32. kolo
30.04.2011 15:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 3:0

Eintracht nezvládl derby v Mainzu a vzhledem k ostatním výsledkům se dostal do nečekaně složité situace, svěřenci Christopha Dauma se nachází na šestnácté příčce, pouze dva body před mocně finišujícím Gladbachem. Mainz si naopak v podstatě zajistil účast v Evropské lize.

Hosté vstoupili do utkání lépe, už ve třetí minutě našel Clark Gekase, jeho ránu ale obrana FSV zablokovala. Mainz odpověděl o tři minuty později, po rohovém kopu Schürrleho mířil nepřesně Soto. Domácí začínali postupem času čím dál tím více diktovat tempo hry, po čtvrthodině hry našel Fuchs v dobré pozici Hellera, ten ale Fährmannovu branku těsně minul. Ve 20. minutě vypálil Soto a Fährmann měl s jeho střelou plné ruce práce.

O šest minut později už domácí vedli, Rode chyboval, toho využil Holtby, který následně našel nabíhajícího Ivanschitze, jenž zamířil přesně - 1:0. Eintracht nestíhal, domácí byli u každého míče dřív a bylo jen otázkou času, kdy navýší své vedení. To se stalo ve 38. minutě, Fuchs vypálil, Fährmann jeho ránu vyrazil pouze k Sotovi, a ten zvýšil na 2:0. Ve 43. minutě zastavil Rode na poslední chvíli unikajícího Hellera a sudí Stark vytáhl po krátkém rozmýšlení červenou kartu. Mainz využil přesilovku hned za dvě minuty, Bungert našel těsně před pokutovým územím Sota, a ten z první zamířil do pravého dolního rohu mimo dosah Fährmanna - 3:0.

Ani ve druhé půli se hráči Eintrachtu nepoučili, Fenin viděl za další zbytečný zákrok na Fuchse žlutou kartu. Mainz hrál v klidu, důkazem toho byla další akce Ivanschitze, který nakonec vypálil a Fährmann musel předvést další zákrok. V 55. minutě přišla ojedinělá možnost hostujícího celku, Wetklo podcenil dlouhý míč, ale Altintop toho využít nedokázal a mířil vysoko nad branku. Po hodině hry si Schürrle seběhl ze strany do středu a další pěknou střelou prověřil Fährmanna.

V 68. minutě se krátce po svém příchodu dobře uvedl Allagui, který z úhlu vystřelil, Fährmann vyrazil pouze k Holtbymu, jenž nedokázal usměrnit míč do odkryté branky. Za šest minut vystřelil nepřesně z dálky Fenin, vzápětí pálil na druhé straně Holtby, ale ani on nedokázal Fährmanna překonat. V 81. minutě našel Fathi Schürrleho, ten ale střílel hodně nepřesně.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele