28. kolo
02.04.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 1:1

Plány Mainzu na postup do Evropské ligy začínají mít pořádné trhliny. Zatímco jindy by Mainz na domácím stadionu zcela jistě bodoval, dnes proti Freiburgu jen potvrdil, že zápasy na Bruchwegu jsou pro něj spíše přítěží a má jen bod.

Všechny taktické plány domácího trenéra Thomase Tuchela se rychle musely přeorientovat na útočné od 49. sekundy utkání. Fathi netrefil míč ideálně, Noveski se Svenssonem se nedohodli, míč tak propadl k Papissi Cissému, jenž z velkého úhlu prostřelil nešťastného brankáře Wetkla.

Mainz se snažil co nejrychleji odpovědět, nicméně byly z toho pouze dva volné kopy Schürrleho a Polanského, které ale branky nepřinesly. Utkání pak nemělo takřka žádný spád a bylo velmi hubené na brankové příležitosti.

Náročný divák si tak na vyprodaném Bruchwegu zoufal až do 39. minuty, kdy po Mujdžově centru hlavami neuspěli jak Caligiuri tak ani Cissé. Breisgauerští hosté pak nadále spíše drželi míč ve své moci a domácí trpěli nedostatkem nápadů.

Do druhého poločasu pak už nenastoupil Mainz, ale uragán. Domácí se rozhodli soupeře přetlačit a skoro se jim to povedlo. Rakouský reprezentant Ivanschitz ale v 51. minutě trefil jen pravou tyč. K tomu všemu se navíc přidal i pech hostí, kteří se od 64. minuty museli kvůli zranění lýtka obejít bez střelce do té doby jediné branky Cissého.

Dvě minuty na to se rozhodl střídat domácí kouč Tuchel, když Hellera nahradil Samim Allaguiem. Tuniský útočník do hry vnesl více života a také vyrovnávající gól. V 74. minutě si naskočil na ostrý Ivanschitzův roh a hlavičkou na protější tyč překonal Baumanna.

Domácí forvard měl šanci zcela otočit utkání takřka ihned po vyrovnání, tentokrát ale nechal vyniknout Baumanna. V závěru pak byla hra Mainze příliš vágní, soustřeďovala se spíše pouze na zabránění hostům v útoku. Šanci rozhodnout měl hrdina posledního utkání rýnskomohanského týmu Slišković, nicméně po Holtbyho přihrávce opět zakročil Baumann.

Pátému celku tabulky pak v první minutě nastavení nevytrhl trn z paty ani Holtby a utkání tak skončilo nerozhodně.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele