Bundesliga - preview 6. kola: Union Berlín a Freiburg trestají zaváhání

09.09.2022, 11:40, aktualizováno 11.09.2022, 09:18
Previews
RheinEnergieStadion (© AFP)
Union Berlín vyběhne na EheinEnergieSTADIONU v Kölnu a o motivaci má postaráno, může se po zaváhání týmů z čela posunout na první místo. Freiburg se bude chtít vrátit na první příčku ve druhém nedělním souboji s Borussií Mönchengladbach...
1. FC Köln - Union Berlín  (neděle 15:30)
Možná že Union čtvrteční facku potřeboval. Při premiéře v hlavní fázi Evropské ligy se totiž na hřišti spíše hledal, předvedl asi opravdu ten nejhorší výkon v sezóně, s nezkušeným Saint-Gilloise doma padl a minimálně bude muset hodně popřemýšlet, kde nastala chyba. Jenomže času v tomhle kolotoči nezbývá moc, už teď se musí nachystat na duel v Kolínu nad Rýnem.

Domácí sice na evropské frontě působí o patro níže než berlínský výběr, tedy v Konferenční lize, na první pohled každopádně čelili ještě nepříjemnějšímu a ostřílenějšímu soupeři, než co Union. A svěřenci trenéra Steffena Baumgarta si výsledkově nepočínali nijak špatně, z půdy Nice si domů odvezli plichtu. Sumárně Kolín nad Rýnem vykazuje solidní výsledky rovněž na bundesligovém poli, doposud nezažil pocit porážky. Z celého uskupení německé nejvyšší soutěže se takovou statistikou můžou pyšnit už jen dva celky. A to Bayern a právě Union.

Hosté zatím urvali na své konto o dva body více než Die Geissböcke, je ale otázkou, jak moc budou mít pošramocené sebevědomí po svém vystoupení na evropské scéně. Každopádně od té doby, co se Union prokousal na nejvyšší úroveň, patřil Kolín nad Rýnem do jeho skupiny hodně oblíbených. Od roku 2019 v rámci Bundesligy zvítězili Die Eisernen celkem pětkrát a pouze jednou remizovali! "Víme však, že si náš rival aktuálně vede velmi slušně," říkal před utkáním v Severním Porýní-Vestfálsku berlínský lodivod Urs Fischer. "Na hřišti má opravdu chutný mix hráčů. Umí vás na něco nalákat, najednou pak tvrdě udeří a zlomí vás," varoval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.49 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Loňské duely obou klubů představovaly jeden velký pytel gólových zápisů. Jestliže na konci prosince minulého roku Freiburg zasadil Mönchengladbachu potupný šestigólový debakl, pak v dubnu se urodila plichta ve stejném počtu branek. Nejenom tyhle výsledky by tedy mohly předznamenávat zajímavé střetnutí dvou celků, jimž vstup do sezóny rozhodně slušně vyšel.

Borussia před týdnem utrpěla svou první porážku. A byla o to překvapivější, poněvadž kolo předtím se jí zdařilo urvat remízu na půdě mistrovského Bayernu. Jenže proti Mohuči za celý zápas ani jednou neskórovala, k takovému faktu došlo v letošním bundesligovém poměřování v jejím podání vůbec poprvé. "Není náhodou, že je Freiburg na předních pozicích v tabulce," povídal hostující lodivod Daniel Farke. "V předešlých letech si prošel obrovským progresem. Už nějakou dobu hraje na nejvyšší úrovni, zaslouženě zatím urval těch dvanáct bodů. Pokaždé hraje s nesmírnou intenzitou a hlavně doma je velmi těžko porazitelný," očekával těžký test.

Mamadou Doucouré, Kó Itakura, Nico Elvedi, tihle tři stopeři budou v tomto utkání hostům chybět. Někoho by tyhle zprávy ubíraly do mdlob, ne ovšem Farkeho, který se mimochodem nebude moci spolehnout ani na jeden z ofenzivních pilířů Alassaneho Pléu. "Nemyslím, že se budeme výrazně omezovat," hodil za hlavu absence. "Marvin Friedrich je kvalitním středním obráncem, Tony Jantschke je dalším, kdo na tomto postu umí zahrát. Julian Weigl sice většinu kariéry strávil v záloze, ale umí zaskočit, stejně jako Christoph Kramer a Rámí ben Sebajní."

Pro Freiburg bude nejdůležitější co nejlépe zmobilizovat své síly po představení v Evropské lize proti Karabachu, který zvládl vítězně. I proto, že v sobotu odpoledne zaváhali ti hlavní němečtí lídři, tedy Bayern a Dortmund, se má možnost vyhoupnout na první příčku. A stačit mu k posunu do samotného čela může i remíza! "Pro mě je důležité, abychom se podívali na fyzický i psychický stav hráčů. Komunikace je klíčová," říkal domácí kouč Christian Streich. Kimberly Ezekwem, Lucas Höler, Roland Sallai a Kevin Schade jsou ti, jež nemá k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.89 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Poslední dva zápasy v Bundeslize Bayernu nevyšly vůbec podle představ. Německý šampión doma uhrál pouze plichty s Mönchengladbachem a naposledy na půdě Unionu, takže přišel o své výsostné postavení na čele tabulky. Samozřejmě že jeho cílem je okamžitá obnova oné nejvyšší pozice, přičemž po středečním vstupu do Ligy mistrů mu bude v cestě stát Stuttgart.

Na poli milionářské soutěže se mnichovskému celku dařilo velmi dobře, na půdě Interu se zisk tří bodů rodil zcela zaslouženým způsobem, asi tak nějak by se chtěli domácí prezentovat v každém utkání. I proti Stuttgartu budou plnit roli favorita, je třeba ovšem připomenout, že hosté nejsou snadno k poražení. Sice se nacházejí v průběžném pořadí v jeho dolní polovině a nemají na svém kontě po pěti případech jedinou výhru, na druhou stranu padli pouze jednou.

Jakýkoli bodový úspěch uzmutý z tohoto duelu bude pro Stuttgart bezpochyby velmi cenným výsledkem. "Máme v Mnichově šanci ukázat, co v nás je. Musíme na hřišti působit jednotně, soustředěně a hrát srdcem," povídal hostující stratég Pellegrino Matarazzo. "Pokud se budeme chovat jako jeden tým, budeme schopni cílit na cenný výsledek a něco z toho klání vytěžíme."

Výběr Stern des Südens sice doteď nastřílel nejvíce branek v rámci celého ligového uskupení, rovněž inkasoval i nejméně gólů, avšak po pěti odehraných kolech byli bodově lepší Freiburg i Dortmund. Zatím je Bayern neporažený. Pro stabilizaci vedoucí pozice je nicméně zapotřebí pravidelně vítězit. Dvě plichty v řadě prostě zapříčinily pád o pár pater níže. "Nepůsobili jsme tak, jak bychom chtěli," přiznával bavorský lodivod Julian Nagelsmann. "Stuttgart umí střídat mnoho základních systémů a hraje dost variabilně. Návrat na ligovou scénu z Ligy mistrů pro nás není složitým úkolem. Je totiž před námi po těch dvou remízách další solidní výzva," řekl.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.47 - 14.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Byť loni na jaře Lipsko pod vedením trenéra Domenica Tedesca prožívalo povedené chvilky, dařilo se mu na evropské scéně, triumfovalo v Německém poháru a postoupilo do hlavní fáze Ligy mistrů díky uzmuté čtvrté bundesligové příčce, vedení klubu se po nevalném vstupu do sezóny rozhodlo pro jeho odvolání. Nový kouč Marco Rose si zapíše debut proti Dortmundu.

A rozhodně se pro pětačtyřicetiletého rodáka právě ze saského města bude jednat o pikantní záležitost, poněvadž ještě v minulém ročníku šéfoval právě lavičce Die Borussen. Svého soka tak velmi dobře zná a bezpochyby v nynějším souboji bude těžit ze svých relativně čerstvých zkušeností, které mu můžou být v tomto klání nesmírně k užitku. Od té doby, co se v květnu rozloučil se Severním-Porýní Vestfálskem, byl bez práce. A domácí po Rosem sáhli možná i trochu překvapivě. Byť současné výsledky Die Roten Bullen určitě nekorespondovaly s cíli a ambicemi na krátkodobé bázi, na té dlouhodobé se zdálo, že Tedesco má pozici docela jistou. Hlavně poté, co mančaft dostal do dobré kondice v minulé půlsezóně. Chyba lávky. Vysoká porážka z minulého víkendu proti Frankfurtu a především domácí debakl v Lize mistrů určil jeho konec. Jako by v Lipsku okamžitě přepnuli. "To rozhodnutí pro nás bylo hodně složité," přiznával boss klubu Oliver Mintzlaff. "Ztratili jsme ale jistotu, že ještě všechno otočíme."

Ona paralela by se dala hledat už v rámci přechozí sezóny. Tehdy se možná dávalo až příliš prostoru Jessemu Marschovi, kterému se nedařilo usadit rezultáty do stabilních poloh. Až se tedy Tedescův příchod ukázal být jako tím správným krokem a situace se ještě zachránila. A jako by teď v Lipsku prostě nechtěli nic riskovat, takže konali ihned. "Nepotřeboval jsem moc času, abych zde smlouvu podepsal," povídal Rose. "V posledních několika měsících jsem měl spoustu volného času, měl bych být tedy uzpůsobený zvládat stres. Všechno se událo strašně rychle. Byl jsem s přáteli v Salzburgu na zápase Ligy mistrů a tehdy jsem dostal telefonát. Já v Lipsku žiji, mám dobré informace o klubu, znám samotné město i kvalitu týmu," podotkl.

Borussia si naopak nemůže stěžovat na současnou výkonnost. Suma sumárum padla na všech frontách jednou jedinkrát, kolaps s Brémami je evidentně zapomenut, kouč Edin Terzic, tedy letošní nástupce Roseho, s mužstvem sbírá kýžené úspěchy. V Bundeslize byl po pěti kolech Dortmund v tabulce dokonce před Bayernem, v Lize mistrů před pár dny porazil bez větších problémů Kodaň. "Všichni působíme v jedné soutěži, takže se občas stane, že prostě hrajeme proti sobě," usmál se Rose před svou ostrou premiérou proti hostujícímu celku. "Rozhodně je pro mě takové utkání zvláštní. Mám tady však hodně práce, takže los není důležitý," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.67 - 2.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Přes úvodní porážku i ztrátu z minulého kola si TSG Hoffenheim nevede špatně a pokud by doma porazil Mohuč, mohl by se protlačit i do první čtyřky. Pro Breitenreiterovy svěřence je to velká výzva, protože dva roky už se nestalo, aby Hoffenheim ve vzájemných zápasech na Mohuč vyzrál.

Vraťme se ještě o týden zpátky a k zápasu Hoffenheimu ve Vestfálsku. TSG podlehlo Borussii Dortmund 0:1 a po třech výhrách v řadě nezískalo žádný bod. Herní dojem ale nebyl špatný a kouč Breitenreiter má na čem stavit. Porážka v Dortmundu by neměla být z těch, která na týmu zanechá nějaké stopy.

Utkání s Mohučí je v tomto směru přeci jenom důležitější. Hosté jsou aktuálně pátí, takže je tu šance natlačit se do první čtyřky a držet kontakt s evropskými poháry. Nebude to jednoduché, protože Mohuč je na tom co se formy týče ještě lépe. Prohrála jen jeden zápas s Leverkusenem 0:3, jinak válí. Před týdnem dobyla Borussia Park gólem Aaróna Martína Caricola a zatím vyhrála všechny své venkovní duely.

Hoffenheim se bude muset obejít bez Ihlasa Beboua, Ermina Bičakčiče, Philippa Pentkeho, Stanleyho Nsokiho a kapitána klubu Benjamina Hubnera. Všichni laborují se zraněními. Na druhé straně barikády je situace o něco lepší a trenér Svensson bude postrádat pouze dva hráče - Marcuse Ingvartsena a Dannyho da Costu.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Vogt, Akpoguma - Skov, Promel, Geiger, Angelino - Baumgartner - Kramarić, Rutter
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Bell, Hack, Leitsch - Widmer, Kohr, Barreiro, Aaron - Lee - Burkardt, Onisiwo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.74 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Frankfurt se aktuálně v bundesligové tabulce nachází v průběžném středu pořadí, nemá přitom nijak daleko k pozicím vyšším. Aby se k nim však aspoň nějakým způsobem přiblížil, měl by urychleně zapomenout na nepovedený duel z Ligy mistrů proti Sportingu a okamžitě se začít soustředit na mač s Wolfsburgem. Ten zatím marně čeká na svou premiérovou ligovou výhru.

Domácí bezpochyby moc dobře vědí, jak tvrdý a náročný program je čeká před následným světovým šampionátem v Kataru. Ne že by po loňském ročníku nevěděli, co obnáší působit i v evropských pohárech, na druhou stranu konkurence v Lize mistrů je na daleko vyšší úrovni. A takový fakt jasně pocítili před pár dny. I když proti lisabonskému celku nepůsobili zásadně horším dojmem, jejich soupeř byl natolik efektivní, že si odvezl domů tříbrankové vítězství.

Wolfsburg od startu sezóny není ve formě, zatím pod vedením kouče Nika Kovače hledá spíše sám sebe, a takové skutečnosti by Eintracht chtěl a měl by rozhodně využít ve svůj prospěch. Hosté doposud sumárně uzmuli pouhopouhé dva body, a nacházejí se tedy až na předposlední příčce průběžného pořadí. Horší výkonnost vykázala už jenom bezbodová Bochum. "Pokud jde o zvládání tréninkové zátěže, není přede mnou jako před trenérem jednoduchý úkol," říkal domácí šéf lavičky Oliver Glasner. "Nemůžeme být totiž v plném zápřahu, takže se věnujeme hlavně regeneraci a dost času trávíme spíše na mítincích, kde se také hodně díváme na video."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.96 - 4.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Slovo krize je mnohdy vždycky až vůbec tím posledním, jakým by se dala označit určitá série sportovních nezdarů. Ta Leverkusenu je však již natolik dlouhá, že takto v Německu začínají situaci hodnotit i přední média. Hosté jsou v křeči, taková skutečnost se potvrdila i v utkání Ligy mistrů s Bruggami. Teď je čeká návrat k bundesligovým povinnostem na půdě Herthy.

Ne že by Bayer v Belgii úplně zklamal. Byla vidět urputná snaha, směrem dopředu byl hlavně ve druhém poločase tím aktivnějším celkem. Jenže zradila ho koncovka, nakonec i video bylo v důležitých okamžicích proti. Když se zkrátka nedaří, štěstí nepřeje. A už od startu sezóny se zatím Die Werkself marně pokouší vše zvrátit, zlomit ve vlastní prospěch. Ze sedmi střetnutí v rámci DFB-Pokalu, ligové a evropské scény bylo zapisováno šest proher a jediné vítězství.

Leverkusenský lodivod Gerardo Seoane zatím má důvěru klubového vedení, byť třeba takové Lipsko se před pár dny rozhodlo pro změnu na tomto postu, i když Tedesco sbíral daleko lepší rezultáty, než co aktuálně celek ze Severního Porýní-Vestfálska. Mnohdy je na Bayeru vidět také jakási nekonzistentnost, kupí mimo jiné individuální chyby, a například patrný byl rozdíl před pár dny v milionářské soutěži mezi děním před a po přestávce. "Nebyli jsme v prvním poločase dostatečně sebevědomí a rozhodní," hodnotil hostující obránce Jonathan Tah. "Náš soupeř byl okamžitě lepší a skóroval. Měli jsme být hned od startu agresivnější a důraznější."

Ačkoli oba nynější protivníci mají zcela odlišné ambice, paradoxní je, že výběr trenéra Sandra Schwarze, pro něhož je prvořadou záležitostí záchrana na nejvyšší úrovni, byl po pěti kolech výše než Leverkusen. Nebýt na druhou stranu premiérové výhry z minulého týdne na hřišti Augsburgu, takové pořadí by nebylo možné. Hertha mimochodem na svého rivala v minulých ročnících uměla zahrát, padla s ním jen jednou v posledních šesti případech, třikrát ho skolila.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.05 - 4.12 - 1.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - VfL Bochum  (sobota 18:30)
Schalke po svém okamžitém návratu mezi nizozemskou elitu poznalo, že udržet prvoligovou licenci nebude vůbec jednoduché. V dosavadních pěti duelech ještě ani jednou nevyhrálo, nicméně utrpělo pouze dvě porážky a se třemi body se nachází na šestnácté pozici. Nyní se pokusí poprvé vyhrát proti trápící se Bochumi, která je na tom ještě hůře, neboť nemá na kontě jediný bod a s hrozivým skóre 3:15 je beznadějně poslední osmnáctá.

Oba dva sobotní soupeři tak nevstoupili do tohoto ročníku Bundesligy tím nejlepším způsobem a ve zkrácené podzimní části se potřebují co nejrychleji zvednout. Celek z Gelsenkirchenu doposud nestačil na Kolín (1:3) a obrovský debakl 1:6 utrpěl od Unionu Berlín, na druhou stranu uhrál nerozhodný výsledek s Gladbachem (2:2), Wolfsburgem (0:0) i naposledy ve Stuttgartu (1:1).

Domácí trenér Frank Kramer opět bude mít k dispozici kompletní výběr a věří, že jeho svěřenci proti Bochumi konečně zvítězí. "Je to nesmírně důležitý zápas především kvůli nadcházejícímu průběhu. My i náš soupeř potřebujeme získat potřebné sebevědomí, v tuto chvíli proto očekávám lehce nervóznější průběh. Musíme být trpěliví a je nutné proměňovat vytvořené příležitosti."

Schalke v uplynulém ročníku ovládlo druhou ligu se ziskem pětašedesáti body, naopak VfL obsadilo celkem solidní třináctou pozici se čtyřiadvaceti body a o prvoligovou licenci se nemuselo strachovat až do samotného konce. Letos postupně nestačilo na Mohuč (1:2), Hoffenheim (2:3), Bayern (debakl 0:7), Freiburg (0:1) a uplynulý víkend ani na Brémy (0:2). V jeho dresu se kvůli zranění neobjeví na trávníku Goralski, Grave, Heintz ani Stafylidis.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, van den Berg, Yoshida, T. Mohr - Flick - Drexler, Zalazar, Bülter - Terodde, Polter
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Masovic, Ordets, J. Horn - Losilla, Stöger - Asano, Zoller, Holtmann - P. Hofmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.81 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - FC Augsburg  (pátek 20:30)
Brémy si od urychleného návratu do Bundesligy nepočínají v úvodu nové sezóny vůbec zle a vlastně zaslouženě okupují pozice v horní polovině tabulky. Přece ale mají jejich vážně slušné výkony jednu kaňku, a to absence domácího prvenství ze dvou dosavadních vystoupeních na Weserstadionu. O změnu této statistiky se tak určitě pokusí teď proti trápícímu se Augsburgu.

Svěřenci trenéra Enrica Maassena vlastně v úvodních bundesligových kolech potvrdili, co se předpovídalo už před startem. Že je zřejmě čekají ta období z předchozích ročníků a že stejně jako loni pod velením Markuse Weinzierla budou ztuha usilovat o holé přežití. Doposud na své konto urvali jediné vítězství, čtyřikrát na ligové scéně padli, naposledy rovněž s Herthou.

Mužstvo kouče Oleho Wernera je tedy pasováno do role favorita, protože je, stručně řečeno, zkrátka v daleko větší pohodě. Pozitivní zprávou pro něj po minulém klání v Bochumi je také fakt, že poprvé udrželo čisté konto, a to i s přispěním gólmanské jedničky Jiřího Pavlenky. "Je skvělé zase jednou uchovat nulu vzadu," uculoval se český rodák z Hlučína. "Proti Augsburgu je ovšem před námi úplně jiná výzva. Chceme už doma konečně zvítězit, hlavně kvůli našim fanouškům. Naše bilance v tomto ohledu nebyla za posledních pár měsíců ideální," dodával.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Pieper, Veljkovič, Friedl - Weiser, Gross, Jung - Schmidt, Schmid - Füllkrug, Ducksch
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Bauer - Pedersen, Iago - Gruezo - Maier, Rexhbecaj - Berisha, Demirovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.71 - 6.62
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SC Freiburg540110:512
2.Borussia Dortmund54018:412
3.Bayern Mnichov532017:311
4.Union Berlín532012:411
5.1. FSV Mainz 0553115:510
6.1. FC Köln523010:69
7.TSG Hoffenheim53028:69
8.Werder Brémy522112:108
9.Borussia Mönchengladbach52217:58
10.Eintracht Frankfurt522111:118
11.RB Lipsko51226:95
12.VfB Stuttgart50414:54
13.Hertha BSC51134:64
14.Bayer Leverkusen51046:93
15.Schalke 0450325:123
16.FC Augsburg51043:103
17.VfL Wolfsburg50234:102
18.VfL Bochum50053:150

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
Univerzál

A další tip, který bych nečekal, Werder by tohle měl zvládnout...

Reagovat
MarcoBanco

Tak v tomto zápase Schalke už musí vybojovať prvé 3 body.. Už len pre vlastné sebavedomie tú výhru potrebujú.. Ešte ktomu doma

Reagovat
STR

Ta to je zatím slušná válka od obou týmů na hřišti. Kvalita sice na hřišti chybí, ale nahrazuje to odhodlání a boj obou týmů.

Reagovat
Freedo

Gikiewicz velkej hrdina, když je schovaný za sítí. To se to provokuje. Zajímalo by mě, co by dělal, kdyby na něj vlítli.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Je to přepal, ale zase na druhou stranu to chápu. Emoce. Týmu se nedaří, teď vedli a chytne v 93' penaltu a mají tři body.

Co ale nechápu, proč šel kopat Ducksh. V sezóně bez gólu, nedaří se mu a jde kopat v závěru, pod velkým tlakem, penaltu. Hned jsem poznal ve výrazu, że to nedá. Měl to kopat Fullkrug a měli by aspoň bod. Škoda, přál jsem jim letos první výhru doma.

Reagovat
Freedo

Kopl to úplně stejně jako Provod včera. Nevím, kdo je na pentle určený, ale Füllkrugovi bych věřil o dost víc. Asi ale chtěli, aby konečně Ducksch dal gól a nakoplo ho to. Minulou sezónu mu to tam padalo.

Reagovat
stas87

Paradoxne je Ducksch na Weseru vyrazne horsi ako v zapasoch vonku..doma hra v krci, nie je to ono a Füllkrug si pred domacim publikom veri proste viacej. A momentalne ma formu, ide golom oproti a co je dolezite, nestuplo mu to do hlavy a nesebci. Vonku Ducksch je vyrazne viac viditelny, hra bez tlaku tribun a prave vdaka nemu a jeho myslienke ten tim dokaze vymyslat prekvapive veci ci kombinacie. Aj mne bolo jasne, ze ta penalta asi neklapne, pretoze bol napjaty a prial si to mat konecne za sebou, ze da prvy gol. Ked isiel kopat Füllkrug minuly tyzden, vedel som hned ze lotpu posle k zrdke a brankara na opacnu stranu...tu som skor tusil ze brankar vystihne smer ale prial som si aby to bola razantna strela a nevyrazil ju.

Za mna mal dnes sanci viac Augsburg, herne to dnes nebolo ono a vlastne hrat doma je pre Werder skor pritaz. Vlastne to pokracuje uz tretiu ci stvrtu sezonu po sebe, okej bola tam covidova sezona ale aj tak, vysledky doma su slabe. Casto straty za remizy ale aj tak, mat 2-2-2 po siestich zapasoch je dobry start.

Obcas mi prislo, ze hraci FCA nezmyselne reagovali na rozhodnutia rozhodcu, nechali sa tym ovplyvnit viac ako domaci ale k nicomu to nebolo. Füllkrug ich nastastie ukludnol ale moc netusim ci ten konflikt vyvolala len ta chytena penalta alebo mal kotol dojem, ze Gikiewicz zdrziaval este pred golom a nasledne to napätie vyeskalovalo po tom co penaltu chytil a chcel im to dat najavo. Do futbalu to nepatri, akurat to narusuje priebeh hry a vyhodi to tim co potrebuje dotiahnut skore z tempa. Zbytocna vec ktora skor pomohla hostom.

Reagovat
Salfovic

Proč vůbec skončil Rose v Dortmundu? Vždyť to bylo loni taková klasická Dortmundská sezona.

Reagovat
vladino10

Vypadnúť zo skupiny LM a hneď na to s rangers z el? Bola to tragédia

Reagovat
Firkraag

Miluji Isport. Vždy napíší Někdo (dnes Hertha) proti Schickovi s Hložkem. A za hodinu musí vždy napsat překvapivě bez Hložka.

Reagovat
OTASi

ten schick má zatím teda smůlu

Reagovat
REPLIKATOR

Žádná smůla, ale špatný zakončení. Balon měl tlačit do země až kolem golmana, takto se odrazil od země před ním ideálně do ruk.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ta H

Reagovat
REPLIKATOR

Schick opět selhal v tutovce

Reagovat
OTASi

doprostřed

Reagovat
REPLIKATOR

Hložek taky velká šance a nic...

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Neskutečně mě sere "objektivita" Škorpila na NS3

Reagovat
DieFohlenBMG

Schick a Hložek zase zazdili tutovky

Reagovat
OTASi

ale aspoň trefili bránu, demirbay to poslal do hlediště

Reagovat
REPLIKATOR

Do šancí se dostávají, ale řešení je tragický. Věřím tomu, že kdyby nebyli psychicky v prdeli, tak jsou z toho góly.

Reagovat
REPLIKATOR

Leverkusen už mohl zase prohrávat. Hertha dala tyč místo gólu do prázdné

Reagovat
Müllered

Tel už začal stíhat Lewu.

Reagovat
Godwinson

Ten Hradecky je strasna sracka. To nemaji nikoho lepsiho?

Reagovat
DieFohlenBMG

Dvojka je rusák za zenitem

Reagovat
Kiss Me Polka!

Dlouhodobě slabina

Reagovat
Byleth

No nevím. Kimmich zbytečně.

Reagovat
REPLIKATOR

Demirbay

Reagovat
DieFohlenBMG

Ta obrana Bayeru je vyloženě směšná

Reagovat
Byleth

Musiala výborně Gnabry letos hrozně spaluje..

Reagovat
REPLIKATOR

Leverkusen Z vlastního autu

Reagovat
Coutinho10

krasne to pustil na Schicka

Reagovat
DieFohlenBMG

Schickovi to jde líp s Íráncem než s Hložkem

Reagovat
Firkraag

Ale oba hrajou hrozně

Reagovat
REPLIKATOR

Schiiiiiiiiiick konečně

Reagovat
DieFohlenBMG

Wtf

Reagovat
DieFohlenBMG

Ta byla úplně jasná

Reagovat
bobis21

WTF? Ta byla úplně jasná

Reagovat
patas92

V jakém vesmíru tohle není penalta V hokeji by to byl technický gól

Reagovat
smazaný uživatel

To je psycho

Reagovat
GabrielBatistuta

To není penalta?

Reagovat
fsada

Tak konečně to tam Schickovi v lize padlo

Reagovat
Firkraag

Nepochopitelné, rozhodčí úplný mentál

Reagovat
OTASi

Kadeř škoda že ho ten kokot šilhavej vyštval uplně krásně mohl hrát pravýho záložníka, když na RB preferoval Cufa.. ael néé, on tam musel srát tragickýho masopusta

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně měl hrát levého obránce...

Reagovat
OTASi

na tom euru po bořilových výkonech určitě

Reagovat
Bakary3

Jenže my nehrajeme na záložníky, ale křídla a tam jsem kadeře neviděl odehrát dobrý zápas.

A masopust byl na euru jeden z našich nejlepších hráčů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele