25. kolo
17.03.2023 20:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Florian Neuhaus (© AFP)

Předehrávka pětadvacátého bundesligového kola mezi Gladbachem a Werderem vítěze nepoznala

Předchozí dvě vzájemná klání těchto soupeřů přinesla shodně po šesti brankách. S tím, že jednou zvítězili Zelenobílí a jednou Hříbata. Ta se nyní hned dvakrát ujala vedení, to ale dokázal ve stejném počtu případů dorovnat Marvin Ducksch. Ten tentokrát zaskočil za kolegu Nicklase Füllkruga, jenž i tak s patnácti trefami nadále vévodí tabulce kanonýrů.

V té ligové zůstanou oba kluby dál v sousedství na desáté a jedenácté příčce. O první pokus se v závěru úvodní desetiminutovky postaral Lars Stindl, jenže netrefil podle představ. Čtvrt hodiny poté dostal kvalitní přihrávku Marcus Thuram, jenž si každopádně na svůj gól musel počkat až do druhého dějství, neboť v tom prvním byl úspěšnější brankářský náhradník za Jiřího Pavlenku, tedy Michale Zetterer.

V další šanci se ocitnul Füllkrug, jenže místo zakončení volil pád v pokutovém území, který rozhodčí Tobias Reichel jako penaltový neviděl. V momentě, kdy se pomalu nachylovala doba určená pro úvodní poločas, o sobě dali vědět ještě Thuram, Ko Itakura a pochopitelně znovu Füllkrug, nicméně nikdo z nich neuměl síť rozvlnit.

To se podařilo až necelých 180 sekund po startu druhého dějství synovi francouzské legendy Liliana Thurama, hráče, který je ověnčený zlatem z mistrovství světa i Evropy. Po pobídce od Jonase Hofmanna si seběhnul do středu hřiště, kde střelou do protipohybu z hranice šestnáctky skóroval - 1:0. Asistent u úvodní branky zápasu se záhy sám dostal do dobré příležitosti, tu mu však zhatil dobrým obranným zákrokem Mitchell Weiser.

Po hodině hry se opět osmělila domácí desítka, jež si vylámala zuby na muži v rukavicích. V 63. minutě přišel na hrací plochu Romano Schmid. Při první akci výborně našel Ducksche, jenž si trpělivě počkal, až budou na zemi jak Itakura, tak gólman Jonas Omlin, a poté uklízel po zemi do brány - 1:1. Nerozhodný stav ale nesvítil na ukazateli dlouho.

Za osm minut brankář hostujícího výběru na Stindlův pokus ještě dosáhnul, na dorážku od Floriana Neuhause z šestnácti metrů už nikoli - 2:1. Ve vyprodaném Borussia-Parku bylo zase o něco veseleji. A mohlo to být o to lepší, kdyby při další protiakci Hofmann dosáhnul na Pléovu pobídku, Maximilian Philipp přitom následně dobře zablokoval dalekonosnou navštívenku z kopačky neúnavného Larse Stindla.

Nicméně poslední slovo patřilo Werderu. V poslední minutě řádné hrací doby posunul Füllkrug na Marvina Ducksche, jehož přízemní rána pravačkou zapadla na místo určení - 2:2. Devětadvacetiletý rodák z Dortmundu mohl v nastaveném čase dokonat dokonce hattrick, to by však jeho hlavička nesměla mířit mimo tři tyče. O něco spokojenější s výsledkem tak budou patrně v Brémách, protože se jim po dvouzápasové pauze povedlo bodovat.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele