25. kolo
18.03.2023 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Andrej Kramarič (© AFP)

Souboj dvou sestupem ohrožených celků vyšel lépe pro Hoffenheim

TSG, v jehož dresu odehrál celý zápas Pavel Kadeřábek, nasměroval k vítězství nad Starou dámou díky dvěma proměněným penaltám jinak se povětšinou trápící Andrej Kramarić. Na první výhře po sérii sedmi porážek v řadě nic nezměnila ani skutečnost, že byl Munas Dabbur vyloučen po dvou minutách pobytu na hřišti.

Jako první ze všech aktérů se osmělil Robert Skov, leč našel pouze připraveného Olivera Christensena. Pod další příležitost se podepsal Florian Niederlechner, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla. Pak si Kramarić výborně zpracovala balon a okamžitě jej vyslal Christensenovým směrem. Dánský brankář dokázal zasáhnout.

Ovšem při další akci mu pranic nepomohl Tolga Ciğerci, když dal ruce vzhůru, čímž zastavil hlavičku Johna Brookse, bývalého hráče Herthy. Zmíněný chorvatský reprezentant poslal pokutový kop do středu brány, s čímž hostující jednička nepočítala - 1:0. Hned po rozehrávce to na opačném pólu zkoušel zajímavě Suat Serdar. Vyrovnání se bohužel pro příznivce a příznivkyně klubu z hlavního města Německa nekonalo.

Ve 37. minutě přihrál Kadeřábek rozeběhnutému Ihlasi Bebouovi, pro jehož snahy neměl pražádné pochopení Filip Uremović a ve vlastním vápně jej poslal na zem. Kramarić při této penaltové exekuci cílil po své pravé ruce, kam Christensen skákal v prvním případě. Tentokrát ssi vybral protilehlý kout, takže nebylo, co řešit - 2:0.

Šest minut po startu druhé půle přispěchal Bebou se třetím hřebíčkem. Pranic si nedělal ze dvou protihráčů a samostatnou akci zakončil přízemní střelou, která se zastavila až v síti - 3:0. V 71. minutě ve skluzu Dabbur nepříjemně zabrnkal o kotník Dodimu Lukebakiovi a Frank Willenborg mu ukázal červenou kartu, což pochopitelně značně rozlítilo Pellegrina Matarazza, jenž izraelského forvarda vyslal na trávník pouze nemnoho desítek sekund předtím.

Hosté vycítili šanci, leč do finálního hvizdu stihli akorát nemastnou neslanou střelu Lucase Tousarta. A také snížení, pod které se podepsal Stevan Jovetić, když mu paradoxně pomohlo nedobré zpracování, jakým vyřadil ze hry dva obránce, aby po zemi uklidil kulatý předmět za záda Olivera Baumanna, který jinak během této partie vskutku příliš práce neměl - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Jak to teda je s tou Hertou když není schopná bodovat se skabym Hoffenheimem? S kym teda chce hodovat? To je fakt těžkej boj o záchranu. HERTHA BSC, to jméno patří do pohárové Evropy!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele