24. kolo
15.03.2008 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Bayern Mnichov 2:0

Obrovské překvapení se odehrálo v Cottbusu, kde místní tým hostil všemi favorizovaný Bayern Mnichov. Energie totiž zásluhou dvou branek Branka Jeliče zvítězila po dobrém výkonu 2:0 a vystoupala z poslední příčky. Zápas posledního z prvním se stal asi největším šokem v dosavadním průběhu 1. Bundesligy.

Pro Bayern je to už druhá prohra v tomto týdnu. Ve středu totiž doma podlehl Anderlechtu 1:2, což mu ale po drtivém vítězství v prvním zápase v pohodě stačilo na postup do čtvrtfinále Poháru UEFA. V týmu Ottmara Hitzfelda podle předpokladů chyběl argentinský defenzivní štít Martin Demichelis, jenž odmítl nastoupit na pozici středního obránce a byl vyřazen z kádru. Mnichov si tímto připsal teprve druhou porážku v letošním ročníku. Před druhým Werderem nyní leží hozená rukavice a pokud se mu podaří zvítězit v domácím zápase proti Wolfsburgu, sníží svou ztrátu na rozdíl čtyř bodů. Pro Bayern je prohra o to potupnější, že mu ji uštědřil poslední celek tabulky, jenž díky tomu získal plný bodový zisk teprve počtvrté v této sezóně.

Už první půle nasvědčovala tomu, že Cottbus nedá věhlasnému soupeři nic zadarmo, aktivní byl především hrdina zápasu Branko Jelič, který Kahnovi nedal chvilku klidu. Po spolupráci s Rivičem se dral kupředu právě Jelič a po osmnácti minutách hry otevřel skóre. 1:0. Za Bayern se snažil odpovědět Altintop, který centroval na hlavu Luky Toniho, jím vyslaný míč ale bránu minul. Asi v pětadvacáté minutě se o štěstí pokoušel domácí Angelov, ale Kahn si s jeho ránou bezpečně poradil. O tři minuty později byl ve vápně faulován italský dlouhán Luca Toni a rozhodčí nařídil penaltu. Té se ujal Franck Ribéry, ale jeho střelu lapil gólman Tremmel. Neproměněná penalta zřejmě stála Bayern mnoho psychických sil a hráči si přestali věřit. Zato Cottbus vycítil šanci a hrál jako o život. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a po v 38. minutě si Rivič s Jeličem zopakovali spolupráci a bylo vymalováno - 2:0. Hyperaktivní Rivič se ještě párkrát pokoušel zaskočit Kahna z dálky, ale na poločasovém výsledku již nic nezměnil.

Do druhého poločasu Ottmar Hitzfeld poslal na trávník Jansena místo chybujícího Lahma a Argentince Sosu za rovněž nedobře hrajícího Schweinsteigera. V 66. minutě se na hřišti objevil i útočník Lukas Podolski, jenž vystřídal krajního beka Lella. Ani tato změna však hostům příliš nepomohla. Energie podávala zodpovědný výkon, příliš nepouštěla hráče Bayernu na svou polovinu a do útoku se již také zrovna nehnala. Až v 76. minutě se Oliver Kahn musel vytáhnout proti skvělé hlavičce střídajícího čínského forvarda, Shao Jiaye. Franck Ribéry v závěru převedl několik technických fines ze svého nepřeberného repertoáru, ale jeho klubu to nebylo nic platné. Cottbus tak vyhrál 2:0 a Bayern si zbytečně zkomplikoval cestu za titulem.

Autor: Ondřej Hlaváč / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by to mělo být jasné. Pokud si Bayern nechce zbytečně komplikovat cestu za titulem. Tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN MA MEGA FORMU A CHOTEBUZ BUDE KLÁST JEN MINIMÁLNÍ ODPOR--0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli takhle ty borečky tipujou n horký favority na Uefu a na titul, tak to ať to radši vyhraje někdo jinej než ty šupáci .......

Reagovat
smazaný uživatel

je to šok!!! dostali jsme facku ale plány nám to nenabourá musíme tvrdě makat a tohle se už nesmí opakovat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
irik

tak kluci zapomenem na to a jedeme dal

Reagovat
smazaný uživatel

Trpaslík z východu porazil bavorského obra !!! Bayern to asi dost podcenil, jinak si to těžko vysvětlit, je to ostuda jako hrom !!! V Chotěbuzi se asi náramně slaví !!! Koukám také, že to byl (hl. pro rozhodčího) karetní uragán (celkem 9 ŽK) !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele