25. kolo
18.03.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Marius Bulter (© AFP)

Oslabený Augsburg ztratil výhru nad Schalke až v nastaveném čase

FCA by se bývali po devátém vítězství dostali na třicetibodovou hranici. Nicméně i tak udržují nad sestupovými pozicemi sedmibodový náskok. Die Königsblauen jsou předposlední, avšak záchrana mezi německou elitou pro ně pořád má velice reálné obrysy. Kdo by to byl před mistrovstvím světa řekl.

V posledních týdnech předvádí v dresu die Fuggerstädter stabilně kvalitní výkony Mërgim Berisha. Není divu, že to byl právě čtyřiadvacetiletý útočník, kdo se do šance dostal jako první. Bohužel ji nevyužil. Skoro celá úvodní dvacetiminutovka byla spíše bojem o střed hřiště. V jejím závěru to zkusil Ruben Vargas, nicméně se nezadařilo podle představ.

To samé platilo na druhé straně hřiště pro Mariuse Bültera, jehož bez větších nesnází vychytal Rafal Gikiewicz. Pak se připomněl Elvis Rexhbecaj, u jehož rány z dálky měl Ralf Fährmann ztíženou situaci tím, že před ním stál shluk hráčů. Stav na ukazateli zůstal i po této možnosti bezbrankový. Ve zbývající pasáži otevíracího dějství ještě Michael Frey předvedl jedno zbrklé zakončení.

Na gól se tedy ve WWK Areně čekalo do 51. minuty. Po chybné rozehrávce se míč dostal k Ermedinu Demirovićovi, který si na pravé straně všimnul neobsazeného Arneho Maiera, a tak mu nasměroval přihrávku, díky které mohl fotbalista s desítkou na dresu otevřít skóre tohoto mače - 1:0. Bohužel pro tým Enrica Maaßena, krátce po rozehrávce bosenský asistent nezasáhnul míč, nýbrž hlavu Toma Krauße, za což si od rozhodčího Daniela Schlagera okamžitě vysloužil červenou kartu.

A hosté vycítili, že tato partie ještě není rozhodnutí. Jako první se o vyrovnání pokusil Bülter, jehož chvíle měla teprve přijít. Neuspěl ani Frey, byť měl hned dva dobré pokusy. Při tom druhém museli domácí děkovat Rafalu Gikiewiczovi. Dál se hrálo na jednu bránu, což se nevyplatilo v 90 minutě, kdy Jeffrey Gouweeleuw fauloval Simona Teroddeho. Marius Bülter prokázal velkou trpělivost, když si po poslední možné chvíle počkal na gólmanův pohyb, aby zamířil do jeho protipohybu - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele