Bundesliga - souhrn 25. kola: Bayern sesazen z čela

17.03.2023, 22:27, aktualizováno 19.03.2023, 21:27
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Dortmundu (© AFP)

Dortmund šesti góly setnul 1. FC Köln a posunul se do čela před Bayern, jenž v neděli padl v Leverkusenu. Union Berlín po sérii ztrát zabral a porazil Frankfurt. Hoffenheim i díky dvěma penaltám Kramariće zamotal boj o záchranu výhrou nad 15. Herthou. Bochum si též pomohl, když zaskočil Lipsko. Naopak Stuttgart ani Schalke na chvostu nebodovaly naplno...

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 1:1

19.03.2023 19:30

Góly: 90+6. Karim Onisiwo - 55. Ritsu Doan

Evropské poháry se již Freiburgu netýkají, chtěl si tak po čtvrtečním nezdaru s Juventusem napravit reputaci v bundesligovém klání na půdě Mohuče, nakonec však musel být zklamaný. Až do samého závěru držel těsné vedení na své straně poté, co gólově zaúřadoval Ricu Dóan, jenže Mohuč v poslední možnou chvíli ještě srovnala, a to zásluhou trefy Karima Onisiwa.

Freiburg se ocitl v první větší šanci díky Sildilliovi, který se v 5. minutě trochu náhodně dostal k odraženému míči, zjevil se sám před brankářem Zentnerem, pokus mu každopádně zablokoval pohotový stoper Hanche-Olsen. Domácí následně zahrozili prostřednictvím francouzské spolupráce Caciho a Ajorqua, prvně jmenovaný centroval a druhý hlavičkoval, ale perfektní zákrok vytasil v 9. minutě gólman Flekken.

Od té doby se však oba týmy ofenzivně jaksi odmlčely, další klíčové okamžiky zápasu zkrátka přišly na řadu až po obrátce. Přitom v 55. minutě vyrobili domácí obrovskou chybu, kterou jejich protivník tvrdě potrestal. Bránící Fernandes si vůbec neporozuměl s Zentnerem, mohučský brankář se tak k meruně nepropracoval včas, aby ji sebral do svých rukavic, toho tedy využil napadající Dóan, jenž posléze skóroval do prázdné brány.

Přece se ovšem výběr Die Nullfünfer dočkal na konci tohoto měření sil vyrovnání. Kdyby přitom Höler v 87. minutě proměnil svou tutovku, odpor soupeře by hosté definitivně zlomili. Jenže ten měl ještě možnost s nepříznivým stavem něco udělat, a opravdu tak učinil. V šesté minutě nastavení, ač tvrdě obtěžován a bráněn, otočený navíc zády k brance, dokázal Ajorque prostrčil balón před bránu na Onisiwa, který z blízkosti pohotově zacílil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 2:1

19.03.2023 17:30

Góly: 55. Exequiel Palacios (pen.), 73. Exequiel Palacios (pen.) - 22. Joshua Kimmich

Bayern bude muset během reprezentační přestávky zpytovat svědomí. V posledním kole před kvalifikací na EURO 2024 venku nestačil na Leverkusen, a přepustil tak první bundesligovou příčku Dortmundu, který v sobotu nezaváhal s Kolínem nad Rýnem. Znovu se potvrdilo, že je letos mnichovský celek zranitelný a že s obhajobou titulu to nebude mít vážně vůbec snadné.

Úvodní okamžiky střetu byly hodně opatrné, domácí sice vybojovali v první desetiminutovce hned tři rohové kopy, avšak ani jeden z nich změnu skóre nepřinesl. V podstatě až v 16. minutě se Bayer ozval poprvé výrazněji, to když Frimpong přebral parádní kolmici od Palaciose, naběhl do šestnáctky a levačkou se pak snažil na bližší tyčce překvapit gólmana Sommera, ten ovšem jeho pokus dokázal zlikvidovat.

Bayern nepůsobil moc svěžím dojmem, jakmile se však dostal ke své vůbec první střele na bránu a vůbec do své první šance, okamžitě ji přetavil v přesný zásah. Goretzka se ještě z brankového území neodvážil zacílit, pro jistotu ještě předložil míč na ještě lépe postaveného Kimmicha, a ten poté, i s pomocí teče bránícího Kossounoua, usměrnil balón pod břevno.

Zbývající pasáže druhého poločasu žádnou dechberoucí ofenzivní podívanou nenabídly, pouze Diaby dvě minuty od inkasování mohl srovnat účty a ověřil připravenost Sommera, ten si ale připsal úspěšný zákrok. Do druhé půle následně Bayern vstupoval hned se třemi novými jmény. Hostující lodivod Julian Nagelsmann si moc dobře uvědomoval, že jeho tým nevykazuje optimální výkon, jakkoli pozitivním faktem mohlo být jeho průběžné vedení.

Ani příchody Comana, Gnabryho a Musialy ale útočné počínání mančaftu Stern des Südens neoživily. Domácí stratég Xabi Alonso naopak i nadále bezmezně věřil původní základní sestavě. A tenhle tah se ukázal býti správným. V 55. minutě došlo na vyvážení účtů, nařízena byla penalta číslo jedna poté, co Pavard ve vlastním vápně nešikovně přišlápl nohu Adliho. Balón si na bílý puntík postavil Palacios, jenž zkušeně zamířil do protipohybu Sommera.

A v 73. minutě mužstvo ze Severního Porýní-Vestfálska zahrávalo pokutový kop podruhé, protože Upamecano jednoznačně podrazil ve vlastní šestnáctce zase aktivního Adliho. Sudí Stieler vše viděl na videu, a Palacios následně další těžký okamžik zvládnul. Byť Sommer směr jeho zakončení tentokráte vystihl, na merunu prostě nedosáhnul. Hosté pak cestu za vyrovnáním nenašli, ač hned dvakrát Gnabry a jednou Davies napřímo ohrozili brankáře Hradeckeho.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Eintracht Frankfurt 2:0

19.03.2023 15:30

Góly: 53. Rani Khedira, 75. Kevin Behrens

Skvadra Urse Fischera zatím nastřádala už třináct vítězství a naplno využila zaváhání Lipska. Sen o startu v Lize mistrů tedy nadále zůstává reálný. Ani Orli nejsou bez šance, protože na šesté příčce jsou o pouhých pět bodů pozadu.

Jak Union, tak Eintracht se v týdnu musely rozloučit s Evropskou ligou, respektive s Ligou mistrů. Ve vzájemném zápase si tedy chtěly spravit chuť, což se jako prvnímu málem podařilo Sheraldo Beckerovi, mířil ovšem o kousek vedle. Ostatně stejně si za 120 sekund počínal se svou hlavičkou Randal Kolo Muani.

Hráč, který proměnil jednu penaltu v rozstřelu ve finále mistrovství světa proti Argentině, neuspěl ani ve své další šanci, protože pokus byl tečován na roh. Ve 34. minutě se balon odrazil k Daichimu Kamadovi, jenž si vylámal zuby na Frederiku Rønnowovi. Randal Kolo Muani o sobě dal do poločasového hvizdu rozhodčího Christiana Dingerta vědět ještě jednou, ale přestřelil, zatímco na opačném pólu Paul Seguin zaměstnal Kevina Trappa.

Gólman Frankfurtu po obrátce vyrazil zakončení Josipa Juranoviće na rohový kop. V 53. minutě se od praporku balon po jemném postrčení dostal do malého vápna, kde stáli neobsazení hned tři domácí hráči. Nejlépe se orientoval Rani Khedira, jenž ze tří metrů propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:0.

Po hodině hry zatoužil po vyrovnání opět neúnavný Randal Kolo Muani. Zařízení však minul. V 69. minutě ukázal všem záda Sheraldo Becker a v závěru svého sóla překonal Trappa. Radost mu ale záhy pokazila skutečnost, že si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Frederik Rønnow si čtvrt hodiny před koncem připsal asistenci, neboť po jeho nákopu se nejlépe orientoval Kevin Behrens, který z podobného místa, jako předtím Becker, nasadil frankfurtské jedničce housličky - 2:0. Brankář klubu ze Stadion An der Alten Försterei v 82. minutě ještě mimochodem výborně lapil Kamadovu hlavičku.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 6:1

18.03.2023 18:30

Góly: 15. Raphaël Guerreiro, 17. Sébastien Haller, 32. Marco Reus, 36. Donyell Malen, 69. Sébastien Haller, 70. Marco Reus - 42. Davie Selke

Teď budou Černožlutí čekat, jak si povede Bayern, který zajíždí do Leverkusenu. Fakt, že Borussia zvítězila vysokým rozdílem, není v jejích kláních proti Kozlům nic až tak neobvyklého. Od roku 2011 dokázala soupeři z RheinEnergieStadionu nadělit minimálně pět gólů hned v pětici případů. Po finálním hvizdu se mluvilo především o Marcovi Reusovi, jenž skóroval dvakrát a v historické tabulce klubu ze Signal Iduna Parku mu patří se 161 zásahy druhá pozice za Adim Preißlerem (177).

Nicméně jako první se prosadil Raphaël Guerreiro, kterému finální výsledek tohoto mače nepochybně evokoval osmifinále loňského mistroství světa, ve kterém jeho Portugalsko rozdrtilo Švýcarsko ve stejném poměru 6:1. Domácí obránce si před tradiční osmdesátitisícovou kulisou vyměnil balon s Donyellem Malenen, zaběhnul si až do vápna, kde vnějším nártem pravé nohy uklízel k protilehlé (levé) tyči - 1:0.

Hosté ani nedostali příležitost se z inkasovaného zářezu vzpamatovat a hned dostali druhý. Po rozehrávce totiž svěřenci Edina Terziće sehráli parádní akci, v jejímž závěru autor úvodní trefy na hranici vápna posunul na Sébastiena Hallera, jenž tváří v tvář Marvinu Schwäbemu volil razantní zakončení pod břevno - 2:0.

Další šance patřila Sargisi Adamyanovi, který nesnížil pouze proto, že paní Štěstěna stála na straně Alexandera Meyera, který děkoval brankové konstrukci, že za něj vyžehlila jeho nepřesvědčivý zákrok. Další pokus patřil Daviemu Selkemu, nicméně Nico Schlotterbeck míči pomohl na horní síť. Ve 26. minutě to vypadalo, že Mahmoud Dahoud zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Daniel Siebert však dostal echo, že všechno bylo v souladu s pravidly.

A tak se třetí branka této partie dostavila až krátce po uplynutí úvodní půl hodiny. Jude Bellingham šikovným obloučkem pobídnul Malena, kterého vychytal muž v rukavicích. Jenže akce BVB pokračovala přes Raphaëla Guerreira, jenž pobídnul Marca Reuse, který v podstatě vymetl šibenici protivníkovy svatyně.

Šestatřicátá minuta přinesla Baumgartovu výběru další pohromu. Niclas Süle z vlastní poloviny vysunul Malena. Holandský fotbalista se pranic neohlížel po svých spoluhráčích a jeho tvrdá střela se s trochou štěstí odrazila na místo určení - 4:0. Ve 42. minutě rozehráli borci hájící barvy klubu z města nad řekou Rýn pěknou akci, při níž kulatý předmět doputoval k Daviemu Selkemu. Jeho první ránu Meyer ještě kryl, leč na dorážku z úhlu už byl krátký - 4:1.

Borussia si nepřekvapivě udržovala převahu i po změně stran. Trvalo to ovšem 22 minut než ji hosté pustili do další příležitosti. Timo Hübers ve vzdálenosti osmnácti metrů od brány fauloval Hallera. Dahoud mířil pod břevno, jenže tam dokázal neskutečně zasáhnout Schwäbe. Bohužel pro něj i pro celý Köln, odražené meruny si jako první všimnul Sébastien Haller a zblízka uklízel do odkryté klece - 5:1.

Jestli se snad náhodou v Signal Iduna Parku našel někdo, kdo si myslel, že Dortmundští už budou mít dost, ten se šeredně spletl. Už za 120 sekund si Haller pohrál s balonem, načež pobídnul Mariuse Wolfa, který posunul dál na Reuse, jenž prostřelil gólmana - 6:1. Záhy poté přišel na hrací plochu Anthony Modeste, který v městě s proslulým Dómem zažil v podstatě nejlepší období svojí kariéry.

Avšak teď kope za Borussii. Za dvacet minut si však žádnou možnost ke skórování nevypracoval. Na rozdíl od Dejana Ljubičiće, který pořádně vyzkoušel Meyerovu pozornost. V 88. minutě rozehrávali domácí první rohový kop v zápase. Po Bellinghamově centru se k hlavičce dostal Süle a orazítkoval patu levé tyčky. Následoval rychlý protiútok, resp. samostatný únik Lintona Mainy, jehož zakončení tečoval brankář ke Kingsleymu Schindlerovi, který neměl optimálně srovnaný krok, a tak z bezprostřední blízkosti rovněž cílil pouze do tyče.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 3:1

18.03.2023 15:30

Góly: 23. Andrej Kramarić (pen.), 37. Andrej Kramarić (pen.), 51. Ihlas Bebou - 90+2. Stevan Jovetić

TSG, v jehož dresu odehrál celý zápas Pavel Kadeřábek, nasměroval k vítězství nad Starou dámou díky dvěma proměněným penaltám jinak se povětšinou trápící Andrej Kramarić. Na první výhře po sérii sedmi porážek v řadě nic nezměnila ani skutečnost, že byl Munas Dabbur vyloučen po dvou minutách pobytu na hřišti.

Jako první ze všech aktérů se osmělil Robert Skov, leč našel pouze připraveného Olivera Christensena. Pod další příležitost se podepsal Florian Niederlechner, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla. Pak si Kramarić výborně zpracovala balon a okamžitě jej vyslal Christensenovým směrem. Dánský brankář dokázal zasáhnout.

Ovšem při další akci mu pranic nepomohl Tolga Ciğerci, když dal ruce vzhůru, čímž zastavil hlavičku Johna Brookse, bývalého hráče Herthy. Zmíněný chorvatský reprezentant poslal pokutový kop do středu brány, s čímž hostující jednička nepočítala - 1:0. Hned po rozehrávce to na opačném pólu zkoušel zajímavě Suat Serdar. Vyrovnání se bohužel pro příznivce a příznivkyně klubu z hlavního města Německa nekonalo.

Ve 37. minutě přihrál Kadeřábek rozeběhnutému Ihlasi Bebouovi, pro jehož snahy neměl pražádné pochopení Filip Uremović a ve vlastním vápně jej poslal na zem. Kramarić při této penaltové exekuci cílil po své pravé ruce, kam Christensen skákal v prvním případě. Tentokrát ssi vybral protilehlý kout, takže nebylo, co řešit - 2:0.

Šest minut po startu druhé půle přispěchal Bebou se třetím hřebíčkem. Pranic si nedělal ze dvou protihráčů a samostatnou akci zakončil přízemní střelou, která se zastavila až v síti - 3:0. V 71. minutě ve skluzu Dabbur nepříjemně zabrnkal o kotník Dodimu Lukebakiovi a Frank Willenborg mu ukázal červenou kartu, což pochopitelně značně rozlítilo Pellegrina Matarazza, jenž izraelského forvarda vyslal na trávník pouze nemnoho desítek sekund předtím.

Hosté vycítili šanci, leč do finálního hvizdu stihli akorát nemastnou neslanou střelu Lucase Tousarta. A také snížení, pod které se podepsal Stevan Jovetić, když mu paradoxně pomohlo nedobré zpracování, jakým vyřadil ze hry dva obránce, aby po zemi uklidil kulatý předmět za záda Olivera Baumanna, který jinak během této partie vskutku příliš práce neměl - 3:1.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - RB Lipsko 1:0

18.03.2023 15:30

Góly: 48. Erhan Mašović

S šestou porážkou v sezoně dostal plán Rudých býků na celkovou druhou příčku veliké trhliny. Evidentně se hráči ještě nestihli vzpamatovat ze sedmigólového přídělu, jaký jim na cestu ven z Ligy mistrů nadělil Manchester City. Je možné, že saský klub ztratí i třetí pozici, na kterou si dělají zálusk Union s Freiburgem. Oproti tomu Bochum má aktuálně čtyřbodový náskok na sestupové pásmo.

Už v úvodní minutě se dostal do zakončení Takuma Asano, ovšem na takové se věru nebude dlouho vzpomínat. Další příležitost patřila Andrému Silvovi, který s ní naložil prachmizerně. Ve 22. minutě si Dominik Szoboszlai při svém úniku po pravém křídle dobře všimnul, že ve vápně číhá neobsazený Timo Werner. Účastník mistroství světa v roce 2018 však potvrdil, že dále marně hledá někdejší formu.

Sám si toho byl patrně vědom, a tak se při další akci raději proměnil v nahrávače. Danilo Soares nenechal balon doputovat k Andrému Silvovi, nicméně to málem bylo za cenu vlastní branky. Velká klika pro die Unabsteigbaren. Po odehrané půlhodince to z dálky zkusil Szoboszlai, což opravdu nebyl dobrý nápad.

Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten Mohamed Simakan pobídnul už dvakrát zmiňovaného portugalského reprezentanta, jenž rovněž potvrdil, že s nostalgií vzpomíná na předminulou sezonu, v níž nasázel osmadvacet gólů. Ve 48. minutě došlo na rozhodující moment celého utkání.

Danilo Soares prodlužoval hlavou za sebe, kde stejnou částí těla zkoušel štěstí Asano. Janis Blaswich napoprvé ještě zasáhnul, avšak na dorážku Erhana Mašoviće už byl krátký - 1:0. Při další akci zůstal André Silva v šestnáctce trestuhodně neobsazený. Ze slibné pozice bohužel pro RB nevytěžil více, než hlavičku nad břevno. Za 120 sekund na zadní tyči pro změnu osamocený vůbec netrefil míč.

Další fáze tohoto střetnutí přinesla především obětavost obránců, kteří si často stoupali střelám do dráhy. Ovšem našlo se i více případu, kdy kvůli nepřesnosti soupeřových pokusů mohli zůstat absolutně v klidu. Až ve finále musel Manuel Riemann po rohovém kopu likvidovat jak hlavičku Williho Orbana, tak dorážku Daniho Olma. V nastaveném čase se pro odvážné sólo rozhodnul Dominik Szoboszlai a za mužem v rukavicích zvonila tyčka. Skvadra Thomase Letsche tedy k osmé výhře dokráčela i s trochou štěstíčka.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Schalke 04 1:1

18.03.2023 15:30

Góly: 51. Arne Maier - 90+3. Marius Bülter (pen.)

FCA by se bývali po devátém vítězství dostali na třicetibodovou hranici. Nicméně i tak udržují nad sestupovými pozicemi sedmibodový náskok. Die Königsblauen jsou předposlední, avšak záchrana mezi německou elitou pro ně pořád má velice reálné obrysy. Kdo by to byl před mistrovstvím světa řekl.

V posledních týdnech předvádí v dresu die Fuggerstädter stabilně kvalitní výkony Mërgim Berisha. Není divu, že to byl právě čtyřiadvacetiletý útočník, kdo se do šance dostal jako první. Bohužel ji nevyužil. Skoro celá úvodní dvacetiminutovka byla spíše bojem o střed hřiště. V jejím závěru to zkusil Ruben Vargas, nicméně se nezadařilo podle představ.

To samé platilo na druhé straně hřiště pro Mariuse Bültera, jehož bez větších nesnází vychytal Rafal Gikiewicz. Pak se připomněl Elvis Rexhbecaj, u jehož rány z dálky měl Ralf Fährmann ztíženou situaci tím, že před ním stál shluk hráčů. Stav na ukazateli zůstal i po této možnosti bezbrankový. Ve zbývající pasáži otevíracího dějství ještě Michael Frey předvedl jedno zbrklé zakončení.

Na gól se tedy ve WWK Areně čekalo do 51. minuty. Po chybné rozehrávce se míč dostal k Ermedinu Demirovićovi, který si na pravé straně všimnul neobsazeného Arneho Maiera, a tak mu nasměroval přihrávku, díky které mohl fotbalista s desítkou na dresu otevřít skóre tohoto mače - 1:0. Bohužel pro tým Enrica Maaßena, krátce po rozehrávce bosenský asistent nezasáhnul míč, nýbrž hlavu Toma Krauße, za což si od rozhodčího Daniela Schlagera okamžitě vysloužil červenou kartu.

A hosté vycítili, že tato partie ještě není rozhodnutí. Jako první se o vyrovnání pokusil Bülter, jehož chvíle měla teprve přijít. Neuspěl ani Frey, byť měl hned dva dobré pokusy. Při tom druhém museli domácí děkovat Rafalu Gikiewiczovi. Dál se hrálo na jednu bránu, což se nevyplatilo v 90 minutě, kdy Jeffrey Gouweeleuw fauloval Simona Teroddeho. Marius Bülter prokázal velkou trpělivost, když si po poslední možné chvíle počkal na gólmanův pohyb, aby zamířil do jeho protipohybu - 1:1.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 0:1

18.03.2023 15:30

Góly: 56. Omar Marmoush

Vlkům se podařilo zapracovat na ustálení formy, díky čemuž se rázem vyhoupli do bojů o evropské poháry. Tentokrát jejich vítězství zařídil bývalý hráč VfB Omar Marmoush. A protože největší konkurenti v boji o udržení dokázali v tomto kole bodovat, spadl klub z Mercedes-Benz-Areny až na osmnáctou pozici.

Po první nemastné neslané desetiminutovce se rozhodnul vyzkoušet Casteelsovu pozornost Genki Haraguchi. Bohužel pro Stuttgart docela minul. Po čtvrt hodině hry pelášil Jakub Kamiński sám Bredlowovým směrem. Domácí gólman výborně zasáhnul, a tak se dál hrálo bez branek. Do poločasového hvizdu mnoho fotbalového k vidění nebylo.

Trojice japonských reprezentantů ve službách klubu z Bádensko-Württemberska se sice snažila, nicméně do žádné velké šance se nedostala. V závěru poločasu byla ještě zblokována střela Patricka Wimmera a dorážka Felixe Nmechy nepatřila k těm, na jaké by se mělo dlouho vzpomínat. Rozhodčí Felix Brych tedy neměl potřebu cokoli nastavovat.

V 56. minutě musel fouknout do píšťalky, aby potvrdil, že Omar Marmoush vsítil regulérní branku. Ve středovém kruhu převzal pobídku od Yannicka Gerharta, načež se dostal až do vzdálenosti nějakých osmnácti metrů, odkud vyprodukoval přízemní střelu, která zřejmě prošla Itovi mezi nohama, načež zapadla k levé tyči - 0:1.

V 65. minutě to chviličku vypadalo, že hosté zdvojnásobili svoje vedení. Zásahu střídajícího Kevina Paredese však přecházel ofsajd, do kterého se chytil autor jediného gólu tohoto utkání. V závěru se ještě svěřenci Bruna Labbadii dožadovali penalty, neboť byli přesvědčení, že Sebastiaan Bornauw zahrál rukou. Jejich prosby však zůstaly nevyslyšeny, a tak potřinácté prohráli.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 2:2

17.03.2023 20:30

Góly: 48. Marcus Thuram, 73. Florian Neuhaus - 65. Marvin Ducksch, 89. Marvin Ducksch

Předchozí dvě vzájemná klání těchto soupeřů přinesla shodně po šesti brankách. S tím, že jednou zvítězili Zelenobílí a jednou Hříbata. Ta se nyní hned dvakrát ujala vedení, to ale dokázal ve stejném počtu případů dorovnat Marvin Ducksch. Ten tentokrát zaskočil za kolegu Nicklase Füllkruga, jenž i tak s patnácti trefami nadále vévodí tabulce kanonýrů.

V té ligové zůstanou oba kluby dál v sousedství na desáté a jedenácté příčce. O první pokus se v závěru úvodní desetiminutovky postaral Lars Stindl, jenže netrefil podle představ. Čtvrt hodiny poté dostal kvalitní přihrávku Marcus Thuram, jenž si každopádně na svůj gól musel počkat až do druhého dějství, neboť v tom prvním byl úspěšnější brankářský náhradník za Jiřího Pavlenku, tedy Michale Zetterer.

V další šanci se ocitnul Füllkrug, jenže místo zakončení volil pád v pokutovém území, který rozhodčí Tobias Reichel jako penaltový neviděl. V momentě, kdy se pomalu nachylovala doba určená pro úvodní poločas, o sobě dali vědět ještě Thuram, Ko Itakura a pochopitelně znovu Füllkrug, nicméně nikdo z nich neuměl síť rozvlnit.

To se podařilo až necelých 180 sekund po startu druhého dějství synovi francouzské legendy Liliana Thurama, hráče, který je ověnčený zlatem z mistrovství světa i Evropy. Po pobídce od Jonase Hofmanna si seběhnul do středu hřiště, kde střelou do protipohybu z hranice šestnáctky skóroval - 1:0. Asistent u úvodní branky zápasu se záhy sám dostal do dobré příležitosti, tu mu však zhatil dobrým obranným zákrokem Mitchell Weiser.

Po hodině hry se opět osmělila domácí desítka, jež si vylámala zuby na muži v rukavicích. V 63. minutě přišel na hrací plochu Romano Schmid. Při první akci výborně našel Ducksche, jenž si trpělivě počkal, až budou na zemi jak Itakura, tak gólman Jonas Omlin, a poté uklízel po zemi do brány - 1:1. Nerozhodný stav ale nesvítil na ukazateli dlouho.

Za osm minut brankář hostujícího výběru na Stindlův pokus ještě dosáhnul, na dorážku od Floriana Neuhause z šestnácti metrů už nikoli - 2:1. Ve vyprodaném Borussia-Parku bylo zase o něco veseleji. A mohlo to být o to lepší, kdyby při další protiakci Hofmann dosáhnul na Pléovu pobídku, Maximilian Philipp přitom následně dobře zablokoval dalekonosnou navštívenku z kopačky neúnavného Larse Stindla.

Nicméně poslední slovo patřilo Werderu. V poslední minutě řádné hrací doby posunul Füllkrug na Marvina Ducksche, jehož přízemní rána pravačkou zapadla na místo určení - 2:2. Devětadvacetiletý rodák z Dortmundu mohl v nastaveném čase dokonat dokonce hattrick, to by však jeho hlavička nesměla mířit mimo tři tyče. O něco spokojenější s výsledkem tak budou patrně v Brémách, protože se jim po dvouzápasové pauze povedlo bodovat.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Borussia Dortmund
25
17
2
6
55 : 31
53
2
Bayern Mnichov
25
15
7
3
72 : 27
52
3
Union Berlín
25
14
6
5
38 : 28
48
4
SC Freiburg
25
13
7
5
38 : 34
46
5
RB Lipsko
25
13
6
6
49 : 30
45
6
Eintracht Frankfurt
25
11
7
7
46 : 36
40
7
VfL Wolfsburg
25
10
8
7
44 : 32
38
8
Bayer Leverkusen
25
11
4
10
45 : 40
37
9
1. FSV Mainz 05
25
10
7
8
40 : 36
37
10
Borussia Mönchengladbach
25
8
7
10
40 : 44
31
11
Werder Brémy
25
9
4
12
39 : 48
31
12
FC Augsburg
25
8
4
13
32 : 45
28
13
1. FC Köln
25
6
9
10
33 : 44
27
14
VfL Bochum
25
8
1
16
27 : 56
25
15
TSG Hoffenheim
25
6
4
15
33 : 45
22
16
Hertha BSC
25
5
6
14
30 : 48
21
17
Schalke 04
25
4
9
12
21 : 45
21
18
VfB Stuttgart
25
4
8
13
29 : 42
20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Pablos

Pavlenka nechytal proč ?

Reagovat
Salfovic

Zajímavé je, že v sestavách nebyl napsán ani mezi zraněnými.

Reagovat
MarcoBanco

Bochum s tým, ako sa úspešne zachranuje, ma už začína srať

Reagovat
Rudnevs

Vždy proste randomné výhry keď to najmenej čakáš, nepredvídateľné výsledky, dojebané tikety aj boj o zostup môjho tímu

Reagovat
vladino10

Si sexi keď si takýto rozohneny rudy

Reagovat
andrew96

Snad se kvůli němu bude Schalke ještě pár let trápit.

Reagovat
Rudnevs

Sorry za slovník Toto kolo mi nevyslo vobec nic

Reagovat
andrew96

Co říkáš na 3.Ligu? Freiburg II nemůže postoupit, Elversberg už taky trochu chřadne. Škoda, že Lvi už mají celkem mezeru.

Reagovat
Rudnevs

Löwen vyzerali na zaciatku dobre, fandil som im, ale nejak to upadlo. Odniesol si to Köllner a nový tréner nepriniesol nič. Nejaky skorodôchodca, ktorý celý život trénoval provinčné celky vo Švajčiarsku. Palec hore za kreativitu, lebo také meno by nenapadlo asi nikomu, ale neviem či to bol dobrý krok.

Pokiaľ skutočne postúpi Elversberg a Wehen plus z druhej Darmstadt a Heidenheim, tak je to bohužiaľ dosť kvalitatívny downgrade pre obe ligy. Stále tak nejak dúfam, že z tretej by si to jedno miesto mohlo zobrať Dynamo alebo Mannheim (aspoň by bolo derby pre FCK, tradičný klub, ktorý je na dobrej ceste, ale roky mali smolu s postupom z Regionalligy).

Reagovat
Kucka

Reagovat
MarcoBanco

Tak tak.. a s Lipskom som to teda fakt nečakal

Reagovat
Seydou Doumbia

Je nějaký tým mimo Bayern na který se v bundeslize skoro nedá sehnat lístek na žádný domácí zápas? Nemá někdo přehled?

Reagovat
Gurjewitsch

Guerreiro na tej novej pozícii chytil druhý dych, palec hore, páčil sa mi tam už v zápase so Schalke, bude škoda nechať ho odísť celkovo za dnešok klobúčik... Schwäbeho mi bolo miestami až ľúto :)

Reagovat
Inter Eterno Amore

Kam má ísť Rapha?

Reagovat
Nizzie

Nic konkrétního jsem zatím nezaznamenal, ale cca na přelomu roku kolovali zvěsti, že se počítá s tím, že v létě odejde zadarmo. Teď jsem zase zaznamenal, že by se s ním mohla smlouva prodloužit.

Reagovat
fenixLFC

ahojte, nevie niekto ci je mozne zohnat listky na bayern alebo je to podobne nemozne ako v anglicku? konkretne myslim na zapas s herthou, ci aj tieto zapasy s timami na zostup budu beznadejne vypredane?

Reagovat
Heresy

My jezdili pres cestovku .. vyslo to trochu drahsi ale nemusel sem se o nic pak starat ..

Reagovat
cologneFC

Určite je vypredané. Ak chceš ísť na Herthu, tak kúp lístky cez nich, oni nevypredajú svoje lístky. Ale ak Ti môžem poradiť, tak na Bayern nechoď (ak tam ideš kvôli atmosfére )

Reagovat
fenixLFC

mal by som byt vtedy v mnichove tak si vravim ze by som rad zazil aj zapas prave...ale pozerat to cez herthu je dobry napad

Reagovat
Seydou Doumbia

Bayern se na to dnes úplně vysral, hrozný výkon a zasloužená prohra

Reagovat
Rudnevs

Ako to vidno aj na príklade Mercedesu z F1, dlhodobý úspech unavuje a každý raz padne. Myslím, že aj čas Bayernu sa už blíži. Ak nie túto sezónu, tak do troch rokov to bude. Nikto nevyhráva večne a stále.

Reagovat
Werkrider

Kámo, to si říkáme už tak 5 let ne? :D

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky mi příjde jako kolegovi že tohle se tady píše už delší dobu, ale pořád nic. Jednak všichni soupeři jsou neschopni a druhak ta síla Bayernu je pořád ohromná a nepočítám že to půjde nějak dolů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele