28. kolo
03.04.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FC Norimberk 1:0

Köln si zásluhou trefy Novakoviče z nastaveného času připisuje sedmou domácí výhru v řadě a posunuje se tak do klidného středu tabulky. Norimberk naopak propásl další možnost protlačit se na příčky zaručující start v evropských pohárech.

Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější, ale žádnou větší šanci si vytvořit nedokázali. Postupem času se hra začala vyrovnávat, ale spíše než fotbal byl k vidění boj ve středu hřiště s velkým množstvím faulů na obou stranách. První možnost na otevření skóre si vybojovali ve 21. minutě domácí, Geromel dobře prostrčil míč na rozběhnutého Brečka, ten si poradil s Plattenhardtem a z pravé strany vyslal povedený centr do pokutového území, kde hlavičkoval na přední tyči nepřesně Podolski.

Další zajímavá šance se zrodila o osm minut později, Rensingův výkop hlavou prodloužil Novaković na rozběhnutého Peszka a ten špičkou kopačky donutil vyběhnuvšího Schäfera k zákroku. Vzápětí přišla také příležitost na druhé straně, ale Gündoganův pokus nemohl Rensinga ohrozit. Po půlhodině hry předvedli Kozli ukázkový rychlý protiútok, míč se po ose Peszko - Podolski dostal až k Mohamadovi, ten ovšem zakončoval nepřesně. Do konce prvního dějství se ještě do nečekaného zakončení dostal Hegeler, ale na Rensinga se mu vyzrát nepodařilo.

Druhá půle se dlouho nesla v podobném duchu jako ta první, Kozli se snažili, hráli s míčem, ale žádnou příležitost k ohrožení hostující branky si nevypracovali. Ke kuriózní situaci došlo v 61. minutě, Wolf srazil k zemi Peszka a hostující kouč Dieter Hecking neváhal a pod hrozbou druhé žluté karty kapitána Wolfa raději stáhl a místo něj poslal na trávník Pera Nilssona.

O sedm minut později poslal z levé strany do pokutového území pěkný centr Podolski, na přední tyči se snažil akrobaticky zakončit Novaković, ale tečovaná střela mířila vysoko nad branku. V 85. minutě se v další šanci ocitl Novaković, ale ze slibné pozice trefil pouze dobře postaveného Schäfera. Vzápětí mohl rozhodnout na druhé straně střídající Mintál, ale Rensing předvedl proti jeho dělovce parádní zákrok, a to se nakonec ukázalo jako rozhodující moment zápasu, protože v nastaveném čase rozhodl po Peszkově přihrávce o osudu utkání Novaković - 1:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele