25. kolo
18.03.2023 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Erhan Mašovič (© AFP)

V rámci pětadvacátého bundesligového kola Lipsko překvapivě padlo v Bochumi

S šestou porážkou v sezoně dostal plán Rudých býků na celkovou druhou příčku veliké trhliny. Evidentně se hráči ještě nestihli vzpamatovat ze sedmigólového přídělu, jaký jim na cestu ven z Ligy mistrů nadělil Manchester City. Je možné, že saský klub ztratí i třetí pozici, na kterou si dělají zálusk Union s Freiburgem. Oproti tomu Bochum má aktuálně čtyřbodový náskok na sestupové pásmo.

Už v úvodní minutě se dostal do zakončení Takuma Asano, ovšem na takové se věru nebude dlouho vzpomínat. Další příležitost patřila Andrému Silvovi, který s ní naložil prachmizerně. Ve 22. minutě si Dominik Szoboszlai při svém úniku po pravém křídle dobře všimnul, že ve vápně číhá neobsazený Timo Werner. Účastník mistroství světa v roce 2018 však potvrdil, že dále marně hledá někdejší formu.

Sám si toho byl patrně vědom, a tak se při další akci raději proměnil v nahrávače. Danilo Soares nenechal balon doputovat k Andrému Silvovi, nicméně to málem bylo za cenu vlastní branky. Velká klika pro die Unabsteigbaren. Po odehrané půlhodince to z dálky zkusil Szoboszlai, což opravdu nebyl dobrý nápad.

Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten Mohamed Simakan pobídnul už dvakrát zmiňovaného portugalského reprezentanta, jenž rovněž potvrdil, že s nostalgií vzpomíná na předminulou sezonu, v níž nasázel osmadvacet gólů. Ve 48. minutě došlo na rozhodující moment celého utkání.

Danilo Soares prodlužoval hlavou za sebe, kde stejnou částí těla zkoušel štěstí Asano. Janis Blaswich napoprvé ještě zasáhnul, avšak na dorážku Erhana Mašoviće už byl krátký - 1:0. Při další akci zůstal André Silva v šestnáctce trestuhodně neobsazený. Ze slibné pozice bohužel pro RB nevytěžil více, než hlavičku nad břevno. Za 120 sekund na zadní tyči pro změnu osamocený vůbec netrefil míč.

Další fáze tohoto střetnutí přinesla především obětavost obránců, kteří si často stoupali střelám do dráhy. Ovšem našlo se i více případu, kdy kvůli nepřesnosti soupeřových pokusů mohli zůstat absolutně v klidu. Až ve finále musel Manuel Riemann po rohovém kopu likvidovat jak hlavičku Williho Orbana, tak dorážku Daniho Olma. V nastaveném čase se pro odvážné sólo rozhodnul Dominik Szoboszlai a za mužem v rukavicích zvonila tyčka. Skvadra Thomase Letsche tedy k osmé výhře dokráčela i s trochou štěstíčka.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Bochum se rozjel. Super! A Lipsko?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele