28. kolo
02.04.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 1:0

Bayern si udržel svou domácí neporazitelnost a po těžce vydřené výhře se udržel v boji o Ligu mistrů. Naopak Mönchengladbach potvrdil, že se mu v Mnichově trvale nedaří a odjel s prázdnou, díky čemuž si opět zkomplikoval záchranářský boj.

Jak se dalo čekat, Bayern vzal od začátku utkání iniciativu do svých rukou. Měl vyšší držení míče, velkou územní převahu, ale některé jeho přechody do útoku byly pomalé, k čemuž se ještě namíchal velký počet nepřesností. První šance utkání ovšem na svědomí měli hosté, Reus ale ani v jedné ze tří šancí prvních deseti minut neuspěl.

Na hřišti se toho ale moc nedělo. Utkání spíše vypadalo jako přátelské než mistrovské. Až do doby, kdy se taktovky chopil nizozemský dirigent Robben a třemi šancemi rozpálil domácí fanoušky. Avšak ty mnohem více hicovaly ztráty obou týmů - přes šedesát procent míčů totiž vyšumělo do ztracena.

Oba týmy nadále po Robbenových šancích postrádaly kreativitu a přesnost. V důsledku toho neviděli fanoušci ve vyprodané Allianz Areně během první půle jediný gól.

Po přestávce už bavorský celek působil zcela jiným dojmem. Stále sice soupeře převyšovali svou kvalitou, nicméně tentokrát prokázali více odvahy a bojovnosti. Nejblíže brance byl zase na dlouho Ribéry, jeho střela z patnácti metrů ale brankovou čáru nepřešla. Udeřit mohlo i na druhé straně, Reus ale v 58. minutě Badstuberova zaváhání nevyužil.

Tlak domácích pak začal znovu postupně narůstat, což vedlo trenéra hostí Favreho k tomu, aby na pravé straně zdvojil Francka Ribéryho, jemuž se už po tomto kroku nedařilo tolik se zapojovat do mezihry. Změny přišly i na druhé straně, Louis van Gaal do hry poslal Ottla s Klosem.

A ukázalo se, že to byly změny k lepšímu. Gómez měl sice v 73. minutě ještě vychýlená mířidla, nicméně za pět minut už toho litovat nemusel. Arjen Robben obral o míč Reuse, předal jej Ribérymu, jenž mu jej předložil tak, že nizozemský záložník mohl jen poděkovat a vstřelit jedinou branku utkání.

Zápas byl od té doby rozhodnutý, Borussia se už do ničeho vážnějšího nedostala a dále se tak topí v sestupovém bahně, zatímco Bayern snížil náskok Hannoveru.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad 2 1 ale Bayern se bude hodne bat o vitezstvi s poslednim tymem tabulky to je husty

Reagovat
smazaný uživatel

4:1, Bayern tentokrate nezavaha!! Müller, Gomez a pokud bude hrat, tak Robben... Pokud ne, tak verim Altintopovi...

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 FC BAYERN Musíme uhrát dvojku 2.místo

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad bayern klopytne,to by byla senzace 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

17:3 ....3 chyby Gustava

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro ses trefil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele