25. kolo
19.03.2023 17:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Exequiel Palacios (© AFP)

Střídání na stráží na čele: Bayern padl v Leverkusenu, rozhodly dvě penalty Palaciose

Bayern bude muset během reprezentační přestávky zpytovat svědomí. V posledním kole před kvalifikací na EURO 2024 venku nestačil na Leverkusen, a přepustil tak první bundesligovou příčku Dortmundu, který v sobotu nezaváhal s Kolínem nad Rýnem. Znovu se potvrdilo, že je letos mnichovský celek zranitelný a že s obhajobou titulu to nebude mít vážně vůbec snadné.

Úvodní okamžiky střetu byly hodně opatrné, domácí sice vybojovali v první desetiminutovce hned tři rohové kopy, avšak ani jeden z nich změnu skóre nepřinesl. V podstatě až v 16. minutě se Bayer ozval poprvé výrazněji, to když Frimpong přebral parádní kolmici od Palaciose, naběhl do šestnáctky a levačkou se pak snažil na bližší tyčce překvapit gólmana Sommera, ten ovšem jeho pokus dokázal zlikvidovat.

Bayern nepůsobil moc svěžím dojmem, jakmile se však dostal ke své vůbec první střele na bránu a vůbec do své první šance, okamžitě ji přetavil v přesný zásah. Goretzka se ještě z brankového území neodvážil zacílit, pro jistotu ještě předložil míč na ještě lépe postaveného Kimmicha, a ten poté, i s pomocí teče bránícího Kossounoua, usměrnil balón pod břevno.

Zbývající pasáže druhého poločasu žádnou dechberoucí ofenzivní podívanou nenabídly, pouze Diaby dvě minuty od inkasování mohl srovnat účty a ověřil připravenost Sommera, ten si ale připsal úspěšný zákrok. Do druhé půle následně Bayern vstupoval hned se třemi novými jmény. Hostující lodivod Julian Nagelsmann si moc dobře uvědomoval, že jeho tým nevykazuje optimální výkon, jakkoli pozitivním faktem mohlo být jeho průběžné vedení.

Ani příchody Comana, Gnabryho a Musialy ale útočné počínání mančaftu Stern des Südens neoživily. Domácí stratég Xabi Alonso naopak i nadále bezmezně věřil původní základní sestavě. A tenhle tah se ukázal býti správným. V 55. minutě došlo na vyvážení účtů, nařízena byla penalta číslo jedna poté, co Pavard ve vlastním vápně nešikovně přišlápl nohu Adliho. Balón si na bílý puntík postavil Palacios, jenž zkušeně zamířil do protipohybu Sommera.

A v 73. minutě mužstvo ze Severního Porýní-Vestfálska zahrávalo pokutový kop podruhé, protože Upamecano jednoznačně podrazil ve vlastní šestnáctce zase aktivního Adliho. Sudí Stieler vše viděl na videu, a Palacios následně další těžký okamžik zvládnul. Byť Sommer směr jeho zakončení tentokráte vystihl, na merunu prostě nedosáhnul. Hosté pak cestu za vyrovnáním nenašli, ač hned dvakrát Gnabry a jednou Davies napřímo ohrozili brankáře Hradeckeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
DidusIneptus

Bayer vs. Bayern 1:1

Reagovat
Rich

Neexistuje jiná možnost, než tento zápas vyhrát... Je potřeba, aby Bayern měl body k dobru na Dortmund a doma ty žluté krysy přejet...

1-3

Reagovat
DidusIneptus

Ano

Reagovat
Ferragamo7

Tak s týmito slovami súhlasím na 100%.Pretože je brutálny rozdiel v tom,ako Dortmund ničí svojich súperov(výnimkou bol zápas zo Schalke) a my až na zápas proti Unionu sa trápime a dostávame úplne zbytočné góly.Takže akákoľvek strata bodov s Leverkusenom,je doslova voda na mlyn Dortmundu pred vzájomým zápasom.Ak porazíme Leverkusen,stále tam bude 2 bodový rozdiel a Dortmund bude musieť hrať na riziko.Áno,je možné že aj Dortmund ešte stratí nejaké body do konca ligy,ale pri ich súčasnej forme,by som sa na to moc nespoliehal.Ak zdoláme Leverkusen a doma Dortmund,tak o titule nepochybujem.

Reagovat
DidusIneptus

Teď už zůstal v téhle soutěži nejsilnější tandem Bayern, Dortmund. Ty další jejich pronásledovatele výkonnostní vytrvalost opustila. Vypadá to, že boj o titul zůstane jen mezi Bayernem a Dortmundem. Do boje o Evropu zasáhne Bayer. Co se týče boje o záchranu v lize, tam už jsou prakticky v suchu Bochum a Schalke pokud jim vydrží současná forma. Horší je to se Stuttgartem a Hertou. O ty mám strach. Co se týče Hoffenheimu, ten je nevyspytatelny. Sportu zdar, fotbalu zvlášť!

Reagovat
DidusIneptus

Po zápase Leverkusen vs Bayern 2:1 už Bayern nepatří mezi tenhle tandem - Dortmund by se nenechal prorazit od Leverkusenu. Dortmund v bundeslize jasně dominuje a nemá konkurenci.

Reagovat
Rich

Tohle bylo trapné... Předně samotná sestava, proč Musiala a Coman na lavičce, Sané základ... Je mi zle, Bayern hrál připosraně, pomalu na remízu... Viděli jste Dortmund? To je úplně jiná písnička a já nechápu, co se stalo po těch posledních zápasech s Bayernem? Je to trapné a nechutné...

Reagovat
Ferragamo7

Ten 1.polčas sa dá zhodnotiť dvomi slovami-príšerná nemohúcnosť.Ak by sa udeľovala cena za najtrápnejšieho(alebo najzbytočnejšieho) hráča,tak jednoznačným víťazom je Sadio Mané.To je čistý trágéd.Pýtam sa sám seba,z akého dôvodu by som mrhal časom a ďalej sa pozeral na túto tragikomédiu,ktorú predvádzame takmer každý zápas? V žiadnom prípade-pohár mojej trpezlivosti dnes definitívne pretiekol,toto bol môj posledný zápas,v tejto sezóne,ktorému som venoval svoj čas.Dúfam že v nasledujúcej sezóne sa zbavíme zbytočných hráčov a samozrejme bude nás už viesť úplne iný tréner.Gratulácia do Leverkusenu odo mňa,zvládli to super.

Reagovat
DidusIneptus

Přesně tak! Mane je v Bayernu jen do počtu. Už dlouho se mi jeví jako sabotér. Netečný, lhostejný, otrávený, bez nálady, jakoby bez motivace. Záchrana pro Bayern - zbavit se ho.

Reagovat
DidusIneptus

Dvě bayernský kopyta zařízením penalt darovali Bayeru vítězství. A taky darovali Dortmundu první místo v tab. I jejich první gól byl darovaný smůlou Bayeru. Nic z vlastního umění a schopností nepředvedli. V bayernskym klubu je špatná atmosféra, v dortmundskym výborná. Bayern se trápí, Dortmund v pohodě. Nagelsmann má po celou dosavadní sezonu jenom problémy. Organisační chyby Nagelsmanna stojí Bayern cenné body. Bayern za povinnou obhajobou titulu pod velkým tlakem! Bayern né a né se vzpamatovat!

Reagovat
Heresy

Bayern prohral po 3ti v sezone a nekteri by uz mu za to uz vypalili stadion .. samozrejme nepocitam tu troli prdel didusneco .. gratulace leverkusenu .

Reagovat
Jardman

Neasi

Reagovat
Ferragamo7

Tu ani nejde tak o prehry,ale o mizerný herný prejav a sebavedomie,ktorým prevalcuješ súpera.Presne tak ako Dortmund,stačí si pozrieť a porovnať ich zápasy a naše,to je brutálny rozdiel.Po zimnej prestávke sa Dortmund krčil niekde na 4.mieste s 9 bodovou stratou na nás.Teraz je na prvom a má o bod viac.Oni súperov valcujú,my dostávame zbytočné góly a strácame body zo súpermi,ktorých by sme mali zdemolovať.Jediný zápas,ktorý nám vyšiel po hernej aj výsledkovej stránke bol s Unionom.Titul si za takéto výkony jednoznačne nezaslúžime,to píšem s plnou vážnosťou.Väčiu hernú katastrofu,ako ten včerajší 1.polčas už znovu nechcem pozerať.Preto som sa rozhodol ,,bojkotovať" zvyšok sezóny a svoj čas využiť na iné športové aktivity.Veľa šťastia v Der Klasiker,ako aj vo zvyšných zápasoch.

Reagovat
Rich

Já napsal otevřenou kritiku... Viděl jsi vůbec ten zápas? Bayern držel míč do 22 minuty, do prvního gólu pouhých 38%... Jenom přišly na hřiště a báli se, co se stane... Ano máš pravdu, že Bayern prohrál po třetí v sezóně, ale nutno dodat, že ty porážky jsou právě s týmy z uprostřed tabulky: Monchengladbach, Augsburg a teď Leverkussen...

Tady se jedná o to, že viděli jste, co furt nejste kritičtí, jak hraje Dortmund? Solidně přejeli Kolín, bez nároku... A doma! Bayern hrál s Kolínem doma a pouze remizoval... To samé s Frankfurtem a to jsou povinná vítězství... Tam místo 2 bodů měli být 6... Já budu na Bayern koukat furt, protože Mia San Mia, ale jsem velice zvědavý, co Nagelsmann vymyslí na Dortmund...

Mimochodem, je nepochopitelné, co udělal Upamecano, je to jako sabotáž... V kabině Bayernu je nějaký zase neklid... Všimli jste si Brazza a Kahna? Kahn byl neskutečně nasraný... Navíc výkony Saného a Gnabryho jsou neskutečně marné... Maného nebudu zmiňovat, na pozici 9 se nehodil už v Liverpoolu...

Reagovat
Heresy

Hrali hovno to jo .. ale leverkusen zase hral dobre a upa je zrovna trochu kopyto co se tyce penalt urcite bych netvrdil ze to byla sabotaz .. hraci jsou taky lidi neda se porad vyhravat .. ale mane , sane , gnabry tam bez debat jsou totalne bez formy a mane na 9 nesmi hrat nvm proc ho tam porad dava .. jako ja s tebou +- souhlasim ale nevidim to tak cerne .. verim ze zlutakum nakopem prdel

Reagovat
Rich

Já doufám, že jim nakopeme prdel... Pokud ne, vydrží jim forma, tak titul je jejich... Protože oni pak nebudou mít reálně soupeře, který by je mohl obrat o body... Možná Union, možná Lipsko...

Reagovat
Ferragamo7

Dortmund už s Lipskom nedávno hral a vyhral,takže Lipsko ich už o body neoberie.Union ich podľa mňa nemá šancu zastaviť.

Reagovat
Rich

Jediná možnost, je doma přejet... Vlítnout na ně a dát jim bůra... To by je mohlo zlomit a jejich sebevědomí též... Pokud prohrajeme, sbohem titulu... Protože nás čeká Lipsko, Kolín venku... Já chápu, že pro některé to nejsou nějaký těžký soupeři, ale faktem je, že už Bayern obrali...

Chce to posílit další sezónu... Osimnhena přivést z Neapole... Jenom ne Kane, nesnáším toho mrvila z Anglie... Zbavit se Pavarda, Saného... Přivést někoho lepšího... Laimer je bohužel domluvený, další niemad z Lipska... Za Saného mám zajímavé jméno Garnacho z MU, má smlouvu do příští sezóny a rozhodně je to talent... Navíc by se odlehčil plat Saného, které činí nezasloužených 20 mega...

Reagovat
dominios

wow... vyradili PSG bez jedineho inkasovaneho golu, ale ze vraj kriza, trapenka a neviem co... ano, vcerajsi vykon bol len priemerny, ale preboha, ved aj oni su len ludia a uprimne, bez tych penalt (btw obe boli, nic nespochybnujem) by Neverkusen nebral ani bod... Ze zaklad vyzeral inac? Ano, ved Julian musi aj trocha rotovat a skusat, neda sa cela sezona odohrat na par hracoch v naj forme. Prehralo sa zasluzene, vykon sice nebol az tak hrozny, vacsinou by to minimalne na remizu stacilo, ale treba pochvalit Leverkusen za ich velmi dobry vykon a proste takto ma vyzerat sport. Pre nas je dobre ze 1. miesto si vieme zobrat rychlo spat v zapase zapasov tejto ligovej sezony.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Gerd 13

No, tento výkon Citizens asi strach fakt nenahnal. Mané opět mizerný, stejně jako Sané. Snad tedy velká motivace tento výpadek smazat porážkou Dortmundu a návratem na čelo tabulky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele