Bundesliga - preview 25. kola: Bayer proti Bayernu

17.03.2023, 09:07, aktualizováno 19.03.2023, 09:48
Previews
Opel Arena (© AFP)

Bayern byl včera sesazen z prvního místa a dnes může zpět před Dortmund, musí ale bodovat v Leverkusenu. Do práce jdou i hráči dalších dvou týmů z popředí tabulky - Union hostí Frankfurt a Freiburg se představí v Mainzu...

Union Berlín - Eintracht Frankfurt

neděle 15:30

Oba celky budou chtít v tomto vzájemném souboji zapomenout především na své nezdary z evropské scény. Zatímco Union ve čtvrtek selhal na půdě Saint-Gilloise a vypadl z Evropské ligy, Frankfurt v Lize mistrů, rovněž dost jednoznačným způsobem, vypadl po další porážce s Neapolí. Oba každopádně v Bundeslize dělí jen pět bodů, a mělo by tak jít o vyrovnaný mač.

Bezpochyby patří berlínský výběr společně se svým soupeřem k tomu lepšímu, co německá nejvyšší soutěž může nabídnout. Dlouhodobě se oba mančafty drží v popředí, minimálně se pohybují kolem těch příček, jež zajišťující účast v pohárové Evropě pro následující sezónu. Domácí dokonce ještě nedávno usilovali o metu nejvyšší, tedy o titul, nicméně pokles formy způsobil pád směrem dolů a ztrátu blízkého kontaktu na vedoucí kluby Dortmund a Bayern.

Die Eisernen jako by trochu semlel náročný program v posledních několika týdnech, na ligové frontě neuzmuli tříbodový výsledek již čtyřikrát po sobě, třikrát za toto období brali na své konto pouze bod. "Chceme reagovat na náš neúspěch ze čtvrtka,” burcoval kabinu po až nečekané prohře v Belgii berlínský lodivod Urs Fischer. "Je před námi ještě deset zápasových dnů v Bundeslize. V určité chvíli bychom měli začít znovu vyhrávat,” přál by si.

Ani Eintracht v minulých bundesligových případech nikterak nezářil. Za uplynulých pět duelů zvítězil jenom jednou, dvakrát padl, dvakrát plichtil. I hosté by prostě potřebovali zase vdechnout čerstvý vzduch, aby zbytečně neoslabovali své pozice. "Stejně jako my si i Union vedl v evropských pohárech výborně,” povídal hostující lodivod Oliver Glasner. "Náš protivník se sice trochu zabrzdil, i tak ale bude důležité investovat všechny svoje síly, abychom mohli získat tři body před reprezentační přestávkou. Moc dobře víme, že Union je velmi silný.”

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Jaeckel, Knoche, Diogo Leite - Juranovič, R. Khedira, Giesselmann - Thorsby, Seguin - Becker, K. Behrens

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Buta, Tuta, Ndicka, C. Lenz - Jakič, Sow - Knauff, M. Götze, Kamada - Kolo Muani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.08 - 3.36

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov

neděle 17:30

Boj o titul je letos v Bundeslize daleko zajímavější než v několika letech minulých. Proto, že Bayern doposud nepůsobil tak dominantně, a hlavně kvůli bilanci Dortmundu, jemuž se daří s velkou pravidelností vítězit. V sobotu Borussia snadno uspěla proti Kolínu nad Rýnem, teď je tak na řadě mnichovský celek, jenž v Leverkusenu musí na soupeřův úspěch jasně odpovědět.

Hosté samozřejmě nemají žádný zájem přicházet o vedoucí příčku zrovna před reprezentační pauzou. Určitě by během té doby nechtěli přemítat o předešlých událostech, mít v hlavách, proč je jejich konkurent lepší, proč se letos nevede zlomit jeho odpor, proč by měl být jen druhý. A obzvláště chce být na vedoucí pozici hlavně kvůli tomu, že až se dokončí první fáze kvalifikace o EURO 2024, čeká Německo asi ta nejsledovanější bitva vůbec. Tedy Der Klassiker.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna byli v minulosti zvyklí vstupovat do souboje s BVB vždy v roli vládce. A rozhodně na tom nic nechtějí měnit ani nyní. Potřebují každopádně nepokazit mač na půdě Bayeru, i remíza je vyhoupne zpátky na čelo díky lepšímu skóre. Byť je jasné, že pro Bayern je myšlenka "hrát na remízu” vlastně hodně sprostým slovem.

V Bavorsku se určitě nezlobili, že měli dostatek času na přípravu tohoto klání. Po dlouhé době nemuseli řešit nějaký zápas ve všedních dnech, soustředěnost padala po celý týden výhradně na toto závěrečné březnové vystoupení. Nagelsmann celkově hlásí tři absence, do Severního Porýní-Vestfálska se nevydali zranění Eric Maxim Choupo-Moting a dlouhodobě zdravotně indisponovaní Manuel Neuer a Lucas Hernandez.

Výběr Stern des Südens na každý pád nenaráží na svého protivníka v úplně té nejpříznivější chvíli. Leverkusenu se v posledních několika týdnech velmi dařilo, snaží se dohánět tvrdé resty. A úspěšný penaltový rozstřel v Evropské lize proti Monacu mužstvo evidentně hodně nakopl. Od výhry na jihu Francie jednou remizoval, a to hned poté ve Freiburgu, a pak čtyřikrát v řadě zvítězil.

Dvakrát z toho se přitom radovali domácí ze skalpu Ferencvárose, a proklouzli tak do další fáze na evropské scéně. Společně s Bayernem jsou tak už jediným zástupcem, který pokračuje na jaře v pohárové Evropě. "Po celý tento duel se budu soustředit pouze na to, jak pomoci týmu,” vzkázal svému dobře známému soupeři leverkusenský trenér Xabi Alonso, jenž nebude mít k dispozici Charlese Aránguize ani Andreje Luňova, přičemž otazník visí nad starty Patrika Schicka, Karima Bellarabiho a Nadiema Amiriho.

Xabi Alonso mimochodem prostředí mnichovského klubu velmi dobře zná, oblékal totiž jeho dres jako hráč mezi lety 2014 až 2017. A právě tam končil svou kariéru. "Neexistuje tu prostor pro nějaké emoce,” sliboval, že svému bývalému chlebodárci nic nedaruje. "Musíme být profesionálové. Ale po utkání již určitě budu mít čas pozdravit své přátele. S Mnichovem jsem ve spojení, mám na něj krásné vzpomínky. Nastoupit proti Bayernu jako trenér bude super. A doufám, že i po zápase budu mít úsměv na tváři.”

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tapsoba, Tah, Hincapié - Frimpong, Andrich, Palacios, Bakker - Diaby, Azmoun, Wirtz

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt - Kimmich, Goretzka - Coman, T. Müller, Musiala, Davies - Mané

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.72 - 4.57 - 1.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg

neděle 19:30

Cesta Freiburgu v Evropské lize byla zastavena ve čtvrtek v osmifinále. Juventus nakonec byl nad jeho síly, obecně se každopádně za svá vystoupení nemusí stydět. Soustředit se ovšem již musí plně na bundesligové dění, v němž je dlouhodobě v kontaktu s top čtyřkou, jež zaručuje účast v Lize mistrů pro další ročník. Uspět však v Mohuči nebude pro hosty nikterak snadné.

Domácí nemají nějaké velkolepé cíle, v podstatě jim stačí, když se nemusí strachovat se záchranou, když se drží v klidném středu tabulky. Nicméně v posledních několika týdnech ukázali, že jsou možná v tomto ohledu zbytečně skromní. Jasně, trochu možná zamrzela remíza na půdě zachraňující se Herthy, hlavně je ale třeba zmínit, že předtím postupně skolili Augsburg, Leverkusen, Mönchengladbach i Hooffenheim. Klidně by ve finále mohli pokukovat po postupu do pohárové Evropy pro následující sezónu, pokud by v nastoleném trendu pokračovali.

Tahle bilance bezpochyby musí nutit mužstvo kouče Christiana Streicha k chování maximálního respektu vůči Die Nullfünfer. Navíc domácí stratég Bo Svensson vzkazoval, že aktuálně je jeho mužstvo až v takové pohodě, že pomalu neví, jakou volit sestavu. "Vybírat ji je teď pro mě nesmírně obtížné,” vysvětloval. "Konkurence je tu zdravá. Výkonnostní rozdíly mezi mými hráči jsou velmi malé, platilo to i v uplynulém týdnu během tréninku. Když vyhráváte, lidé mluví i o těch, co toho do této chvíle moc nenahráli. I to ukazuje, jak kvalitní lavičku vlastně máme.”

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Hanche-Olsen, Bell, Fernandes - da Costa, Barreiro, Stach, Caci - Onisiwo, J.-S. Lee - Ajorque

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter - M. Eggestein, Höfler - Dóan, Grifo - Höler - Gregoritsch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.38 - 3.78

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

TSG Hoffenheim - Hertha BSC

sobota 15:30

Po další porážce se Hoffenheim propadl na poslední místo v tabulce nejvyšší německé soutěže. Nyní tak pochyb o tom, že "Kraichgauer" mají do konce sezony o práci postaráno. Alespoň částečně si robotu mohou ulehčit v případě vítězství nad Herthou, která rovněž bojuje o udržení v Bundeslize.

Po týden starém nezdaru ve Freiburgu se čekání Hoffenheimu na bundesligovou výhru natáhlo na 14 kol a více než pět měsíců. To se v regionu Kraichgau pochopitelně nikomu nelíbí. Nadešel tak nejvyšší čas mizérii ukončit. "Každý zápas je pro nás důležitý, ale v sobotu půjde obzvlášť o hodně, neboť Hertha je naším přímým konkurentem. Chceme ji díky vítězství předstihnout," prohlásil trenér TSG Pellegrino Matarazzo, pod nímž se dle spekulací německých médií houpe židle.

Hertha, která před týdnem ukončila vítěznou sérii Mainzu, se na zápas v Hoffenheimu připravuje bez hlavního kouče Sandra Schwarze, jehož trápí žaludeční problémy. Schwarzovy pravomoci tak dočasně převzal jeho asistent Volkan Bulut. "Je to pro mě nová situace. Se Sandrem jsme ale samozřejmě v neustálém kontaktu. Několikrát denně si telefonujeme nebo píšeme a na všem se shodneme," řekla pravá ruka prvního kormidelníka berlínské bárky. Podle zpráv by ale Schwarz měl se svým mužstvem na hřiště Hoffenheimu taktéž odcestovat

Berlíňané budou v Bádensku-Württembersku postrádat záložníka Jeana-Paula Boëtiuse a útočníky Chideru Ejukeho s Kélianem Nsonou. Marodka TSG je rozsáhlejší. Kvůli zranění absentují obránci Stanley Nsoki a Justin Che, středopolaři Grischa Prömel s Jacobem Bruunem Larsenem a forvard Kasper Dolberg. Po vyloučení ve Freiburgu navíc nemůže hrát stoper Ozan Kabak, naopak po karetním trestu se vrací ofenzivní opora Christoph Baumgartner a menší zdravotní problémy už vyřešili zadák Kevin Vogt i záložník Sebastian Rudy.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, Brooks - Kadeřábek, Geiger, Skov - Stiller - Baumgartner - Bebou, Kramarič

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Uremovič, Kempf, Dárdai - Richter, Cigerci, Plattenhardt - Tousart, Serdar - Ngankam, Niederlechner

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.77 - 3.96

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

VfL Bochum - RB Lipsko

sobota 15:30

Po debaklu na hřišti Manchesteru City se Lipsko bolestivě rozloučilo s Ligou mistrů. Nyní už se tak soustředí pouze na boje v Německu. O víkendu tak "Roten Bullen" v rámci Bundesligy zavítají do Bochumi, která by dle papírových předpokladů měla být snadným soustem. Porúrské VfL ovšem nelze předem rozhodně podceňovat.

Už se zdálo, že Bochum fatálně ztrácí dech. Před týdnem v Kolíně ovšem ukázala, že se sestupem do 2. Bundesligy se v někdejší průmyslové baště nechtějí smířit. "V boji o zácranu máme šanci jen tehdy, pokud do toho všichni dají všechno. Je fantastické pozorovat scény jako ty v Kolíně, kde se naši hráči navzájem povzbuzovali. Například když Manuel Riemann předvedl zákrok nebo když Erhan Mašović uklidil míč. To je přesně ta intenzita a víra, kterou potřebujeme, nejen od základní jedenáctky, ale také od všech okolo," burcuje kouč VfL Thomas Letsch.

V sobotu by Bochum ráda využila zklamání Lipska z úterního vypadnutí z Ligy mistrů. Ostatně sami Roten Bullen přiznali, že nebylo jednoduché debakl 7:0 od Manchesteru City zkousnout. "Každý se s porážkami vyrovnává jinak. Mohu mluvit pouze za sebe. Den poté, když jsem se probudil, byl hrozný. Druhé ráno bylo mnohem lepší a dnes ráno už to bylo opravdu dobré," uvedl na páteční tiskové konferenci trenér RB Marco Rose, který se se svým mužstvem pohybuje v Bundesligové tabulce ve zcela jiných patrech než Bochum.

Lipsko se tak na rozdíl od VfL netrápí záchranářskými starostmi, nýbrž útočí na ty zcela nejvyšší mety. Ve 25. kole jim nicméně v tomto snažení nepomohou brankář Péter Gulácsi, jenž schází dlouhodobě a do konce sezony už si nezachytá, obránce Abdou Diallo, který se už nicméně po zranění chystá na návrat na trávníky, a také záložníci Xaver Schlager s Christopherem Nkunkuem. Situace v kádru Bochumi vypadá lépe. Hrát nemohou pouze pravý bek Christian Gamboa a útočník Simon Zoller. Jinak může Letsch počítat se všemi ostatními členy soupisky.

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Stafylidis, Ordec, Mašovič, Danilo Soares - Losilla, Osterhage - Asano, Stöger, Antwi-Adjei - P. Hofmann

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Simakan, Orbán, Gvardiol, Halstenberg - Laimer, Haidara - Szoboszlai, Forsberg, Werner - Silva

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.02 - 4.41 - 1.57

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FC Augsburg - Schalke 04

sobota 15:30

Ani silný rival z Porúří si nepřišel na obrozené Schalke. "Knappen" pokračují ve zmrtvýchvstání, ve 25. kole se ovšem budou muset mít na pozoru. Představí se totiž v Augsburgu, jenž na jaře body doma vůbec neztrácí.

Kdo by si před dvěma měsíci pomyslel, že Schalke má ještě šanci na záchranu v soutěži? Mužstvo z Gelsenkirchenu ovšem od ledna udělalo velký kus práce a dotáhlo se na nejbližší protivníky. Navíc už se nebojí měřit síly ani s opravdu těžkými váhami. V minulém kole sice měli Knappen proti Dortmundu i kopec štěstí, ve výsledku ovšem v Revierderby uhráli velmi cennou remízu 2:2.

Ještě víc bodů chce Schalke vybojovat ve 25. kole. "Bude to zajímavý a velmi intenzivní duel. Náš cíl je však jasný: jedeme do Augsburgu pro tři body. V případě vítězství se v tabulce můžeme posunout dál," prohlásil kouč aktuálně 17. týmu Bundesligy Thomas Reis.

Pokud by Knappen v Augsburgu skutečně uspěli, stali by se vůbec prvním celkem, o který by bavorští "Fuggerstädter" v roce 2023 klopýtli. FCA totiž od ledna ve své WWK Areně sbírá výhradně vítězství, což ostře kontrastuje se samými porážkami venku. Avšak díky dobrým domácím výsledkům se Augsburg vzdálil od spodních pater tabulky a konkrétně na Schalke si vypracoval sedmibodový náskok.

Ten by Fuggerstädter v sobotu rádi navýšili. "Budeme chtít od začátku ukázat, kdo hraje doma. Bude se hrát o tři nesmírně důležité body. Chceme v sobotu vyhrát a podle toho k zápasu přistoupíme," řekl trenér FCA Enrico Maaßen, jenž dříve působil ve službách úhlavního rivala Schalke, tedy v Dortmundu.

Do utkání proti Knappen půjde Augsburg bez nemocného záložníka Niklase Dorsche a tria zraněných: obránce Felixe Uduokhaie, středopolaře Tobiase Strobla a křídelníka Andrého Hahna. Schalke dál postrádá stopera Seppa van der Berga, levého beka Jereho Uronena, křídelníky Tima Skarkeho se Soichirou Kozukim a Dominickem Drexlerem nebo útočníka Sebastiana Poltera. V průběhu týdne navíc vypadl další obránce Marcin Kamiński, uzdravil se však alespoň jiný zadák Thomas Ouwejan.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Bauer, Gouweleeuw, Iago - Engels, Rexhbecaj - Maier, Demirovič - Cardona, Berisha

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Brunner, Yoshida, Jenz, Matriciani - Král, Krauß - Zalazar - Karaman, Bülter - Frey

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.39 - 3.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

V minulém kole předvedl Stuttgart sympatický výkon ve Frankfurtu. Podobně dobře by však sestupem ohrožený celek potřeboval zahrát také na domácí půdě. Zaskočí VfB "Vlky" z Wolfsburgu, kteří bojují o evropské poháry?

Před týdnem sice Stuttgart místy přehrával šestý tým bundesligové tabulky. Nyní ovšem proti o něco hůře postavenému mužstvu neočekává snadnější partii. VfL je jedním z neběhavějších a nejkompaktnějších celků v lize. Mančaft se našel a je dobře sehraný," vystihl silné stránky Wolfsburgu trenér VfB Bruno Labbadia.

Wolfsburg se pohybuje v klidnějších vodách nežli Stuttgart, rád by si však rovněž polepšil. "Máme dobrý tým a jsme v dobré pozici. Ostatní se ale na nás tlačí. Do Stuttgartu jedem vyhrát, o totéž nicméně bude usilovat i VfB," uvedl kouč Vlků Niko Kovač, jenž se svou smečkou usiluje o kvalifikaci do evropských pohár.

Stuttgartu dál schází útočník Serhou Guirassy, zdrávi jsou ale obránce Pascal Stenzel a záložník Enzo Millot. Zatímco první jmenovaný se vrátil po zranění, Millot úspěšně překonal horečku. Wolfsburg postrádá zadáka Bartola Franjiče a forvarda Lukase Nmechu. Vedle těchto dvou zraněných nebude hrát ani útočník Vlků Luca Waldschmidt, jehož trápí nemoc.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Anton, Mavropanos, Ito, Sosa - Karazor - Endo, Haraguchi - Gil Dias, Führich - Silas

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Baku, Bornauw, Van de Ven, Paulo Otávio - Arnold - Svanberg, Gerhardt - Wimmer, Kamiński - Marmoush

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.46 - 3.91

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Borussia Dortmund - 1. FC Köln

sobota 18:30

Rozjetý Dortmund minulý týden trochu přibrzdil. Vypadl z Ligy mistrů a v Bundeslize ztratil přímý kontakt s vedoucím Bayernem. Před reprezentační pauzou tak nehodlá hledět na přátelství s Kolínem a usiluje o porážku "Kozlů".

Trvalo to téměř dva měsíce, než Borussia našla v roce 2023 přemožitele. Stala se jím londýnská Chelsea, která v osmifinále Champions League zužitkovala herní převahu a vystavila BVB stopku. Ještě víc však Dortmund zřejmě rozesmutnila následná bodová ztráta v Bundeslize. "Schwarzgelben" totiž pouze remizovali na hřišti nenáviděného Schalke, přestože jeden z nejslabších týmů soutěže v podstatě celé utkání tlačili ke zdi.

Alespoň jedno pozitivum si však Borussia z remízového Revierderby odnesla. Raphaël Guerreiro se z levého kraje obrany přesunul do zálohy, kde předvedl solidní výkon korunovaný gólem. Což samozřejmě těšilo také lavičku BVB. "Rapha není typem levého beka, který se vždy drží u lajny, ale pohybuje se v meziprostoru. Odehrál opravdu dobrý zápas," pochvaloval si trenér Schwarzgelben Edin Terzič.

Není každopádně jasné, zda Guerreiro zůstane v záloze i nadále. Jisté je, že střed pole Dortmundu dozná proti Kolínu minimálně jedné změny. Kvůli pěti žlutým kartám totiž nebude hrát Emre Can. Na marodce navíc zůstávají ofenzivní záložník Julian Brandt s křídelníkem Karimem Adeyemim a útočníkem Youssoufou Moukokem. Do hry by se naopak měli vrátit brankář Gregor Kobel i ofenzivní opora Marco Reus.

Fanoušci Dortmundu sice udržují s příznivci Kolína přátelské vztahy, nelze ovšem očekávat, že podobně vřelí budou k hostům také hráči Borussie na hřišti. Kozli to nicméně na BVB umí, ostatně v posledních dvou vzájemných střetnutích udrželi Schwarzgelben na uzdě a vloni říjnu dokonce slavili tříbodový zisk.

Překvapit jednoho z favoritů Bundesligy by se "Effzeh" šiklo také nyní. Už přes měsíc totiž Kolín čeká na vítězství, kvůli čemuž se v tabulce propadl na 12. místo. Kouč Kozlů Steffen Baumgart nicméně na situaci nenahlíží až tak kriticky. "Na hřišti vidím u mých hráčů lehkost. Jsou pohybliví a snaží se vytvářet gólové šance," obhajuje své svěřence temperamentní lodivod. Zásadní jsou každopádně výsledky, kvůli nimž se klub z Porýní nebezpečně přiblížil záchranářským bojům.

Effzeh dál schází trio zraněných útočníků Mark Uth, Florian Dietz a Sebastian Andersson. Blíže návratu na trávníky jsou jiný forvard Jan Thielmann a také obránci Luca Kilian s Kristianem Pedersenem, i oni se však v Dortmundu ještě zřejmě nepředstaví. Nejistý je start náhradního brankáře Tima Horna, naopak příležitost může dostat mladý útočník Damion Downs.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - M. Wolf, Süle, N. Schlotterbeck, Ryerson - Özcan - Malen, Bellingham, Guerreiro, Reus - Haller

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Hector - Martel, Skhiri - Maina, Ljubicic, Kainz - Tigges

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.51 - 5.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy

pátek 20:30

Mönchengladbach ani Werder za sebou nemají moc vydařená kola. Oba celky každopádně zůstávají ve středu tabulky, byť na týmy před sebou už ztrácí víc bodů. Přiblíží se jeden z nich výrazněji horní polovině Bundesligy?

Zejména Gladbach musí být zklamán, jakým způsobem naložil s téměř měsíc starým vítězstvím nad Bayernem. Posléze totiž schytal debakl v Mainzu, načež si výhru nepřipsal ani ve dvou následujících zápasech. Borussia navíc už od zmíněného skalpu Mnichovanů čeká na vstřelený gól. Střelecký půst mohla ukončit před týdnem v Lipsku, jenže Alassane Pléa neproměnil pokutový kop.

Gladbach nakonec v Lipsku prohrál 3:0, s čímž trenér "Hříbat" Daniel Farke rozhodně nebyl spokojen. "Nebyli jsme dostatečně efektivní při proměňování našich šancí. V tom se rozhodně musíme zlepšit. V obraně zase musíme přestat s hrubými chybami. V tréninku se na tyto věci stále soustředíme a pracujeme na nich," prohlásil někdejší kouč Norwiche.

Také Brémy před týdnem inkasovaly třikrát a své utkání prohrály. Na domácím Weserstadionu nestačily na Leverkusen, jenž Werderu odskočil v tabulce. "Grün-Weißen" tak po 24 kolech zůstávají na 30 bodech - stejně jako Mönchengladbach.

Po dvou porážkách by Brémy zase rády zvítězily. "Musíme ze sebe dostat maximum, abychom si domů odvezli tři body. Pokud se nám to podaří, budeme mít velkou šanci," věří lodivod Grün-Weißen Ole Werner.

Werder se v Mönchengladbachu bude muset vypořádat s několika absencemi. Zatímco obránce Felix Agu a záložník Jean Michael Mbom už schází delší dobu, srbský stoper Miloš Veljkovič přibyl na marodku kvůli svalovému zranění až v průběhu tohoto týdne. Hrát nebude ani trio nachlazených: zadák Marco Friedl a středopolaři Christian Groß s Leonardem Bittencourtem.

Borussia už má k dispozici opět brankáře Jonase Omlina i Jana Olschowskyho. Pokud bude první jmenovaný zcela fit, nahradí mezi třemi tyčemi nepříliš spolehlivou náhradu v osobě Tobiase Sippela. Scházet však bude levý bek Rami Bensebaini, jenž stále pyká za dva týdny staré vyloučení proti Freiburgu. Obránce Tonyho Jantschkeho i záložníka Juliana Weigla pak limitují zranění a Hříbatům znovu pomůžou nejdříve v dubnu po reprezentační pauze.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Scally, Itakura, Elvedi, Netz - Kramer, Koné - Hofmann, Stindl, Pléa - Thuram

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Pieper, Chiarodia, Stark - Weiser, Gruev, Jung - N. Schmidt, Schmid - Füllkrug, Ducksch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 4.11 - 3.92

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
24
15
7
2
71 : 25
52
2
Borussia Dortmund
24
16
2
6
49 : 30
50
3
RB Lipsko
24
13
6
5
49 : 29
45
4
Union Berlín
24
13
6
5
36 : 28
45
5
SC Freiburg
24
13
6
5
37 : 33
45
6
Eintracht Frankfurt
24
11
7
6
46 : 34
40
7
1. FSV Mainz 05
24
10
6
8
39 : 35
36
8
VfL Wolfsburg
24
9
8
7
43 : 32
35
9
Bayer Leverkusen
24
10
4
10
43 : 39
34
10
Borussia Mönchengladbach
24
8
6
10
38 : 42
30
11
Werder Brémy
24
9
3
12
37 : 46
30
12
1. FC Köln
24
6
9
9
32 : 38
27
13
FC Augsburg
24
8
3
13
31 : 44
27
14
VfL Bochum
24
7
1
16
26 : 56
22
15
Hertha BSC
24
5
6
13
29 : 45
21
16
VfB Stuttgart
24
4
8
12
29 : 41
20
17
Schalke 04
24
4
8
12
20 : 44
20
18
TSG Hoffenheim
24
5
4
15
30 : 44
19

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
didosh

Kolik tam má Werder fanoušků

Reagovat
monty25

Demirovič si spletl sport, ne?

Reagovat
Rudnevs

Schalke dopredu príliš slabé, centre extrémne zlé (to na tréningu vôbec netrénujú? Mohr a spol. to kopali príšerne) a keďže sa do tak uzavretej obrany hrá ťažko ináč, tá penalta bola naša jediná záchrana. Bod beriem, ale aj tak nálada trošku dole, nakoľko sa uvoľnil a zdvihol Hoffenheim plus absolutne random výhru získal Leipzig proti dózam.

Btw v Augsburgu to je vždycky boj, hrajú celkom nechutne, aspoň že tentokrát nám nikoho vážne nezranili.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je nějaký tým mimo Bayern na který se v bundeslize skoro nedá sehnat lístek na žádný domácí zápas? Nemá někdo přehled?

Reagovat
andrew96

BVB, Effzeh

Reagovat
Shevchenko

Na BVB to šlo celkem v pohodě před pár lety.

Reagovat
Martin9719

Süle dnes geniální rozehrávka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele