25. kolo
18.03.2023 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Omar Marmoush (© AFP)

Wolfsburg porazil Stuttgart a sérii neporazitelnosti protáhnul na čtyři zápasy

Vlkům se podařilo zapracovat na ustálení formy, díky čemuž se rázem vyhoupli do bojů o evropské poháry. Tentokrát jejich vítězství zařídil bývalý hráč VfB Omar Marmoush. A protože největší konkurenti v boji o udržení dokázali v tomto kole bodovat, spadl klub z Mercedes-Benz-Areny až na osmnáctou pozici.

Po první nemastné neslané desetiminutovce se rozhodnul vyzkoušet Casteelsovu pozornost Genki Haraguchi. Bohužel pro Stuttgart docela minul. Po čtvrt hodině hry pelášil Jakub Kamiński sám Bredlowovým směrem. Domácí gólman výborně zasáhnul, a tak se dál hrálo bez branek. Do poločasového hvizdu mnoho fotbalového k vidění nebylo.

Trojice japonských reprezentantů ve službách klubu z Bádensko-Württemberska se sice snažila, nicméně do žádné velké šance se nedostala. V závěru poločasu byla ještě zblokována střela Patricka Wimmera a dorážka Felixe Nmechy nepatřila k těm, na jaké by se mělo dlouho vzpomínat. Rozhodčí Felix Brych tedy neměl potřebu cokoli nastavovat.

V 56. minutě musel fouknout do píšťalky, aby potvrdil, že Omar Marmoush vsítil regulérní branku. Ve středovém kruhu převzal pobídku od Yannicka Gerharta, načež se dostal až do vzdálenosti nějakých osmnácti metrů, odkud vyprodukoval přízemní střelu, která zřejmě prošla Itovi mezi nohama, načež zapadla k levé tyči - 0:1.

V 65. minutě to chviličku vypadalo, že hosté zdvojnásobili svoje vedení. Zásahu střídajícího Kevina Paredese však přecházel ofsajd, do kterého se chytil autor jediného gólu tohoto utkání. V závěru se ještě svěřenci Bruna Labbadii dožadovali penalty, neboť byli přesvědčení, že Sebastiaan Bornauw zahrál rukou. Jejich prosby však zůstaly nevyslyšeny, a tak potřinácté prohráli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

44 900 diváků (vyprodáno), tak ,,málo'' protože mají stadion stále v přestavbě.

Jinak Stuttgart si začíná zahrávat se sestupem (stejně jako Hertha). Schalke si, jak se zdá, už dalo říct (už byl nejvyšší čas), stejně jako Bochum...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele