Bundesliga - souhrn 28. kola

01.04.2011, 22:52, aktualizováno 03.04.2011, 19:22
Komentáře a souhrny
Novakovič v samém závěru vystřelil 1. FC Köln výhru nad Norimberkem. Dortmund si poradil s Hannoverem a získal tři body, totéž platí o Leverkusenu, který vyhrál v Kaiserslauternu. Bayern jediným gólem porazil Gladbach, Mainz jenom remizoval 1:1 s Freiburgem a stejným výsledkem skončil i duel Werder - Stuttgart. Remíza se zrodila i v Hoffenheimu, kde hrál Hamburk...

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:1

03.04.2011 17:30

Góly: 85. Mario Mandžukić - 59. Alexander Meier

Vlci se nakonec přecejen dokázali vzepřít osudu a dočkali se zasloužené vyrovnávací branky, svěřenci Felixe Magatha tak díky lepšímu skóre předstihli St. Pauli a posunuli se na sedmnáctou, tedy barážovou příčku. Na svého dnešního soupeře aktuálně ztrácejí čtyři body.

Vlci dávali od začátku jasně najevo, kdo bude v dnešním utkání diktovat tempo hry, první velkou možnost si vybojovali v deváté minutě, Josué dobře hledal v pokutovém území Diega, tomu ale nevyšel krok, a tak na míč nedosáhl. O čtyři minuty později fauloval Ochs těsně před vápnem Schäfera a proti následné standardní situaci Diega musel předvést první skvělý zákrok Fährmann. Z následného rohového kopu Diega hlavičkoval nad branku Kjaer.

V 19. minutě přišla ojedinělá příležitost Eintrachtu, ze standardní situace dobře centroval Tzavellas, ale Gekas hlavičkoval pouze do místa, kde stál připravený Benaglio. Hned vzápětí se po spolupráci s Grafitem dostal do zakončení hezkou individuální akcí Helmes, ale Fährmann byl opět na správném místě a balón vyrazil. O pět minut později rozehrával další rohový kop Diego a do zakončení se tentokrát dostal Helmes, ale znovu ztroskotal na výborném Fährmannovi.

Po půlhodině hry napřáhl z velké dálky Kjaer, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal. Ve 38. minutě zahrozili po delší době opět hosté, ale Altintop nedokázal Meierův centr usměrnit do branky. Těsně před koncem první půle se v další šanci ocitl Helmes, ale ani tentokrát nedokázal překonat bezchybného Fährmanna.

O poločasové přestávce provedl domácí trenér Felix Magath změnu, Grafiteho nahradil na hrotu Mario Mandžukić. Ve 48. minutě se po dalším dobře zahraném rohovém kopu Diega dostal do akrobatického zakončení Friedrich, ale v obtížné pozici nedokázal trefit odkrytou branku. Vzápětí se do další příležitosti dostal Helmes, ale tentokrát nedokázal prozměnu trefit vůbec branku, to se o chvíli později povedlo hlavičkujícímu Mandžukičovi, ale ani on nedokázal najít recept na hostujícího gólmana.

V 58. minutě prostrčil míč Jsoué na Diega, ale ten v tísni nedokázal zakončit. O minutu později celá Volkswagen Arena ztichla, Altintop vystřelil, Benaglio vyrazil před sebe, kde číhal osamocený Meier a poslal tak svůj tým do nečekaného vedení - 0:1. Odpovědět chtěl po přihrávce od Mandžukiće Friedrich, ale branku přestřelil, vzápětí dostal domácí stoper po souboji s Franzem a následné potyčce druhou žlutou kartu a musel tak hřiště předčasně opustit.

V 75. minutě rozehrával další standardní situaci z výhodné pozice Diego, ale Fährmann byl opět na místě a uchránil tak pro svůj tým vedení. To už ovšem nezvládl o deset minut později, Diego nacentroval z hloubi pole na rozběhnutého Mandžukiče, a ten hlavou poslal balón nezadržitelně do sítě - 1:1. Vlci mohli nakonec ještě slavit plný bodový zisk, ale Diego nedokázal z další standardní situace zamířit přesně a Schäfer trefil pouze skvělého Fährmanna.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FC Norimberk 1:0

03.04.2011 15:30

Góly: 90. Milivoje Novakovič

Köln si zásluhou trefy Novakoviče z nastaveného času připisuje sedmou domácí výhru v řadě a posunuje se tak do klidného středu tabulky. Norimberk naopak propásl další možnost protlačit se na příčky zaručující start v evropských pohárech.

Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější, ale žádnou větší šanci si vytvořit nedokázali. Postupem času se hra začala vyrovnávat, ale spíše než fotbal byl k vidění boj ve středu hřiště s velkým množstvím faulů na obou stranách. První možnost na otevření skóre si vybojovali ve 21. minutě domácí, Geromel dobře prostrčil míč na rozběhnutého Brečka, ten si poradil s Plattenhardtem a z pravé strany vyslal povedený centr do pokutového území, kde hlavičkoval na přední tyči nepřesně Podolski.

Další zajímavá šance se zrodila o osm minut později, Rensingův výkop hlavou prodloužil Novaković na rozběhnutého Peszka a ten špičkou kopačky donutil vyběhnuvšího Schäfera k zákroku. Vzápětí přišla také příležitost na druhé straně, ale Gündoganův pokus nemohl Rensinga ohrozit. Po půlhodině hry předvedli Kozli ukázkový rychlý protiútok, míč se po ose Peszko - Podolski dostal až k Mohamadovi, ten ovšem zakončoval nepřesně. Do konce prvního dějství se ještě do nečekaného zakončení dostal Hegeler, ale na Rensinga se mu vyzrát nepodařilo.

Druhá půle se dlouho nesla v podobném duchu jako ta první, Kozli se snažili, hráli s míčem, ale žádnou příležitost k ohrožení hostující branky si nevypracovali. Ke kuriózní situaci došlo v 61. minutě, Wolf srazil k zemi Peszka a hostující kouč Dieter Hecking neváhal a pod hrozbou druhé žluté karty kapitána Wolfa raději stáhl a místo něj poslal na trávník Pera Nilssona.

O sedm minut později poslal z levé strany do pokutového území pěkný centr Podolski, na přední tyči se snažil akrobaticky zakončit Novaković, ale tečovaná střela mířila vysoko nad branku. V 85. minutě se v další šanci ocitl Novaković, ale ze slibné pozice trefil pouze dobře postaveného Schäfera. Vzápětí mohl rozhodnout na druhé straně střídající Mintál, ale Rensing předvedl proti jeho dělovce parádní zákrok, a to se nakonec ukázalo jako rozhodující moment zápasu, protože v nastaveném čase rozhodl po Peszkově přihrávce o osudu utkání Novaković - 1:0.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 0:0

02.04.2011 18:30

Góly: -

Duel v Sinsheimu skončil bezbrankovou remízou a svěřenci Michaela Oenninga tak ztratili další důležité body v souboji o Evropskou ligu. Hoffenheim zůstává i nadále ve středu tabulky.

Domácí byli od začátku aktivnější a diktovali tempo hry, první příležitost na ohrožení branky HSV si vybojovali v páté minutě, Beck z pravé strany nacentroval do pokutového území, kde nepřesně hlavičkoval Ibišević. O dvě minuty později přišla první možnost na druhé straně, Ben-Hatira rozehrál standardní situaci, k hlavičce se nejprve dostal Mathijsen, Rost míč vyrazil pouze před sebe, kde dorážel Son, ale ani on nedokázal procpat balón do sítě.

Potom se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, hrálo se především ve středu hřiště, hra byla často kouskovaná. Ve 22. minutě prostrčil Babel míč mezi Mathijsenem a Westermannem na rozběhnutého Ibiševiće, ten ovšem sám před Rostem vysoko přestřelil. O dvě minuty později napřáhl po přihrávce Firmina těsně za pokutovým územím Babel a mířil jen kousek vedle hostující branky. Těsně před koncem prvního poločasu střílel z velké dálky ještě Braafheid, ale ani on nedokázal zamířit přesně.

Po změně stran bylo dlouhou dobu nejzajímavější událostí střídání, nejprve přišla vynucená změna v hostujícím týmu, zraněného Mathijsena nahradil Jarolím, potom provedl změnu i domácí kouč Marco Pezzaiuoli, který stáhl Firmina a místo něj poslal na trávník Vukčeviče. V 55. minutě se o trochu vzrušení postaral Rudy, ale Rost si s jeho střelou ze standardní situace poradil.

Po hodině hry zakombinoval Jansen s Aogem, následnou střelu prvně jmenovaného si Starke pohlídal. Vzápětí centroval do pokutového území Jarolím a na míč nedoskočil Elia. Šest minut před koncem rozehrával rohový kop Sigurdsson, po následné skrumáži se do akrobatického zakončení dostal Mlapa a Rost musel vytáhnout parádní zákrok.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hannover 96 4:1

02.04.2011 15:30

Góly: 59. Karim Haggui (vl.), 64. Lucas Barrios, 73. Lucas Barrios, 83. Kevin Großkreutz - 57. Mohammed Abdellaoue

Dortmund otočil nepříznivě se vyvíjející duel s Hannoverem a udělal tak další krůček k vytouženému prvenství. Před svěřence Mirka Slomky se naopak dostal Bayern, který zvládl domácí souboj s Gladbachem.

Úvod utkání se nesl ve znamení vzájemného otukávání, postupem času ale začali být aktivnější přecejen domácí. První příležitost na ohrožení branky H96 přišla v šesté minutě, Götze se prohnal středem hřiště, místo přihrávky se rozhodl těsně za pokutovým územím vystřelit, ale Fromlowitz si s jeho ranou v klidu poradil. O chvíli později rozehrával standardní situaci ze zajímavé pozice Sahin, trefil ale jen místo kde stál připravený Fromlowitz.

Ve čtrnácté minutě přitukl Barrios patičkou Großkreutzovi, ten si následně poradil v souboji s Cherundolem a potom vracel zpátky Barriosovi, který se sice pěkně uvolnil, ale povedenou střelou trefil jen dobře postaveného Hagguie. O tři minuty později přišla první nebezpečná akce Hannoveru, Stindl vyslal dlouhou přihrávku na rozběhnutého Konana, Weidenfeller zcela zbytečně vyběhl, ale hostující kanonýr potom nedokázal v tísni zakončit do opuštěné branky.

Hned z protiútoku předvedlo BVB svou typickou rychlou akci, Hummels přesně našel na pravé straně rozběhnutého Götzeho, ten hned z první přihrával před branku na nabíhajícího Barriose, který ovšem nedokázal balón umístit mezi tři tyče. Vzápětí vyslal povedenou ránu jen těsně vedle Lewandowski. V 27. minutě zakončoval Konan z rychlého protiútoku slabě a nechal tak vyniknout Weidenfellera. Po půlhodině hry rozehrával rohový kop z levé strany Sahin, na centr si naběhl z druhé vlny Subotić a hlavičkoval jen těsně nad branku. Těsně před koncem první půle ještě střílel nepřesně Sahin.

Po změně stran udělal hostující trenér Mirko Slomka jednu změnu, místo nevýrazného Rausche poslal na trávník Jana Schlaudraffa. V 53. minutě napřáhl z uctivé vzdálenosti Barrios, ale branku trefit nedokázal. O čtyři minuty později ale z ničeho nic udeřilo na druhé straně, Pinto rozehrál se Schlaudraffem rohový kop a následně poslal pěkný centr do pokutového území, kde ho na zadní tyči usměrnil do brány Abdellaoue - 0:1.

Neuběhly však ani dvě minuty a už bylo vyrovnáno, po kombinaci Schmelzera s Großkreutzem se dostal k míči Götze, vyškolil celou hostující obranu a potom s pomocí Hagguie prostřelil Fromlowitze - 1:1. V 64. minutě se dostalo BVB do vedení, Schmelzer vyvezl míč, předal Benderovi, ten přenesl na opačnou stranu na rozběhnutého Piszczeka, jehož centr usměrnil do branky na přední tyči nabíhající Barrios - 2:1. V 73. minutě prostrčil Götze na rozběhnutého Barriose, ten využil chyby Hagguie a upravil na 3:1.

Sedm minut před koncem předvedli domácí další pěknou akci, Piszczek přihrál do středu Barriosovi, ten posunul z první patičkou na rozběhnutého Großkreutze, který z úhlu zvyšoval už na 4:1. Dortmund tak udělal další krůček k vytouženému mistrovskému titulu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 1:0

02.04.2011 15:30

Góly: 77. Arjen Robben

Bayern si udržel svou domácí neporazitelnost a po těžce vydřené výhře se udržel v boji o Ligu mistrů. Naopak Mönchengladbach potvrdil, že se mu v Mnichově trvale nedaří a odjel s prázdnou, díky čemuž si opět zkomplikoval záchranářský boj.

Jak se dalo čekat, Bayern vzal od začátku utkání iniciativu do svých rukou. Měl vyšší držení míče, velkou územní převahu, ale některé jeho přechody do útoku byly pomalé, k čemuž se ještě namíchal velký počet nepřesností. První šance utkání ovšem na svědomí měli hosté, Reus ale ani v jedné ze tří šancí prvních deseti minut neuspěl.

Na hřišti se toho ale moc nedělo. Utkání spíše vypadalo jako přátelské než mistrovské. Až do doby, kdy se taktovky chopil nizozemský dirigent Robben a třemi šancemi rozpálil domácí fanoušky. Avšak ty mnohem více hicovaly ztráty obou týmů - přes šedesát procent míčů totiž vyšumělo do ztracena.

Oba týmy nadále po Robbenových šancích postrádaly kreativitu a přesnost. V důsledku toho neviděli fanoušci ve vyprodané Allianz Areně během první půle jediný gól.

Po přestávce už bavorský celek působil zcela jiným dojmem. Stále sice soupeře převyšovali svou kvalitou, nicméně tentokrát prokázali více odvahy a bojovnosti. Nejblíže brance byl zase na dlouho Ribéry, jeho střela z patnácti metrů ale brankovou čáru nepřešla. Udeřit mohlo i na druhé straně, Reus ale v 58. minutě Badstuberova zaváhání nevyužil.

Tlak domácích pak začal znovu postupně narůstat, což vedlo trenéra hostí Favreho k tomu, aby na pravé straně zdvojil Francka Ribéryho, jemuž se už po tomto kroku nedařilo tolik se zapojovat do mezihry. Změny přišly i na druhé straně, Louis van Gaal do hry poslal Ottla s Klosem.

A ukázalo se, že to byly změny k lepšímu. Gómez měl sice v 73. minutě ještě vychýlená mířidla, nicméně za pět minut už toho litovat nemusel. Arjen Robben obral o míč Reuse, předal jej Ribérymu, jenž mu jej předložil tak, že nizozemský záložník mohl jen poděkovat a vstřelit jedinou branku utkání.

Zápas byl od té doby rozhodnutý, Borussia se už do ničeho vážnějšího nedostala a dále se tak topí v sestupovém bahně, zatímco Bayern snížil náskok Hannoveru.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 1:1

02.04.2011 15:30

Góly: 74. Sami Allagui - 2. Papiss Cissé

Plány Mainzu na postup do Evropské ligy začínají mít pořádné trhliny. Zatímco jindy by Mainz na domácím stadionu zcela jistě bodoval, dnes proti Freiburgu jen potvrdil, že zápasy na Bruchwegu jsou pro něj spíše přítěží a má jen bod.

Všechny taktické plány domácího trenéra Thomase Tuchela se rychle musely přeorientovat na útočné od 49. sekundy utkání. Fathi netrefil míč ideálně, Noveski se Svenssonem se nedohodli, míč tak propadl k Papissi Cissému, jenž z velkého úhlu prostřelil nešťastného brankáře Wetkla.

Mainz se snažil co nejrychleji odpovědět, nicméně byly z toho pouze dva volné kopy Schürrleho a Polanského, které ale branky nepřinesly. Utkání pak nemělo takřka žádný spád a bylo velmi hubené na brankové příležitosti.

Náročný divák si tak na vyprodaném Bruchwegu zoufal až do 39. minuty, kdy po Mujdžově centru hlavami neuspěli jak Caligiuri tak ani Cissé. Breisgauerští hosté pak nadále spíše drželi míč ve své moci a domácí trpěli nedostatkem nápadů.

Do druhého poločasu pak už nenastoupil Mainz, ale uragán. Domácí se rozhodli soupeře přetlačit a skoro se jim to povedlo. Rakouský reprezentant Ivanschitz ale v 51. minutě trefil jen pravou tyč. K tomu všemu se navíc přidal i pech hostí, kteří se od 64. minuty museli kvůli zranění lýtka obejít bez střelce do té doby jediné branky Cissého.

Dvě minuty na to se rozhodl střídat domácí kouč Tuchel, když Hellera nahradil Samim Allaguiem. Tuniský útočník do hry vnesl více života a také vyrovnávající gól. V 74. minutě si naskočil na ostrý Ivanschitzův roh a hlavičkou na protější tyč překonal Baumanna.

Domácí forvard měl šanci zcela otočit utkání takřka ihned po vyrovnání, tentokrát ale nechal vyniknout Baumanna. V závěru pak byla hra Mainze příliš vágní, soustřeďovala se spíše pouze na zabránění hostům v útoku. Šanci rozhodnout měl hrdina posledního utkání rýnskomohanského týmu Slišković, nicméně po Holtbyho přihrávce opět zakročil Baumann.

Pátému celku tabulky pak v první minutě nastavení nevytrhl trn z paty ani Holtby a utkání tak skončilo nerozhodně.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Bayer Leverkusen 0:1

02.04.2011 15:30

Góly: 74. Sidney Sam

V nepříliš pohledném zápase v Kaiserslauternu dokázal Leverkusen nejtěsnějším možným rozdílem zvítězit a z falckého města si odvézt všechny body.

Utkání se jako již tradičně na Betzenbergu hrálo ve skvělé atmosféře, ke které se v úvodních minutách přidalo i velmi slušné tempo. Největší šanci úvodních patnácti minut si vypracovali domácí, když Sam fauloval Hlouška, který pak posadil míč na hlavu Abela, jenž pak hlavou nasměroval míč těsně nad břevno.

Leverkusen měl v dalším průběhu utkání častěji míč na svých kopačkách, nicméně mu bohužel pro něj chyběla větší jistota a kvalita ve finální fázi, v níž většina jeho nadějně se rozvíjejících akcí končila.

Jedinou výraznější akcí Bayeru za první půlhodinu tak byla Vidalova plovoucí rána ze třiceti metrů nad břevno. Tlak Leverkusenu pokračoval, ale stále mu, stejně jako Balitschovi ve 36. minutě, chybělo přesnější zakončení.

Největší šanci si Werkself nechali na závěrečné minuty. Michal Kadlec takřka ztracený míč ještě vrátil do šestnáctky, tam hlavou přiťukl Ballack Rolfesovi, ale ten metr před Trappem pouze uklidil hlavičkou míč do jeho rukavic.

I do druhého dějství utkání vstoupili aktivněji porýnští hosté. Barnettův průnik při ponechané výhodě po faulu na Michala Kadlece ale skončil jen zakončením do domácího strážce tyčí Trappa.

V 59. minutě pak díky nedohodnutí se Rodneie s Jessenem postupovali do brejku Derdiyok se Samem, přihrávka prvně jmenovaného byla ale na objev letošní sezóny moc dlouhá a tak zasáhl na poslední chvíli skluzem Trapp.

Na další ohrožení branky si diváci na stadionu Fritze Waltera museli počkat dalších deset minut, Petsos ale z pětadvaceti metrů mířil jen do rukavic připraveného Adlera. Trápení hostů bylo ukončeno v 75. minutě. Před Derdiyokem se opět na levé straně otevřel prostor, švýcarské křídlo odcentrovalo, Trapp se nedomluvil s Rodneiem a centrovaný míč tak neudržel, ten se pak dostal k Sidneymu Samovi, jenž z voleje uklidil míč do brány.

Svěřenci Juppa Heynckese po vstřelené brance přenechali iniciativu domácím. Ti si sice udrželi větší držení míče, nicméně k žádné kloudnější akci, po níž by míč nezadržitelně směřoval na branku Reného Adlera, se nedostali. Leverkusen si tak připsal čtvrté ligové vítězství v řadě.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfB Stuttgart 1:1

02.04.2011 15:30

Góly: 35. Torsten Frings - 13. Tamás Hajnal

Záchranářský duel mezi Werderem Brémy a VfB Stuttgart nakonec skončil smírně, oba celky tak i nadále zůstávají v bezprostředním ohrožení.

Vstup do utkání měli lepší hosté, kteří se snažili být aktivní zejména po křídlech. Akce ze třinácté minuty toho byla jasným důkazem, Molinaro si na levé straně vyměnil míč s Okazakim, následně vyslal povedený centr do pokutového území, kde se dostal k hlavičce na zadní tyči Pogrebňak, Wiese míč vyrazil pouze před sebe, kde číhal nikým nehlídaný Hajnal, pro kterého už nebyl problém poslat balón do sítě - 0:1.

VfB ale po gólu nepochopitelně odpadlo a Werder se toho snažil okamžitě využít. Ve 28. minutě předvedl parádní zákrok proti střele Wesleyho Ulreich. O minutu později rozehrával rohový kop Frings, ke střele se v pokutovém území dostal Borowski, ale na brankové čáře odkopl balón dobře postavený Hajnal. Ve 34. minutě už bylo vyrovnáno, Borowskiho roh nedůrazně odhlavičkoval Boulahrouz a Frings napálil z 22 metrů míč s pomocí teče Niedermeiera do sítě - 1:1. Těsně před koncem prvního poločasu se po kombinaci Fringse s Borowskim dostal do zakončení ještě Avdić, ale v poslední chvíli dobře zasáhl Tasci a uchránil tak svůj tým od pohromy.

Po změně stran se chopili iniciativi znovu domácí, nejprve nedokázal usměrnit míč do brány po Fringsově přihrávce Wagner, vzápětí předvedl to samé Mertesacker. V 60. minutě centroval do pokutového území Marin a Wagner na míč v jasné šanci jen těsně nedosáhl.

Poté se dlouhou dobu nic nedělo, až v 82. minutě hlavičkoval po rohu Fringse nepřesně Pasanen. V závěru utkání předvedl dva parádní zákroky proti zakončením Wagnera Ulreich a vybojoval tak pro svůj tým alespoň bod. Werder si tak připsal remízu ve čtvrtém domácím utkání v řadě.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - Schalke 04 0:2

01.04.2011 20:30

Góly: 26. Raúl, 66. Julian Draxler

Schalke si i přesto, že byl zápas předčasně ukončen připisuje zcela zasloužené tři body a zároveň si tak zajištuje záchranu, Ralfu Rangnickovi tak vyšla obnovená premiéra na lavičce Königsblauen na jedničku. Naopak St. Pauli se zase více přiblížilo hrozbě sestupu.

Vstup do zápasu mělo lepší Schalke, první příležitost přišla už ve druhé minutě. Bartels fauloval Gavranoviče, nařízenou standardní situaci rozehrál Farfán, který se snažil povedeným centrem najít nabíhajícího Raúla, před kterým hlavičkoval dezorientovaný Asamoah do břevna, odražený míč nedokázal následně umístit do branky Höwedes. Vzápětí mohlo udeřit i na druhé straně, ale Asamoah s Takyim nedokázali zamířit přesně.

V páté minutě běžel sám na Pliquetta Gavranovič, obraný zákrok předvedl na poslední chvíli Thorandt, místo míče však trefil pouze nohu hostujícího útočníka, sudí Deniz Aytekin však nechal pokračovat ve hře a nedovolený zákrok neodpískal. O chvíli později vystřídal zraněného Gavranoviče na trávníku Edu. Po deseti minutách hry centroval z pravé strany do pokutového území Uchida, po nedůrazném odkopu Thorandta se dostal do zakončení Baumjohann, povedenou střelou ale mířil těsně vedle.

Potom se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, až přišla 26. minuta a Schalke se rázem dostalo do zaslouženého vedení. Farfán rozehrál rohový kop z pravé strany, na centr si na přední tyči naběhl Raúl, na jehož hlavičku směřující na vzdálenější tyč si dokázal Pliquett sáhnout, ale v cestě do sítě ji zabránit nedokázal - 0:1. Vzápětí se snažil povedenou ranou z dálky odpovědět Bartels, ale mířil nepřesně. Do konce prvního poločasu se dostal do zajímavé šance ještě Farfán, ale místo zakončení volil přihrávku na nabíhajícího Edua, před kterým skvěle zasáhl Thorandt.

Do druhé půle udělal hostující kouč Ralf Rangnick změnu, místo Baumjohanna poslal na trávník mladíčka Juliana Draxlera, ten chvíli po svém nástupu fauloval Bartelse a zblízka si tak prohlédl žlutou kartu. O chvíli později střílel nepřesně z velké dálky Hennings. Domácí se snažili být i nadále aktivní, ale Takyi míč špatně trefil a jeho střela tak Neuera ohrozit nemohla.

V 66. minutě zakombinovali na pravé straně Raúl s Farfánem, druhý jmenovaný pak nacentroval na opačnou stranu na Draxlera, který poslal míč do sítě podruhé - 0:2. O dvě minuty později fauloval Kalla podruhé v zápase Farfána, za což viděl druhou žlutou kartu a musel tak předčasně ze hřiště. V 74. minutě předvedlo Schalke podobnou akci jako při druhém gólu, ovšem s tím rozdílem, že před zakončujícím Draxlerem stihl včas zasáhnout Thorandt a uklidil tak balón do bezpečí.

V 79. minutě fauloval Farfána na poslední chvíli Bartels, za což viděl od sudího Aytekina červenou kartu a byl tak už druhým domácím hráčem, pro kterého skončil zápas předčasně. V 88. minutě se stala velmi nevídaná situace, na jednoho z asistentů hodil jeden z diváků plastový kelímek s pivem a sudí se rozhodli po vzájemné poradě utkání předčasně ukončit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund28205358:1765
2.Bayer Leverkusen28177457:3458
3.Bayern Mnichov28156760:3451
4.Hannover 96281621040:4050
5.1. FSV Mainz 05281431143:3545
6.1. FC Norimberk281261042:3742
7.Hamburger SV281251143:4441
8.SC Freiburg281151235:3938
9.TSG Hoffenheim28910942:3937
10.1. FC Köln281051338:4935
11.Schalke 0427961231:3333
12.Werder Brémy28891138:5433
13.Eintracht Frankfurt28951428:3832
14.1. FC Kaiserslautern28871336:4431
15.VfB Stuttgart28861447:5030
16.VfL Wolfsburg286101232:4128
17.FC St. Pauli27841529:4728
18.Borussia Mönchengladbach28651738:6223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (168)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro titul BVB ♥

Reagovat
homeles8

omg

Reagovat
smazaný uživatel

wolfsburg zacranit, stuttgart spadnout..aby se zpamatovali pred navratem do Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

V 88. minutě se stala velmi nevÝdaná situace......

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to dobře

Reagovat
jv

Už je to opravený, psal jsem to hodně narychlo, ale ani to mě neomlouvá.

Reagovat
herbage

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
jv

Přesně no, ale tak stane se, halvně že je to opravený. Jinak domluvil jsi se s kancikem na preview?

Reagovat
herbage

Jj, Werder už je napsaný a Hoffe píšu

Reagovat
jv

V pohodě, já jenom že jsem se nestihl kancika optat a tebe jsem na icq neviděl.

Reagovat
REPLIKATOR

Plastový kelímek....v 88. minutě.... to jsou trapáci ti rozhodčí a divák je k.... Pamatuju si jak v derby S (myslím že to bylo ono) taky hodili po asistentovi kelímek a dohrálo se to v klidu

Reagovat
jv

Tak rozhodnutí je vždycky na rozhodčím a Aytekin se to rozhodl po poradě ukončit.

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
smazaný uživatel

dobrá trefa a rozhodca trošku zafilmoval

Reagovat
smazaný uživatel

jinak prosim vas, co znamena to St. u toho pauli? svatý?

Reagovat
REPLIKATOR

FC Sankt Pauli, ano Sankt je podle slovnik.seznam.cz svatý

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
jv

St. je zkratka Sankt, oficiální název klubu je FC Sankt Pauli, ale všud se většinou píše St. Pauli. Jinak Sankt znamená skutečně svatý.

Reagovat
hefy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,teď ještě do základu Huntelaar,až se vrátí po zranění a to bude gólostroj Schalke půjde nahoru,to je jasný

Reagovat
jv

Hm, zranění Gavranoviče by mu mohlo nahrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že odejde do Ajaxu, protože v Schalke pro něj místo asi nebude. Navíc se uleví pokladně, když zmizí jeho plat

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíš,že zůstane a rozstřílí se.Je to jen moje domněnka,ale myslím,že to tak bude.Jen ať v Schalke je a za rok vystřílí titul

Reagovat
smazaný uživatel

Nahrát,to asi ne.On by se tam vrátil i tak,protože je o dost lepší Tak Huntelaare ukaž,že jsi nejobávanějším kanonýrem světa Huntelaar Vorwärts

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby neodchaze z Ajaxu do Realu, mohl by byt nekde uplne jinde, a to se i reprezentace tyce

Reagovat
smazaný uživatel

Co v reprezaentaci je i tak nejlepší,tak co

Reagovat
AjaxFans

Není náhodou nejlepší střelec kvalifikace?Doufá,že půjde zpět,furt bychom byli nějaké mega za něj v plusu.

Reagovat
jv

Vždyť je aktuálně spolu s Klosem nejlepším střelcem kvalifikace ME.

Reagovat
smazaný uživatel

smutné že mužstvo ako Schalke, ktoré hrá štvrťfinále LM musí bojovať o záchranu

Reagovat
Shevchenko

Teda pěkně se po tom ten rozhodčí složil, simulant jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

jakou energii cca. nabere takový kelímek od piva, že se po tom obvykle člověk zhroutí k zemi?

Reagovat
smazaný uživatel

to nebyl obyčejný kelímek, jako máme tady u nás v Čechách, tenhle byl nějaký s uchem, takže asi solidně tvrdý, byl na něj potom záběr...

Reagovat
AjaxFans

Kvalitní tuplák,jo?

Reagovat
smazaný uživatel

kelímok s uchom ? to som ešte nevidel

Reagovat
skorpikk

Docela z dálky, koukám, že se trefili

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi úplně jedno, co si o mě budete myslet, je mi úplně jedno, jestli byl rozhodčí simulant, je mi úplně jedno, jakou energii kelímek od piva nabral, jisté je, že fanoušek nemá právo házet něco na pomezního a ukončení bylo správné.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Raul je kráľ

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel by som sa spýtať ,lebo s týmto som sa ešte nestretol počas stávkovania , ked som dal na Schalke čistú 2 na bwin ako to je teraz z vyplácaním ked bol zápas prerušený ??? ak by prišlo ku kontumácii tak by prepadla stávka ?

Reagovat
Al Capone

Raúl

Reagovat
slovaňáák

Zase o kousek blíž..

Reagovat
jv

Reagovat
doNny

..že zrovna z řad St.Pauli někdo jebne v 88.minutě něco na hřiště..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Reagovat
ACSMan

Dortmund

Reagovat
jv

Dneska to bylo extrémně důležitý vítězstí, zvláště protože jsme otočili nepříznivej vývoj, já bych v tý chvíli byl rád za remízu, ale o to jsem radši.

Jinak neskutečnej výkon předvedl Schmelzer, třaba při tom druhým gólu jak zastavil ten protiútok a potom hned vyvezl míč, z něj roste hodně zajímavej hráč pro repre.

Příště bych nechal Götzeho ve středu, kde je o 50% lepší než na pravý straně, kde bych nechal Kubu a Lewu bych posadil, stejně tam spíš překáží... Jinak dobře že se konečně trefil Lucas.

Reagovat
slovaňáák

Takhle bych to taky rád viděl, Kuba toho vymyslí a udělá za zápas víc než Lewa, takže ofenzivní trojice záložníků by byla ještě silnější. Už na začátku jara, kdy Mario odehrál pár zápasů uprostřed, bylo vidět, že mu to tam sedí mnohem víc než na kraji, kam se ale bude muset po návratu Kagawy vrátit. Na druhou stranu se Shinjim ve středu mu to na kraji šlo.

Reagovat
jv

Uvidíme jak to Klopp poskládá, ale podle mě nějaká změna přijít musí, protože první a druhá půle byla jako den a noc. Shinji se začne postupně vracet, takže uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa hral spatne?

Reagovat
jv

No na tom podhrotu mu to vůbec nesedí a Götze díky němu musí hrát napravo, kde je taky poloviční, zkrátka když nebude Kagawa, tak to chce Götzeho ve středu, Kubu napravo a Lewu na lávce, jinak to nefunguje, naskakovat může zatím jako žolík, což mu svědčí víc...

Reagovat
Arne

S Lewou na desitce byt hrat furt takhle, to ukazuje silu Sahina s Benderem. Kloppo by mel zakrocit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bender je supertalent, nahrada za Kehla

Reagovat
jv

Tak talent to určitě je, ale taky těží z formy celýho týmu a hlavně potom Nuriho, kterej za něj udělá strašně práce i dozadu. Ale je pravda že se Sven docela vyhrál a Kehl to bude mít zpátky do základu těžký, možná že dopadne podobně jako Dedé, což bych mu teda nepřál. Jinak jestli odejde z Leverkusenu Vidal, tak by se mohl chytnout i brácha, o kterým se říkalo že byl vždycky talentovanější...

Reagovat
jv

Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně jste nám pomohli dostat se na 3. místo

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

werder kdy jim to tam zacne padat, pizzaro chybel holt... a nejvic chybi ten ozil proste..

Reagovat
skteel

Kurňa Schalke vyhrálo a oni mi ty prachy nepřipíšou a nepřipíšou...

Reagovat
Arne

Vysledky docela slusny, BVB a S04. Zitra my pred plnym domem musime zpet na celo!!!

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

myslis Wislu?

Reagovat
Arne

Ani ne, hele... Ale te zitra taky budu fandit, ale ne kvuli situaci Lechu, ale atmosfere.

Reagovat
smazaný uživatel

zitra nefandim, budu typicky turista, co se de kochat atmosferou

Reagovat
jv

Hertha pěkně, teď to chce zvládnout ty dva těžký venkovní duely a poslední zápas s Augsburgem pojmout jako oslavu návratu do BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Super, bylo sice utrpeni to sledovat, ale ty body alespon trosku smyly (nikdy jsem si nevsimla, ze to slovo vypada napsane tak divne...) tu pachut z predvedene hry.

Reagovat
jv

No abych to řekl upřímně, tak dlouho jsem nudnější zápas nesledoval, srovnávat se to dá ale i z druhým poločasem včerejšího utkání v Sinsheimu, takže doufám že mi teď Vlci zlepší náladu, od Eintrachtu toho moc nečekám...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem zatim taky snad nevidela horsi zapas :-). Vetsinou sedim jako primrazena, nic nevnimam a nikdo na me nesmi mluvit, tentokrat jsem celou dobu jenom uvazovala, ze bych mela asi spis jit nekam ven, kdyz je tak hezky, nebo zacit pomalu zehlit tu hromadu pradla, co tu na me kouka z kose :-). Nekolikrat jsem si to prehodila na Proces H, ktery jsem mela rozkoukany predtim... Opravdu desny, doufam, ze pristi tyden to bude lepsi, clovek z toho ma pocit jenom ztraty casu (a to jeste ze alespon vyhrali :-) ).

Reagovat
jv

Naprosto chápu, já kdybych nepsal report, tak bych to asi nejspíš nedokoukal...

Reagovat
smazaný uživatel

No, je to nevdecna prace :-). Clovek musi sledovat i to, co se sledovat neda a co ho ani nezajima... Kolik lidi to tu vlastne ma na starost?

Reagovat
smazaný uživatel

Teda myslim ty reporty, preview, aktualizovani tabulek, clanky atd....

Reagovat
jv

Tak nás to v první řadě baví, jinak by jsme to nedělali... V sekci BL jsme na preview a reporty čtyři - Arne, kancik, Herbage a já, jinak ty ostatní věci to dělá Kily a někdy ho při službách střídají Arne a další redaktoři.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke vs. St. Pauli: Mohla bych se zeptat, proc maji Sch. a St. P. v tabulce jen 27 zapasu? To se nezapocitava, kdyz se nedohraje, i kdyz se z toho normalne deli body?

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, tak jsem si vsimla, ze ani body z toho neziskali. Tim vic me zajima, co se bude dit... To budou hrat znouv?

Reagovat
jv

Nn, buď se jim započte výhra 0:2 a nebo se zápas kontumuje ve prospěch S04, rozdíl by byl jen ve skóre, protože při kontumaci by byl výsledek 0:3, já se osobně přikláním k první variantě, s tím že se St. Pauli na nějakej zápas uzavře stadion a dostane mastnou pokutu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A kdy se to rozhodne? A proc by se pri kontumaci zmenilo skore? Ja vim, ze se ptam jako hlupak, ale opravdu nemam sajn :-). Je toho tolik, co se jeste musim naucit a dozvedet

Reagovat
jv

Snad v nejbližší době... Jinak neptáš se jako hlupák, proč? Při kontumaci je vždycky stanoven výsledek 0:3 ve prospěch postiženého týmu, snad jsem to napsal alespoň trochu srozumitelně...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha :), diky moc. Me napadlo akorat v souvislosti s tim vysledkem 2:0, ze treba tou kontumaci by jim jakoze prilepsili (jako odskodneni :-) ) tim jednim golem navic a tim o drobek vylepsili skore .

Reagovat
jv

Nz.

Reagovat
smazaný uživatel

řeší se myslim, jestli se to bude kontumovat

Reagovat
smazaný uživatel

Mareček v základu! lidi zlatí!!!

Reagovat
jv

Co to má jako společnýho s BL?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, on to nerozlišuje. Prostě někam se náhodou myší trefí a tam napíše záhadnou kombinací kláves na klávesnici nějaký nesmysl.

Reagovat
jv

Jj, to by dávalo smysl...

Reagovat
smazaný uživatel

tak mi ukaž článek o belgické lize...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to není aktuální. Tam si to nikdo nepřečte.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ti, ktere zajima Belgicka liga, urcite ano :-).

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne ti, kteří se zajímají konkrétně o Marečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ti si to snad dokáží vyhledat sami, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To mají každé kolo zjišťovat kdy/kde/kdo tam hraje? Článek na hlavní stránce o tom není a když se to objeví tady, tak si to aspoň někdo může pustit a zkouknout to.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je to tak zajímá, tak si to zjistí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezjistí, protože je to třeba nenapadne.

Reagovat
jv

Když je to bude tak strašně zajímat, tak je to snad napadne ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nenapadne, protože třeba minulé kolo nebyl ani na lavičce..

Reagovat
smazaný uživatel

tebe napadlo se podívat - zřejmě tě teda ten hráč zajímá a sleduješ ho... kdo je na tom stejně, tak taky dostane nápad podívat se po něm

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to nenapadlo.. Vůbec sem nečekal, že by mohl nastoupit v základu. takže sem rád, že to tu dal, protože se podívat můžu.

Reagovat
jv

Přesně, ale on to evidentně nechápe nebo spíš chápat nechce, takže nemá cenu mu něco vysvětlovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Tak o belgické lize se preview a reporty nepíšou takže to logicky není tolik aktuální jako jiné ligy, ale tady to prostě nemá co dělat.

Reagovat
jv

Co třeba využít ten odkaz od W.G.M. a psát to pod jednotlivý články?

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti na tom tak vadí? Sice je to OT, ale je to zajímavá zpráva týkající se našeho fotbalu.. Třeba pro mě je to cenná informace.

Reagovat
smazaný uživatel

takže by to bylo vhodnější hodit do sekce GL

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Protože to je český hráč? teda vy jste hovaďáci, když to číst nechcete, tak to nečtěte.. Spoustu jiných lidí to zaujme.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost. Nejde to nečíst, když si projíždíš všechny příspěvky. Kdyby si sem každý za chvíli začal házet OT a odůvodňovat to tím, že je to český hráč a lidi to zajímá, tak to tu můžeme zabalit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to snad přečteš a přejdeš, protože tě to nezajímá, ne? Tenhle článek byl na TOPu tak to sem prostě dal.. Nic špatnýho v tom není, do L1 se dávají taky takový OT a nikdo nikdy na to neměl kecy..

Reagovat
smazaný uživatel

Že na to v sekci L1 nikdo nikdy neměl kecy neznamená, že na to nemůžeme mít kecy my. Prostě sem to OT nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jste nadutí Němčouři.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Hm, tak to je vážně argument, tohle nemá cenu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Ty vole, ty ses fakt ukaz...

Reagovat
smazaný uživatel

Myšleno ze srandy.. Ale tak pro některé zdejší. Nikde jinde se OT tolik neřeší jako tady. Jestli je tu mít nechcete, tak se distancujte, zkuste se domluvit s PJ, aby Německo taky nedával do hlavní nabídky a bylo to schované třeba podobně jako Belgická liga. To pak budete mít jistě klid.

Reagovat
Arne

Me je uplne u prdele, jestli bude nekde zakopana, ale hazet sem nejakyho Marecka, to mi prijde jako vrchol debility... A ta tvoje radoby srovna zrovnatak.

Reagovat
Arne

radoby sranda melo byt

Reagovat
smazaný uživatel

Vrchol debility je z toho článku udělat takovýhle vlákno, kluci.. Kdyby jste to přešli, tak je to jen jeden příspěvek.

Reagovat
Arne

Asi mas pravdu, ta prvotni debilita ale prisla z vasi strany... Kdyby to sem nepsal, tak si usetrime cas straveny nad timto nesmylem.

Reagovat
JozkokozleJ

Toto je jeden z najkultovejsich prispevkov, ktore som tu kedy cital. Fakt parada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nekurvi tu diskuzi, tak krasne tu bez tebe bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Říká někdo s referátem o polský lize v souhrnu Gambrinus ligy. Kážeš vodu, koukám..

Reagovat
smazaný uživatel

to je aspon k veci...

Reagovat
smazaný uživatel

Ohromně

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec je v Polsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, poslední zmínka o tom, že se zítra jede do Osvětimi a Hradce úplně doslova mění celou situaci. Mareček měl nabídky jít do Německa, to je v tom případě taky dostatečně k věci.

Reagovat
smazaný uživatel

neni, protože to neni vůbec zmíněno

Reagovat
smazaný uživatel

Pac je velky ohlas a hodne lidi zajima Polska liga na GL a docela casto se tam resi. Belgie ma beztak blize k zabozroutum, tak si to reste tam

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie je stejně blízko k Francii jako ke skopčákům... Ohlas to má opravdu obrovský, to je vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

nerikam dnes

Reagovat
Arne

On neni ohlas jako ohlas... Kdezto u GL to lidi skutecne zajima, tak tady to lidi jen nasrava.

Reagovat
smazaný uživatel

Vás to nasrává tady, mě nasrává Polsko v GL.. Jak říkám, káže vodu..

Reagovat
Arne

Co nam sem zase tahas neco zpod GL? Me to nezajima. A ten rozdil jsem ti vysvetloval nahore, jen tak mimochodem.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych netahal? To jste tady nějaká uzavřená společnost, nebo co?

Reagovat
Arne

Jde mi o to, ze vy tady udelate kokotinu a ty ji obhajujes tim, ze nekdo vam tohle same dela u GL... A ze to tady nema co delat, tos de facto priznal sam tim, kdyz jsi napsal, ze tam vas to taky sere.

Reagovat
smazaný uživatel

Je jeden rozdíl, mě to sere, ale nic na to neříkám.. Vy se tady na něj sesypete jak vosy na med. Pak sem přijde Trevor, kterej dělá naprosto to stejný a tady na to nadává..

Reagovat
Arne

No kdyz nas to sere, tak se ozvem... Co je zase spatnyho na tomhle?

To s Trevorem si reste tam a nepodsouvej mi to jako argument, "ze kdyz to delaji nam u cesky, tak proc to nemuzeme delat my tady".

Reagovat
smazaný uživatel

Že si to tu zaserete daleko víc? Ale tak to už je na vás..

Trevor to na mě vytáhnul tady, tak reaguju tady.. Nepodsouvám to jako argument, nýbrž jako zhodnocení situace, která se objevila tady a tak je jí třeba řešit tady.

Reagovat
Arne

Ja chci nejaky argument, situaci si zhodnotim sam... A na to, ze tady to nezajima nikoho a to Polsko mezi prispevovateli v cesky sekci jo, jsi mi jeste nenapsal nic.

Jinak jo, zasrali jsme si to jeste vic, kazdopadne kdyz to tak nechame, tak nam to tu hudete hyzdit furt.

Reagovat
smazaný uživatel

Někoho to jistě zajímá, já budiž příkladem.

Hyzdit si to budete sami, když budete pořád takhle nadutí..

Reagovat
smazaný uživatel

to ti Typek mohl rovnou poslat sms

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Jj, vlastne nase nadutost je pricinou vseho... Sebe prosim te jako priklad nedavej, ty v diskusich EF jsi takovej exot, ze zadnej jinej takovej snad existovat nemuze.

Reagovat
jv

Tak když jsem mu odpovídal, tak jsem netušil že to způsobí tohle, i když to nebylo přímo na něj a zapojil se do toho i kancik, ale to na tom nic nemění, neměli jsme mu odpovídat, protože s ním se nikam nedojde... Ten si píše furt ty svý nesmysly...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty jsi pořádnej nadutec .. I kdybych opravdu byl ten největší exot, kterej vůbec existuje, tak mám právo na to sem chodit a být informovanej úplně stejně jako ty, největší specialista na evropský fotbal a ten jehož tichošlápkovský názor ani není nikde raději vidět.

Reagovat
Arne

Hezký...

Reagovat
smazaný uživatel

tady Marecek nezajima nikoho, Ekstraklasa v GL zajima celkem dost lidi a nejenom Banikovce...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímá to dost lidí.. Mě třeba určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

když se to týká našeho fotbalu tak to bude lepší, když to bude v sekci o naší lize, kde to bude zajímat více lidí

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

No, takto. Pokud Wolfsburg nespadne, nebo Felix neudělá nějakou Schalke transferrošádu, tak jim dodá na psychice, sehraje je a půjde hóódně vysoko. Je sráží debilní chyby, špatná fyzička a labilní psychika, ale jinak ten kádr kvalitativně s 1-2 chytrými přestupy může být někde těsně pod Bayernem...

Gratulace Christophovi, mám ho rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Daum

Reagovat
jv

Mám stejnej názor, Felix udělá v létě čistku, hráči jako Tuncay a Mbokani skončí a místo nich si přivede svý koně a mohlo by to fungovat. A ač je moc nemusím, tak Felixovi přeju úspěch.

Reagovat
Arne

Asi jo, bohuzel, ono VfL je klub jemu sity na miru... Proto ale musime doufat, ze se nezachrani. V pripadne barazi bych snad fandil i Bochumi proti nim a to uz je teda co rict.

Reagovat
jv

Tak VfL jako takovým nepřeju, ale zase Felixovi jo, i když teď to bude mít neskutečně těžký, vzhledem na los budou klíčový ty další domácí zápasy, tam se rozhodne... Ale nic jistýho rozhodně nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš recht. Jinak u už senilního Felixe se dá soudit že zase nenechá kámen na kameni. Pokud bude mít správnou ruku a doplní mužstvo tak by se rozhodně měl prát o poháry, ale to je hudba budoucnosti.

Daum se dostal do ideálního mančaftu kde může jenom získat. Od něho do příští sezonu budu čekat hodně. Persona.

Reagovat
jv

Toho senilního Felixe bych si odpustil... Jinak hrát o poháry můžou klidně příští sezónu, nemusí to být žádná hudba budoucnosti, stačí to jen trochu doplnit.

Jinak s tím Daumem bych to tak řůžově neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga je Nemecka liga nebo Belgicka?

Reagovat
smazaný uživatel

Rakouská.

Reagovat
smazaný uživatel

je to hustý . top kluby z Německa se štěstím obsadí top nesestupových příček, letošní sezóna je opravdu překvapující ve všech hlavních evropských ligách, jen ta německá v tom dál setrvává

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli je ideální nazvat mančaft "top klubem" když má z 28 zápasů 6 výher

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele