24. kolo
15.03.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Borussia Dortmund 1:0

Hamburg zaslouženě porazil na domácím hřišti 1:0 Borussii Dortmund a výrazně si pomohl v boji o nejvyšší příčky. Jedinou branku utkání dal po hodině hry Guerrero.

Domácí měli nástup doslova raketový, Borussii nějakou chvíli trvalo, než se dostala do tempa. Skóre mohl brzy otevřít Piotr Trochowski. Ve třetí minutě jeho povedeně zahraný přímý kop výborně vyrazil Ziegler, tři minuty nato si oba hráči souboj zopakovali – Trochowski vyslal povedenou ránu pod břevno, ale Marc Zielger opět vytáhl skvělý zákrok. Ve třinácté minutě se poprvé ke slovu dostalo BVB, Petričovu jedovku z přímého kopu vyrazil Rost. Neobvykle útočný fotbal pokračoval, v šestnácté minutě střílel zprava David Jarolím, jeho přízemní pokus skončil na levé tyči. O tři minuty později Ziegler musel zasahovat proti střele Van der Vaarta.

Poté se hra trochu zklidnila a další šance přišla až ve 33. minutě. K přímému kopu se postavil Trochowski a opět vyprodukoval krásnou ránu, která ale skončila na spojnici břevna a pravé tyče Zieglerovy svatyně. O pět minut později se k dalšímu z mnoha přímých kopů postavil tentokrát Van der Vaart, jeho pokus brankář hostí s obtížemi vytáhl nad břevno.

Po přestávce přebral aktivitu Dortmund. Valdezova střela šla vedle, o několik okamžiků později neuspěl hlavičkou Tinga. V 59. minutě Rostovu branku těsně minul Petrič, za další minutu to opět hlavou zkoušel Tinga. Udeřilo ale na druhé straně, a to v 63. minutě. Boateng nahrál Oličovi, ten našel před brankou úplně volného Paola Guerrera a ten pod břevno zavěsil – 1:0. BVB se vrhlo do útoku, jedinou příležitost na vyrovnání měl Buckley, jeho střela ale šla těsně vedle branky Franka Rosta a domácí si už výhru nenechali vzít.

HSV se díky třem bodům posunulo minimálně do neděle na druhou příčku před Brémy a díky zaváhání Bayernu si může dělat zálusk i na titul. Borussia zůstává s devětadvaceti body třináctá.

Autor: Petr Vaněček / bvb.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že zvítězí SV. Vsadil jsem si na ně, snad mě nezklamou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele