Bundesliga - preview 5. kola

18.09.2015, 08:38, aktualizováno 20.09.2015, 08:39
Previews
V neděli bude v Německu největší pozornost směřovat do Dortmundu, Borussia zde hostí Leverkusen. Schalke si jede pro body do Stuttgartu, v souboji trápících se týmů se proti sobě postaví Hannover a Augsburg...
VfB Stuttgart - Schalke 04  (neděle 15:30)
Ve Stuttgartu poctivě spřádali plány, aby mohli proti Schalke dosáhnout na první letošní body. Hosté si však nebudou chtít nechat odskočit čelo tabulky.

Za čtyři utkání má VfB skóre 5:12. Nedá se ale říct, že by fotbalisté celku z Mercedes-Benz-Areny byli o tolik horší než soupeři. Mnohdy postrádali především ono příslovečné štěstíčko. Kouč Alexander Zorniger si je však stejně velice dobře vědom toho, že některé věci nefungují tak, jak by měly. Proto s největší pravděpodobností proti die Königsblauen zkusí přejít na jiné rozestavení.

Jestli to zabere, toť otázka. V první řadě by totiž nebylo marné zapracovat na přístupu hráčů, protože ten u některých jako by nebyl zrovna profesionální. Nejzářnějším příkladem bude patrně Timo Werner, jenž byl v létě spojován s odchodem do Tottenhamu, avšak anglický klub nakonec upřednostnil zkušenosti leverkusenského Son Heung-Mina.

"Nejsem žádná jeho chůva. Sám musí vědět, že by se neměl spokojit jen s tím, že je členem kádru prvního týmu," prohlásil sedmačtyřicetiletý kouč o vůbec nejmladším hráči VfB Stuttgart, jaký kdy nastoupil do bundesligového utkání. Werner byl proto před minulým kolem - snad pro výstrahu - vyřazen z kádru. Ačkoliv je pravda, že už předtím sbíral starty spíše po minutách.

Protějšek ze Schalke má za sebou povedený týden - v lize konečně po dvou zaváháních proti Mohuči zabral a ve čtvrtek vcelku snadno porazil na Kypru APOEL 3:0, když se dvakrát trefil Huntelaar a jednou Joël Matip. Co se střetů v rámci Německa týče, nezvládá klub z Gelsenkirchenu velice často venkovní zápasy.

Z posledních jedenácti se pouze jednou podařilo vyhrát, a to proti Brémám. V pěti z uplynulých sedmi duelů navíc hráči nevstřelili ani jeden gól. Na jednu stranu to vypadá, že právě Stuttgart by mohl být tím soupeřem, který pomůže tuto nepříznivou statistiku poupravit, ovšem na tu druhou celek z Bádenska-Württemberska rozhodně nebude chtít dát nic zadarmo. Očekává se tedy velice zajímavý mač.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tyton - Klein, Baumgartl, Sunjic, Insua - Serey Dié - Harnik, Gentner, Didavi, Kostic - Ginczek
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, Matip, Neustädter, Aogo - Choupo-Moting, Goretzka, Geis, M. Meyer - di Santo, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.50 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen  (neděle 17:30)
Ve šlágru kola přivítá dosud neporažená Borussia Dortmund nebezpečný Bayer Leverkusen, jehož kouč Roger Schmidt věří, že to bude právě jeho družina, kdo dokáže jako první přistřihnout rozjetým domácím křídla.

Oba týmy mají za sebou první utkání základních skupin evropských pohárů. Zatímco "farmaceuti" nakonec spolehlivě přehráli BATE Borisov 4:1, žlutočerní se na tři body proti Krasnodaru docela nadřeli a zachraňoval je až v nastaveném čase Park Joo-Ho. Podle Schmidta byly právě v tomto zápase patrné nedostatky družiny Thomase Tuchela, jichž hodlá ve vzájemném duelu využít.

"Pokud bude náš přechod do útoku vypadat tak, jako ve středu, tak rozhodně můžeme porazit kohokoliv. Ten střet v Champions League nám dodal hodně sebevědomí a věříme tomu, že i proti Borussii si dokážeme vytvořit vyložené příležitosti. Navíc to vypadá, že k dispozici by už měl být Lars Bender, což by bylo nesmírně důležité," řekl Schmidt. Dojde tedy na další sourozeneckou bitvu Benderových?

Z Leverkusenu pocestuje s týmem také nějakých 5 000 příznivců, přičemž trenér věří, že také tahle podpora sehraje velice podstatnou úlohu. Zvláště když statistika rovněž hovoří ve prospěch Bayeru, který neprohrál už ve čtyřech vzájemných utkáních v řadě. Osmačtyřicetiletý lodivod si navíc hodně slibuje od Javiera Hernandeze, který právě proti běloruskému celku otevřel v novém působišti svůj brankový účet.

Šéf Dortmundského klubu, Hans-Joachim Watze, však zůstává i před tímto prestižním derby v klidu. Po minulé sezoně to totiž vypadá, že zase všechno šlape tak, jak má. "Před nějakými třemi měsíci už nás všichni odepisovali a veškerou pozornost v souvislosti s možným ohrožením Bayernu Mnichov přitahovaly Wolfsburg a Gladbach. A najednou je všechno docela jinak."

Na hřiště Signal Iduna Parku nevyběhnou zranění Nuri Sahin a Eric Durm; nejistá je účast Marka Reuse. Na druhé straně zmeškají duel Tin Jedvaj, Ömer Toprak a Charles Aránguiz. A kdyby snad náhodou přeci jen nemohl nastoupit Lars Bender, s největší pravděpodobností si do středu zálohy stoupne Kevin Kampl, jenž právě v Dortmundu na jaře působil. Pozná tenhle zápas po roce vítěze?
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Weigl - Gündogan, Kagawa - Hofmann, H. Mkhitaryan - Aubameyang
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Tah, K. Papadopoulos, Wendell - Kampl, Kramer - Bellarabi, Calhanoglu - Hernandez, Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.80 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Hannover 96  (neděle 17:30)
FC Augsburg, který loni vybojoval vynikající páté místo, v této sezoně prozatím tápe. K obratu by mohl pomoci duel s Hannoverem, který je na tom podobně.

Tým z WWK Areny ve čtvrtek v rámci Evropské ligy prohrál v Bilbau 1:3. A předtím nestačil na Bayern Mnichov, ačkoliv tento střet nevyšel kvůli nařízené penaltě ze závěru, kterou mnozí označili za spornou. Felix Magath, známý to trenér, se dokonce nechal po této události slyšet, že nastala ta správná doba, aby rozhodčí začali v podobných situacích v Bundeslize konečně využívat video.

Markus Weinzierl si rovněž posteskl, že se musí potýkat s absencí několika zraněných hráčů, kteří jinak patří do základní sestavy. Hráči jako Tim Matavž, Halil Altintop, Koo Ja-Cheol nebo Markus Feulner jsou však dostatečně prověření na to, aby dokázali soupeře typu Hannoveru před vlastními příznivci na domácím stadionu přehrát.

Kór když severoněmecký tým Michaela Frontzecka stále ne a ne najít optimální formaci, díky které by mohl naplno využít schopnosti typově odlišných ofenzivních hráčů. To má zatím za následek pouhopouhé dva vstřelené góly. Statisticky má ovšem Hannover s Augsburgem mimořádně kladnou bilanci, která dokazuje, že proti tomuto soupeři dovede zahrát i tehdy, když se jinak zrovna dvakrát nedaří.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Feulner - Baier - Esswein, Kohr, Koo, To. Werner - Matavz
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Albornoz - Sorg, S. Sané, Prib - Andreasen, Kiyotake - A. Sobiech
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Vlci sice na poslední chvíli přišli o Kevina De Bruyneho, na apetitu jim to ale nějak neubralo. Po lehkém zklamání z remízy 0:0 v Ingolstadtu se totiž vyšvihli k parádnímu výkonu v úvodním zápase Ligy mistrů, před vlastním publikem porazili CSKA 1:0 a nyní se pokusí získat další tři body proti Hertě..

Výhra nad moskevským soupeřem potěšila samozřejmě celý tým, snad nejvíce to ale platí u André Schürrleho. Reprezentační křídelník a úřadující mistr světa se totiž od svého lednového příchodu za 32 milionů eur z Chelsea poměrně dlouho rozkoukával, příliš se mu nedařilo a bilance jedné vstřelené branky fanoušky určitě neuspokojila. Proti CSKA nicméně zahrál velice dobře a nyní věří, že se mu konečně podaří prolomit smůlu i v domácí soutěži.

"Ten zápas pro mě byl jako nový začátek," prohlásil po úterním úspěchu. "Jinak to ani nešlo. Musím najít své tempo, hrát patřičně agresivně a jít štěstí naproti. Nalézt svoji optimální formu. Výkon proti CSKA mi dodává sebevědomí, ale musím se mít stále na pozoru," dodal, načež pochválil souhru s novými posilami Maxem Krusem a Julianem Draxlerem.

Pokud měl někdo z vítězného vstupu do milionářské soutěže smíšené pocity, byl to marketingový šéf klubu Thomas Rottgermann - v ochozech Volkswagen Areny se totiž sešlo pouze něco málo před 20 tisíc fanoušků, což není příliš lichotivá vizitka. Zvláště když se Vlci v Lize mistrů představili skoro po šesti letech. "Zatím se nám nepodařilo udělat z diváků opravdové fanoušky," přiznává Rottgermann. "Musíme nadále pracovat na tom, abychom v budoucnu mohli hrát před zaplněným hledištěm."

Přímo na hřišti to nicméně svěřencům Dietera Heckinga šlape mnohem lépe. V lize dosud neprohráli a s osmi body po čtyřech kolech drží čtvrtou příčku; zůstat takto dlouho bez porážky se jim podařilo v historii teprve podruhé. Pouhé dvě dosavadní inkasované branky pak rovnou znamenají nový rekord. Připočtěte k tomu impozantní sérii neporazitelnosti na domácím stadionu - 24 ligových zápasů - a dnešní favorit je naprosto jasný.

Jenže berlínský klub už letos není tímtéž otloukánkem co posledně; loni měla Stará dáma touto dobou na kontě dva body, tentokrát jich je rovnou sedm. Před týdnem porazila před vlastním publikem trápící se Stuttgard 2:1. Kouč Pál Dardái se nicméně potýká s poměrně rozsáhlou marodkou, mimo hru jsou zranění Brooks, Pekarík, Ben-Hatira, Ronny i Allagui, zatímco Julian Schieber teprve začal s lehkým tréninkem. Na druhé straně chybí Casteels, Felipe a Vieirinha.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Dante, Rodriguez - Luiz Gustavo - Caligiuri, Draxler, Kruse, Schürrle - Dost
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Stark, Langkamp, Lustenberger, Plattenhardt - Skjelbred - Darida - Haraguchi, Baumjohann, Stocker - Kalou
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Hamburk prožívá po letech útlumu nejlepší start do sezony od roku 2010 a nyní se to pokusí potvrdit doma proti Frankfurtu. Hosté však naposledy rozdrtili Kolín impozantním skóre 6:2 a v případě úspěchu se mohou dotáhnout až na třetí místo..

Jejich ofenziva navíc budí skutečně masivní respekt. Také ji mají papírově vůbec nejlepší v zemi, tedy po Borussii Dortmund, která zahájila sezonu v nepolapitelném stylu. A to se ještě až do čtvrtého kola čekalo na uzdravení krále loňských prvoligových střelců Alexandera Meiera; ten se vrátil až proti Kolínu a hned zaznamenal svůj první kariérní hattrick. Ve dvaatřiceti letech.

Spolupráce Meiera, Castaignose a Seferoviće vypadala naprosto perfektně a není pochyb, že potenciál tohoto trojzubce je nesmírný. Fanoušci mají o svém hrdinovi jasno: když nejlepší střelec v závěru proti Kolínu střídal, skandovalo se v ochozech 'Alex Meier je fotbalový Bůh'. "On je neskutečně nebezpečný v pokutovém území," přisazuje si kouč Armin Veh, jehož tým zažívá druhý nejlepší sezonní start za posledních 20 let.

Hamburk však v tomto ročníku představuje mnohem těžší test, než tomu bylo v uplynulých sezonách. Svěřencům kouče Bruna Labbadii stále chybí potřebná konzistence - a kouč sám se ostatně veřejně vyjádřil ve smyslu, že HSV bude i letos bojovat o holý život, protože léta nekoncepční práce nelze vyžehlit během pár měsíců - poslední suverénní výhra 3:0 na půdě Gladbachu však určitě výrazně zvedne sebevědomí. Přestože Hříbata letos rozdávají body zatím úplně všem.

Bilance dvou výher a dvou porážek je přiživena statistikou sedmi nastřílených gólů, což je hranice, kterou přístavní celek loni prolomil až ve 13. kole; na druhé straně však přesně tolikrát uklidil míč do jeho sítě sám Meier, jehož dva zářezy loni rozhodly o výhře 2:1 (to ale hrál Eintracht doma). Ironicky je oslavovaný kanonýr odchovancem právě Hamburku..
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Djourou, Spahić, Ostrzolek - Ekdal, Holtby - Müller, Hunt, Iličević - Lasogga
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Ignjovski, Zambrano, Russ, Oczipka - Reinartz - Hasebe, Stendera - Meier - Castaignos, Seferović
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.60 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Už jen jediný krůček dělí fotbalisty Ingolstadtu od nesmrtelné slávy: pokud dnes zvítězí na půdě Werderu Brémy, stanou se historicky prvním bundesligovým nováčkem, který opanoval úvodní tři venkovní duely. Brémští sice vstupují do zápasu jako papírový favorit, to ale byl posledně Augsburg taky..

Tam přitom Ingolstadt triumfoval 1:0, stejně jako hned v prvním kole v Mohuči. Vypadá to, že dravý nováček nastupující v klasickém rozestavení 4-3-3 se v elitní soutěži cítí jako ryba ve vodě. Naposledy získal ke dvěma venkovním triumfům i první domácí bod, když remizoval 0:0 s velice silným Wolfsburgem; to znamená, že ve třech s dosavadních čtyř zápasů udržel čisté konto. To je vynikající vizitka.

Zatím jsou svěřenci Ralpha Hasenhüttla chodící reklamou na efektivitu: k získaným sedmi bodům jim stačily pouze dvě branky. I dnes se tedy z jejich strany dá očekávat důsledný defenzivní výkon. Brémy by se rozhodně měly mít na pozoru. "Venku se nám daří opravdu dobře. Doufám, že se ve svém historicky prvním utkání proti Werderu rychle přizpůsobíme místním podmínkám a dokážeme hrát svoji hru. Můžeme opět uspět," nepochybuje hostující kouč.

Zároveň však zůstává ohledně dnešních ambic opatrný. "Brémy mají velkou individuální kvalitu, skvělou mentalitu a hrají v dobré formě," pochválil soupeře. "Po několika slabších letech se opět vyšvihly nahoru a znovu budí velký respekt. Z jejich týmu je cítit velká euforie."

Hasenhüttlova slova odrážejí trvalý vzestup, který tradiční klub zažívá pod současným koučem Viktorem Skripnikem - od doby, co nezkušený Ukrajinec převzal otěže v říjnu 2014, jsou výsledky týmu stále konzistentnější. Po čtyřech odehraných kolech je Werder šestý, což je jeho nejvyšší pozice za Skripnikovy vlády, a vypadá být připraven k útoku na poháry.

Dnešní zápas zároveň může být velkou obnovenou premiérou pro Claudia Pizarra. Jihoamerický veterán se s Weser-Stadionem rozloučil v květnu 2012, nyní je ale zpět a na stará kolena se jistě pokusí ještě vylepšit svoji už tak skvostnou kariérní bilanci. Právě on je totiž nejlépe střílejícím cizincem v dějinách Bundesligy, a 48 z jeho celkových 176 tref přišlo právě na tomto hřišti.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, S. Garcia - Fritz, Junuzović, Kroos, U. Garcia - Johansson, Ujah
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - Levels, Matip, Hübner, Suttner - Groß, Roger, Morales - Hartmann, Hinterseer, Leckie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Gladbach zažívá hororový start do sezony, po čtyřech ligových prohrách v řadě dostal v historickém debutu v Lize mistrů napráskáno 0:3 od Sevilly a v ostře sledovaném derby s Kolínem má jednu z posledních šancí konečně zabrat a odrazit se k naplnění podzimních cílů. Naštěstí statistiky mluví v jeho prospěch..

Hříbatům se totiž proti tomuto konkrétnímu soupeři daří velice dobře, neprohrál s ním už devětkrát v řadě a celkově zatížil jeho konto ohromným počtem 167 branek. Žádný jiný bundesligový klub nemá s Kolínem v tomto směru takto pozitivní bilanci. Čísla z minulosti nicméně zápasy nevyhrávají, a svěřenci Luciena Favreho nyní se svým nulovým bodovým ziskem a skóre 2:11 rozhodně nepůsobí jako favorit.

A to ještě budou jejich fanoušci zápas bojkotovat. Ne však proto, že by byli nespokojení s výkony hráčů, ale kvůli zhoršeným kvótám pro prodej hostujících lístků. V posledním derby totiž kolínské publikum ztropilo výtržnost, příznivci vtrhli na hřiště a jako přímý důsledek má nyní Borussia místo obvyklých deseti procent sedaček obsazených jen sedm, a to na občanku. Její fanoušci věří, že by neměli takto trpět kvůli starému průšvihu kolínských, a svůj nesouhlas hodlají dát najevo tím, že místo výjezdu zorganizují pochod Mönchengladbachem.

Aby si snad hráči nevyložili absenci svých podporovatelů jako nedostatek víry ve vlastní schopnosti, navštívili zástupci ultras čtvrteční trénink a celou situace důkladně vyjasnili. "Fanoušci nad tím opravdu hodně přemýšleli, vysvětlovali nám, co ten bojkot vlastně znamená," potvrzuje kapitán Tony Jantschke. "Chápeme to."

Lucien Favre však řeší jiné problémy. Po drtivé prohře 0:3 na Seville zůstává bilance Hříbat krásně zaokrouhlená: pět zápasů, pět proher. "Znovu jsem se na ta utkání koukal a je jasné, že prostě děláme příliš mnoho chyb, které protivníci trestají," uvedl švýcarský kouč na tiskové konferenci. "Pokud na sobě budeme tvrdě pracovat, situace se zlepší. Jsem přesvědčen, že dokážeme porazit spoustu týmů. Musíme zlepšit pár věcí, zejména vzadu. Pak se odrazíme ode dna."

Důležitou zprávu pro hosty představuje návrat Granita Xhaky. Klíčový defenzivní záložník byl v Seville suspendován, nyní se ale vrací zpět do hry, z čehož má Favre nepokrytou radost. "Granit je lídr, který diktuje tempo hry, má vítěznou mentalitu, umí být správně agresivní. Myslím, že je to dobře," uvedl kouč na adresu švýcarského reprezentanta, který naposledy v únoru derby v nastaveném čase rozhodl.

Kolín minulý víkend dostal nařezáno 2:6 od Frankfurtu, stále má ale na kontě sedm bodů a drží se tak uprostřed tabulky. Dnes navíc může na hřiště vyběhnout takřka nejsilnější sestava, chybí pouze Mavraj (koleno). Na hostující straně se určitě neobjeví zranění Stranzl, Herrmann a Johnson, zatímco Dominguez teprve začal s lehkým tréninkem.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Sörensen, Heintz, Hector - Risse, Vogt, Lehmann, Bittencourt - Zoller, Modeste
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Brouwers, Jantschke, Wendt - Nordtveit, Xhaka - Traoré, Hahn - Raffael - Hazard
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SV Darmstadt - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Nováček z Darmstadtu prožívá excelentní start do sezony, po čtyřech zápasech ještě neprohrál a naposledy dokonce uťal sérii tří po sobě jdoucích remíz šokující výhrou 1:0 na půdě Leverkusenu. Teď jej však čeká zdaleka nejtěžší zkouška: na Böllenfalltor přijíždí mistrovský Bayern..

Odejít neporažen ze zápasů s Leverkusenem a Schalke je samozřejmě obrovský úspěch, ale Bayern je přeci jen ještě větší sousto. Zejména proto, že úřadující šampion má ve svém středu Thomase Müllera. Zkušený reprezentant se zatím prosadil v každém ligovém zápase a dnes se může stát teprve šestým hráčem v historii, jemuž by se podobný kousek povedl v úvodních pěti kolech. Zároveň by šlo o jeho osobní rekord. Už teď má Bayern díky jeho spolupráci s Robertem Lewandowským nejproduktivnější ofenzivní duo za posledních deset let, kdy v Mnichově hráli Roy Makaay a Michael Ballack.

Müller je hotovým synonymem pro stabilní formu - od svého ligového debutu v srpnu 2008 odehrál v německé nejvyšší soutěži 201 zápasů, v nichž zaznamenal 77 gólů a 76 asistencí. S výjimkou úvodní sezony pak v každé další nastřádal dvojciferná čísla v obou statistikách. To je úžasná dlouhodobá bilance.

Nejen jemu se ale samozřejmě na úvod sezony daří; jasná výhra v Lize mistrů na Olympiakosu potvrdila, že Bayern je skutečně v solidní formě. I když v lize si naposledy hodně zahrával a doma proti Augsburgu otáčel až v závěru. Tři body se nicméně počítají a Pep Guardiola se může radovat: Bayern pod jeho vedením vyhrál úvodní čtyři ligové duely vůbec poprvé.

Jiní hráči jsou však kritizováni. Navzdory efektnímu vstupu na pohárovou scénu se výhra v Řecku neobešla bez připomínek; tu zřejmě největší si neodpustil sám Franz Beckenbauer, který se velmi tvrdě vyjádřil na adresu Artura Vidala. "Nepotřebujeme fotbalisty, kteří se na hřišti nehýbou," prohlásil. "Doufali jsme, že ukáže víc. Určitě je toho schopný. Můžete kazit přihrávky a dělat chyby, ale musíte se alespoň snažit." Sám Guardiola se nicméně nové posily zastal: "S panem Beckenbauerem nesouhlasím. Arturo je pro nás skvělým hráčem."

Darmstadt sice vítá šampiony s vizitkou dosud neporaženého týmu, mnichovská bilance 21 výher v řadě proti nováčkům však mluví za vše. Zajímavost: když se tyto dva týmy utkaly naposledy, psal se leden 1982. Žádný ze současných členů domácího kádru tehdy ještě nebyl ani na světě. Ani Platins se Starkem, kteří dnes o svůj velký den přijdou kvůli zranění. Na druhé straně stále chybí pětice hráčů: Badstuber, Benatia (oba stehno), Kirchhoff (rekonvalescence) a také Ribéry (kotník) a Robben (třísla).
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Sulu, Caldirola, Holland - Niemeyer, Gondorf - Heller, Rausch - Rosenthal - Stroh-Engel
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Alaba - Lahm, Rode, Vidal, Bernat - Müller, Douglas Costa - Götze
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 12.00 - 6.00 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim  (pátek 20:30)
Velmi slabý start do sezony zatím prožívá ambiciózní Hoffenheim, který ze čtyřech dosavadních zápasů získal jediný bod a od vysněných pohárových příček je momentálně povážlivě daleko. Výlet do Mainzu pro něj proto bude nesmírně důležitý; další ztráta by už mohla znamenat skutečný problém..

Statistiky nicméně hovoří proti hostujícímu týmu. Jednak proti tomuto soupeři vyhrál pouze dvě z celkových dvanácti utkání (ovšem včetně toho úplně posledního, doma letos na jaře), jednak má obecně špatnou venkovní formu. Svěřenci Markuse Gisdola dokázali v roce 2015 triumfovat pouze v dubnu v Hannoveru, jinak byli hned desetkrát neúspěšní.

Mainzu se zatím letos daří o poznání lépe, i když žádná velká hitparáda to ze strany svěřenců Martina Schmidta také není: na kontě mají šest bodů z dvanácti možných, což je řadí přesně doprostřed tabulky. Naposledy nicméně předvedli dobrý výkon na Schalke a i přes konečnou prohru 1:2 si jejich kouč odnesl z utkání řadu pozitiv.

"Můžeme být hrdí na způsob, jakým způsobem jsme se dokázali vrátit do zápasu. Získali jsme kontrolu a byli připraveni udeřit, ale pak jsme inkasovali po hloupé defenzivní chybě. Také jsme podali dobrý výkon po fyzické stránce, vyhráli jsme řadu dílčích statistik, byli jsme příkladně agresivní," vyjmenovával Schmidt. "Musíme se ale důkladně zamyslet nad první půlkou."

Právě úvod zápasu domácímu kouči vnukl inspiraci. "Toto je způsob, jakým hrajete doma. Tak, jak to dnes předvedlo Schalke. Prvních 20, 30 minut nám nedali šanci," vysekl soupeři poklonu. Dnes tedy bude dost možná doufat, že jeho tým předvede před vlastními fanoušky podobný výkon. Bylo by to ostatně záhodno: od odchodu Thomase Tuchela ještě Mainz nikdy nevyhrál dva domácí zápasy v řadě. Naposledy přitom v Coface Areně rozstřílel Hannover 3:0, takže teď má šanci tuto nelichotivou bilanci prolomit.

Schmidtovi budou v dnešním zápase chybět zranění Frei (stehno) a Soto (koleno), mimo hru je také rekonvalescent Beister, který teprve začal s lehkým tréninkem. Totéž platí i o hostujícím Hamadovi. Gisdol kromě něj bude postrádat i Herdlinga.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Balogun, Bungert, Bell, Bussmann - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Malli, Bengtsson - Muto
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Schär, Süle, Kim - Schwegler, Polanski - Vargas, Rudy, Volland - Kurányi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.50 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund440015:312
2.Bayern Mnichov440012:212
3.VfL Wolfsburg42206:28
4.Eintracht Frankfurt421112:67
5.Schalke 0442116:57
6.Werder Brémy42116:67
7.Hertha BSC42115:57
8.1. FC Köln42118:97
9.FC Ingolstadt 0442112:47
10.1. FSV Mainz 0542026:46
11.SV Darmstadt41304:36
12.Hamburger SV42027:96
13.Bayer Leverkusen42023:56
14.FC Augsburg40132:51
15.TSG Hoffenheim40133:71
16.Hannover 9640134:101
17.VfB Stuttgart40045:120
18.Borussia Mönchengladbach40042:110
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim
sobota 15:30SV Darmstadt - Bayern Mnichov
sobota 17:301. FC Köln - Borussia Mönchengladbach (záznam)
sobota 18:45VfL Wolfsburg - Hertha BSC (záznam)
neděle 15:30VfB Stuttgart - Schalke 04
neděle 17:30Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (234)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mohuc doma hraje dobre,tam to vidim na 2:1, ikdyz s eurofotbalem na zadech. Tipery tu nemate moc dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že tak tri minútky nastavia.

Reagovat
smazaný uživatel

to by byl zazrak.. maximalne dohromady s prvni pulkou ale tam se v Nemecku nenastavuje,tam nehraji fotbal pro lidi

Reagovat
Rudnevs

Nechaj to tak už ťa spomína aj komentátor ES2.

Reagovat
Kily

komentátor rozebíral téma, jak anglické kluby do dvou let vyjdou vstříc handicapovaným?

Reagovat
Rudnevs

Nie, pri jednom zo zápasov to spomenul.

Reagovat
Rudnevs

To o okradní fanúšikov v BL...

Reagovat
smazaný uživatel

poslechl by som si,pri akom zapase to povidal, mel jsem pravdu ze

Reagovat
Rudnevs

Pri Werder : Gladbach a bolo to niečo v zmysle " Teraz už nikto nemôže namietať že rozhodcovia okrádajú fanúšikov

Reagovat
smazaný uživatel

tam ted neviem kolik se nastavovalo,no zkusim najit zaznam. Nicmene jsem rad ze to tu cte a bere me vazne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s tým, že v Nemecku nehrajú fotbal pre ľudí si dosť mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak vis snad jak to myslim ne,proste me prijde divny ubirat lidem minuty fotbalu a obzvast tam kde chodi nejvice lidi

Reagovat
smazaný uživatel

Viem ako to myslíš, ale nemôžeš napísať, že v Nemecku sa nehraje futbal pre ľudí.

Reagovat
OnderCZ

Zajímavé. Tak proč tolik lidí chodí na ty stadiony, když ten fotbal pro ně vlastně nehrají?

Reagovat
smazaný uživatel

tak lidi tam chodi na fotbal vic jak jindy,bavi je to,maji tam velke stadiony,v nemecku chodi za kazdym sportem hodne lidi,ale to nic nemeni na tom o cem jsem tu jiz tolikrat mluvil

Reagovat
stas87

Nebyva to a ani nebude,to si pamätaj,ale..v nedelu som s tebou suhlasil.V Sinsheime Drees nastavil len dve minuty,pri com tam bola zrazka Vargasa s Gebrem,nehralo sa,nejake tie striedania a on da len dve minuty,nezmyselne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som si na to nízke nastavovanie v BL tak nejak zvykol, i keď má to tiež občas naštve, ale nie až tak ako toulona. Chcel by som ale vedieť, či to tak bolo aj pred rokom 2010, ak si niekto spomína.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si nemyslim ze to tak bylo,podle me tenhle trend nastal v sezone 2012.Nemam to overene, ale fotbal sleduji dost dlouho uz. Neresil bych to kdyby to nebylo do oci nekdy, ja uz videl za posledni dobu tolik fotbalu v nemecku,kde treba fouknul polocas dve vteriny pred vyprsenim zakladni doby.. Nevim no, proc?

Reagovat
smazaný uživatel

tak vidis.. a ver ze ta situace jeste nastane

Reagovat
smazaný uživatel

nehlede na to ze jsi zaujaty, hral tvuj klub.. no a kvuli me praci jsem zaujaty v kazdem zapase....

Reagovat
smazaný uživatel

dal 2 minúty na tabuľku, ale nakoniec sa hrali až skoro 4, kedže tam v nadstavenom čase padli ešte 2 góly, ale ináč súhlas, som bol aj ja prekvapený, že len 2, veď Vargasovi tam zašívali hlavu, len to trvalo aspoň minútu a pol..

Reagovat
smazaný uživatel

az teraz si uvedomujem aky je coface arena skvely stanok.

Reagovat
smazaný uživatel

Z obrázkov a zápasov v TV je nádherná.

Reagovat
Rudnevs

Je ozaj pekna

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

To je stadion Mainzu skutečně takhle na poli, asi jako stanice metra Letňany v Praze ?

Reagovat
smazaný uživatel

Písalo sa o tom pred pár dňami v článku od Stasa: http://www.eurofotbal.cz/clanky/liska-podsita-z-karnevaloveho-mesta-305330/

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pico, to fakt napsal on, respekt

Reagovat
stas87

Po Wisle je to moj treti clanok,este pred tymto bol jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

To vim, ale takhle odborny bych necekal a neber to nejak.zle, jako paradni prace od tebe, proto ten respekt :)

Reagovat
stas87

Dik. Aj ked som to nenapisal uplne dokonale,dovod ku kritike tam je.Spisal som aj nieco o Werderu,ak mas chut tak tu to je:

http://www.eurofotbal.cz/clanky/podarilo-se-werderu-bremy-najit-nastupce-thomase-schaafa-303026/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka trochu klame, je to focené ze strany kde vede dálnice, která je cca 200 metrů od stadionu, ale jinak je kolem dokola všude pole. Stadion je krásný, trávník je zapuštěn pod úroveň povrchu, takže zvenku vypadá malý ale je dost velký.

Reagovat
smazaný uživatel

V čom tá fotka klame? Veď vidno v okolí len polia

Reagovat
smazaný uživatel

Jo z tehle strany, hned za fotografem ale vede dálnice

Reagovat
smazaný uživatel

Už rozumiem. Bol si tam už?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo třikrát, ještě když tam hrál Zdeněk Pospěch, třeba na derby s Kaiserslauternem byla neskutečná atmosféra, lepší než na Bayern :)

Reagovat
Rudnevs

Ako to tam asi vyzerá?

Reagovat
smazaný uživatel

"Konec aktivní kariéry zvažuje Benjamin Lauth. Bývalý německý reprezentant je po konci smlouvy s Ferencvárosem volným hráčem, nové angažmá si pak zatím nenašel a sám přiznal, že zvažuje ve 34 letech konec aktivní kariéry. "Máme polovinu září a není tak již na co čekat. Na konci kariéry se mi nechce jít daleko od rodiny, takže se mi jako nejpravděpodobnější jeví konec kariéry," potvrdil Lauth pro "Süddeutschen Zeitung". "

A já si ho pamatuji jako mladého kluka, když hrál za lvi z Mnichova, jeden z mých tamějších oblíbenců...

Reagovat
smazaný uživatel

lvy z Mnichova

Reagovat
Kily

útok Lauth - Schroth

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne tá obrana vyzerá čo sa týka mien celkom nabito, ale ja nemám šajnu, ako tí hráči boli vtedy na tom čo sa týka výkonov a kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi vsichni meli spatnou formu, kdyz spadli Ale treba rok predtim hrali Evropu, intertoto cup, pohar, co hravalo i BVB ci dokonce Juventus, takze to nebyl zas tak random pohar :)

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

Co ty máš za myšlenkové pochody by mě zajímalo. Rozebírá se tu TSV 1860 a ty sem střelíš "zebry" z úplně jiného roku...

Reagovat
Rudnevs

Myslel som to skôr na tému " výborný káder "

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Nájdu sa tam aj terajší tréneri - Wiesinger a Kurz.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

A Hansa v tichom strede BL

Reagovat
Rudnevs

Bochum bude 1.ligu asi hrat o rok čo sa o Hanse ani TSV nedá povedať. Vtedy bola väčšina tych hráčov čo poznám ( Lehmann, Baier, Stranzl, Lauth...) mladíci ktorý nehravali moc často.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, pár let předtím ještě k tomu otevřeli svoji novou hogo fogo arénu a pak nastal jejich pád

Reagovat
Rudnevs

Jj, toto platí na Bochum, Rostock a aj TSV 1860.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepáči sa ti ich štadión? Hogo fogo

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, u me jsou favoriti stary stadion Freiburgu, pak tenhle Mainzu anebo kolinsky. Takovy ten anglicky styl stadionu :)

Reagovat
Rudnevs

Takže štadióny ktoré majú v rohoch okienka . Mne sa najviac páči Esprit Arena/Coface Arena

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Shevchenko

Taky vám zmizel ES2 z UPC?

Reagovat
smazaný uživatel

Nastesti ne, takze se muzu divat na Gornik se Slaskem

Reagovat
smazaný uživatel

Kicktipp!

Reagovat
smazaný uživatel

...kdyžtak Bavarian jsem já

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bavarian tu je Taky,ne? To mas 2 ucty?

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Chalani z česko-slovenského fanklubu 1.FC Koln vyrazili na derby proti Gladbachu

Už sú v Kolíne: https://www.facebook.com/fcskcz/photos/a.363521810503065.1073741829.363305980524648/400789650109614/?type=1&theater

Reagovat
smazaný uživatel

Proc mas na FB ruinu strahovskeho stadionu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja tú ruinu vnímam ako veľmi vzácny historický objekt. No a okrem iného je to štadión s najväčšou rozlohou na svete, takže slušný honor pre Prahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Spis horor pro Prahu. Rekonstrukce by sezrala vic nez vecne vlhka Blanka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale historicky to je dosť významný objekt nie? Zbúrať to len tak by bola škoda, rekonštrukcia drahá, tak zatiaľ to stojí no. Som čítal, že sa to už málo búrať, ale kvôli tomu, že to je pamiatka tak to nebolo povolené a pomohlo tomu aj to, že tam Sparta postavila to centrum.

Reagovat
db18

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Arne

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg ...práve dnes, keď ich hodím na tiket.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

V pohode,ja som dal dneska 1X na Plzen proti Libercu a samozrejme prehraju 2:4.Prve dva mace ovladnu 5:1 a 4:1 a dneska prehra. Jaroslavl mi vyhra a Servette dost mozno tiez.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň som mal tiež 1 jak bič a utiekli mi aj Košice vo Zvolene. Už mi ostal iba Muto.

Reagovat
stas87

Kamaratovi este dneska pisem:Turku jasna 2,aj Spartu som mohol dat. Ale tak nemozem si stazovat,poharovy tyzden+hokeje pre mna dopadli dobre.Z 380 korun som to vytiahol za tri dni na 1700.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes 400 uprchlíkov v Mainzi, v nedeľu 1500 v Duisburgu a podobne to asi pokračuje aj v iných kluboch. Čo myslíte, berú v úvahu kluby aj to, že ide o potencionálnych fanúšikov do budúcna?

Reagovat
stas87

Prejdu selekciou,ti najschopnejsi ostanu,nauci sa jazyk a zapracuju ich do fabrik,ten zvysok sa prerozdeli po europe.Takze podla mna len male cislo z nich sa stane casom fanusikmi.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím Ale je zaujímavé, ako odlišne týchto ľudí vnímajú Nemci a ako my alebo ľudia v ČR.

Reagovat
stas87

Tak u nemcov je to pochopitelne,su zvyknuty na ludi,co migruju po svete a pracuju nacas u nich ci dlhe roky.Ten pohyb osob im nikdy problem nerobil,u nas ci v CR je to uplne ine a preto maju ludia v Nemecku a CR/SR diametralne odlisny pohlad na priliv ludi.

Reagovat
smazaný uživatel

treba si uvedomit kdo je skutecny nemec? vsak je to v nemecku uz samej kebabak nebo povl z jugoslavie, to samy rakousko. Starousedlici nemci ich jebu stejne jako mi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz XI vs Hoffenheim: Karius, Brosinski, Bell, Bungert, Bengtsson, Baumgartlinger, Moritz, De Blasis, Malli, Clemens, Muto.

Hoffenheim XI vs Mainz: Baumann, Kaderabek, Süle, Schär, Kim, Rudy, Schmid, Polanski, Schwegler, Volland, Vargas.

Reagovat
stas87

Vargas. Minule to ozivil,lepsi vykon ako od chodca Kuranyiho..len neviem,co chce Gisdol hrat.Mainz je podobny super ako SVW,hraju v dostatocnom pohybe,agresivne a napadaju pomerne vysoko.Nejaka trpezlivost od hostov nehrozi,Polanski zasa bude posielat nakopov do prazdna.Tipujem,ze niekto udrie po standartke. De Blasis. Pekne sa na jeho hru pozera,cakal som ze ho Schmidt dneska postavi.A Malli musi pridat,zatial jeho hra ma dost vykyvov a hluchych momentov ma pomerne dost.Nastavil si latku vysoko,kluk jeden usatej.

Reagovat
db18

Polanski pěkný nákop. (teď by ještě mohl Muto otočit... )

Reagovat
stas87

Zabudol som na fantu. Malli pridal.

Reagovat
db18

BJ bude mít radost.

A Malli po asistenci Muta Ale dal jsem ho i na tiket, tak snad se taky trefí.

Reagovat
db18

Jinak pěkně položil Schära - ale prostor se mu zase otevřel tím, že Kadeřábek vypálil dopředu. (jenom to narozdíl od Gebreho odnese jeho spoluhráč a ne on sám )

Reagovat
stas87

Ziadna zmena. Kaderabek proste kvalitne neodcentruje..

Reagovat
smazaný uživatel

On aj dosť kazí vpredu, po jednej jeho strate išiel takmer hráč Mainzu sám na bránu, ten čo nedočiahol loptu neviem či to bol Clemens či kto. A mal ďalšie straty. Vžadu často chýba pri svojom hráčovi, aj pri góle myslím chýbal nie?

Reagovat
stas87

Minule som ho chvalil ze podporuje utok,ide jeden na jedneho a je aktivny,dneska?Bez sebavedomia,to proste bije do oci.Do jednej situacie sa dostal ale uplne sa zlakol,ani neodcentroval.Gebre horel ale ukazal aspon nieco smerom dopredu,Kaderabek ukazal velmi malo dopredu a aj dozadu.Tak ako sme chvalili TSG za Kaderabka,Schära a Schmida,tak mozno to bolo dost unahlene.

Reagovat
stas87

Doteraz som nepochopil zmysel centoravnych lopt od domacich z hry.Ved Muto nie je hlavickar,nebezpecny su az pri rohoch ci stnadartkach,kym su vo vapne Bell ci Bungert.TSG pre istotu ani neutoci radsej,smutne kam to ten tim dotiahol po odchode Firmina.Ten jeden brejk a gol na tom nic nemeni,smerom dopredu su zufale nepresny.Schmid sa trapi,tretinovy hrac oproti tomu z Freiburgu,snad sa este dvihne.A u Hoffenheimu mi najviac chyba ta ich zarputilost,ochota ist do subojov kde to boli,skratka nakopat superovi.Minule to ukazal len Volland.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak práve Schmid tam mal 2 dobré zakončenia na bránu

Reagovat
stas87

Lenze inak si si ho nevsimol,to vo Freiburgu bol ovela viac v hre a inak tie situacie riesil.Je to aj o podpore spoluhracov a na to zrejme doplaca on.

Reagovat
smazaný uživatel

To hej, pritom spoluhráčov tu má lepších. Ale podstatné je, ako pôsobia ako celok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale inak súhlas, to sa nedá porovnávať s Hoffe, ktorý hral celkom nedávno fantasticky futbal s obrovským množstvom šancí a krásnych rýchlych kombinácií.

Reagovat
db18

Spíš taky chybí někdo kreativní v zadní řadě zálohy... přece jenom hrají s 3 DM

Reagovat
stas87

Zasa ich ale FSV neprehrava v strede ale oni maju diery na krajoch obrany.Beck zatial velmi chyba,Kim je tiez slabsi oproti minule sezone.Ked si teda vyriesii stred zalohy,tak kraje vobec.Ono sa to nezda,ale prinos Firmina dozadu je tiez znat,on stihal aj famozne utocit,takeho hraca nemaju v sucanosti.

Reagovat
db18

No právě, že přes ty tři bořiče moc cest nevede (i když de Blasis si jednu našel )... zatím mne překvapuje, že Toljan nedostal pořádnou šanci, jak Kadeřábek, tak i Kim mají docela velké rezervy...

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom ma prekvapila návšteva, na to, že prišiel Hoffenheim a je piatok je to výborné, aj keď nie je úplne ausverkauft.

Reagovat
fantomas

Mutinho škoda, ale zatim super. Dvě žlutý pro soupeřovy stopery, břevno... gól visí ve vzduchu.

Reagovat
fantomas

(Ne nutně pro Muta, spíš pro Mainz celkově. Hoffe strašný zklamání fakt.)

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Muto ďalší parádny výkon, hraje fantasticky a po letenkách z Japonska do Nemecka sa len tak praší

Reagovat
fantomas

A to ještě beztak ani omylem nedosahuje stropu...

Reagovat
smazaný uživatel

To je super.

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
božský John

Jezisi, to byla krasna akce !

Reagovat
Uwe háže buly

Malli, nějak se rozehrává chlapec.

Reagovat
Rudnevs

Malli

Reagovat
bayern987

Kim

Reagovat
stas87

Uz som myslel ze to Yunus zadrbal. De Blasis tiez vyborne. Za cias Tuchela by to teraz v klude dokopali na svojej polovici medzi stvorkou vzadu a potom kolmica,brejk a pojistka. Hoffe neverim,nemaju teraz kvalitu smerom dopredu.

Reagovat
fantomas

Bloody hell, může mi někdo vysvětlit, jak tenhle kluk dostal na Euru "21" jen 9 minut?!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevysvetliteľné

Reagovat
fantomas

Tak Muto super, nelituju, že sem si to pustil

Reagovat
Kily

nedělá si někdo poznámky, kolikrát se Vargas dotkl míče?

Reagovat
db18

Podle Kickeru zatím 36x

Reagovat
stas87

Stale je to viac ako Kuranyi minuly tyzden. Ale ten hral len polcas.

Reagovat
Kily

já myslel za dnešek, jak od toho sem tam občas někdy i na delší dobu odběhnu, tak jsem ho koncem 85. minuty viděl u balonu vůbec poprvé

Reagovat
db18

Bylo to za dnešek - dokonce 28x přihrával

Reagovat
Kily

heh, v tuhle chvíli ani nevím, jaký smajlík zvolit

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg 1, možno aj v hendikepe a keď som videl Gladbach celý zápas so Sevillou a Hamburgom, tak mi nedá inak ako dať 1 na Köln

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pozri sa ako zhorel Kolín vo Frankfurte a predtým mali doma jeden zápas kde boli tiež dosť tragický smerom dopredu. Navyše dnes je derby a v ňom je možné všetko

Reagovat
smazaný uživatel

ale to je hlavne tip proti Gladbachu, ktorý bol úplne tragický ako vzadu tak vpredu, nejde mi to nedať proti nim, keď som videl ako hrajú..možno dám radšej, že im Köln strelí +1,5 gólu hm

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt je zlý súper. Proti nim ak niekto vyhráva 0:3 tak je stále možné že Frankfurt vyhrá 8:3. Ta ich útočná trojica je výborná navyše sú podporovaný Aignerom a Oczipkou.

Reagovat
Rudnevs

Chcem tým povedať že prehrať proti Frankfurtu je nieco podobné ako prehrať proti Bayernu alebo Dortmundu. Kolin by mal vyhrať nad Gladbachom určite.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo sa dnes nehrá žiadny zápas od 18:30? Derby tam mohli hodiť určite, alebo Bayern. Takto budú všade ľudia pozerať na Bayern, samozrejme aj Eurosport si ho vybral. Je to škoda pre takéto nabité derby, ktoré bude v úzadí mimo Nemecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Keďže teraz im až 3 kluby postúpili do skupiny EL, tak tie musia hrať automaticky v nedeľu, tak to vyriešili tak, že to postihne ten sobotný večerný zápas a to 6 krát v sezóne (možno viac podľa postupov) a teda v ten týždeň sa nebude hrať v sobotu o 18:30 (tie týždne keď sa hrá EL) :(

Reagovat
smazaný uživatel

máš to overené 100%, že sa po každom pohárovom týždni nebude hrať v sobotu od 18:30? Nechápem prečo na ten termín neprehodia nejaký zápas z tých sobotných od 15:30. To, že musia hrať 3 tímy v nedeľu, to je jasné.

Reagovat
Rudnevs

OT z 2.BL - Bochum, Freiburg a aj Lipsko včera zaváhali čo je šanca pre St.Pauli . A aj Fortuna získala nejaký ten bod

Reagovat
stas87

Male statisticke okienko(BL,2.BL+EL)

Yunus Malli je tretim hracom Mainzu,ktory strelil tri goly.Pred nim to zvladli Szalai a Zidan.

Nils Petersen vcera vsietil svoj 20. gol v 20. zapase za Freiburg.

Max Meyer oslavil 20.narodeniny vcera a je tak stvrtym hracom,ktory dokazal nastrielat 11 gol v tak mladom veku v BL.Treti Götze to stihol o 2 dny skorej.

Len Fenerbahce dokazalo prekonat Schalke v uvodnom kole skupin EL v pocte strel na branku.Turci vystrelili 24 strel,Schalke o dve menej.

Huntelaar proti APOELU dosiahol 11 golov v 11 zapasoch v skupinach EL ci vyradovacke.

BVB vyhrou proti Krasnodaru vyhralo 10 zapas z 10 sutaznych v tomto rocniku a dalej posuvaju klubovy rekord.

A este raz Dotmund,teraz je to 20. zapas v rade,kedy skorovali aspon raz.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Diki za zaujímavosti

Reagovat
stas87

Zlatko nie je v nominacii na zapas,namiesto neho je tam Eggestein.Herne ho zvladneme nahradit,na standartky ale nie a ja som cakal,ze prave jeho standartka dnes rozhodne.Ingolstadt je zranitelny pri tychto situaciac,kombinacne ich dost mozno ani neprehrame. Dufam,ze si zahra Bartels aj ked spät je Bargfrede.Johannsson sa zacina rozohravat,aj tak by som dal sancu laudiovi na 20-25 minut prave na ukor Arona.

Reagovat
stas87

Zlatko nie je v nominacii na zapas,namiesto neho je tam Eggestein.Herne ho zvladneme nahradit,na standartky ale nie a ja som cakal,ze prave jeho standartka dnes rozhodne.Ingolstadt je zranitelny pri tychto situaciac,kombinacne ich dost mozno ani neprehrame. Dufam,ze si zahra Bartels aj ked spät je Bargfrede.Johannsson sa zacina rozohravat,aj tak by som dal sancu laudiovi na 20-25 minut prave na ukor Arona.

Reagovat
stas87

A este jedna malicka zaujimavost:

Auch virtuell ein Künstler am ruhenden Ball: Werders "Spieler der Saison 2014/15", Zlatko Junuzovic, erhält eine Auszeichnung der besonderen Art. Bereits vor der Veröffentlichung von "FIFA 16" hat Electronic Arts die Liste mit den zehn besten Freistoßschützen veröffentlicht. Junuzovic erzielte in der vergangenen Spielzeit fünf Tore mit einem direkten Freistoß. Zurecht erhält der Österreicher dafür eine Freistoß-Wertung von 93 und ist drittbester Spieler weltweit. Werders 'Juno' muss sich nur Altmeister Andrea Pirlo (Platz 2) und Hakan Calhanoglu (Platz 1) geschlagen geben.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern docela odpočinková sestava, ne?

Reagovat
DieFohlenBMG

hlavní je, že hraje douglas

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Rafinha, Boateng, Alaba - Rode, Kimmich, Bernat, Vidal - Coman, Costa - Götze

Reagovat
smazaný uživatel

úžasná Coman, Kimmich, Rode, Götze

Reagovat
db18

(ale Alaba bude asi levý stoper a Bernat na beku)

Reagovat
stas87

Felix - Theo, Assani, Jannik, Santi - Clemens, Ulli, Bargi, Fin - Aron, Antony

Ocakavana a snad vitazna,uz si ani nepamätam,kedy sme vyhrali trikrat po sebe.Neratam tu seriu na jar,to bolo nieco mimoriadne.

Reagovat
Rudnevs

Pred zápasom Bild prebelral rozdiely medzi satnami Bayernu a Darmstadtu. Fanúšikovia Darmstadtu majú na jednej z tribún nápis Bild Not Welcome

Reagovat
db18

"BILD not welcome" se ale vztahuje k tomu, že se BILD chce zviditelnit na uprchlících a kluby teď na rukávu pro tohle kolo mají nějakou nálepku "Refugees Welcome" ...a samozřejmě nechybí logo BILDu (jinak bez té "nálepky" má hrát snad jenom St.Pauli a Braunschweig)

Reagovat
smazaný uživatel

To už se v tom Němcku všichni zbláznili? Ale jo, ať si je tam nechají všechny, jednou budou brečet.

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach a kolin goly

Reagovat
db18

Já si nestihl vsadit.

Reagovat
PavlíčeQ

Arturooooo, nádherný gól

Reagovat
db18

Reagovat
DieFohlenBMG

douglas dobrá asistence?

Reagovat
PavlíčeQ

Jen mu to před vápnem posunul na střelu

Reagovat
smazaný uživatel

Fritz je zrovna jeden z těch, u kterých bych neočekával že nám takhle pokazí vývoj skvělé šance.. škoda, už jsme mohli být ve vedení

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou žně, úplný gólový hody.

Reagovat
smazaný uživatel

Müller má nějaké trable nebo ho šetří?

Reagovat
smazaný uživatel

šetří

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, mohl by ho ke konci vyslat, aby si zase došel pro nějaký ten bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Rikam ze bundesliga jde dolu jak prase, jeden gol za pet polocasu a to jeste Bayern zebrakum co nemaji v lize co delat.

Reagovat
Kincl

Tak určitě jak říkáš :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas suchý triko, ale škoda, že jsme nepřidali další fíky..šance na to určitě byly..penalta na Rodeho jasná ..Coman je skvělej, Götze slabota..

Reagovat
stas87

Ja nesledujem Werder-Ingolstadt ale sracka zapas typu Jihlava-Hradec. Hrozne,hrozne a este raz hrozne.Kazdy hlavickovy suboj zavana faulom,kazdy druhy suboj je odpiskany..a Ingolstadt to slusne reze.Ku golu sme mali o nieco blizsie my,to brvno zamrzi,oni mali len strelu Suttnera a sancu,ked sa nasi obrancovia nedohodli.Milion nepresnosti,pokazene jednoduche prihravky..a Juno velmi chyba.Najlepsi nas hrac zatial Aron. Dneska je na vystriedanie zatial Ujah a nie Aron.Prichod Claudia to dufam zlomi v nas prospech.Dankert si dve karty mohol usetrit,fauly to boli ale stacil prihovor.

Reagovat
db18

Rode během minuty 1+1

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Za trest se tak pět zápasů nepodívá na hřiště.

Reagovat
Uwe háže buly

Ten golman se tý střely dotknul nebo proč nepočítaj Costovi druhou asistenci?

Reagovat
db18

On si Rode totiž ještě přihrál o tyčku Kicker mu to ale počítá.

Reagovat
pedro-pedro

Jestli gladbach prohraje a nebude měnit trenéra tak se budu dost divit

Reagovat
DieFohlenBMG

mohl by přijít klopp

Reagovat
Kincl

Ten půjde do Bayernu :D

Reagovat
pedro-pedro

to by mohl být zajímavý experiment

Reagovat
stas87

Wiedwald si teda dost veri,dvakrat takto vybehnut z branky a este ist do sklzu. Z toho boli oci..

Reagovat
smazaný uživatel

Katze maus

Reagovat
stas87

Assani,ty si fakt inteligent...dobre ze prehrame a este golom z penalty.Neda sa na to pozerat.

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
db18

Assani

Reagovat
stas87

Bargfrede Ventilovat si frustraciu na superoch.dobre ze ho vyhodil.Inak Ingolstadtu sa neda priat,to je banda mrdek na cele s Moralesom.Kazd suboj,kazdy kontakt a hadzu sa o zem.To ze my sme hrali hovno nepopieram,ale co je moc,to je moc.Oni jazdi von s cielom betonovat a faulovat.Paderbron,Braunschweig alebo Greuther hrali aspon ofenzivne,tito sasovia si nedali dve prihravky po sebe,odporne.

Reagovat
smazaný uživatel

Diki za postrehy zo zápasu. Mal som doma robotu a nestíhal som dnes zápasy. Ingolstadt má už štve, hrajú prd a bodujú...

Reagovat
stas87

Od nich dobre zahral Roger,v podstate vyhral kazdy suboj,ked bolo treba,tak sa sikovne hodil o zem.U nas zahral dobre len Wiedwald a pacil sa mi Johannsson.Dneska bol viac vidiet ako Ujah,tomu sa nedarilo vobec.Bolo tam od neho napadanie,agresivita aj vyhrate suboje ale prilis lopt neudrzal a cely zapas sa da oznacit za nakopvanau.Fauly boli snad 24-19,co je neskutocny pocet,hra rozkuskovana a to im hralo do karat.Chvilu pred tym nezmyslom Assaniho mal dobru sancu Pizarro,ale trafil nad.Spatny futbal,v Darmstadte v utorok snad bude Zlatko fit.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím..Audi jsou hrozní nekopové a svine. Tem se nedá fandit

Reagovat
db18

Náhodou... tohle BL chybělo. Jen by tu roli místo nich mohl hrát nějaký tradiční celek...

Reagovat
smazaný uživatel

Schaalkeeee Dneska to vidim na 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

leverkusen dneska výhra

Reagovat
smazaný uživatel

UNION: Haas - Kessel , Leistner , Puncec , Parensen - Zejnullahu , Kreilach - Trimmel , Brandy , Skrzybski - Wood

FURTH: Mielitz - Schröck , M. Caligiuri , B. Röcker , Gießelmann - A. Hofmann - Stiepermann , J. Gjasula , Weilandt - Zulj - Berisha

Reagovat
smazaný uživatel

Union na FB: "Union won't be wearing any Bild nonsense on their shirts. Union have a proud tradition as a community club, with players, fans, and even the Head of Press' band, doing much good work with regards humans less fortunate than ourselves - refugees."

Reagovat
Arne

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Eisern Union Kéž by bylo více takových klubů namísto všech moderních sraček, včetně Bayernu.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Union je úžasný klub. Krátky, ale veľmi výstižný dokumentik v jednoduchej angličtine: https://www.youtube.com/watch?v=XXI6oWjlV8M

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Divnej klub, divný choreo, první zápas LM po iks letech nevyprodali.

Reagovat
smazaný uživatel

Sa čudujem, že včera bolo plno

Reagovat
Arne

Oni prý mají tak levný permice, že se lidem vyplatí jít během sezóny třeba na čtvrtinu zápasů (těch nejlepších a nejdražších)... K tomu choreu - zajímalo by mě, jestli si to platili sami nebo VW.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB okienko:

Rezerva sa po minulosezónnom zostupe z 3.ligy nedarí ani v Regionallige. Po 7 zápasoch má na konte len 2 bodíky a je predposledná (18.). Dnes od 15:00 hostí doma FC Kray (15). Na výpomoc rezerve dnes prišiel aj Leinter a je v základe:

#BVBII: Bonmann - Stenzel, Stankovic, Zimmermann, Knystock - Solga, Karazor - Flores, Leitner, Ozbolt - Eberwein

Reagovat
slovaňáák

Tak dneska se ukáže, jak na tom skutečně Borussie pod Tuchelem je. Vypadá to na remízový zápas, ale doufejme, že tři body zůstanou doma.

Reagovat
Pipo123

Schalke katastrofálne, Geis úplne mimo v zálohe, Sana to isté a strašná obrana, VFB to musí dať

Reagovat
db18

#FCA starting XI: Hitz - Verhaegh, #Hong, Klavan, Stafylidis - Kohr - Esswein, #Koo, Altintop, Werner - @TimMatavz9

Reagovat
db18

#H96-Startelf: Zieler - Sakai, Marcelo, Schulz, Albornoz - Sorg, Andreasen, Sané, Kiyotake, Prib - Sobiech

Reagovat
smazaný uživatel

Marco neni v zakladu Docela oslabeni, Hoffmann je polovicni... to uz bych zkusil Januzaje

Reagovat
Arne

Marco je Marco, ale dnes Hofmann výborný... Plus za ním Ginter, to by klidně mohl být pravý kraj v repre.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ginter je pre mňa objav sezóny

Reagovat
Pipo123

Škoda pre VFB, tak pekne dnes hrajú, toľko šancí a nakoniec dostanú takýto gol

Reagovat
smazaný uživatel

Oni vkuse hrajú výborne, majú kopec šancí a furt to nejak poserú, buď len Harnik zahadzuje tutovky, alebo sa nechajú vylúčiť alebo robia chyby vzadu.

Reagovat
Pipo123

Fährmann predvádza neskutočné zákroky, chytil asi tak 7-8 tutoviek

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Háárnik... und das ist Stuttgart.. vystižný komentář po tom, co Harnik přestřelil, tentokrát z dvou metrů v tutovce.. :)

Reagovat
db18

Už zas?

Reagovat
smazaný uživatel

tentokrát nebyla 100 procentní.. abych mu neubližoval :) Ale to neproměňování je dneska nejlepší..

Reagovat
smazaný uživatel

Harnik je prekliaty s tými tutovkami.

Reagovat
Pipo123

Ginzek 3x sám na bránu a všetko do brankára napálil

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on má inak úžasný potenciál. Aj do repre

Reagovat
smazaný uživatel

Po delší době sem viděl VfB a taková klasika, umřeli na krásu. Škoda toho, co nedal Ginczek, matador Cacau by z toho dal 5 branek

Ale více se mi líbil herně Werner

A obrana mi přišla šílená.

Každopádně pokud takhle zahraje Schalke proti Spartě, tak je rudá chátra sfoukne jak svíčku.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke hralo na pul plynu. Pekne to podcenili a stuttgart hral opravdu skvele. Za takove vykony si posledni misto nezaslouzi. Dneska chtel vyhrat jen jeden tym, a ten nakonec prohral. Kazdopadne Sparty se opravdu nebojim...

Reagovat
Rudnevs

Ako sa vlastne darí Cacauovi v tom Japonsku ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jonas

Reagovat
JarousFCB

ale Kagawa

Reagovat
smazaný uživatel

A Leno taky

Reagovat
smazaný uživatel

Leno

Reagovat
smazaný uživatel

Parádička zatiaľ, zo začiatku nevedel Bayer kde mu hlava stojí. Škoda, že sa nedali aspoň 2 góly. Vzadu Sokratis neskutočný, neuveriteĺný. Celkovo defenzíva super až na ten nájazd Chicharita.

Reagovat
Rudnevs

Augsburg vyhráva

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart bez bodu a zapraskanej Ingolstadt deset bodu

Reagovat
smazaný uživatel

Pritom je Stuttgart herne niekde úplne inde ako Audi a preto ma to štve ešte viac....

Reagovat
smazaný uživatel

Januzaj

Reagovat
smazaný uživatel

Taky vam prijde Ginter vynikajici?

Reagovat
smazaný uživatel

Famózny

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer nulovej

Reagovat
Rudnevs

Favre Rezignoval ?!

Reagovat
smazaný uživatel

áno

Reagovat
DieFohlenBMG

udělal správnou věc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele