Bundesliga souhrn - 24. kolo

14.03.2008, 22:25, aktualizováno 16.03.2008, 19:42
Komentáře a souhrny
Ani jednu branku nedal Bayern a po porážce 0:2 v Chotěbuzi se mu komplikuje cesta za titulem. Hamburk porazil Dortmund a vyhrálo i Schalke, z jehož hřiště odjíždí s prázdnou Duisburg. Tři body veze z Karlsruhe Frankfurt, stejně tak překvapivě Wolfsburg z Brém, Leverkusen doma deklasoval Norimberk, remízy se zrodily v Bochumi, Hannoveru a Rostocku...

Schalke 04 - MSV Duisburg 2:1

14.03.2008 20:30

Góly: 60. Kevin Kurányi, 74. Heiko Westermann - 20. Blagoj Georgiev

Schalke zdolalo Duisburg na vlastním hřišti 2:1 a připsalo si důležité body v boji o evropské poháry. MSV sice díky krásnému gólu Georgieva vedlo, po přestávce ale domácí Königsblauen zabrali a brankami Kuranyiho a Westermanna skóre otočili.

Utkání začali aktivně směrem dopředu nejen domácí, ale také poněkud překvapivě hosté, od kterých se spíše čekala pasivní obrana. První šanci mělo v 11. minutě Schalke, Rakitič na levé straně upláchl bránící dvojici a zpětnou nahrávkou nabil Jonesovi, jeho střela ale šla vedle Starkeho branky. Poté taktéž vedle mířil z dálky Bordon, hostující "Zebry" odpověděly pokusem Maicona, jehož povedenou ránu pěkným zákrokem zneškodnil Neuer.

Ve 20. minutě se poprvé měnilo skóre a gól dal překvapivě Duisburg. Blagoy Georgiev vystihl špatnou rozehrávku Rafinhy, po dlouhém úprku podél levé lajny si poradil s Ernstem a přenádhernou technickou střelou vymetl horní roh Neuerovi branky – 0:1. S vedoucí brankou přišla také pasivita hostujícího týmu, Schalke si ale dlouho nebylo schopno vyprodukovat dobrou příežitost. Ty nakonec přišly až ke konci první pětačtyřicetiminutovky. Po centru Varely hlavičkoval vedle Altintop, podobně dopadla i střela z dálky v podání Bordona.

Do druhé půle vyběhl namísto Varely Sanchez, kterému se povedlo hru Schalke rozhýbat, zatímco MSV bylo pasivnější čím dál více a často byl na hřišti k vidění zámek jako při házené. Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali v 60. minutě. Rakitičův centr z pravé strany mírně přizvedl Sanchez a na zadní tyči číhající Kevin Kuranyi uklidil míč za bezmocného Starkeho – 1:1.

O šest minut později zahrával Pander přímý kop, trefil ale jen zeď, do odraženého míče se opřel Rafinha, branku ale přestřelil. V 71. minutě centroval Sanchez, střídající Asamoah však v pádu hlavičkoval vedle. Tři minuty nato však již Schalke vedlo. Na roh Pandera nejvýš vyskočil Asamoah, jeho hlavička sice skončila jen na břevně, ale dorážející Heiko Westermann už se zblízka nemýlil – 2:1. Najednou museli útočit hosté, což jim ale vůbec nešlo – nedokázali vyprodukovat jedinou šanci na vyrovnání a tak se již skóre nezměnilo.

Schalke zůstalo a po kompletním kole také nejspíš zůstane páté, třetímu HSV se však již přiblížilo na jediný bod. Duisburg se od sestupových pozic ani tentokráte neodpoutá a zůstává předposlední.

Více informací k zápasu

Hansa Rostock - Hertha BSC 0:0

15.03.2008 15:30

Góly: -

Žádné branky se i přes zajímavý průběh utkání diváci v Rostocku nedočkali. Domácí Hansa remizovala s Herthou BSC 0:0, klub z hlavního města tak své jubilejní 900. utkání v Bundeslize ziskem tří bodů neoslavil.

Do zápasu nenastoupil kvůli zranění hostující kanonýr Pantelič, kterého na hrotu nahradil Okoronkwo. Úvod utkání vyšel lépe domácím, kteří se více tlačili do útoku. V páté minutě našel budoucí "Herthaner" Marc Stein Agaliho, Nigerijec sám před Drobným ale nedokázal zakončit a míč mu nakonec ustřelil von Bergen. S přibývajícím časem byli čím dál aktivnější Berlíňané, jejich první šanci měl po přihrávce Kačara Raffael, jeho střelu zneškodnil Wächter. Na druhé straně vyzkoušel Drobného pozornost střelou z dálky aktivní Stein. V 25. minutě měla velkou šanci Hertha. Skácelova střela se se štěstím dostala na kopačky Okoronkwa, který z úhlů trefil tyč. Ale i Hansa byla nebezpečná, ve 31. minutě dal zcela volný Kern i branku, kvůli ofsajdu ale neplatnou.

Krátce po změně stran nebezpečně střílel Raffael, o několik okamžiků později tečoval Ebertovu střelu domácí obránce Sebastian, míč nakonec šťastně pro domácí skončil na boční síti. Na druhé straně střílel z dálky Rathgeb, při jeho pokusu se ale Drobný příliš nezapotil, chvíli nato zase berlínský Ebert obehrál Orestese, jeho následná střela branku minula. V 66. minutě měla dobrou šanci Hansa, když skvěle hrající Stein vybídl zpětnou přihrávkou Kerna, ten však těsně přestřelil. Výkřik "Tor" už měli domácí fans na rtech po přímém kopu Kerna, na poslední chvíli ale parádně zasáhl Jaroslav Drobný. A když ani v poslední šanci neuspěl proti Wächterovi střídající Lima, skončilo východoněmecké střetnutí bezbrankovou dělbou bodů.

Rostock zůstává se čtyřiadvaceti body na čtrnácté příčce, jeho náskok na sestupové pásno se již však ztenčil na čtyři body. Hertha zůstává jedenáctá s devítibodovou ztrátou na evropské poháry.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Arminia Bielefeld 2:2

15.03.2008 15:30

Góly: 16. Arnold Bruggink, 56. Jiří Štajner - 14. Andre Mijatović, 38. Christian Eigler

Čtyři branky přineslo utkání v Hannoveru mezi domácími borci a Arminií Bielefeld. Arminia se navzdory pracně získanému bodu dostala do sestupem ohroženého pásma, kde po výhře Cottbusu figurují také Duisburg s Norimberkem. Na remíze se za domácí podílel vstřeleným gólem i český útočník Jiří Štajner.

Hannover díky jednomu získanému bodu zůstává na poklidném desátém místě, zatímco Bielefeld se propadá a patří mu až šestnáctá sestupová příčka před Norimberkem a Duisburgem, které ale mají ještě jeden zápas k dobru.

V první půli měli diváci možnost vidět hned tři branky, a tak se fanoušci v Hannoveru nenudili. Hosté z Bielefeldu předváděli navzdory postavení v tabulce o poznání lepší výkon než jejich protivník, ale dopláceli na kvanta nevyužitých šancí právě z prvního poločasu. I přesto ale Arminia vstoupila do utkání vedením. Ve 14. minutě se totiž mohl radovat levý srbský obránce Mijatovič. Jeho a bielefeldská radost ale netrvala ani dvě minuty a za domácí se trefil Arnold Bruggink, jenž poslal do tábora Arminie velmi rychlou odpověď. V minutě 38. nedal gólmanu hannoverských, Robertu Enkemu, svou hlavičkou šanci Christian Eigler a Bielefeld vedl 2:1. Tento stav se po několika pokusech domácích do poločasu již nezměnil a hostující klub mohl do šaten odejít se vztyčenou hlavou, spokojen s dosavadním výsledkem.

Hannover vstoupil do druhého dějství nabuzený a byla na něm vidět větší touha po hře. Ale ani Arminia se svým výkonem rozhodně nezklamala, ale na tři body to nakonec přece jen nestačilo. Hosté opět doplatili na děravou obranu, ve které působí i český exolomoucký stoper Radim Kučera a někdejší reprezentační brousek Petr Gabriel, který se však v Hannoveru na zeleném pažitu neobjevil i kvůli lehčímu zranění. Jasně nejděravější ligová obrana si po jedenácti minutách druhé půle nedokázala poradit s Jiřím Štajnerem a bývalý hráč Liberce či Sparty Praha si tak po delší době opět mohl zakřičet ono magické ryze sportovní slůvko 'GÓÓÓL!'. 2:2. Domácí se ještě snažili urvat zbylé dva body, ale nebylo jim přáno. Bielefeld všechny jejich útočné pokusy betonoval a uhájil si alespoň bod, i když po slušném výkonu především v prvním poločase měl možná i na víc, ale Hannover ve druhé půli zabral a zaslouženě vyrovnal. Ničeho převratného už se fandové obou celků nedočkali a mohli tak spokojeně odcházet do svých domovů po smírném a zřejmě i spravedlivém výsledku.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Eintracht Frankfurt 0:1

15.03.2008 15:30

Góly: 25. Michael Fink

Frankfurt si veze příjemné tři body z Karlsruhe. Domácí utržili první porážku od 23. září 2007 a musí svou pozici v tabulce uvolnit právě Eintrachtu. Rozhodující gól zařídil v 25. minutě Michael Fink.

Na Wildparkstadionu byl KSC, který se definitivně v létě rozloučí s Tamasem Hajnalem (Borusia Dortmund) i kapitánem Mariem Eggimannem (Hannover 96), v úvodu zápasu aktivnějším mužstvem. Potřebné šance si ale přes převahu nedokázal vytvořit. Naopak první šanci měl za asistence Ianise Amanatidise útočník Martin Fenin (12.), bránu KSC ale přestřelil. Následovala akce domácích, kdy se Jašvili dostal před bránu Eintrachtu, obehrál Nikolova, ale nemohl už z ostrého úhlu vystřelit, protože byl bráněn Spycherem.

V 25. minutě se hosté dostali do vedení. Po laxním odkopu brankáře se k míči dostal Martin Fenin a i pod tlakem bránících hráčů dokázal přihrát Weissenbergerovi. Ten viděl přibíhajícího Michaela Finka a poslal míč přesně k jeho pozici do malého vápna. Pro Finka už nebyl problém poslat míč do sítě. Karlsruhe se nedokázalo vybičovat k žádné pořádné akci, a když se to přece jen povedlo, zastavila jej dobře postavená obrana Eintrachtu, který nastoupil bez sedmi stálých hráčů.

Po výměně stran mohl Eintracht vedení nad KSC mnohokrát zvýšit. Ale útoky Köhlera a pak i Toskiho zlikvidoval gólman Miller a držel svoje mužstvo ve hře. Domácí se snažili hrát dlouhé míče, ale v obraně na ně čekal výborný Russ a vracel je zpátky. Další příležitosti pak měl ještě několikrát mladý útočník Martin Fenin, v jednom případě pálil pěkně z otočky, ale vedle. V 87. pálil Toski, jenž byl volný na hranici vápna, ale Miller zasáhl a držel naděje domácích.

Závěr zápasu ale byl už jen v režii Eintrachtu, i když se mu už nepodařilo náskok zvýšit. Frankfurt tak zaslouženě oloupil KSC o tři body a vyhoupl se přes něj na příjemné sedmé místo v tabulce.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - VfB Stuttgart 1:1

15.03.2008 15:30

Góly: 20. Christoph Dabrowski - 47. Thomas Hitzlsperger

V Bochumi se dělily body. Po sérii čtyřech vítězství za sebou urál úřadující mistr VfB Stuttgart proti VfL Bochum alespoň jeden bod, když po prvním poločase prohrával 0:1.

Po této remíze má Stuttgart opět ztrátu třech bodů na pohárová místa a Bochumští, kteří jsou od 20. řijna doma neporaženi, si upvenili pozici ve středu tabulky. Ve 20. minutě přivedl Christoph Dabrowski před 25.086 diváky domácí do vedení a Thomas Hitzelsperger (47.) zajistil hostům vyrovnání.

Na začátku zápasu byl ve středu pozornosti rozhodčí Peter Sippel. Nejdříve neuznal Auerovi gól ve čtvrté minutě pro ofsajd a pár minut na to gól Fernanda Meiry, protože sekundu před tím, než se dostal míč přes brankovou čáru, odpískal faul na Laštůvku. Obě situace byly však více než sporné.

Domácí připravovali hostům horké chvilky svým agresivním stylem ve středu hřiště. Za asistence Japonce Ona přihrál Pferzel přízemní tvrdou střelou míč do středu před bránu hostí a Dabrowski, který stál úplně sám, stačil nastavit jen nohu a otevřít skóre. Po stuttgartském útoku nebylo ani vidu ani slechu. Jediná šance hostí byla vlastně nepozornost bochumského kapitána Zdebela, když se snažil hlavičkou odvrátit útok, ale míč nešťastně zamířil k Laštůvkovi, který duchapřítomně zabránil vlastnímu gólu.

Po výměně stran se lépe do hry dostali hráči Stuttgartu a v 47. minutě se povedlo Hitzelspergerovi vyrovnání, jemuž předcházelo několik chyb v postavení bochumské obrany. Ta nedokázala míč dostat z nebezpečné zóny. Hitzelsperger neměl se střelou z 12 metrů žádné větší problémy.

Poté měly oba týmy na kopačkách vítězné góly. Nejdříve netrefil dobře Roberto Hilbert Bastürkovu přihrávku pět metrů před bránou (65.) a po dvou minutách zlikvidoval Sven Ulreich Zdebelovu střelu z otočky. Bochum zvýšila ke konci tlak na stuttgartskou bránu, ale gólu se již nedočkala.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Bayern Mnichov 2:0

15.03.2008 15:30

Góly: 18. Branko Jelić, 38. Branko Jelić

Obrovské překvapení se odehrálo v Cottbusu, kde místní tým hostil všemi favorizovaný Bayern Mnichov. Energie totiž zásluhou dvou branek Branka Jeliče zvítězila po dobrém výkonu 2:0 a vystoupala z poslední příčky. Zápas posledního z prvním se stal asi největším šokem v dosavadním průběhu 1. Bundesligy.

Pro Bayern je to už druhá prohra v tomto týdnu. Ve středu totiž doma podlehl Anderlechtu 1:2, což mu ale po drtivém vítězství v prvním zápase v pohodě stačilo na postup do čtvrtfinále Poháru UEFA. V týmu Ottmara Hitzfelda podle předpokladů chyběl argentinský defenzivní štít Martin Demichelis, jenž odmítl nastoupit na pozici středního obránce a byl vyřazen z kádru. Mnichov si tímto připsal teprve druhou porážku v letošním ročníku. Před druhým Werderem nyní leží hozená rukavice a pokud se mu podaří zvítězit v domácím zápase proti Wolfsburgu, sníží svou ztrátu na rozdíl čtyř bodů. Pro Bayern je prohra o to potupnější, že mu ji uštědřil poslední celek tabulky, jenž díky tomu získal plný bodový zisk teprve počtvrté v této sezóně.

Už první půle nasvědčovala tomu, že Cottbus nedá věhlasnému soupeři nic zadarmo, aktivní byl především hrdina zápasu Branko Jelič, který Kahnovi nedal chvilku klidu. Po spolupráci s Rivičem se dral kupředu právě Jelič a po osmnácti minutách hry otevřel skóre. 1:0. Za Bayern se snažil odpovědět Altintop, který centroval na hlavu Luky Toniho, jím vyslaný míč ale bránu minul. Asi v pětadvacáté minutě se o štěstí pokoušel domácí Angelov, ale Kahn si s jeho ránou bezpečně poradil. O tři minuty později byl ve vápně faulován italský dlouhán Luca Toni a rozhodčí nařídil penaltu. Té se ujal Franck Ribéry, ale jeho střelu lapil gólman Tremmel. Neproměněná penalta zřejmě stála Bayern mnoho psychických sil a hráči si přestali věřit. Zato Cottbus vycítil šanci a hrál jako o život. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a po v 38. minutě si Rivič s Jeličem zopakovali spolupráci a bylo vymalováno - 2:0. Hyperaktivní Rivič se ještě párkrát pokoušel zaskočit Kahna z dálky, ale na poločasovém výsledku již nic nezměnil.

Do druhého poločasu Ottmar Hitzfeld poslal na trávník Jansena místo chybujícího Lahma a Argentince Sosu za rovněž nedobře hrajícího Schweinsteigera. V 66. minutě se na hřišti objevil i útočník Lukas Podolski, jenž vystřídal krajního beka Lella. Ani tato změna však hostům příliš nepomohla. Energie podávala zodpovědný výkon, příliš nepouštěla hráče Bayernu na svou polovinu a do útoku se již také zrovna nehnala. Až v 76. minutě se Oliver Kahn musel vytáhnout proti skvělé hlavičce střídajícího čínského forvarda, Shao Jiaye. Franck Ribéry v závěru převedl několik technických fines ze svého nepřeberného repertoáru, ale jeho klubu to nebylo nic platné. Cottbus tak vyhrál 2:0 a Bayern si zbytečně zkomplikoval cestu za titulem.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Dortmund 1:0

15.03.2008 15:30

Góly: 63. José Paolo Guerrero

Hamburg zaslouženě porazil na domácím hřišti 1:0 Borussii Dortmund a výrazně si pomohl v boji o nejvyšší příčky. Jedinou branku utkání dal po hodině hry Guerrero.

Domácí měli nástup doslova raketový, Borussii nějakou chvíli trvalo, než se dostala do tempa. Skóre mohl brzy otevřít Piotr Trochowski. Ve třetí minutě jeho povedeně zahraný přímý kop výborně vyrazil Ziegler, tři minuty nato si oba hráči souboj zopakovali – Trochowski vyslal povedenou ránu pod břevno, ale Marc Zielger opět vytáhl skvělý zákrok. Ve třinácté minutě se poprvé ke slovu dostalo BVB, Petričovu jedovku z přímého kopu vyrazil Rost. Neobvykle útočný fotbal pokračoval, v šestnácté minutě střílel zprava David Jarolím, jeho přízemní pokus skončil na levé tyči. O tři minuty později Ziegler musel zasahovat proti střele Van der Vaarta.

Poté se hra trochu zklidnila a další šance přišla až ve 33. minutě. K přímému kopu se postavil Trochowski a opět vyprodukoval krásnou ránu, která ale skončila na spojnici břevna a pravé tyče Zieglerovy svatyně. O pět minut později se k dalšímu z mnoha přímých kopů postavil tentokrát Van der Vaart, jeho pokus brankář hostí s obtížemi vytáhl nad břevno.

Po přestávce přebral aktivitu Dortmund. Valdezova střela šla vedle, o několik okamžiků později neuspěl hlavičkou Tinga. V 59. minutě Rostovu branku těsně minul Petrič, za další minutu to opět hlavou zkoušel Tinga. Udeřilo ale na druhé straně, a to v 63. minutě. Boateng nahrál Oličovi, ten našel před brankou úplně volného Paola Guerrera a ten pod břevno zavěsil – 1:0. BVB se vrhlo do útoku, jedinou příležitost na vyrovnání měl Buckley, jeho střela ale šla těsně vedle branky Franka Rosta a domácí si už výhru nenechali vzít.

HSV se díky třem bodům posunulo minimálně do neděle na druhou příčku před Brémy a díky zaváhání Bayernu si může dělat zálusk i na titul. Borussia zůstává s devětadvaceti body třináctá.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 0:1

16.03.2008 17:00

Góly: 50. Grafite

Po prohře Bayernu Mnichov překvapivě kapituloval i další celek ze špičky 1. Bundesligy. Brémy totiž doma nestačily na Wolfsburg a prohospodařily možnost snížit ztrátu na první Bayern, která nyní opět činí sedm bodů.

Úvod patřil domácím, Brémy v něm jasně kralovaly. Především první dvacetiminutovka se hrála zcela pod jejich taktovkou. Na organizovaně hrající defenzívu Wolfsburgu však za celých devadesát minut recept nenašly. Ve dvaadvacáté minutě se pokoušel ohrozit gólmana hostí Benaglia, Aaron Hunt, jenž byl ale lapen do ofsajdové pasti Vlků. Hosté se do zápasu dostávali mnohem pomaleji a první nebezpečnou akcí zahrozil až brazilský míčový kouzelník Marcelinho. Nakonec se však Vlci zvedli a pět minut před koncem první půle vzal vše do svých rukou nebezpečný Grafite. Ten spolu s kapitánem Marcelinhem vyrazili do nerovného souboje dva na jednoho proti domácímu obránci Clemensi Fritzovi. Wolfsburgská dvojice podle předpokladů souboj vyhrála a Graffite překonal bezmocného brankáře Wieseho. Do šaten šli s překvapivým vedením svěřenci Felixe Magatha.

Ve druhé půli se toho na začátku příliš neodehrálo. Owomoyelu vystřídal Fritz, jenž se později ukázal jako dobré řešení, v průběhu na pažit dorazil i kanonýr z Pobřeží slonoviny, Boubacar Sanogo, který vystřídal finského obránce Petriho Pasanena. K ničemu to ovšem nevedlo. Lepší fotbal produkovaly asi Brémy, ale na úspěch to nestačilo. Obrana Vlků, v níž opět chyběl český legionář Jan Šimůnek, byla pevná jako skála. O několik vlažných pokusů se snažili i Grafite s Marcelinhem, kteří hýřili aktivitou. Zklamaly i pokusy Werderu, o které se pokoušeli i Rosenberg s Huntem. Marně. Naldo pak musel zneškodnit pokus Marcelinha s Grafitem, za nímž stála chyba v rozehrávce gólmana Tima Wieseho. Za zmínku stojí snad až Özilův pokus ze 79. minuty, proti němuž se hrdě postavil brankář Benaglio a skvělým zákrokem zneškodnil jeho střelu a podržel svůj tým. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby se ještě do šance dral úchvatný Marcelinho. Jeho jedovatý pokus ale vytlačil bek Fritz do rohu. Víc se už nepřihodilo a trenér Werderu Thomas Schaaf by měl přemýšlet, jak dohnat manko na vedoucí Mnichov.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk 4:1

16.03.2008 17:00

Góly: 6. Karim Haggui, 56. Gláuber (vl.), 59. Theofanis Gekas, 82. Stefan Kießling - 12. Zvjezdan Misimović

V dohrávce 24. kola rozprášil doma Bayer Leverkusen předposlední Norimberk a poskočil na třetí pozici zaručující postup do Ligy mistrů. Na cestě ještě odšoupnul Werder Brémy, který prohrál domácí zápas proti Wolfsburgu.

Čtyři dny po postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA si Bayer zapsal další úspěch, když porazil před vyprodanou BayArenou 1. FC Norimberk 4:1, který díky deváté porážce na hřišti soupeře se stále topí na sestupové pozici.

Michael Skibbe vsadil po vysilujícím zápase proti Hamburku na lehkou rotaci. Bernd Schneider nahradil Artura Vidala a Vratislav Gresko Hanse Sarpeie.

Bayer se nechal dál unášet na vlně úspěchu hned na začátku zápasu. V šesté minutě namířil Schneider rohový kop přímo do středu šestnáctky, kde čekal Rolfes. Jeho hlavičku stačil Klewer jen tak tak odvrátit ale bohužel přimo pod nohy Hagguie, který ze čtyř metrů dopravil míč přes brankovou čáru.

Norimberk se necítil být prvním gólem ve vlastní síti nějak ovlivněn a hrál odvážně dopředu. Jeho snaha byla odměněna. Jan Koller zachytil míč na prsou a poslal volnému Misimoviči. Ten nezaváhal a kopl míč směrem na Adlerovu bránu. Po cestě se snažil Friedrich míč odkopnout, ale místo toho připravil pro Adlera nechytatelný vlastní gól.

Norimberk hledal nadále cesty k bráně soupeře. Pilný Saenko to zkoušel po levé straně a po jeho sóle střílel Reinhardt půl metru vedle. Další Saenkovu střelu odrazil Adler na roh.

Hra byla v této fázi vyrovnaná. V 38. minutě mohl Gekas před očima svého trenéra národního mužstva Otta Rehagela zvýšit na 2:1, ale jeho hlavička po Klewerově chybě mířila příliš vysoko.

Po přestávce provedl Skibbe v sestavě pár změn. Vidal znovu nahradil Schneidera, Tranquillo Barnetta vyvíjel po pravé straně víc tlaku a Bayer se dostával minutu po minutě více do hry.

Energický Greskův nástup na uvolněné pravé straně norimberské obrany zahájil vítězné tažení Leverkusenu. Greskovu přihrávku z boku nešťastně vrazil do vlastní brány Glauber vedle připraveného Gekase. O dvě minuty pozdějí zvýšil na 3:1 Gekas osobně. Na penaltové hranici se otočil a poslal míč za Klewerovy záda.

Norimberk se znovu našel a začal s Bayerem vyložený boj. Klugově šikmé dělovce chyběly jen centimetry (68.). Na druhé straně smolař Kießling ztroskotal z osmi metrů na Klewerovi (72.)

Zavěrečná fáze patřila opět Bayeru. Barbarezova hlavička už mohla znamenat další gól. Ale předsi jen zůstalo na Kießlingovi, aby proti svému bývalému klubu zvýšil na konečných 4:1.

Sarpeiův pas prodloužil útočník stehnem pod břevno norimberské brány (82.)

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov24148241:1350
2.Hamburger SV24129335:1745
3.Bayer Leverkusen24135645:2444
4.Werder Brémy24134751:3543
5.Schalke 0424118538:2541
6.VfB Stuttgart241221040:3938
7.VfL Wolfsburg24106840:3536
8.Eintracht Frankfurt2499628:3036
9.Karlsruher SC24106829:3236
10.Hannover 962496935:4133
11.Hertha Berlín24951026:2932
12.VfL Bochum2487936:3731
13.Borussia Dortmund24851135:4029
14.Hansa Rostock24661221:3224
15.Energie Cottbus24481225:4020
16.Arminia Bielefeld24551423:4920
17.1. FC Norimberk24461425:4018
18.MSV Duisburg24531624:3918

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
-PeCa_08-

demence bayern

Reagovat
smazaný uživatel

tiket?

Reagovat
-Kopy-

To se mi zase daří.

Reagovat
Shevchenko

Taky taky

Reagovat
-PeCa_08-

jo, jediný match..čekal bych jen zítra na ajax a anderlecht..juchu

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem to tušil... ještě že jsem ho tam nedal

Reagovat
smazaný uživatel

HSV jede. Jen tak dál!

Reagovat
Arne

jj

van der Vaart Trochowski

Reagovat
smazaný uživatel

ten bayern asi nechce titul...

Reagovat
smazaný uživatel

spíš chce drama až do konce

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN JE NEJSILNĚJŠÍ A I KDYŽ JSME PROHRÁLI TAK MÁME NATOLIK SILNÝ MUŽSTVO ŽE CESTA ZA TREBLEM JE STÁLE OTEVŘENÁ FC BAYERN MUNCHEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

fakt dementi z toho Bayernu.. zse mi zkazili listek s takovouhle ligu tezko vyhrajou a Getafe je v Uefe roznese jak nic ..

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že fandíš aspon trochu BAYERNU

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe tak Brémy ten titul taky nechcou :D dva debilní zápasy po sobě předvedli Brémy :( jinak Bayern vyhraje titul a UEFU :)

Reagovat
smazaný uživatel

PŘESNĚ TAK. BAYERN JE GIGANT

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej vtip stím getafe seš fakt

Reagovat
Slejdy

hmmm parada bayern jediny zapas na 7litru .... 500 sem opet venoval tipsportu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele