Bundesliga - preview 30. kola: Dortmund zase musí

20.04.2021, 08:31, aktualizováno 21.04.2021, 09:19
Previews
Signal Iduna Park (© AFP)
Čtyři zápasy má v úterý naplánované německá bundesliga. Vedoucí Bayern si to rozdá s Leverkusenem. Lipsko, které už ztrácí sedm bodů, bude hrát v Kolíně nad Rýnem. Důležité utkání čeká Arminii Bielefeld, která nastoupí doma proti Schalke amůže odskočit alespoň pomyslně dál od nebezpečných pozic. Frankfurt hostí v domácím prostředí Augsburg.
Borussia Dortmund - Union Berlín  (středa 20:30)
Borussia Dortmund se ve středu večer utká s Unionem Berlín. Hosté z Berlína zažívají na své poměry povedenou sezónu, Dortmund je pátý a účast v Lize mistrů nemá vůbec jistou.

S devětačtyřiceti body pátý je Dortmund po devětadvaceti odehraných bundesligových kolech. Union Berlín je se třiačtyřiceti body osmý a i on má tedy ještě šanci na průnik do evropských pohárů, ačkoliv hlavním cílem klubu pro tuto sezónu bylo udržet se mezi německou elitou.

Dortmund zažívá výsledkově rozporuplné období. Na začátku března ještě dokázal vyřadit z osmifinále Ligy mistrů španělskou Sevillu, především v odvetném zápase už však nebyl herní projev Borussie nejlepší. Na konci téhož měsíce pak Dortmund remizoval v Kölnu a prohrál s Frankfurtem.

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů prohrál Dortmund shodně dvakrát 1:2 s Manchesterem City a v soutěži skončil, kromě Bundesligy je však Dortmund aktivní ještě v Německém poháru, v rámci jehož semifinále se na začátku května střetne s Kielem.

Co se týče posledních výsledků Dortmundu v lize, po zmíněné prohře s Frankfurtem dokázala Borussia vyhrát ve Stuttgartu díky gólům Bellinghama, Reuse a Knauffa a naposledy minulou neděli nad Werderem Brémy, když se dvakrát trefil Håland a jeden gól přidali Reyna s Hummelsem. V zápase s Werderem přitom Dortmund od 14. minuty prohrával a skóre zápasu zvrátil až v jeho zbytku.

To Union už od prosince loňského roku hraje pouze německou nejvyšší soutěž. Z DFB-Pokalu byl totiž vyřazen v šestnáctifinále Paderbornem. A koncentrace na ligu očividně pomohla. Unionu se letos daří a i v poslední době si připsal nejeden dobrý výsledek.

Na začátku dubna remizoval 1:1 v městském derby s Herthou a o týden později stejný výsledek překvapivě vybojoval na půdě Bayernu Mnichov, kde jeden bod zachraňoval v 86. minutě dánský útočník Ingvartsen. V sobotu dokázal Union vyhrát 2:1 nad Stuttgartem díky gólům Promela a Musy.

Dortmund se bude muset v zápase s Unionem obejít bez zraněných Delaneyho, Moukoka, Schmelzera, Witsela a Zagadoua. Za Union ze zdravotních důvodů nenastoupí Awoniyi, Becker, Dajaku, Kemlein a Ujah.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Hitz - Morey, Akanji, Hummels, Guerreiro - Dahoud - Brandt, Bellingham - Reyna, Reus - Haaland
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Trimmel, Friedrich, Knoche, C. Lenz - Prömel, Andrich - Bülter, K. Endo - Musa, Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.57 - 6.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach  (středa 20:30)
Hoffenheim přivítá v rámci vloženého bundesligového kola Borussii Mönchengladbach. Forma jihoněmeckého klubu není ideální a svěřenci trenéra Hoenesse posledních pět soutěžních zápasů nevyhráli.

Mönchengladbach je v tuto chvíli v tabulce 1. Bundesligy se třiačtyřiceti body sedmý a na příčky zajišťující účast v Lize mistrů ztrácí šest bodů, na šestý Leverkusen pak čtyři body. Hoffenheimu se v letošní sezóně nedaří podle představ, nachází ve druhé polovině pelotonu s šestibodovým náskokem na sestupové pásmo.

Hoffenheim naposledy vyhrál na začátku března proti Wolfsburgu, kdy se gólově prosadili Baumgartner a Kramarić, přičemž český obránce Pavel Kadeřábek u obou gólů asistoval. Od té doby se však Hoffenheimu zvítězit nepodařilo a připsal si tři prohry a dvě remízy.

Nejdřív prohrál v rámci jihoněmeckého derby 0:2 ve Stuttgartu, poté doma 1:2 s Mainzem a 1:2 v Augsburgu. Před dvěma týdny Hoffenheim bezbrankově remizoval s Leverkusenem a v neděli skončil stejným výsledkem jeho zápas v Lipsku.

Mönchengladbach si odbyl černé období v únoru a březnu letošního roku, kdy prohrál v řadě sedm soutěžních zápasů a byl vyřazen z osmifinále Ligy mistrů. Na konci března už však Borussia zvítězila na Schalke a na začátku dubna rovněž nad Freiburgem.

Před dvěma týdny Mönchengladbach remizoval na půdě Herthy BSC, kde se trefili Pléa se Stindlem a minulou sobotu dokázala Borussia vyhrát nad Frankfurtem jasně 4:0. Postupně se prosadili Ginter, Hofmann, Bensebaini a Wolf.

Hoffenheimu bude v zápase s Mönchengladbachem ze zdravotních důvodů chybět hned několik hráčů, a sice Bičakčić, Stafylidis, Vogt, Rudy a Benjamin Hübner. Za Borussii nenastoupí zranění Müsel a Stindl a disciplinárně potrestaný Sommer.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Posch, Richards, R. Sessegnon - Grillitsch, Samassekou - Skov, Kramaric, Baumgartner - Bebou
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sippel - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Kramer, Neuhaus - Lazaro, Plea, Hofmann - Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.76 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05  (středa 20:30)
Oba kluby stále bojují o udržení a před vzájemným kláním oba také dělí pouhé dva body, ačkoli Die Nullfünfer mají odložené utkání s Herthou k dobru. Zato Brémy budou v první řadě chtít zastavit sérii porážek, která započala už před pěti zápasy.

Je pravda, že klub, ve kterém působí čeští hráči Theodor Gebre Selassie a Jiří Pavlenka, neměl v posledních týdnech vůbec snadný los. Soupeřem mu byly postupně Bayern, Wolfsburg, Stuttgart, Lipsko a Dortmund. Alespoň, že přes druholigový Regensburg postoupil do semifinále DFB-Pokalu, kde Zelenobílí vyzvou v poslední dubnový den opět "Rudé býky" ze Saska.

Proti Mohuči nenastoupí Ömer Toprak, mladík Nick Woltemade a Christian Groß, který si odpykává karetní trest. Ten už mají za sebou Joshua Sargent s Maximilianem Eggesteinem. O startu dvojice Niclas Füllkrug a Ludwig Augustinsson se rozhodne až těsně před zápasem, ve kterém chtějí domácí navázat na prosincovou vzájemnou partii, ve které zvládli uhrát všechny tři body.

"Jsem přesvědčený o tom, že se na nás Werder dobře připraví. V této sezoně již ukázal, že má dobrý tým, ve kterém nechybí kvalitní hráči. Určitě bude chtít využít domácího prostředí, ale ani my neponecháváme nic náhodě a věřím tomu, že ten zápas zvládneme a uhrajeme nějaké body," prohlásil lodivod Bo Svensson.

Jím vedená družina z Opel-Areny prohrála z posledních osmi utkání jediné (proti Augsburgu), přičemž se potkala s Leverkusenem, Gladbachem či Freiburgem. Náskok na nesestupovou a nebarážovou příčku zůstává minimální, leč právě Mohuč se tváří býti v nejlepší formě, co se sestupem ohrožených klubů týče. Tak uvidíme, jestli to potvrdí i na Weserstadionu.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Veljkovic, Moisander, Friedl - Gebre Selassie, Augustinsson - Möhwald - M. Eggestein, Schmid - Sargent, Rashica
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - St. Juste, Bell, Niakhaté - da Costa, Mwene - Kohr - Barreiro, Boetius - Onisiwo, Burkardt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.37 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg  (středa 20:30)
A to i přesto, že "Vlci" v Mercedes-Benz-Areně naposledy zvítězili na začátku listopadu 2014, když se při výhře 4:0 o góly postarali Robin Knoche, Kevin De Bruyne a dvakrát se prosadil Ivan Perišić. Třetí tým aktuálního ročníku má šanci stáhnout náskok druhého RB Lipsko, což je možnost, kterou chtějí svěřenci Olivera Glasnera využít. VfB by sice rádo napravilo předchozí dvě porážky, ale v Bádensko-Württembersku dobře vědí, že je v rámci třicátého kola nečeká žádný snadný duel.

Jak bylo uvedeno, o víkendu se celek z města proslulé automobilky, která má ve znaku trojcípou hvězdu, představil na stadionu An der Alten Försterei v Berlíně. Vyrovnané střetnutí nakonec vyznělo lépe pro Union, v jehož prospěch rozhodl zásah ze Slavie hostujícího Petara Musy. Nicméně skvadra trenéra Matarazza už víckrát předvedla, že jí nečiní problém se po nelichotivé sérii zase zvednout.

"Tenhle zápas jsme nezačali dobře, ale postupem času jsme se dostávali do hry. Ujali jsme se i vedení, ale pak jsme si bohužel počínali příliš pasivně. Ve druhém poločase jsme už byli kreativnější a odvážnější. Jsem přesvědčený o tom, že jsme si za tenhle předvedený výkon zasloužili alespoň bod," hodnotil rodák z New Jersey, jemuž budou chybět zranění Nicolas González, Orel Mangala, Silas Wamangituka Fundu, Hamadi Al Ghaddioui, Clinton Mola a vykartovaný Konstantinos Mavropanos.

Na opačné straně barikády se kouč Glasner nebude moct spolehnout na služby Renato Steffena a dvojice ve složení Paulo Otávio a Kevin Mbabu, které nepustí do hry karetní trest. Příliš brzy bude patrně i na Josuhu Guilavoguie (svalové zranění) a Admira Mehmediho (lýtko). Avšak ofenzivní síla celku z Volkswagen-Areny zůstává obrovská.

A to i přesto, že v posledních dvou kláních se mu nepodařilo bodovat, třebaže jak to s Frankfurtem, tak to s Bayernem bylo velice vyrovnané. "Věděli jsme, že také proti Bayernu budeme muset podat špičkový výkon. Jenže bohužel jsme se nevyvarovali chyb. Chtěli jsme hrát ofenzivně a vytvářet si co nejvíce brankových příležitostí. Za stavu 1:3 jsme se dokázali do zápasu vrátit, avšak navzdory dobrým šancím se nám nepodařilo vyrovnat," litoval Oliver Glasner, který věří, že jeho mužstvo v mači proti Stuttgartu naváže na prosincový duel, který přinesl vítězství.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kobel - Anton, Karazor, Kempf - Massimo, W. Endo, Castro, Churlinov - P. Förster, Klimowicz - Kalajdzic
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Lacroix, Brooks, Roussillon - X. Schlager, Arnold - Mehmedi, Gerhardt, Philipp - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.94 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - RB Lipsko  (úterý 18:30)
Lipsko nestíhá konkurovat vedoucímu Bayernu. Přesvědčilo se o tom zkrátka v minulém kole, v němž nedokázalo porazit Hoffenheim, a protože bavorský gigant vyhrál ve Wolfsburgu, rozdíl mezi oběma celky se zase navýšil na těžko stažitelných sedm bodů. V posledních pěti zápasech se přece ještě pokusí na titul zaútočit, v úterý ho čeká souboj s 1. FC Köln.

Matematicky je proveditelné, aby ještě Die Roten Bullen skončili na prvním místě, prakticky jsou ovšem jejich šance vážně minimální. Bayern by zkrátka musel s pravidelností selhávat a taková skutečnost se nedá příliš očekávat. "Vždycky si jako trenér kladete otázku, jak hráče motivovat. Vštěpuji jim myšlenku, aby se snažili pokaždé vyhrát," uvedl Julian Nagelsmann.

Těžko hostům může navíc někdo sebrat nynější druhou příčku, na třetí místo disponují naopak oni luxusním náskokem, který se snad v jejich případě opravdu nedá promrhat. "Pořád žijeme. Možnosti na zisk prvenství existují," připomínal Nagelsmann. "Budeme chtít v tomhle závodě držet co nejdéle. Chceme prožít i nejlepší sezónu v historii, potřebujeme šedesát osm bodů."

Lipsku zůstávají na marodce dva hráči, Dominik Szoboszlai je ale již v procesu pokročilého tréninku a příští týden by měl být k dispozici i Konrad Laimer. Otazník pak visí nad startem Yussufa Poulsena a Marcela Sabitzera, kteří nejsou stoprocentně fit. "I když úplně nemůžeme dobře vědět, jaké změny soupeř přinese, je potřeba být připravený," dodal hostující lodivod.

Domácí aktuálně můžou představovat pro Lipsko nečitelného protivníka, neboť ten má nové velení. Po porážce v důležitém měření sil o záchranu proti Mohuči byl odvolán kouč Markus Gisdol, jehož rychle nahradil Friedhelm Funkel. A tomu premiéra na lavičce Die Geissböcke nevyšla vůbec podle představ, na půdě Leverkusenu padl 1. FC Köln hned o tři branky.

Sebastian Andersson, Ismail Jakobs a Jan Thielmann, to by měla být trojice zraněných hráčů, se kterými by neměl pro tento duel Funkel počítat. "Pro něj je velmi obtížné v současné chvíli a v tak krátké době budovat čerstvé základy. Přece jsem po shlédnutí utkání s Leverkusenem viděl herní prvky, kterými Köln vynikal. Třeba více presoval," řekl Nagelsmann.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Schmitz, Bornauw, Czichos, J. Horn - Skhiri, Hector - Wolf, Meyer, Drexler - Duda
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Orbán, Upamecano, Halstenberg - Mukiele, Kampl, Adams, Haidara - Daniel Olmo, Nkunku - Sörloth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.86 - 4.25 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen  (úterý 20:30)
Dost se mluvilo v uplynulých dnech o angažmá kouče Hanse-Dietera Flicka v Bayernu. Ten po minulém vyhraném klání nad Wolfsburgem oznámil odchod z klubu po skončení sezóny, následně se však tyhle zprávy úplně nepotvrdily. Bavorský výběr jinak pořád nemá jistotu zisku ligového titulu, k tomu se každopádně bude chtít přiblížit po duelu s Leverkusenem.

Předchozí víkend v Bundeslize opětovně poměrně jasně nastavil karty, co se týče finálního prvenství. Bavoři nezaváhali, Lipsko naopak ano, a tak se odstup od obou soupeřů na prvním a druhém místě zase navýšil na sedm bodů. Tenhle náskok by domácí mohli stěží promrhat během následujících pěti kol. Přesto by chtěli o triumfu pochopitelně rozhodnout co nejdříve.

Dobré zprávy hlásí Bayern z marodky. K dispozici totiž bude po zdravotních problémech konečně klíčový prvek zálohy Leon Goretzka. A údajně se chystá brzký návrat letošního krále ligových střelců Roberta Lewandowského. "Dělá na mě perfektní dojem. Avšak nynější mač ještě vynechá. Doufáme ovšem, že bude moci nastoupit na další zápas," mnul si ruce Flick.

I nadále pak domácím zůstávají mimo hru Douglas Costa, Serge Gnabry, který se nevypořádal s problémy ohledně koronaviru, Niklas Süle, Corentin Tolisso a Marc Roca, jenž by ovšem přece brzy mohl zpátky do akce. "Leverkusen má vážně velmi silný, který umí hrát ve vysokém tempu. Musíme ho v tomto ohledu co nejvíce eliminovat," vytyčil cíle Flick.

Bayer se po devětadvaceti odehraných zápasech nacházel na šesté příčce průběžného pořadí, pomalu a jistě si začíná upevňovat své postavení v bitvě o postup do pohárové Evropy pro příští ročník. Pokud výrazně nezbabrá závěrečná utkání, měl by si kvalifikaci na evropskou scénu zaručit. V uplynulých týdnech vykazují svěřenci trenéra Hannese Wolfa zlepšení.

Neprohráli již třikrát za sebou, naposledy si hravě poradili v derby s Kölnem. Poté, co u týmu skončil Peter Bosz, se pod Wolfovým kormidlováním výrazně stabilizovala především obranná činnost. "Zvládli jsme předchozí derby zásluhou individuálních schopností našich hráčů. Chceme se stejnou mentalitou vyrukovat rovněž na Bayern," burcoval hostující stratég.

Santiago Arias, Julian Baumgartlinger a Timothy Fosu-Mensah jsou Leverkusenu mimo hru, chybět budou kromě těchto dlouhodobých absentujících také Lars Bender a zřejmě i Paulinho, který nicméně po devíti měsících začal na konci minulého měsíce aspoň trénovat. Hrát by ale již mohl Florian Wirtz, tedy za předpokladu, že se dal do kupy po krátce trvajícím zranění.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Musiala - Sané, Müller, Coman - Choupo-Moting
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, S. Bender, Tapsoba - Frimpong, Palacios, Aránguiz, Sinkgraven - Diaby, Bailey - Schick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.70 - 5.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - FC Augsburg  (úterý 20:30)
Frankfurt se v úterý, v rámci vloženého kola, utká s Augsburgem. Proti bavorsko-švábskému celku bude Eintracht jasným favoritem, mimo jiné i z důvodu absence dvou hráčů základní sestavy Augsburgu.

Jedno je jisté, Frankfurt si i po třicátém bundesligovém kole udrží příčky zajišťující účast v základní skupině Ligy mistrů. Je totiž se třiapadesáti body čtvrtý a na pátý Dortmund má náskok čtyř bodů, třetí Wolfsburg je pouhý jeden bod před ním.

Augsburg je se třiatřiceti body jedenáctý a na sestupové pásmo má náskok sedmi bodů. Frankfurt má poměrně dobrou poslední formu, herní i výsledková facka pro něj přišla až minulý víkend, kdy prohrál 0:4 v Mönchengladbachu.

Předtím dokázal Frankfurt vyhrát nad Unionem Berlín, Wolfsburgem a za zmínku stojí především výhra 2:1 na půdě Dortmundu ze začátku dubna, když tři body pro Eintracht vystřelil v 87. minutě nejlepší střelec týmu a druhý nejlepší střelec soutěže André Silva.

Augsburg na začátku dubna vyhrál 2:1 nad Hoffenheimem díky gólům Vargase a Hahna, o týden později prohrál na půdě beznadějně posledního Schalke a minulou sobotu bezbrankově remizoval s Bielefeldem.

Pro Augsburg bude v zápase s Frankfurtem komplikací absence dvou vykartovaných hráčů základní sestavy, a sice Daniela Caligiuriho a Raniho Khediry. Domácím budou chybět zranění Hinteregger a Ache.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hasebe, Ndicka - Sow, Rode - Durm, Kamada, Younes, Kostic - Silva
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Framberger, Oxford, Uduokhai, Gumny - Strobl, Gruezo - M. Richter, Benes, Vargas - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.87 - 9.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arminia Bielefeld - Schalke 04  (úterý 20:30)
Velice bledě to vypadá s udržením tradičního bundesligového účastníka Schalke mezi německou elitou. Svěřenci řeckého trenéra Grammozise zajíždí v úterý večer do Bielefeldu, který je čtvrtý od konce.

Sedm kol před koncem soutěže je Schalke se třinácti body poslední, přičemž na předposlední Köln ztrácí deset bodů a na patnáctý Bielefeld bodů čtrnáct. Ve prospěch Schalke nehraje ani poslední forma. V letošním kalendářním roce vyhrál tým z Gelsenkirchenu pouze dva bundesligové zápasy a naposledy dostal v sobotu nakládačku od Freiburgu.

V půlce března Schalke prohrálo 0:5 ve Wolfsburgu, o týden později doma 0:3 s Mönchengladbachem. Na začátku dubna prohrálo v Leverkusenu, poté sice dokázalo nejtěsnějším poměrem vyhrát nad Augsburgem díky gólu Serdara, avšak v sobotu přišla další facka v podobě prohry 0:4 ve Freiburgu.

S Bielefeldem to vypadá v této sezóně o poznání lépe. Arminia sice v půlce března prohrála s Lipskem, poté však dokázala remizovat na půdě Mainzu a vyhrát nad Freiburgem po vlastním gólu Santamarii. V sobotu zajížděl Bielefeld do Augsburgu, kde bezbrankově remizoval a díky tomu se v tabulce 1. Bundesligy posunul z barážové šestnácté příčky o bod před Herthu, která má však jeden zápas k dobru.

Pozitivní test na koronavirus měli dva hráči z kádru Bielefeldu, a sice Cordova a Yabo. Ti tedy nebudou pro zápas se Schalke k dispozici. Hosté se bude muset obejít bez zraněných Boujellaba, Mendyla, Nastasiče, Skrzybskiho a Ludewiga.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega - Brunner, Pieper, Nilsson, Lucoqui - Prietl, Maier - Okugawa - Doan, Voglsammer - Klos
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Becker, Sané, Thiaw - Aydin, Kolasinac - Mascarell - Uth, S. Serdar - Huntelaar, Paciencia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.63 - 4.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29215383:3868
2.RB Lipsko29187452:2361
3.VfL Wolfsburg29159551:2954
4.Eintracht Frankfurt291411459:4453
5.Borussia Dortmund291541062:4249
6.Bayer Leverkusen29138848:3247
7.Borussia Mönchengladbach291110852:4343
8.Union Berlín291013644:3543
9.SC Freiburg291171144:4240
10.VfB Stuttgart291091051:4639
11.FC Augsburg29961429:4233
12.TSG Hoffenheim29881341:4732
13.Werder Brémy29791333:4730
14.1. FSV Mainz 0528771430:4828
15.Arminia Bielefeld29761622:4627
16.Hertha BSC28681434:4826
17.1. FC Köln29581627:5323
18.Schalke 0429272018:7513
Zbývající zápasy
21.04. 18:30Hertha BSC - SC Freiburg (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
cologneFC

Doteraz som bol v pohode, ale už si skladám nohy zo stola. Come on effzeh!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes očekávám Schickyho v základu. Když už nastoupí někdy Alario, je to spíš do zavřenější obrany.

Bayern 1:3 Leverkusen ( Müller, 3x Schick )

Reagovat
andrew96

Dokonalá řežba, skvělé emoce od Kölnu.

Reagovat
Rudnevs

Nadpis jak keby šli na wcko

Reagovat
Heresy

Reagovat
Werkrider

K tomu napadnutí hračov Schalke fanúškami, samozrejme, že je to cez čiaru, ale predstavte si že v rodine už 100 rokov fandíte týmu, pravidelný permanentkár, výjazdy, zožerie to spoustu peňazí a tento rok nie len že nemôžete ani na jeden zápas, ale ešte váš tým zostúpi. Nie klasickí druho-prvo ligoví pendleri ako Bielefeld, Bochum, Furth, Dízl atd ... alebo nešťastníci z Herthy a Kolínu, ktorí by mali hrať len 1. ligu už len z princípu, ale tým ako SCHALKE! A vy po celodňovej šichte prídete protestovať pred štadión a teraz vidíte ako tí hráči z autobusu nastúpia do športových áut za bambilióny a s kľudným svedomím idú do bambiliónových domov/bytov ... To musí nasrať aj benediktínskeho mnícha.

Reagovat
Werkrider

Keď to tak po sebe čítam, skoro si pripadám ako komunistický politruk, čo nebolo zámerom, ale viete ako to myslím. :D

Reagovat
Rudnevs

To, čo spravili fans, to samozrejme nejde... ale tiež dokážem pochopiť, že sú na niektorých hráčov, čo klub finančne zruinovalo a hrajú hovno, nasratí.

Reagovat
p-e-t-k-o

Každopádne je to cez čiaru a v mojich očiach neprijateľné. Schalke je do dvoch rokov nazad, tam kde patrí.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera muselo aj Schalke, ale utekať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele