Bundesliga - preview 33. kola

20.06.2020, 08:37
Previews
Do konce německé ligy zbývají dvě kola a před nimi jsou stále k dispozici dvě místa v Lize mistrů. Lipsko tentokráte hraje s Dortmundem, Gladbach jede do Paderbornu a Leverkusen nastoupí v Berlíně proti Hertě. V kritické situaci je Werder, který se představí v Mainzu a pokud prohraje a Düsseldorf získá všechny body, sestoupí Brémy o patro níže...
Bayern Mnichov - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Fotbalisté Bayernu už mají svůj ligový cíl splněný, v úterý oslavili osmý titul v řadě a v poklidu se mohou soustředit na blížící se finále DFB-Pokalu. Freiburg naopak stále má o co hrát, v závěrečných dvou kolech se pokusí proklouznout do Evropské ligy.

Titul v kapse však neznamená, že Mnichované budou chtít zbylé zápasy vypustit. Určitě totiž budou chtít prodloužit svou sérii třiadvaceti zápasů bez porážky. Tu během uplynulého týdne rozšířili o další dvě výhry, když nejprve v sobotu ve vyrovnaném zápase porazili Mönchengladbach 2:1 a následně v úterý zažehli mistrovské oslavy vítězstvím 1:0 v Brémách. Jedinou kaňkou bylo vyloučení Alphonsa Daviese, který tak zápas proti Freiburgu bude sledovat jen jako divák.

A uvidí tak svůj tým nastoupit proti mužstvu, které požene speciální motivace. Freiburgu totiž v tabulce patří osmé místo a pouhý bod jej dělí od postupu do Evropské ligy. O ten se v závěrečných dvou kolech na dálku utká s Hoffenheimem a Wolfsburgem. Naději Christianu Streichovi a jeho svěřencům daly vydařené červnové zápasy, ve kterých doma porazili Gladbach a Herthu. Klíčový zápas ve Wolfsburgu pak skončil remízou 2:2.

To pro ně znamená, že by z Mnichova měl přivézt další body, v ideálním případě všechny tři. Nebude to ale nic jednoduchého, což ve Freiburgu moc dobře vědí. V klubové historii se jim to totiž ještě nikdy nepodařilo. Poslední domácí výhra nad Bayernem je pak pět let stará. V prvním vzájemném zápase v této sezóně neměla Streichova družina daleko alespoň k bodu, pak ji však o naději připravila dvojice Joshua Zirkzee a Serge Gnabry, která Mnichovanům v nastavení vystřílela výhru 3:1.

A tyto dva útočníky dost možná uvidíme v akci i tentokrát, na rozdíl od již zmiňovaného Daviese a také zraněné záložníky Coutinha, Tolissa, Thiaga a obránce Süleho. Freiburgu budou chybět Gulde, Kath a Kübler.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Hernandez - Kimmich, Goretzka - T. Müller, Cuisance, Gnabry - Lewandowski
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Schmid, Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter - Haberer, Höfler - C.-H. Kwon, Grifo - Waldschmidt - Höler
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 6.00 - 9.34
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
RB Lipsko - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Bundesliga svého vítěze už zná, na řadu tak přichází otázka, kdo obsadí druhé místo. V přímém souboji se o něj utká Dortmund s Lipskem, které navíc bude chtít potvrdit svůj postup do Ligy mistrů.

Domácí Rudí býkové jsou momentálně třetí s tříbodovou ztrátou na svého soka. Na rozdíl od Borussie ještě navíc nemají jistotu účasti mezi evropskou fotbalovou smetánkou, o kterou ji za určité konstelace ještě můžou připravit Mönchengladbach či Leverkusen. V domácím utkání s Dortmundem tak budou chtít své postavení nejen potvrdit, ale také zabojovat o konečné druhé místo.

Přitom v mnohém už Julian Nagelsmann a spol. mohli mít jasno už ve středu, to by však nesměli prohospodařit dvoubrankový náskok v zápase se šestnáctým Düsseldorfem, který po dvou gólech hostů v samotném závěru skončil remízou 2:2. Lipsko tak protáhlo svou ligovou neporazitelnost už na třináct zápasů, poslední dobou se však odnaučilo vyhrávat doma. Posledních pět zápasů v Red Bull Areně totiž skončilo právě remízou, přičemž pouze bod ze zápasů proti Hertě, Paderbornu, nebo právě Düsseldorfu je pro takto ambiciózní celek zkrátka málo.

Jenže domácí kopanec dostal ve středu také Dortmund. Ten v zápase s Mohučí sbíral místo gólů žluté karty a nakonec prohrál 0:2. O titul vicemistra se tak ještě musí porvat. Na rozdíl od Lipska už alespoň má jistotu postupu do Champions League.

Dobrou zprávou pro fanoušky je, že v posledních letech bývají souboje Lipska s Dortmundem gólově bohaté. Třikrát z posledních pěti vzájemných zápasů padlo minimálně pět branek, naposledy v prosinci v Signal Iduna Parku skončilo utkání po dramatickém průběhu remízou 3:3.

Trenér Borussie Lucien Favre bude mít se skladbou základní jedenáctky větší problémy než jeho protějšek. Bude z ní totiž muset vynechat vykartovaného Hakimiho, zranění jsou pak Dahoud, Delaney, Zagadou a kapitán Reus. Nagelsmann naopak bude postrádat pouze útočníka Poulsena.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer, Laimer, Angelino - Dani Olmo, Werner - Schick
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Hummels, Can - Morey, Brandt, Witsel, Guerreiro - Sancho, T. Hazard - Håland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.83 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Union Berlín  (sobota 15:30)
Hráče Hoffenheimu čeká v posledních dvou kolech boj o Evropské poháry. První tři z veledůležitých šesti bodů se pokusí získat doma proti berlínskému Unionu, který naopak svůj sezónní cíl již splnil.

Tým z hlavního města totiž v uplynulém týdnu porazil Kolín i Düsseldorf a ve své premiérové sezóně mezi elitou si tak definitivně pojistil záchranu. V závěru ligy se tak může dívat směrem vzhůru, kde mu momentálně chybí bod k desátému místu.

To Hoffenheim se nachází uprostřed pomyslné bitevní vřavy. Jde mu totiž o postup do Evropské ligy, o který se v závěrečných dvou kolech na dálku utká s Freiburgem a Wolfsburgem. A body z domácího utkání s Unionem k tomu bude bezpochyby potřebovat, zvlášť když jej za týden čeká těžký zápas na půdě Borussie Dortmund. Bude si také chtít napravit domácí bilanci, která čítá jediné vítězství z posledních pěti utkání. Trenéry naopak může těšit střelecká forma, do které se probudila lednová posila Munas Dabbur, jenž v posledních třech zápasech nastřílel tři góly a měl lví podíl na středeční výhře 3:1 v Augsburgu.

Když se Hoffenheim s Unionem střetl v prosinci, izraelský útočník u toho ještě nebyl. Jeho týmu to ale nevadilo, v Berlíně podal solidní výkon, který korunoval výhrou 2:0.

O góly se tehdy postarali Christoph Baumgartner a Ihlas Bebou, kteří však tentokrát zřejmě budou minimálně úvod zápasu sledovat jen z lavičky náhradníků. Ani na tu se neposadí jejich parťáci Adamyan a Belfodil, kteří nadále bojují se zraněním. Hostům budou chybět zranění záložníci Gogia a Ryerson, vrátit do sestavy by se však mohl obránce Lenz a také útočník Becker.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Grillitsch, B. Hübner - Kadeřábek, Samassekou, Zuber - Rudy, Geiger - Dabbur, Kramaric
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, F. Hübner, Reichel - Prömel, Andrich - Malli - Ingvartsen, Bülter - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.48 - 5.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Pokud by domácí uhrály všechny tři body, učinili by velký krok k udržení barážové příčky, ačkoli ledacos napovídá, že o sestupujících se bude rozhodovat až v závěrečném kole. Augsburg se sice také může teoreticky propadnout na barážový post, avšak hlavní adepty na boj o udržení je třeba hledat jinde.

Düsseldorfský celek neměl v uplynulých týdnech velké štěstí na los. Utkal se s mančafty, které v tabulce okupují první, druhou i třetí příčku. Soupeřem tedy byli Bayern Mnichov, Borussia Dortmund a naposledy RB Lipsko, proti kterému se díky vynikajícímu závěru podařilo uhrát alespoň bod za remízu 2:2.

"Odehráli jsme hodně dobrý zápas. Každý ví, že Lipsko je vyborný a po fyzické stránce skvěle připravený tým. To jsme ale my také. A nikdy se nevzdáváme. Bylo důležité, že jsme proti nim v závěru vyrukovali se třemi útočníky. Dneska jsme byli odměněni za naši statečnost," pochvaloval si Uwe Rösler, kterému byl na konci ledna svěřen úkol udržet klub z Merkur Spiel-Areny mezi německou elitou.

V tomto utkání mu s tím nepomůže zraněný Zack Steffen. Mezi třemi tyčemi se tedy s velkou pravděpodobností objeví Florian Kastenmeier, ačkoli v záloze je ještě připravený zkušený Michael Rensing. O startu tria Oliver Fink, Aymen Barkok a Dawid Kownacki se rozhodne teprve v den zápasu, do kterého z pohledu Augsburgu jistojistě nezasáhnou Simon Asta, Jan Morávek a vykartovaný Tin Jedvaj.

Tomáš Koubek nezažil nejideálnější jaro, takže upadl v lehkou nemilost trenéra a i tentokrát začne jenom na lavičce. Vzpruhou bude návrat Jeffreyho Gouweleeuwa a útočníka Alfreda Finnbogasona, který by v kombinaci s Florianem Niederlechnerem mohl vytvořit nebezpečnou dvojici. Trenér Herrlich však zřejmě zůstane věrný své filozofii o jednom forvardovi.

"První poločas byl z naší strany velmi povedený. Vytvářeli jsme si šance a chyběl jenom ten gól. Ve druhém poločase předvedl Hoffenheim docela jiný výkon a jejich tempo nám dělalo problémy. Už při nástupu do funkce jsem říkal, že nic nedáme zadarmo. Pořád máme situaci ve svých rukou a s tím také pojedeme do Düsseldorfu," řekl kouč Herrlich odhodlaně.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Kastenmeier - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Suttner - Bodzek - Skrzybski, Stöger, V. Berisha, Thommy - Hennings
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Max - Khedira, Baier - Hahn, M. Richter, Sarenren Bazee - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.71 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
V minulé sezoně to byla s Borussií Mönchengladbach rovněž přetahovaná až do posledního kola. V něm die Werkself shodou okolností zajížděli na Olympijský stadion do Berlína, kde tamní Herthě nadělili pět branek. Bude se historie opakovat?

Stará dáma po celý letošní ročník převáděla značně nevyrovnané výkony. Nicméně občas se jí podařilo zaskočit favorita. Ostatní první vzájemný duel těchto dvou celků skončil v rámci 16 kola v prosinci těsným vítězství klubu českého záložníka Vladimíra Daridy, když se o jedinou branku postaral Karim Rekik.

Jeho start je ovšem nejistý, neboť jej trápilo zranění kolena. Kvůli němu nenastoupil ani do střetnutí proti Freiburgu, které jeho zaměstnavatel prohrál 1:2. "Zklamání je obrovitánské. Obě strany předvedly velice intenzivní výkony. Dá se říct, že nakonec zvítězil šťastnější celek," hodnotil čtrnáctou prohru v sezoně Bruno Labbadia.

Jeho protějšek Peter Bosz si jistě poslední výlet na Olympijský stadion dobře pamatuje. Tehdy se třemi brankami blýsknul Lucas Alario, který však po odpykání karetního trestu začne patrně pouze na lavičce. To samé bude s velkou pravděpodobností platit i pro další borce z Jižní Ameriky. Paulinho předváděl před koronavirovou krizí dobré výkony a teď tvrdí, že se mu "podařilo dobýt baterky."

Třetí Jihoameričan, Charles Aránguiz, pak prodloužil smlouvu a základní sestavu si bez něj lze jen obtížně představit. Neměli by v ní chybět ani uzdravení útočníci Kevin Volland a Kai Havertz. K dispozici by měl být i Jonathan Tah a na další příležitost bude čekat Florian Wirtz, nejmladší střelec branky v historii Bundesligy, kterou zaznamenal proti Bayernu Mnichov.

Od té doby stihnul se svými spoluhráči postoupit do finále DFB-Pokalu, ve kterém dojde na další střet s mnichovským velkoklubem a které je na Olympijském stadionu v Berlíně na programu 4 července. V Bundeslize došlo na remízu se Schalke a v minulém kole na die Werkself nestačil sousední Köln, z čehož měl samozřejmě radost nejen kouč Bosz.

"Dnes jsem hodně spokojený. Dobře jsme začali a vstřelili jsme dva góly. Jsem rád, že jsme tenhle zápas zvládli. Kdyby nám někdo o zimní pauze řekl, že dvě kola před koncem budeme v tabulce na čtvrté příčce, klidně bychom mu to podepsali," prohlásil sebevědomě holandský lodivod, který zatím navazuje na práci svých předchůdců, tj. Samiho Hyypiäho či Rogera Schmidta, kteří Bayer rovněž dostávali do evropských pohárů. V této souvislosti nutno připomenout, že obhájce čtvrté pozice stále pokračuje i v Evropské lize, která by se měla dohrát v srpnu.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Boyata, Torunarigha, Plattenhardt - Maier, Grujic - Lukebakio, Darida, Matheus Cunha - Ibisevic
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Dragovic, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven - Aranguiz, Baumgartlinger - Diaby, Havertz, Bailey - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.54 - 4.53 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Domácí, kteří stále nemají jistotu setrvání v soutěži, se střetnou s Werderem Brémy. Klub z hanzovního města hodlá přitom udělat maximum pro to, aby se vyšplhal na barážovou příčku.

Die Nullfünfer si jsou moc dobře vědomí svého postavení. A že to s Bundesligou myslí i pro příští sezonu vážně, ukázali v týdnu v Signal Iduna Parku. Tamní Dortmund, druhý celek tabulky, dokázali díky trefám Jonathana Burkardta a Jean-Philippa Matety porazit 2:0. Nepřekvapí, že kouč Achim Beierlorzer měl pro své svěřence jen slova chvály.

"Bylo nesmírně důležité uhrát tři body. S tím moji hráči šli na hrací plochu. Celý zápas jsme předváděli vyrovnaný výkon bez jakýchkoli výkyvů a k tomu jsme dokázali dvakrát udeřit. Rozhodně jsme si zasloužili vyhrát," nechal se slyšet trenér, jenž ani ve zbývajících dvou duelech nebude moct využít služby Robina Zentnera. Taiwo Awoniyi utrpěl otřes mozku a tohle klání se ho patrně také nebude týkat. Edimilson Fernandes stojí kvůli nashromážděným kartám. Nicméně výrazné změny v sestavě se stejně nedají očekávat.

Oproti tomu Werder se v týdnu sice snažil, ale těsné porážce s Bayernem Mnichov nezabránil. Do konce sezony se ještě střetne s Mohučí a s Kölnem, což rozhodně nebudou snadné partie. Nicméně tým, jehož dres hájí také Theodor Gebre Selassie a Jiří Pavlenka, o víkendu suverénní výhrou nad Paderbornem ukázal, že se nejvyšší soutěže nevzdá bez boje.

"Dneska jsme si nezasloužili prohrát. Nečekali jsme, že bychom vyhráli, ale bod by byl spravedlivý. Proto jsme zklamaní. Z výsledku jsme frustrovaní, ale bude nutné na něj co nejdříve zapomenout a soustředit se na duel s Mohučí," prohlásil Florian Kohfeldt, který kvůli zraněním svých svěřenců určitě chystá další změny v základní sestavě. Otázka zní, jestli budou k lepšímu.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - R. Baku, St. Juste, Niakhaté, Brosinski - Barreiro, Latza - Öztunali, Quaison, Onisiwo - Mateta
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Vogt - M. Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Osako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.61 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Schalke 04 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Schalke se stále ne a ne probrat z jarní mizérie, během které nevyhrálo už 14 zápasů v řadě. Nyní na jeho stadion přijedou hladoví "Vlci" z Wolfsburgu, jejichž kořistí budou důležité tři body v boji o Evropskou ligu.

Krize je slovo, které se ve spojení s mužstvem Schalke skloňuje v posledních letech až příliš často. Stačí si vzpomenout na loňské jaro, kdy klub z Gelsenkirchenu bojoval o holé přežití v Bundeslize. Letos situace díky vydařenému podzimu tak kritická není, jarní krize je ale zpět a to pořádná. Momentálně už dokonce nejhorší v historii klubu, nikdy předtím se totiž nestalo, že by Schalke nevyhrálo 14 zápasů v řadě. Ve středu to od jeho poslední ligové výhry bylo přesně pět měsíců a svěřenci Davida Wagnera na to dali symbolické razítko v podobě porážky 1:2 ve Frankfurtu. Wagnerovi tak příliš nevyšel ani tah oživit hru svého týmu nasazením mladých hráčů. Jeden z nich, devatenáctiletý záložník Can Bozdogan, se mu za teprve druhou šanci v áčku odvděčil dvěma žlutými kartami a předčasným odchodem do sprch.

"Vlci" o výsledkovém trápení svého soupeře jistě dobře vědí a rozhodně jej nebudou chtít ukončit. Zvlášť když jsou součástí těsného boje o postup do Evropské ligy, který si během minulého týdne vůbec neulehčili. V souboji s jedním z přímých konkurentů remizovali 2:2 s Freiburgem, načež v úterý utrpěli jasnou porážku 0:3 na půdě Mönchengladbachu.

Karty jsou tedy rozdány jasně, přitom v prosinci, když se poslední vzájemné utkání Schalke s Wolfsburgem odehrálo ve Volkswagen Areně byla situace přesně opačná. Modrobílí proháněli čelo tabulky, zatímco soupeř po nevydařeném podzimu paběrkoval na konci elitní desítky. Body si však tehdy oba týmy po remíze 1:1 rozdělily. To "Vlci" tentokrát nebudou chtít připustit. Aby tomu tak nebylo, budou muset prolomit více než deset let dlouhou sérii nezdarů ve Veltins Areně, kde vyhráli naposledy v září 2009.

Pomoci jim v tom nemůžou zranění obránci William a Paulo Otávio, útočníci Karamoko a Mehmedi, a také vykartovaný záložník Guilavogui. Sestava domácích bude ochuzena o Burgstallera, Harita, Mascarella, Saného a Serdara.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Kabak, Oczipka, Miranda - McKennie, Schöpf - Caligiuri, Matondo - Raman, Kutucu
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Pongracic, Brooks, Roussillon - X. Schlager, Arnold - R. Steffen, Brekalo - Weghorst, Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.02 - 4.14 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Köln - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Kolín se v Bundeslize zřejmě zachrání, s velkými fanfárami to však nebude. Jeho forma po restartu ligy je tragická. Alespoň zmírnit rozpaky by mohlo vítězství v posledním domácím zápase sezóny, na který do Kolína přijede Frankfurt.

Hráči Kolína jsou v této sezóně samý extrém. Fantastická forma z přelomu roku, která trvala tři měsíce sice s největší pravděpodobností bude stačit na záchranu, po pandemii to však vypadá, že tento ročník "Kozli" zakončí stejně mizernými výsledky, jako jej začali. Z posledních osmi zápasů svěřenci Markuse Gisdola získali jen tři body, což se nutně muselo projevit na postavení v tabulce, ve které z elitní desítky spadli na třinácté místo.

Nyní je čeká souboj s Frankfurtem, který je na tom přesně naopak. Eintracht po pauze utnul předpandemickou sérii neúspěchů a ze spodních pater tabulky vystoupal do klidného středu, kde sezónu také zřejmě zakončí. Jen za poslední týden získal Frankfurt víc bodů než Kolín za tři měsíce, když nejprve otočil zápas s oslabenou Herthou a vyhrál 4:1, načež doma porazil 2:1 Schalke.

A když už je řeč o otáčení zápasů, nelze nezmínit prosincový zápas Eintrachtu s Kolínem, který Frankfurt v domácím prostředí měl zdánlivě pod kontrolou, když po půl hodině vedl 2:0. Jenže pak Kolíňané přeřadili na vyšší výkonnostní stupeň a domácí se nestačili divit, jakým způsobem je soupeř ve druhém poločase přejel a otočil na konečných 2:4. Tuhle nemilou vzpomínku bude trenér Hütter ve svých hráčích jistě potlačit a ideálně tím, že v Kolíně zvítězí.

Chybět u toho ale bude stabilní součást zálohy Eintrachtu, Japonec Kamada, který si odpykává karetní trest. Kvůli zranění je mimo hru také Švýcar Fernandes. Kolín se musí obejít bez záložníka Risseho a útočníka Teroddeho.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri - Drexler, Hector - Uth - Modeste, Cordoba
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Kohr, Rode - da Costa, Gacinovic, Kostic - Silva, Dost
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.88 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Paderborn - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Paderborn už má jisté, že Bundesligu po sezóně opustí a ve zbylých dvou kolech tak bude hrát už jen o čest. Gladbach naopak stále motivaci má a to velkou. Z pátého místa ztrácí jen bod na postup do Ligy mistrů.

Návrat mezi elitu pro Paderborn dopadl neslavně, z dvaatřiceti zápasů v letošní sezóně vyhrál jen čtyři a dvě kola před koncem už ví, že skončí poslední a na podzim tak začne zase o patro níž. Naděje, kterou fanoušci možná na přelomu kalendářního roku, měli kdy jejich tým zažíval nejlepší období, velmi rychle zhasla. Jeho poslední výhra se datuje k 25. lednu, od té doby Paderborn ze třinácti utkání vytěžil jen pět bodů za remízy. Definitivní hřebíčky do rakve pak zasadily výsledky z uplynulého týdne, kdy mužstvo vedené Steffenem Baumgartem utrpělo domácí debakl 1:5 s Brémami a následně se v Berlíně vlastně porazilo samo, když po vlastním gólu Zolinského prohrálo 0:1 s Unionem.

Nyní je tak čeká minimálně na rok poslední domácí bundesligový zápas. A zápas to přetěžký, přijede totiž Borussia Mönchengladbach, která bojuje o účast v Lize mistrů. Výsledky ze začátku června jí tento boj značně zkomplikovaly, porážky 0:1 ve Freiburgu a 1:2 v Mnichově přišly v nejhorší možnou chvíli. V úterý ale doma Gladbach s přehledem porazil Wolfsburg 3:0 a před závěrečnými dvěma zápasy je tak vše otevřené, jelikož z pátého místa ztrácí na čtvrtý Leverkusen pouze bod.

A vítězství v Paderbornu je za takovéto situace naprosto povinné. Gladbach proti tomuto soupeři v bundesligové historii ještě neztratil ani bod. V prosinci poměrně poklidný zápas v Borussia Parku ovládl po gólech Pléy a Stindla 2:0.

Jenže právě s útočníky má trenér Rose trable. Poslední zápas proti Wolfsburgu kvůli zranění vynechali oba desetigóloví Francuzi Pléa a Thuram. Mimo jsou také záložník Zakaria a obránci Strobl s Johnsonem, kvůli kartám si pak nezahraje ani další bek Nico Elvedi. Paderbornu budou chybět Kilian, Schonlau, Strohdiek a vykartovaný Vasiliadis.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Dräger, Rumpf, Hünemeier, Collins - Gjasula, Ritter - Antwi-Adjei, Holtmann - Mamba, Michel
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Jantschke, Bensebaini - Kramer, Neuhaus - Herrmann, Stindl, Hofmann - Embolo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.60 - 6.24 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32244493:3176
2.Borussia Dortmund32206682:3766
3.RB Lipsko321712379:3463
4.Bayer Leverkusen32186860:4260
5.Borussia Mönchengladbach32185961:3859
6.VfL Wolfsburg3212101044:4146
7.TSG Hoffenheim321371245:5346
8.SC Freiburg321291143:4445
9.Eintracht Frankfurt321251555:5741
10.Schalke 04329121137:5039
11.Hertha BSC321081445:5738
12.Union Berlín321151638:5438
13.1. FC Köln321051749:6235
14.FC Augsburg32981543:6035
15.1. FSV Mainz 05321041841:6334
16.Fortuna Düsseldorf326111535:6329
17.Werder Brémy32771835:6528
18.SC Paderborn32482034:6820

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
stas87

https://twitter.com/werderbremen/status/1274318606885703680/photo/1

Tak si Kohfeldt vyradil lavu stranu do ofenzivy Friedlom. Vogt bude velmi chybat, Rashica naskoci podla vyvoja hry, ak to ale bude okolo 60. minuty rozhodnute a Fortuna vyhra, tak posledne kolo ani Milot hrat nebude.

Reagovat
db18

Ulreich - Pavard, Martinez, Boateng, Hernandez - Kimmich, Goretzka - Müller, Cuisance, Singh - Lewandowski.

Lavička je taky pěkná: Batista Meier, Coman, Jeong Woo-Yeong (který hostuje z Freiburgu ), Musiala, Neuer, Odriozola, Richards, Zirkzee.

Reagovat
Kaspar

Konec ligy, jak byste zhodnotili ucinkovani ceskych hracu ? a ocekavate,ze v Augsburgu zustane Suchy s Koubkem?

Reagovat
Kaspar

na ty dva se ptam vzhledem k euru, Koubek se ze dvojky dostal az na toho ctvrtyho a Suchy jako kapitan repre (pri absenci Dockala) by mohl taky prijit o svuj posledni velky turnaj

Reagovat
db18

U Koubka bude spíš záležet na tom, kam v případě sestupu odejde Pavlenka. Jinak by asi stejně neměl nárok na jedno ze tří míst pro brankáře.

Reagovat
PaYaB

Kapitán snad zůstane Darida, ten taky dokáže solidně zařvat a pořád to na hřišti "komanduje".

Reagovat
db18

Koubek jen tak neodejde, protože je stál dardu a teď by šel hodně pod cenou... ale zas kvůli té ceně dostane v létě druhou šanci, aby zabojoval o post jedničky... (ale dá se předpokládat, že mu přijde konkurence). Suchý přišel zadarmo, tak tam se dá očekávat, že by ho klub i pustil (na stoperu má Augsburg hodně možností a jako posila "zadarmo" asi dostal trochu větší plat...)

Reagovat
Kixi Syhimour

Ta obrana Lipska pomalu neexistuje

Reagovat
smazaný uživatel

hummels a reyna, taky

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
stas87

Kvalitka, ten druhý gol. Najlepsi obrana je útok. Takto krásne vyčistiť stred ihriska. Je to taký klasicky zápas Werderu v sezóne. Na začiatku nejaká ta šanca, gol z nej nie je a naopak, super ihneď potrestá. Mna to vlastne ani nehnevá, ten zostup bude plne zaslúžený. A vidieť ihriska Sandhausenu či Osnabrücku bude zážitok. Celkom sa na to aj teším, pretože sa nechcem hrabať v minulosti a nariekať, prečo Werder spadol.

Reagovat
cologneFC

No neviem či ihriská ako Heidenheim, Sandhausen alebo Wehen sú zážitkom. To je za trest

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

jeden jako druhý...

Reagovat
Werkrider

A @cologneFC vie o čom hovorí

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vladino10

Reagovat
vladino10

Reagovat
cologneFC

Tomu ver, že viem a neprajem to nikomu zažívať pravidelne. A určite nie Brémam, za nimi mi bude ľúto, jedno z najkrajších nemeckých miest.

Reagovat
Werkrider

Konečne si zareagoval, už som sa bál, že si to nevidel alebo sa urazil. :)

Ja som nebol ani na jednom, Heidenheim som akurát videl minulý rok jak nás sundali v pohári.

Ale čo sa týka miest tak tam sú krásne všetky, z tej 2. ligovej sorty Brémy, Hamburg, Stuttgart, Hannover atd ...

Reagovat
cologneFC

Kvôli tomuto by som sa neurazil Veď to je pravda. Určite sú v 2. lige aj zaujímavé mestá a štadióny. Okrem tebou menovaných sú pkné štadióny aj v Regensburgu, Drážďanoch´ Norimbergu. Aj Aue má pekný, tam si pamätám aj ten starý. A klasika je aj vo Fürthe.

Reagovat
db18

96

Reagovat
Centrofixka

Ako to vyzerá s Hannoverom? Majú na to vrátiť sa najbližšiu dobu do bundesligy?

Reagovat
db18

Tak to netušim Finančně podle mne ale ano... letos posrali myslím hlavně začátek sezony, příště už budou asi útočit na postup, ale bude záležet na rozpoložení těch, co letos spadnou.

Já narážel hlavně na to, že Bayern má 96 branek a budou se snažit překonat stovku. Doufal jsem ale, že padne ještě jeden, protože 4ka Wolfsburgu bude asi těžší.

Reagovat
smazaný uživatel

werner v te zdi

Reagovat
smazaný uživatel

kolasinac omg.

Reagovat
Werkrider

Mne je z Leverkusenu fyzicky zle ... na papieri to vyzerá tak dobre a on to je rollercoaster ktorý fakt fyzicky fanúšikov bolí. Za tieto výsledky si CL nezaslúžime, ani hovno. Nech sa tam na rok pozrie Gladbach (nech sa pobavím na ich účet, nie na náš konečne) a my zatiaľ doplníme káder. Minimálne dvaja technicky dobrí stopéri, nie dvojmetrové stĺpy. A stačil by Volland vo forme zpred korony.

Reagovat
Müllered

Bez LM snad pustíte Havertze.

Reagovat
Werkrider

Snáď jo. Ja som nikdy nebol jeho veľký fanúšik naopak. Všetci vidia highlighty, jeho góly a dribling, ale pozerať na neho dlhodobo ... má jeden dva šprinty za zápas, 80% prihráviek je smerom dozadu ... som fakt zvedavý, či má na to rozkvitnúť vo "veľkoklube" alebo zapadne šeďou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
To som ja

Hamburk

Reagovat
Kocour Klapuška

HSV

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele