25. kolo
19.03.2023 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu (© AFP)

Union zvládnul duel s Frankfurtem a poskočil na třetí příčku

Skvadra Urse Fischera zatím nastřádala už třináct vítězství a naplno využila zaváhání Lipska. Sen o startu v Lize mistrů tedy nadále zůstává reálný. Ani Orli nejsou bez šance, protože na šesté příčce jsou o pouhých pět bodů pozadu.

Jak Union, tak Eintracht se v týdnu musely rozloučit s Evropskou ligou, respektive s Ligou mistrů. Ve vzájemném zápase si tedy chtěly spravit chuť, což se jako prvnímu málem podařilo Sheraldo Beckerovi, mířil ovšem o kousek vedle. Ostatně stejně si za 120 sekund počínal se svou hlavičkou Randal Kolo Muani.

Hráč, který proměnil jednu penaltu v rozstřelu ve finále mistrovství světa proti Argentině, neuspěl ani ve své další šanci, protože pokus byl tečován na roh. Ve 34. minutě se balon odrazil k Daichimu Kamadovi, jenž si vylámal zuby na Frederiku Rønnowovi. Randal Kolo Muani o sobě dal do poločasového hvizdu rozhodčího Christiana Dingerta vědět ještě jednou, ale přestřelil, zatímco na opačném pólu Paul Seguin zaměstnal Kevina Trappa.

Gólman Frankfurtu po obrátce vyrazil zakončení Josipa Juranoviće na rohový kop. V 53. minutě se od praporku balon po jemném postrčení dostal do malého vápna, kde stáli neobsazení hned tři domácí hráči. Nejlépe se orientoval Rani Khedira, jenž ze tří metrů propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:0.

Po hodině hry zatoužil po vyrovnání opět neúnavný Randal Kolo Muani. Zařízení však minul. V 69. minutě ukázal všem záda Sheraldo Becker a v závěru svého sóla překonal Trappa. Radost mu ale záhy pokazila skutečnost, že si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Frederik Rønnow si čtvrt hodiny před koncem připsal asistenci, neboť po jeho nákopu se nejlépe orientoval Kevin Behrens, který z podobného místa, jako předtím Becker, nasadil frankfurtské jedničce housličky - 2:0. Brankář klubu ze Stadion An der Alten Försterei v 82. minutě ještě mimochodem výborně lapil Kamadovu hlavičku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Střetávají se dva slabý (viz ostuda v Evropě)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele