Bundesliga - preview 6. kola

27.09.2019, 08:41, aktualizováno 29.09.2019, 08:44
Previews
Freiburg za sebou má povedený úvod sezony, v neděli jede do Düsseldorfu a v případě vyšší výhry se dokonce může posunout na druhou příčku tabulky. Ve druhém dnešním duelu se proti sobě postaví dva trápící se týmy - 1. FC Köln hraje doma s Herthou...
Fortuna Düsseldorf - SC Freiburg  (neděle 15:30)
V rámci 6. kola Bundesligy se utkají celky Fortuny Düsseldorf a Freiburgu. Domácí jdou do utkání jako poměrně jasní outsideři, neboť hosté zažívají nebývale dobrý vstup do soutěže, zatím co oni sami naopak nedokázali navázat na výhru z úvodního kola sezóny a aktuálně drží ostudnou sérii čtyř utkání v řadě bez vítězství.

Fortuna se nyní nachází v menší výsledkové krizi a bude zajímavé sledovat, kdy a zda vůbec dokáže tento problém vyřešit. Před tímto duelem jejím fotbalistům patří třináctá ligová pozice s náskokem pouhého jednoho bodu na baráž a sestupové příčky.

Freiburg, to je jiná pohádka. Klub z jihozápadu Německa se drží na dosah pozic zajišťujících účast v dalším ročníku Ligy mistrů a pokud vyhraje, bude ztrácet jen bod na lídra soutěže z Mnichova. V tuto chvíli ovšem okupuje osmé místo Bundesligy.

Vestfálský celek, jak již bylo zmíněno výše, v posledních čtyřech kolech nedokázal zvítězit. Co je ale ještě více alarmující je fakt, že v oněch čtyřech duelech dokázala Fortuna pouze jednou odejít jako neporažený tým. Stalo se tak před dvěma týdny po remíze s Wolfsburgem, kterou svou brankou zařídil Gießelmann.

Zázrak z Freiburgu v dosavadním průběhu ročníku prohrál jen ve 3. kole s Kölnem, navíc v domácím prostředí. Venku se Streichova parta může pyšnit zatím vynikající bilancí dva zápasy, dvě výhry. Otázkou ovšem je - dokáže si ze hřiště soupeře odvézt všechny tři body i napotřetí?

Oběma týmům pochopitelně budou někteří hráči scházet. Na straně domácích fanoušci nemohou počítat s tím, že se jim představí Barkok, Fink, Morales, Rensing, Stöger a Suttner - všichni mají zdravotní potíže. Hostům k dobrému výsledku z důvodu zranení nepomohou Flekken, Frantz a Kath.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Steffen - Zimmermann, Ayhan, Adams, Zimmer - Bodzek, Baker - Thommy, Ampomah - Kownacki, Hennings
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Lienhart, Koch, Heintz - Schmid, Günter - Haberer, Höfler - Höler, Grifo - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.65 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Köln - Hertha BSC  (neděle 18:00)
Köln přivítá Herthu Berlín v posledním zápase šestého bundesligového kola. Oba týmy jsou v tabulce vedle sebe a balancují na hranici sestupového pásma.

Zatímco Hertha je po pěti odehraných kolech se čtyřmi body patnáctá a v tuto chvíli by nesestoupila, Köln je se třemi body na šestnáctém místě a hrál by baráž o udržení se mezi německou elitou. Za touto dvojicí už jsou pouze Mainz s Paderbornem.

Köln se vrátil do bundesligy po roční pauze a úvod se mu příliš nevydařil. Po prohře 1:2 ve Wolfsburgu podlehl doma 1:3 Dortmundu. Poté sice na konci srpna vyhrál 2:1 ve Freiburgu zásluhou gólů Modesteho a Skhiriho, to byly ale prozatím poslední body Kölnu v této sezóně.

Po reprezentační pauze totiž svěřenci trenéra Beierlorzera prohráli doma 0:1 s Mönchengladbachem a minulou sobotu si odvezli vysokou prohru 0:4 z Mnichova, kde podlehli tamnímu Bayernu.

Hertha na tom ale není o moc lépe. Do sezóny sice vstoupila slibnou remízou 2:2 na půdě silného Bayernu, poté však přišly tři prohry v řadě. Nejdřív Hertha doma schytala debakl 0:3 od Wolfsburgu, o týden později tím stejným rozdílem prohrála na Schalke a po reprezentační přestávce prohrála 1:2 na půdě Mainzu.

Až minulou sobotu si dokázal tým z hlavního města Německa připsat poprvé v této sezóně tři body, a sice na vlastním hřišti proti nováčkovi z Paderbornu. Góly k tomu Hertě pomohli Dilrosun a Wolf.

Domácím by měli v zápase chybět zranění Clemens a Jakobs a vykartovaný Ehizibue. Za hosty nenastoupí ze zdravotních důvodů Maier a Pekarík.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Bader, Bornauw, Czichos, Hector - Skhiri, Höger - Schaub, Drexler - Modeste, Cordoba
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Boyata, Plattenhardt - Skjelbred - Wolf, Darida, Grujić, Dilrosun - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.86 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - Schalke 04  (sobota 15:30)
Die Roten Bullen prozatím nejenže vítězí, ale zároveň předvádějí atraktivní ofenzivní fotbal. O síle saského klubu se v uplynulých dnech přesvědčila jak Benfica Lisabon, tak Werder Brémy. Die Königsblauen však mají za sebou třízápasovou sérii bez porážky a věří, že v Red Bull Areně zvládnou uhrát dobrý výsledek.

V uplynulých třech duelech se mužstvo Davida Wagnera herně zvedlo a nastřílelo všech deset dosavadních branek. "Myslím, že jsme do zápasu vstoupili relativně dobře. První poločas z naší strany nebyl super, ale přesto jsme se ujali vedení. S výkonem z druhého poločasu spokojený nejsem. Hráli jsme dost nesoustředěně a rychle jsme ztráceli míč. Mohuč tedy vyrovnala. V posledních pěti minutách prostupovala stadionem zvláštní energie. Díky geniálnímu momentu od Harita se nám podařilo se štěstím zvítězit," prohlásil trenér.

Schalke obvykle nastupuje v neobvyklé formaci 4-2-2-2. Jediným zraněným hráčem v kádru zůstává Nabil Bentaleb, jehož koleno si vyžádá pauzu minimálně do konce kalendářního roku. Oproti tomu kotník Benito Ramana by mohl být v pořádku už pro následující domácí derby s Kölnem. Wagner se také nechal slyšet, že na stoperu možná upřednostní Nastasiće před Salifem Saném.

Jak uvedeno, RB Lipsko se zatím prezentuje výbornými výkony. Skvěle poskládaný tým má rozhodně velkou šanci překazit Bayernu cestu za osmým titulem v řadě. V nejbližším střetnutí se však bude muset obejít bez služeb Tylera Adamse, Hannese Wolfa, Kevina Kampla a Konrada Laimera, který byl proti Brémám sice vyloučen, nicméně přesto na Weserstadionu dokázali hosté přidat ještě jednu trefu a odjeli s pohodlným vítězstvím 3:0.

"V prvním poločase jsme si v defenzivní činnosti nepočínali dobře. V zápasech musíme dominovat. Hráli jsme trochu bez energie, na čemž musíme pro příště zapracovat. Hodně důležité byly pochopitelně ty dvě standardní situace, ze kterých se nám podařilo skórovat," řekl trenér Julian Nagelsmann.

"Schalke má v kádru výborné hráče, jako je kupříkladu Omar Mascarell, kteří jsou na tom výborně běžecky. Jsou velmi aktivní při hře bez balonu. Vysoko brání a aktivně napadají. V porovnání s minulou sezonou se výrazně zlepšili. Teď předvádějí styl typický pro týmy Davida Wagnera. Doufám, že proti nám nepředvedou svůj nejlepší výkon," dodal kouč přezdívaný "Malý Mourinho", jehož družina vstoupí do utkání v roli favorita.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Konaté, Upamecano, Orban - Mukiele, Demme, Saracchi - Sabitzer, Forsberg - Werner, Poulsen
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Stambouli, Nastasic, Oczipka - Mascarell, S. Serdar - Caligiuri, Uth, Harit - Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.55 - 5.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Svěřenci Marka Rose mají zatím na kontě deset bodů. Na tuto cifru se dostaly ještě další čtyři celky, takže boj o čelní příčky zůstává hodně vyrovnaný. Hoffenheimu se netýká, neboť klub z Wirsol Rhein-Neckar-Areny už pamatuje lepší vstupy do sezony.

Po odchodu trenéra Juliana Nagelsmanna a některých opor se výběr Alfreda Schreudera stále hledá. Naposledy se mu podařilo alespoň remizovat s dosud neporaženým Wolfsburgem, z čehož měl šestačtyřicetiletý lodivod radost: "Jsem spokojený s přístupem svých hráčů. Dnes proti nám stál silný protivník. V závěru jsme dokonce mohli tenhle zápas i vyhrát. Potěšilo mě, že jsme se z té porážky s Freiburgem rychle oklepali."

Co se absencí týče, delší dobu bude mimo hru Steven Zuber. Diadie Samassékou potřebuje ještě nějaký čas na zotavení po zranění stehna, které utrpěl při reprezentační přestávce v dresu rodného Mali. Andrej Kramarić už dal koleno do pořádku a začal s tréninkem. Na ostrou partii si však bude muset počkat. Velkou šanci na základní sestavu tak mají Philipp Ochs a Sebastian Rudy, který dokázal skórovat při svém jubilejním 200. startu za TSG.

Marco Rose stále nemá k dispozici šest hráčů, včetně Jonase Hofmanna, Tobiase Strobla, Fabiana Johnsona a Ibrahima Traorého. Rovněž Lars Stindl nebude připraven nastoupit od úvodního hvizdu. Trenér tak znovu v útoku vsadí na Marcuse Thurama, jenž v minulém kole zaznamenal při výhře 2:1 nad Düsseldorfem obě branky svého týmu.

"Řekl bych, že to vítězství je zasloužené. Musím svůj tým pochválit za to, jakou v závěru ukázal morálku a odolnost. V prvním poločase se nám příliš nedařilo držet balon na svých kopačkách, ale po změně stran jsme si počínali podle mých představ. Ve fotbale je vždycky důležité umět reagovat na nepříznivě se vyvíjející situaci," hodnotil třiačtyřicetiletý rodák z Lipska, který u kormidla Gladbachu nahradil Dietera Heckinga.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, B. Hübner, Skov - Grillitsch - Rudy, Geiger - Kaderabek, Bebou - Belfodil
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Zakaria - Kramer, Benes - Embolo - Thuram, Plea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.68 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
"Vlci" pod vedením Olivera Glasneara v této sezoně ještě neprohráli. Naopak die Nullfünfer připsali první výhru teprve ve 4. kole a budou chtít vylepšit dosavadní předposlední příčku.

V minulém kole se proti Hoffenheimu podařilo už po třiceti minutách vyrovnat na konečných 1:1, což výše zmíněný pětačtyřicetiletý rodák ze Salzburgu okomentoval stručně, jasně a výstižně: "S bodem jsem dnes spokojený. Ale s naším výkonem být spokojený nemůžu. Obrana nepracovala podle mých představ a klidně jsme mohli prohrát."

Přesto to vypadá, že v defenzivní linii i tentokrát vsadí na stejná jména. Otazník visí akorát na Marcelem Tisserandem, který si v týdnu lehce poranil kotník. Pokud by nemohl nastoupit, připraven bude Jeffrey Bruma. Záložní řadu by měl vyztužit Jérôme Roussillon. Brooks, Schlager, Casteels, Ginczek, Camacho a Otávio zůstávají mimo hru.

Za Mohuč určitě nenastoupí Stefan Bell, Jean-Philippe Mateta, Ji Dong-Won, Aaron Seydel a zřejmě ani Philipp Mwene. Brankář Florian Müller se po nucené pauze vrátil k tréninku, nicméně minimálně pro tenhle duel ještě dostane přednost Robin Zentner. S lehčími zraněními se potýkali Alexander Hack a kapitán Danny Latza, avšak podle nejnovějších zpráv by alespoň nějakou porci minut měli být připraveni odehrát.

Skvadra Sandra Schwarze nenavázala na výhru nad Herthou BSC a z Veltins Areny, domovského stánku Schalke 04, si odvezla porážku 1:2. "Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Schalke bylo přímočařejší a důraznější. Ve druhé půli se nám dařilo posílat balony do volných prostor a zaslouženě jsme vyrovnali. Ten gól ze závěru hodně mrzí. Harita jsme měli lépe pohlídat," litoval trenér Schwarz. Bude mluvit podobně i po utkání s Wolfsburgem?
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Pierre-Gabriel, St. Juste, Niakhaté, Brosinski - Fernandes - R. Baku, Maxim - Boetius - Szalai, Quaison
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Knoche, Guilavogui, Tisserand - William, Gerhardt, Arnold, Roussillon - Mehmedi, Brekalo - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.58 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
V rámci 6. kola Bundesligy na sebe během sobotního programu narazí celky Augsburgu a Bayeru Leverkusen. Domácí tým s českým brankářem Koubkem v sestavě poslední dvě kola neprohrál a jistě bude chtít tuto sérii udržet co nejdéle. Hosté se ovšem nespokojí pouze s dosavadním osmým místem, proto nás čeká zajímavá podívaná.

Augsburg po klopýtavém úvodu sezóny, zdá se, nachází stabilní formu. Důkazem budiž poslední dvě utkání bavorského klubu, v nichž dokázal ukořistit hned čtyři ze šesti možných bodů. Aktuálně se drží na dvanáctém místě s celkovým pětibodovým ziskem.

Farmaceuti minulý týden v Berlíně na hřišti nováčka soutěže napravili výsledkový kolaps z utkání s Dortmundem. Zmíněná drtivá prohra s vestfálským rivalem byla pro Bayer první prohrou letošního ročníku a teprve druhou ztrátou. Se ziskem deseti bodů Leverkusen okupuje osmou příčku ligové tabulky.

Parta okolo kapitána Baiera se v posledních dvou týdnech vzchopila a k jednomu bodu z prvních tří zápasů sezóny přidala další čtyři. Po poslední ligové prohře na hřišti Brém (2:3) si Augsburgští doma vyšlápli na favorizovaný Frankfurt (2:1) a následně venku obrali o dva body překvapení letošního ročníku, a sice Freiburg (1:1).

Bayer patřil po třech úvodních kolech Bundesligy k několika týmům pyšnícím se nulou na kontě porážek. Této statistice učinil za dosti předminulý víkend Dortmund, když dal Farmaceutům lekci z produktivity (0:4) a dal jim tak najevo, že je stále na čem pracovat. Boschův tým se dokázal vzchopit hned v dalším kole, když díky slepeným gólům Vollanda a Alaria porazil Union Berlín.

Domácím zřejmě bude v tomto utkání chybět zraněný Richter. Hosté se budou ze zdravotních důvodů opět muset obejít bez Baileyho a zřejmě i bez Bellarabiho.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Jedvaj, Uduokhai, Max - Hahn, Khedira, Baier, Vargas - Niederlechner, Finnbogason
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Bender, Tah, Bender, Wendell - Demirbay, Amiri, Aranguíz - Havertz, Alario, Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 4.29 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Paderborn - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Nováček z Paderbornu, krčící se po pěti odehraných kolech na samém chvostu Bundesligy, čeká pravděpodobně nejtěžší možný soupeř nacházející se v soutěži. Bayern se sice drží na vlně bez jediné porážky, ovšem ani to mu stále nestačí na první místo v tabulce, a tak stále platí, že si nemůže dovolit další sebemenší ztrátu a tento zápas rozhodně není výjimkou.

Návrat do Bundesligy si hráči Paderbornu jistě představovali diametrálně odlišně v porovnání s hrozivou realitou. Mají za sebou pět kompletních zápasů, v nichž se jim podařilo bodovat pouze jedinkrát. Po takové výsledkové mizérii není překvapením, že onen bod nováčkovi soutěže nezajistil více než aktuální poslední osmnáctou příčku v tabulce.

Oproti tomu hvězdný Bayern Mnichov se rozjíždí a začíná opět děsit své soupeře. V prvních šesti kolech ovšem hned dvakrát ztratil, což jej stálo důležité body v boji o titul, v němž je aktuálně pozadu za vedoucím Lipskem.

Domácí zatím v letošní sezóně nemají velký problém se střílením branek, neboť se dokázali alespoň jednou trefit v každém ze svých dosavadních pěti ligových představení. Kamenem úrazu je v jejich případě příliš děravá obrana, se čtrnácti obdrženými brankami dokonce druhá nejhorší v celé soutěži. Nelze asi očekávat, že zrovna duel s Bayernem přinese Paderbornu první čisté konto v sezóně.

Bavorský velkoklub se po matných výkonech z prvních týdnů nového ročníku začíná dostávat do své obvyklé pohody. Před týdnem doma rozdrtil Köln 4:0, když se mezi střelce poprvé zapsal médii "zbožňovaný" Brazilec Coutinho, jenž byl dokonce zvolen nejlepším hráčem utkání. Ani tato vysoká výhra ovšem nedala zapomenout na ztrátu ve veledůležitém zápase s Lipskem způsobenou množstvím neproměněných šancí.

Se svými spoluhráči se na hřišti neobjeví zraněný domácí záložník Bilogrevič. Lodivod Bayernu Kovać se bude muset ze zdravotních důvodů obejít bez Arpa, Goretzky a Perišiće.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Huth - Dräger, Strohdiek, Hünemeier, Collins - Gjasula, Vasiliadis - Oliveira Souza, Antwi-Adjei - Zolinski, Michel
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Pavard, Süle, Hernández - Thiago, Tolisso - Gnabry, Coutinho, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 24.40 - 11.60 - 1.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - Werder Brémy  (sobota 18:30)
Dortmund se utká s Werderem Brémy a pokusí se uhájit třetí pozici, na které je pouze díky lepšímu skóre. Brémy naopak během prvních pěti zápasů nasbíraly pouhých šest bodů a jsou desáté.

Dortmund je s deseti bodů na třetím místě. Stejný počet bodů mají přitom také čtyři další týmy, a sice Freiburg, Schalke, Mönchengladbach a Leverkusen. Ti všichni však mají horší gólový rozdíl a v tabulce jsou tedy v tuto chvíli až za Dortmundem. Na druhý Bayern ztrácí Dortmund jeden bod a na první Lipsko tři body.

Brémy jsou až desáté a během prvních pěti zápasů získaly pouhých šest bodů. Na evropské poháry ztrácí Werder čtyři body, na sestupové pásmo má přitom náskok pouhých třech bodů a na záda mu dýchá Augsburg s Düsseldorfem.

Dortmund je sice favoritem, z posledních čtyřech soutěžních zápasů ale dokázal zvítězit pouze v jednom. Nejdřív na konci srpna podlehl v rámci bundesligy venku Unionu Berlín 1:3. Po reprezentační pauze vyhrál doma nad Leverkusenem 4:0, kde se prosadili Alcácer, Guerreiro a dvakrát Reus a poté přišly dvě remízy.

V půlce září Dortmund bezbrankově remizoval v prvním zápase základní skupiny Ligy mistrů s Barcelonou a minulou neděli remizoval 2:2 ve Frankfurtu, přičemž tři body sebral Dortmundu až v 88. minutě vlastní gól Delaneyho.

Forma Brém je neprůhledná - tři prohry, dvě výhry. Nejdřív Brémy doma prohrály s Düsseldorfem, o týden později si přivezly prohru 2:3 z Hoffenheimu. Na začátku září vyhrál Werder 3:2 nad Augsburgem, když se trefili dvakrát Osako a jednou Sargent a po reprezentační přestávce si přivezl výhru 2:1 z Unionu Berlín, kde se zase mezi střelce zapsali Klaassen a Füllkrug. Minulou sobotu Brémy prohrály 0:3 s Lipskem.

Za Dortmund do zápasu nenastoupí zranění Morey a Schulz. Pro Brémy nebudou ze zdravotních důvodů k dispozici Augustinsson, Bartels, Füllkrug, Osako a Toprak.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Brandt - Götze
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Sahin, Groß - Lang, Eggestein, Friedl - Bittencourt, Klaassen - Sargent, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.95 - 8.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Union Berlín - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
Fotbalisty Unionu Berlín čeká další těžká zkouška. Po Lipsku a Dortmundu na domácím stadionu opět přivítají pohárového zástupce, forma Frankfurtu však v posledních týdnech není ideální a bundesligový nováček toho bude chtít využít.

Od památného zápasu s favorizovaným Dortmundem, ze kterého Union vytěžil historicky první bundesligové vítězství uplynul už téměř měsíc, během kterého se v Berlíně opět vrátili nohama na zem. Z utkání proti Leverkusenu ani Brémám fotbalisté Unionu nezískali ani bod, ani jedno z nich navíc nedohráli v plném počtu. Právě disciplína se zdá být problémem, tři červené karty v pěti utkáních jsou zkrátka hodně a chtějí-li se berlínští v lize udržet, budou se muset podobných excesů vyvarovat.

Ani pro hosty však nebyl poslední měsíc podle jejich představ. Po těsném vítězství nad Düsseldorfem totiž přišla porážka v Augsburgu, v minulém kole pak bod za remízu 2:2 s Dortmundem zachránil až v závěru vlastní gól záložníka Delaneyho. A nedařilo se ani v Evropské lize, kde navzdory sympatickému výkonu Eintracht doma podlehl Arsenalu 0:3. Do Berlína si tak jede napravit reputaci a také se odrazit k obhajobě umístění na pohárových příčkách.

V minulosti se tyto týmy střetly celkem sedmkrát, až na jedno pohárové utkání to pokaždé bylo v druhé lize. Tři z těchto utkání skončila remízou, zbylá čtyři výhrou Frankfurtu. Naposledy v roce 2012 na berlínském stadionu An der Alten Försterei Eintracht po dominantním výkonu zvítězil 4:0. Od té doby se však mnohé změnilo a Union určitě bude chtít nepříznivou bilanci s Frankfurtem vylepšit.

Utkání bude mít speciální náboj také pro oba trenéry. Domácí Urs Fischer a hostující Adi Hütter se dobře znají ze švýcarské ligy, kde mezi lety 2015 a 2017 sváděli nelítostné souboje o titul coby lodivodi dvou největších rivalů FC Basileje a Young Boys Bern.

Otazníky visí nad sestavami obou celků. V té domácí bude určitě chybět Sebastian Polter, který má stopku kvůli červené kartě, k dispozici nebude ani záložník Prömel, jehož trápí zraněné koleno. Hosté zase budou postrádat obránce Russe a záložníka Rodeho.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, Subotic, C. Lenz - Gentner, Andrich - Abdullahi, Mees - Ujah, Andersson
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Toure, Hasebe, Hinteregger - da Costa, Fernandes, Kostic - Kamada, Sow - Silva, Dost
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.65 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko541013:313
2.Bayern Mnichov532016:411
3.Borussia Dortmund531115:710
4.SC Freiburg531111:410
5.Schalke 04531110:510
6.Borussia Mönchengladbach53117:510
7.Bayer Leverkusen53118:710
8.VfL Wolfsburg52308:49
9.Eintracht Frankfurt52127:77
10.Werder Brémy52038:126
11.TSG Hoffenheim51224:75
12.FC Augsburg51227:115
13.Fortuna Düsseldorf51137:94
14.Union Berlín51135:104
15.Hertha BSC51135:114
16.1. FC Köln51044:113
17.1. FSV Mainz 0551045:153
18.SC Paderborn50146:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šik tribuna?

Reagovat
fsada

Shick to je jasné,že nebude v základu,když je prý zraněn nebo po zranění? To je jedno hrát tohle kolo určitě nebude........

Reagovat
Rudnevs

Údajne tréningové manko.

Reagovat
Andis

Špatnej kotník

Reagovat
Heresy

expreska 10:12 Bayern bude znovu usilovat o Saného

Bayern Mnichov se znovu pokusí získat záložník Manchesteru City Leroye Saného už v zimním přestupním termínu. Prohlásil to prezident bavorského klubu Uli Hoeness............ drzim palce at to vyjde ..

Reagovat
db18

Reagovat
Pharrell

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Rudnevs

Som zvedavý na Schalke, dnes ich čaká skutočne ťažký súper. Na body to moc nevidím.

Mainz - Wolfsburg asi po futbalovej stránke moc neponúkne, ale čo je zaujímavé, že som niekde čítal, že v tomto zápase bude mnoho hráčov, ktorý majú ako priezviská krstné mená. Môžu nastúpiť trebárs Pierre-Gabriel, Maxim, Martin, Burkhardt, Steffen, Klaus, Victor, Arnold a Gerhardt.

Reagovat
andrew96

Asi si Schalke pustím, vypadá to z těch 15:30 nejlákavěji.

Jinak včera Trapp V podstatě díky němu urval SGE tři body.

Reagovat
Rudnevs

Schalke proti dózam vyzerá na zaujímavý zápas, ale ostanem verný konferenzu, to už je u mňa taká klasika. Pozerám, že dnes je v zostave Matondo, tak snáď sa trochu ukáže, minulú zimu prišiel za celkom veľké peniaze.

Inak za Hoffenheim nastupuje opäť Skov ako ľavý bek, to je celkom zaujímavé, nikdy predtým tam nehral, Schreuder ho tam postavil proti Wolfsburgu a vraj odohral parádny zápas.

Reagovat
db18

Neuer - Pavard, Süle, Boateng, Lucas - Kimmich, Thiago - Gnabry, Coutinho, Coman - Lewandowski

I proti Paderbornu máme v základu 4 stopery... Gnabry Jinak rotace nula... Davies mohl být místo Comana a místo Kimmicha (který by byl na beku) jeden z dvojci Coco/Cuisance.

Reagovat
Bayern +

Nič moc, ale aspoň ma to nemusí mrzieť, dnes to neuvidím...

Fakt nechápem, k čomu je proti slabým súperom Pavard na RB (na úkor Tolissa, alebo Műllera v základe) a proti akýmkoľvek súperom Boateng v základe

Snáď bude čím skôr fit Goretzka a tá mánia s Kimmichom v zálohe skončí...

Reagovat
Bastaron

Co to zahazujou všechno

Reagovat
Bastaron

Coutinho úžasný

Reagovat
Coutinho10

krasne to pro Gnabryho pripravil

https://streamja.com/Mn07

Reagovat
Heresy

Reagovat
Jardman

Thiago je dobrej dneska.

Reagovat
Kixi Syhimour

Schalke

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Coutinho10

Gooaaaaal Coouuuts krasna akce do prazdny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele