28. kolo
03.04.2011 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:1

Vlci se nakonec přecejen dokázali vzepřít osudu a dočkali se zasloužené vyrovnávací branky, svěřenci Felixe Magatha tak díky lepšímu skóre předstihli St. Pauli a posunuli se na sedmnáctou, tedy barážovou příčku. Na svého dnešního soupeře aktuálně ztrácejí čtyři body.

Vlci dávali od začátku jasně najevo, kdo bude v dnešním utkání diktovat tempo hry, první velkou možnost si vybojovali v deváté minutě, Josué dobře hledal v pokutovém území Diega, tomu ale nevyšel krok, a tak na míč nedosáhl. O čtyři minuty později fauloval Ochs těsně před vápnem Schäfera a proti následné standardní situaci Diega musel předvést první skvělý zákrok Fährmann. Z následného rohového kopu Diega hlavičkoval nad branku Kjaer.

V 19. minutě přišla ojedinělá příležitost Eintrachtu, ze standardní situace dobře centroval Tzavellas, ale Gekas hlavičkoval pouze do místa, kde stál připravený Benaglio. Hned vzápětí se po spolupráci s Grafitem dostal do zakončení hezkou individuální akcí Helmes, ale Fährmann byl opět na správném místě a balón vyrazil. O pět minut později rozehrával další rohový kop Diego a do zakončení se tentokrát dostal Helmes, ale znovu ztroskotal na výborném Fährmannovi.

Po půlhodině hry napřáhl z velké dálky Kjaer, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal. Ve 38. minutě zahrozili po delší době opět hosté, ale Altintop nedokázal Meierův centr usměrnit do branky. Těsně před koncem první půle se v další šanci ocitl Helmes, ale ani tentokrát nedokázal překonat bezchybného Fährmanna.

O poločasové přestávce provedl domácí trenér Felix Magath změnu, Grafiteho nahradil na hrotu Mario Mandžukić. Ve 48. minutě se po dalším dobře zahraném rohovém kopu Diega dostal do akrobatického zakončení Friedrich, ale v obtížné pozici nedokázal trefit odkrytou branku. Vzápětí se do další příležitosti dostal Helmes, ale tentokrát nedokázal prozměnu trefit vůbec branku, to se o chvíli později povedlo hlavičkujícímu Mandžukičovi, ale ani on nedokázal najít recept na hostujícího gólmana.

V 58. minutě prostrčil míč Jsoué na Diega, ale ten v tísni nedokázal zakončit. O minutu později celá Volkswagen Arena ztichla, Altintop vystřelil, Benaglio vyrazil před sebe, kde číhal osamocený Meier a poslal tak svůj tým do nečekaného vedení - 0:1. Odpovědět chtěl po přihrávce od Mandžukiće Friedrich, ale branku přestřelil, vzápětí dostal domácí stoper po souboji s Franzem a následné potyčce druhou žlutou kartu a musel tak hřiště předčasně opustit.

V 75. minutě rozehrával další standardní situaci z výhodné pozice Diego, ale Fährmann byl opět na místě a uchránil tak pro svůj tým vedení. To už ovšem nezvládl o deset minut později, Diego nacentroval z hloubi pole na rozběhnutého Mandžukiče, a ten hlavou poslal balón nezadržitelně do sítě - 1:1. Vlci mohli nakonec ještě slavit plný bodový zisk, ale Diego nedokázal z další standardní situace zamířit přesně a Schäfer trefil pouze skvělého Fährmanna.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele