castro, jenže zblízka branku trestuhodně minul.

Bayer 04 kontroloval hru, směrem dopředu ale začal být nebezpečný až po změně stran. Nejprve z kroku pálil Augusto a jeho rána z dálky skončila na horní síťce, stejný hráč pak v 52. minutě uličkou našel Kießlinga, ten ale před vyběhnuvším Rensingem podebral míč o trochu více, než bylo třeba, a trefil břevno. I na druhé straně ale visel úvodní gól zápasu na pověstném vlásku, když Petit skvěle uvolnil Brečka a ten předložil před branku Novakovićovi, který ale na balon těsně nedosáhl.

Slovinský ostrostřelec si však zlepšil reputaci v 67. minutě, kdy mu míč skrz hostující obranu prostrčil opět Brečko a Novaković vybíhajícího Adlera zkušeně přeloboval - 1:0. Od té chvíle se již Kozlové jen bránili a tlak Leverkusenu takřka s každou minutou rostl. V 76. minutě pak při domácích znovu stáli všichni svatí, když tečovaná rána Augusta skončila na tyči a dorážku Kießlinga z brankové čáry odvrátil Geromel.

Celku z města farmacie dnes zkrátka nebylo přáno a v 82. minutě byly z jeho pohledu veškeré naděje na titul pryč. Petitovu dělovku z přímého kopu dokázal Adler pouze vyboxovat před sebe, kde už úřadoval král pokutového území Novaković. Opakovaný záběr sice odhalil těsný ofsajd, na stavu 2:0 to ale nic neměnilo. Bayer už se ve zbývajících minutách na senzační zvrat nezmohl a domácí tak mohou slavit velký krok vstříc záchraně.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele