24. kolo
15.03.2008 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Hannover 96 - Arminia Bielefeld 2:2

Čtyři branky přineslo utkání v Hannoveru mezi domácími borci a Arminií Bielefeld. Arminia se navzdory pracně získanému bodu dostala do sestupem ohroženého pásma, kde po výhře Cottbusu figurují také Duisburg s Norimberkem. Na remíze se za domácí podílel vstřeleným gólem i český útočník Jiří Štajner.

Hannover díky jednomu získanému bodu zůstává na poklidném desátém místě, zatímco Bielefeld se propadá a patří mu až šestnáctá sestupová příčka před Norimberkem a Duisburgem, které ale mají ještě jeden zápas k dobru.

V první půli měli diváci možnost vidět hned tři branky, a tak se fanoušci v Hannoveru nenudili. Hosté z Bielefeldu předváděli navzdory postavení v tabulce o poznání lepší výkon než jejich protivník, ale dopláceli na kvanta nevyužitých šancí právě z prvního poločasu. I přesto ale Arminia vstoupila do utkání vedením. Ve 14. minutě se totiž mohl radovat levý srbský obránce Mijatovič. Jeho a bielefeldská radost ale netrvala ani dvě minuty a za domácí se trefil Arnold Bruggink, jenž poslal do tábora Arminie velmi rychlou odpověď. V minutě 38. nedal gólmanu hannoverských, Robertu Enkemu, svou hlavičkou šanci Christian Eigler a Bielefeld vedl 2:1. Tento stav se po několika pokusech domácích do poločasu již nezměnil a hostující klub mohl do šaten odejít se vztyčenou hlavou, spokojen s dosavadním výsledkem.

Hannover vstoupil do druhého dějství nabuzený a byla na něm vidět větší touha po hře. Ale ani Arminia se svým výkonem rozhodně nezklamala, ale na tři body to nakonec přece jen nestačilo. Hosté opět doplatili na děravou obranu, ve které působí i český exolomoucký stoper Radim Kučera a někdejší reprezentační brousek Petr Gabriel, který se však v Hannoveru na zeleném pažitu neobjevil i kvůli lehčímu zranění. Jasně nejděravější ligová obrana si po jedenácti minutách druhé půle nedokázala poradit s Jiřím Štajnerem a bývalý hráč Liberce či Sparty Praha si tak po delší době opět mohl zakřičet ono magické ryze sportovní slůvko 'GÓÓÓL!'. 2:2. Domácí se ještě snažili urvat zbylé dva body, ale nebylo jim přáno. Bielefeld všechny jejich útočné pokusy betonoval a uhájil si alespoň bod, i když po slušném výkonu především v prvním poločase měl možná i na víc, ale Hannover ve druhé půli zabral a zaslouženě vyrovnal. Ničeho převratného už se fandové obou celků nedočkali a mohli tak spokojeně odcházet do svých domovů po smírném a zřejmě i spravedlivém výsledku.

Autor: Ondřej Hlaváč / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele