32. kolo
30.04.2011 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 1:2

Ohromný krok vstříc záchraně dnes udělal mimo jiné také Stuttgart, který v malém bádenském derby otočil skóre na hřišti Hoffenheimu a po vítězství 2:1 má na sestupové příčky již pětibodový náskok, o nějž by ve zbývajících dvou kolech přijít neměl.

Obě mužstva od prvních minut hrála aktivně směrem dopředu, žádnou diváckou chuťovku ale prozatím nenabídla, protože jejich hru pranýřovalo ohromné množství nepřesností. Jedna taková ovšem hned ve čtrnácté minutě vedla k prvnímu gólu utkání. Tasci vysokou malou domů přivedl do problémů svého brankáře Ulreicha, který při pokusu zahrát hlavičkou chyboval a nabídl tím snadnou trefu hoffenheimskému mladíkovi Mlapovi - 1:0.

Hosté ale dlouho nelomili rukama a o dvě minuty později málem vyrovnali, když se Boulahrouz probil do vápna a trefil tyčku. VfB se snažilo, dlouho ale domácího gólmana Starkeho ani neotestovalo, což se změnilo až krátce před pauzou, kdy Starke musel předvést svůj vynikající reflex proti Kuzmanovićovi, načež Cacauovu střelu zneškodňoval na brankové čáře Vorsah.

Po obrátce nejprve málem hosty za jejich "hurá styl" ztrestal Babel, po milimetrově přesném centru Braafheida ale hlavičkou nepřekonal pozorného Ulreicha. Stuttgart tak mohl pokračovat v ofenzivním snažení a ve 63. minutě se dočkal, když Harnik využil díry v domácí obraně k pasu na Cacaua, jenž v samostatném úniku nezaváhal a skrze Starkeho nohy vyrovnal - 1:1.

Tím ovšem hosté neskončili, o pět minut později to byl znovu Harnik, kdo vzal míč Ibertsbergerovi a vřítil se do vápna, kde jej poslal k zemi Vorsah. Sudí Brych poprávu neváhal ani vteřinu a nařízený pokutový kop chladnokrevně proměnil Kuzmanović - 1:2. Hoffenheim byl slepenými góly ve vlastní síti úplně konsternován a jen skvělý Starke ho při tutovkách Harnika a Pogrebňaka uchránil před třetí brankou. V závěru tak tři body z pohledu VfB visely na vlásku, Sigurdsson ale z přímého kopu trefil jen tyč a hosté již výhru udrželi.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

VFB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele