Bundesliga - preview 25. kola

06.03.2020, 08:30, aktualizováno 08.03.2020, 09:05
Previews
Lipsko v sobotu odpoledne remizovalo ve Wolfsburgu a to je šance pro Bayern - pokud splní roli favorita a porazí Augsburg, bude jeho náskok na čele už čtyřbodový. Hodně důležitý duel pak zakončí toto kolo, v souboji tabulkových sousedů svedou boj o záchranu Mainz s Düsseldorfem...
Bayern Mnichov - FC Augsburg  (neděle 15:30)
Bavorské derby mezi Bayernem a Augsburgem má bezpochyby hlavního favorita v podobě mnichovského giganta, ovšem Augsburg v minulosti několikrát prokázal, že se slavnějším sokem dokáže sehrát vyrovnanou partii. Koneckonců první letošní duel skončil plichtou a v minulé sezoně zase "Die Fuggerstädter" oloupili Allianz Arénu senzační remízou.

V současnosti je mezi oběma celky samozřejmě velký bodový rozdíl. Bayern vede Bundesligu před Lipskem o tři body, přičemž od Augsburgu ho dělí propastných 25 bodů! Nejde o nijak překvapivou a vlastně ani důležitou statistiku, Bayern je v Německu největší favorit a Augsburgu jde především o to, aby se nenamočil do bojů o záchranu.

Bayern už zase šlape a registruje jedno vítězství za druhým. Pod Hansem Dietterem Flickem se rozehrál do výborné formy, kterou mimo jiné prokázal i v Lize mistrů na hřišti londýnské Chelsea, kde zvítězil 3:0. V Bundeslize od poloviny prosince neprohrál, v deseti zápasech slavil devětkrát vítězství a jen jednou remizoval. Naposledy běsnění Bavorů odskákal TSG Hoffenheim, který byl na vlastní půdě zesměšněn šesti góly. Bayern se tak postupně vrátil do čela celé soutěže, kde se předtím vystřídali Dortmund, Mönchengladbach nebo Lipsko.

Souboj s Augsburgem staví Bayern do role jednoznačného favorita, ovšem domácí se musí mít na pozoru. Augsburg s nimi v prvním letošním měření sil remizoval 2:2 a plichtu si naposledy odvážel i z Allianz Arény. Augsburgu se ale aktuálně nedaří, na výhru čeká už čtyři kola.

Problémem Bayernu bude určitě absence Roberta Lewandowského, polský útočník nasázel jen v lize 25 gólů! Jeho místo na hrotu útoku by měl obsadit Serge Gnabry. Trenéru Flickovi nebudou k dispozici ani Kingsley Coman, Ivan Perišić a Niklas Süle. Naopak připraven už by měl být obránce Lucas Hernández. Kompletní nebude ani Augsburg, jemu scházejí Asta a Giefer. Ostrý zápas v Allianz Aréně čeká českého brankáře Tomáše Koubka.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Davies, Boateng, Alaba, Pavard - Kimmich - Coutinho, Thiago, Goretzka, Müller - Gnabry
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Gouwleeuw, Jedvaj, Iago - Baier - Richter, Gruezo, Khedira, Max - Niderlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 12.20 - 28.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Fortuna Düsseldorf  (neděle 18:00)
Mainz je favoritem přímého záchranářského souboje proti Fortuně Düsseldorf. Té by se v tuto chvíli tři body náramně hodily.

Mainz je totiž s pětadvaceti body na patnáctém místě, což je poslední příčka, která zajišťuje záchranu mezi německou elitou. O jednu příčku pod Mainzem je s jednadvaceti body právě Düsseldorf, který by v tuto chvíli šel do baráže o udržení. Zisk tří bodů by tedy Fortunu mohl výrazně ke kýžené metě přiblížit.

Mainz má za sebou v poslední době velice nevyrovnané výkony. Na začátku února vyhrál na půdě Herthy 3:1, když se hattrickem blýskl Quaison, o týden později už ale pouze bezbrankově remizoval se Schalke. A další víkend bylo ještě hůř, Mainz si přivezl debakl 0:4 z Wolfsburgu. Minulou sobotu se však zase zadařilo a Mainz dokázal vyhrát 2:0 nad posledním Paderbornem, když se opět trefil Quaison a druhý gól přidal Onisiwo.

Poslední forma düsseldorfské Fortuny je vlastně dost podobná. Na začátku února remizovala 1:1 ve Wolfsburgu, o týden později prohrála 1:4 s Mönchengladbachem a následně si přivezla výhru 2:0 z Freiburgu, kde se gólově prosadili Hoffmann a Thommy. Minulý pátek Düsseldorf remizoval vysoko 3:3 s Herthou a v úterý překvapivě prohrál v rámci čtvrtfinále německého poháru 1:2 na půdě Saarbrückenu ze čtvrté nejvyšší soutěže.

Mainzu bude chybět zraněný Bell, Düsseldorfu zase zase Kownacki a Steffen.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - St. Juste, Bruma, Niakhaté - Baku, Barreiro, Latza, Mwene - Onisiwo, Quaison - Mateta
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Kastenmeier - Ayhan, Jörgensen, Suttner - Sobottka - Zimmermann, Thommy - Berisha, Stöger - Karaman, Tekpetey
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.97 - 3.97
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Jedním z vážných uchazečů o Ligu mistrů na příští rok je i Bayer Leverkusen. Farmaceuti mají od začátku nového roku formu jako hrom a v důsledku toho se jejich ztráta na čtvrté místo snížila už jen na dva body, i když musíme brát v potaz, že Gladbach má o jedno odehrané utkání méně. Leverkusen teď přivítá nevyzpytatelný Eintracht, který stejně jako domácí pokračuje na všech frontách.

Eintracht se po postupu přes Salzburg utká se švýcarskou Basilejí, takže případné vyhlídky na další fázi Evropské ligy nejsou vůbec marné. Na co se však musí hesenský klub soustředit, to je domácí soutěž, kde jsou jeho výkony za očekáváním. Po dvou porážkách v řadě bylo ligové utkání s Werderem Brémy odloženo. Oba celky se sice o pár dní později utkaly, ale už v rámci jiné soutěže (DFB-Pokal) a zde je potřeba Frankfurt pochválit, protože si výhrou zajistil postup do semifinále.

Jinými slovy sezona může být pro Eintracht pořád hodně úspěšná, navzdory dvanáctému místu v Bundeslize je pokračování v evropských pohárech na jaře i učinkování minimálně v semifinále DFB-Pokalu solidním úspěchem.

Podobně úspěšný je i Leverkusen, který v Evropské lize postoupil přes FC Porto a v DFB-Pokalu zase porazil Union Berlín. Zásadní rozdíl mezi oběma celky je v Bundeslize, zatímco Farmaceuti bojují o první čtyřku, Eintracht se plácá až na dvanáctém místě tabulky. Leverkusen se díky skvělé formě přiblížil čtvrtému místu na dva body, ale Borussia Mönchengladbach má o jedno odehrané utkání méně.

Bayer se bude muset doma obejít bez střelce Kevina Vollanda, což je samozřejmě velká komplikace a také Nadiema Amiriho. Sestava Eintrachtu je na první pohled kompletní, přesto panují nejasnosti ohledně nasazení tria Russ, Torró, Dost.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Bender, Tah, Tapsoba - Sinkgraven, Demirbay, Aránguiz, Weiser - Diaby, Havertz - Alario
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Touré, Abraham, Hinteregger, Ndicka - Ilsanker - Gačinović, Kohr, Rode, Kostić - Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 4.08 - 4.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Wolfsburg přivítá v sobotu odpoledne Lipsko trenéra Juliana Nagelsmanna, které stále bojuje o čelo tabulky. Wolfsburg zase může v případě zisku všech třech bodů pomýšlet na Evropskou ligu.

Wolfsburg je v tuto chvíli v tabulce německé bundesligy s pětatřiceti body sedmý, na šesté Schalke však ztrácí pouhý bod. Na záda mu dýchají Hoffenheim s Freiburgem s odstupem jednoho, respektive dvou bodů.

To Lipsko je na tom o něco lépe. S devětačtyřiceti body je druhé a na první Bayern ztrácí tři body. Pouhý bod za Lipskem je však třetí Dortmund a svěřenci trenéra Nagelsmanna tedy nemohou podcenit ani zápas na půdě papírově slabšího soupeře.

Co se týče poslední formy, jsou na tom oba sobotní soupeři poměrně dobře. Wolfsburg v půlce února vyhrál 3:2 na půdě Hoffenheimu, poté v týdnu vyhrál první zápas šestnáctifinále Evropské ligy s Malmö 2:1 a následně deklasoval Mainz poměrem 4:0, když se trefili Brekalo, Gerhardt a dvakrát Steffen.

Na konci února Wolfsburg dokonal výhrou 3:0 v Malmö postup do osmifinále Evropské ligy a mírné výsledkové vystřízlivění přišlo až minulou neděli, kdy remizoval 2:2 na půdě Unionu Berlín, kde alespoň bod zachraňoval až deset minut před koncem Weghorst.

Lipsko vyhrálo v půlce února 3:0 nad Werderem Brémy a poté v rámci prvního zápasu osmifinále Ligy mistrů přivezlo výhru 1:0 z Londýna, kde se utkalo s tamním Tottenhamem. Před dvěma týdny Lipsko vyhrálo 5:0 na Schalke a minulý víkend remizovalo doma 1:1 s Leverkusenem, přičemž jeho gól vstřelil ve dvaatřicáté minutě český útočník Patrik Schick.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Knoche, Brooks, Paulo Otavio - Gerhardt, Arnold - Steffen, Schlager, Brekalo - Weghorst
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg, Angelino - Adams, Laimer - Sabitzer, Nkunku - Schick, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.69 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Předposlední Werder Brémy se pokusí zastavit nelichotivou sérii pěti porážek v řadě na Olympijském stadionu v Berlíně. Co se týče formy, ani Hertha si nemůže příliš vyskakovat, byť proti výsledkům Werderu působí o poznání lepším dojmem. Hosté ztrácejí na šestnácté místo už čtyři body, mají ale o jedno odehrané utkání méně.

Už pět zápasů v řadě Brémy nebodovaly a v tabulce jim patří předposlední místo. Situace tradičního bundesligového celku je čím dál složitější a rozhodně tomu nepomáhá ani rozsáhlá marodka. Přesto Florian Kohfeldt a jeho družina zbraně neskládají a do Berlína cestují pro body. "Rozhodně to není finále. Nikdo se nezachrání ani nesestoupí, ale z hlediska boje o záchranu jde o velice důležité utkání,” upozorňuje kouč Florian Kohfeldt.

Brémy ale těžko budou bodovat, pokud nezlepší ofenzivní fázi. Z posledních pěti zápasů nejenže nezískaly ani bod, ale dohromady vstřelily jen jeden gól! V Bundeslize v této statistice není horšího týmu - 25 vstřelených gólů řadí Werder na poslední místo a Kohfeldt si problém dobře uvědomuje.

Hertha nastřílela gólů třicet a především má o deset bodů více. Přesto ani v Berlíně nemohou příliš ztrácet, od Fortuny Düsseldorf je dělí pouze šest bodů. Hertha v minulém kole remizovala právě na hřišti Fortuny 3:3 a vůbec poprvé v Bundeslize se prosadil Krzysztof Piatek. Polský útočník, který přišel v zimě z AC Milán dosud skóroval jen dvakrát, jednu branku zapsal v DFB-Pokalu.

Výhodou Herthy bude nejen domácí prostředí, ale také kompletní kádr. V tomto směru budou Brémy v nevýhodě, protože kvůli zranění chybí celá řada hráčů včetně českého reprezentačního brankáře Jiřího Pavlenky. V Berlíně také do hry nezasáhnou Bargfrede, Möhwald, Füllkrug, Bartels a Toprak.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Plattenhardt, Torunarigha, Stark, Klünter - Darida - Mittelstädt, Ascacibar, Wolf - Cunha, Piatek
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Kapino - Gebre Selassie, Moisander, Veljković, Augustinsson - Vogt - Bittencourt, Rashica, Eggestein, Klaassen - Sargent
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.55 - 3.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Union Berlín  (sobota 15:30)
Hráče Unionu Berlín čeká zajížďka přes celé Německo, a sice do Freiburgu. Ten je v tabulce hned před ním, přičemž rozdíl činí právě tři body.

Freiburg je v tabulce bundesligy se třiatřiceti body devátý, Union zase se třiceti body desátý. Asi nikoho tedy nepřekvapí, že fanoušci i sázkové kanceláře očekávají vyrovnaný souboj. Zápas by mohla rozhodnout především aktuální forma.

A v tomto aspektu lze len těžko soudit, kdo by mohl mít navrch, ani jednomu ze soupeřů se totiž v poslední době příliš nedaří. Freiburg sice na začátku února vyhrál 1:0 nad Hoffenheimem díky gólu Waldschmidta z penalty, poté však remizoval 1:1 v Augsburgu a následně prohrál 0:2 s Düsseldorfem a minulou sobotu 0:1 v Dortmundu.

Union Berlín v půlce února prohrál doma s Leverkusenem poměrem 2:3. Poté se herně trochu zvedl a přivezl si výhru 2:1 z Frankfurtu, kde se gólově prosadil Andersson a druhá branka byla vlastní. Minulou neděli remizoval Union doma 2:2 s Wolfsburgem a ve středu hrál ještě svůj zápas čtvrtfinále německého poháru.

V rámci čtvrtfinále německého poháru se Union představil na půdě Leverkusenu, kde však prohrál 1:3 a jedinou soutěží, ve které ho už tedy letos uvidíme, je bundesliga. Rozhodnout by tedy mohla i únava.

V dresu Freiburgu neuvidíme bezpochyby zraněné Abrashiho, Haberera a Küblera, za Union zase ze zdravotních důvodů nenastoupí Dehl, Gogia a Mees.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Gulde, Lienhart, Heintz - Schmid, Günter - Koch, Höfler - Sallai, Grifo - Petersen
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, Schlotterbeck, Subotic - Trimmel, Andrich, Gentner, Lenz - Malli, Bülter - Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.26 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
V sobotu odpoledne se ve Veltins Aréně v Gelsenkirchenu utkají Schalke a Hoffenheim, přičemž oba celky spojuje jeden negativní prvek. Jak Königsblauen, tak i TSG musely při posledním domácím vystoupení skousnout potupný debakl. Schalke bylo bito od Lipska, Hoffenheim zase od Bayernu. Který celek se z krutého debaklu oklepal lépe?

Porážka Schalke od Lipska 0:5 je pochopitelně o něco staršího data, ale Königsblauen na ní doteď nenašli adekvátní reakci. Prohráli jak následující kolo v Kolíně (0:3), tak i pohárový zápas s Bayernen (0:1). Pokud bychom to navíc Schalke pěkně sečetli, vyjde nám, že už přes 360 minut nedalo gól a s takovou je těžké vyhrávat. Celek z Gelsenkirchenu zůstává na šestém místě tabulky, ale manko na čtvrté místo se rozrostlo už na deset bodů. K tomu navíc má Mönchengladbach o jedno odehrané utkání méně.

"Oba celky teď rozhodně nejsou v nejlepší formě. My jsme ale doma a chceme zlepšit naší současnou situaci," prohlásil před utkáním trenér David Wagner. I když jeho svěřenci zápas DFB-Pokalu proti Bayernu nezvládli, kouč v něm viděl spoustu pozitiv a s výkonem byl spokojen. "Získali jsme důvěru a také víme, že v novém systému můžeme hrát dobrý fotbal a vytvářet si šance. Dalo nám to dobrý pocit," dodal Wagner.

Na psychické dno se po další porážce dostal TSG Hoffenheim. Ne snad, že by prohra s Bayernem byla neočekávatelná, ale přeci jenom šest kousků, na to nejsou v Rhein-Neckar Aréně vůbec zvyklí. Hoffenheim prohrál pět soutěžních zápasů v řadě a cestu z krize chce najít na půdě Königsblauen, kde loni vyhráli 5:2. TSG také ovládlo první vzájemný zápas, Schalke doma porazilo 2:0.

Schalke se potýká s celou řadou absencí a kouč Wagner nemůže počítat s klíčovými hráči jako jsou Serdar, Kabak, Sané, Caligiuri, Stambouli nebo Mascarell. Hoffenheim je na tom o něco lépe, ve Veltins Aréně se nepředstaví pouze Belfodil, Dabbur a Adamyan.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schubert - Becker, Nastasić, Todibo - Oczipka, Schöpf, McKennie, Kenny - Matondo - Burgstaller, Raman
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Hübner, Bicakčič, Skov - Baumgartner, Grillitsch, Rudy - Kadeřábek, Larsen, Kramarić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.60 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Dortmund čeká před odvetným zápasem Ligy mistrů proti PSG opravdu těžká generálka na půdě Mönchengladbachu, která by měla naplno prověřit jeho aktuální schopnosti. Půjde zároveň o důležitý souboj o třetí ligovou příčku, kterou musejí hosté před svým soupeřem bránit. Pakliže mu nepodlehnou, zůstanou na svém, v opačném případě o ni přijdou.

Borussia je v novém roce v dobrém rozpoložení, všehovšudy prohrála jen dvakrát, z toho jednou v Německém poháru, jinak v ostatních sedmi zápasech vyhrála, a to včetně prvního osmifinále milionářské soutěže proti pařížskému celku. A protože na svého protivníka v letech minulých opravdu dobře uměla, je pasována do role mírného favorita.

Od roku 2015 představují domácí pro klub ze Severního Porýní-Vestfálska jednoho z nejoblíbenějších soků vůbec, Dortmund ho skolil hned desetkrát za sebou! Nynější měření sil bude v letošní sezóně už třetí v pořadí a možná bude vůbec tím nejdůležitějším pro svěřence trenéra Luciena Favreho. Potřebují se totiž dobře navnadit na Ligu mistrů.

I když Die Schwarzgelben mají s Mönchengladbachem dobrou bilanci, Favre na ni nechce automaticky spoléhat. "Víme, že Gladbach má velmi dobrý tým," uvedl na tiskové konferenci. "Pravidelně mění rytmus hry, dělá to hodně slušně. Je to náš přímý konkurent. Musíme tak podat daleko lepší výkon než před týdnem v utkání proti Freiburgu," vyzýval kabinu.

Je otázkou, koho nakonec do hry nasadí s ohledem na nadcházející evropské poháry. Nutno však podotknout, že šetřit vícero hráčů si nebude moci dovolit kvůli celkové situaci v Bundeslize, kde stále může urvat ligový titul. "Myslím se, že budou připraveni všichni, tedy kromě Marca Reuse. Nevíme, kdy by se mohl vrátit na trávníky," prozradil Favre.

Domácí v nynějších chvílích rovněž vykazují dobré výsledky, neprohráli již pětkrát v řadě a i nadále se drží v popředí tabulky. Naposledy urvali tři body ze hřiště Augsburgu. "Kdybychom v předchozích zápasech s Dortmundem lépe zvládli poslední třetinu hrací doby, pravděpodobně bychom vyhráli. Nebránili jsme však dobře," říkal kouč Marco Rose.

V dobré formě se prezentuje v posledních týdnech Lars Stindl, jenž skóroval hned čtyřikrát v uplynulých třech kolech. "Vždy je důležité, aby útočník chytl správný rytmus. Cítí se plně fit po svém zranění. Celkově se našim forvardům daří dobře, na začátku hrál skvěle Marcus Thuram, podobně na tom je Alassane Pléa i Breel Embolo," těšilo Roseho.

Ani Gladbach, podobně jako Dortmund, netrápí výraznější absence, chybět možná bude pouze Marcus Thuram. "Sice trénoval, ne však úplně naplno," vysvětloval domácí lodivod. "Pokud chceme v tomto utkání uspět, musíme být ve všech fotbalových oblastech silní. Máme ve finále stejné cíle jako náš soupeř. Bude to velký hukot, ale těšíme se na něj," dodal.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Neuhaus, Zakaria - Hofmann, Stindl, Thuram - Pléa
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Hummels, Zagadou - Hakimi, Witsel, Can, Raphaël Guerreiro - Sancho, Brandt - Haaland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.77 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Paderborn - 1. FC Köln  (pátek 20:00)
Souboj nováčků otevře 25. kolo fotbalové Bundesligy. Mužstva, která v minulé sezóně obsadila první dvě místa v druhé nejvyšší soutěži jsou momentálně v úplně odlišném rozpoložení. Zatímco Kolín se mezi elitou usadil a hraje klidný střed tabulky, Paderborn je na cestě zpátky o patro níž.

Na 15. místo zajišťující záchranu totiž momentálně Paderborn ztrácí devět bodů, ty však v klubové sbírce v poslední době nepřibývají. Jediným jarním úspěchem je překvapivá výhra 2:0 ve Freiburgu. Bod svěřenci Steffena Baumgarta přivezli také z Gelsenkirchenu, kde remizovali se Schalke 1:1. Paradoxně právě proti favoritům jako by se hráči Paderbornu dokázali vybičovat k dobrým výkonům, před dvěma týdny totiž potrápili také vedoucí Bayern, na jehož hřišti padli 2:3 až díky Lewandowského gólu v samotném závěru. O týden později však nezvládli dost možná klíčový duel s patnáctou Mohučí, když prohráli 0:2.

Kolínu naopak sezóna vychází nad očekávání. Sedm výher z posledních devíti zápasů mluví za vše a tým Markuse Gisdola díky nim po nepovedeném úvodu ročníku stoupá tabulkou. Momentálně je jedenáctý, oproti svým soupeřům má navíc zápas k dobru. A poslední dvě kola jasně ukázala, jak v jak dobré formě Kolínští hrají. Na porážku 1:4 s Bayernem totiž odpověděli výhrou 5:0 na hřišti berlínské Herthy, minulý týden pak poměrně hladce přehráli také Schalke, které z Kolína odjíždělo s porážkou 0:3. Hlavní postavou mužstva je střelec Jhon Córdoba, který na jaře skóroval už šestkrát a drží průměr gólu na zápas. V Paderbornu se však nepředstaví, jelikož si odpykává trest za pátou žlutou kartu.

Doma proti Paderbornu Córdoba na podzim sice gól nedal, jeho týmu to však příliš vadit nemuselo, poněvadž na domácím stadionu svého soupeře na konci října porazil 3:0. V minulé sezóně ve druhé lize byla obě utkání bohatá na góly a obě je opanoval Paderborn. Divokou přestřelku v Kolíně vyhrál 5:3, v domácí odvetě pak během závěrečných deseti minut otočil skóre z 0:2 na konečných 3:2.

Trenér Baumgart se tentokrát nebude moci opřít o Mambu a Kiliana, které trápí zranění. Jeho protějšek Marcus Gisdol se kromě zmiňovaného Córdoby bude muset obejít bez Czichose, Katterbacha a Verstraeteho.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Strohdiek, Schonlau, Collins - Gjasula - Sabiri, Vasiliadis - Pröger, Antwi-Adjei - Srbeny
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Leistner, Schmitz - Skhiri, Hector - Kainz, Rexhbecaj, Jakobs - Uth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.97 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov24164471:2652
2.RB Lipsko24147362:2649
3.Borussia Dortmund24146466:3248
4.Borussia Mönchengladbach23144546:2746
5.Bayer Leverkusen24135641:3044
6.Schalke 042499632:3536
7.VfL Wolfsburg2498734:3035
8.TSG Hoffenheim241041034:4234
9.SC Freiburg2496931:3433
10.Union Berlín24931231:3830
11.1. FC Köln23921236:4229
12.Eintracht Frankfurt23841138:3728
13.FC Augsburg24761136:5027
14.Hertha BSC24761130:4627
15.1. FSV Mainz 0524811533:5225
16.Fortuna Düsseldorf24561326:4921
17.Werder Brémy23451425:5317
18.SC Paderborn24441629:5216

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Rudnevs

Dnes Schalke - Hoffe, to bude zaujímavý zápas dvoch klubov, ktoré sú tak trochu v menšej kríze. Proti Bayernu to zo strany Schalke nevyzeralo až tak zle, teda aspoň do doby, čo som nešiel spať (po góle Kimmicha, ktorý bol parádny). Burgstaller tam mal spočiatku i nejake šance (mimochodom, na ihrisku sa objavil po dlhej dobe a hneď zaujal svojim výzorom). A tých zaujímavých zápasov je tam dnes viac...

Inak, Bayern zajtra nastúpi v špeciálnych dresoch:

https://www.sport1.de/fussball/bundesliga/2020/02/fc-bayern-spielt-zum-120-geburtstag-in-sondertrikot-gegen-fc-augsburg

Reagovat
db18
Reagovat
Müllered

Za to se koupí Coutinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolin ma 8 vyher z poslednich 10 zapasu. To je dost prekvapujici. Co stoji za jejich uspechem? Dobry trener? :)

Reagovat
Rudnevs

Zmena trénera a športového riaditeľa a s tým spojená zmena toxického prostredia na príjemné prostredie, čo je vo futbale veľmi dôležité. Na začiatku išli pod plán a teraz hrajú vďaka zmene nálady v tíme dokonca nad svoje možnosti. Je obdivuhodné, ako sa dokázali vyšplhať z ťažkej situácie. Ale som zvedavý, ako sa im bude dariť dlhodobo.

Každopádne Heldt a Gisdol nie sú zlí ľudia, myslím, že tá kritika a výsmech po ich príchode bola veľmi prehnaná. Pred príchodom do Kölnu mali síce obaja nepodarené štace, ale každý z nich mal vo svojej kariére fázy, v ktorých by ich fanúšikovia Kölnu brali všetkými desiatimi. A myslím, že ani teraz si nesťažujú. Ale ako som povedal, stále by som bol opatrný, uvidíme ako im to pôjde po dlhodobej stránke.

Reagovat
Müllered

Z Schicka se stal nepostradatelný hráč RB, v létě půjde do Liverpoolu místo Wernera.

Reagovat
smazaný uživatel

Hradecky- Weiser, Bender, Tapsoba, Wendell- Baumgartlinger, Aranguiz- Bellarabi, Havertz, Diaby- Paulinho

Tak Bosz dnes prešiel od toho rozostavenia 3-4-3, ktoré výborne fungovalo v minulých zápasoch, na klasiku 4-2-3-1. Nechápem ale toho Alaria na lavičke a Paulinha v základe na hrote, Alario je aspoň nejaká záruka gólov a podľa mňa ďaleko ideálnejší hrot do tohto rozostavenia. Snáď na to dnes Leverkusen nedoplatí, dnes to musí byť za 3 body, keďže Gladbach má ťažký zápas s Dortmundom...

Reagovat
johnn

Tak Alario nema rýchlosť asi preto lebo proti Unionu hral hovno.

Reagovat
adoxx

Jak zatím hraje Tapsoba?

Reagovat
johnn

Odkedy hraje Tapsoba tak Leverkusen neprehral.Dobrý nákup.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhľadom k tomu, že prišiel uprostred sezóny do úplne iného prostredia, do ťažšej ligy a nemal možnosť absolvovať žiadnu prípravu, tak zatiaľ hrá skvele. Neodohral toho veľa, ale ukazuje všetky parametre kvalitného, moderného stopéra. Lopta mu nezavadzia, je rýchly, silný v súbojoch, nemá problém hrať v trojčlennej, ani klasickej dvojčlennej obrane... Ak bude takto pokračovať, tak parádny kauf od Leverkusenu...

Reagovat
adoxx

Díky

Reagovat
Kixi Syhimour

Brémy se s tím nemažou

Reagovat
Seydou Doumbia

kdyby si to nenapsal mohli brát tři body, ale tak berou jen bod...to si jím udělat nemusel

Reagovat
andrew96

Thorgan

Zatím vysoké tempo, na obou stranách snaha o kombinaci za každou cenu a z toho pramenící chyby. To bude ještě sranda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Sommer si nekřičel nebo to nebylo slyšet? Tohle by nějaké skleněnce ukončilo kariéru, ale Zakaria nevypadal, že by to mělo být zranění do konce sezony.

Reagovat
PP

Ač fanda BVB, tak pro Gladbach to měla být penalta.. Navíc poměrně viditelná no.

Reagovat
stas87

Nesledujem to, ale fakt Bayern za 42 minút nevystrelil na bránku Augsburgu?

Reagovat
Jardman

Ano, pěkná podívaná

Reagovat
stas87

Čo zatiaľ obľúbenec Coutinho?

Reagovat
Jardman

Vepředu asi slabota všichni, respektive Augsburg to mají pěkně poskládaný a pohlídaný. Já mám takovej pocit, že oni na nás umijou v posledních letech

Reagovat
Bayern +

Skoro som zaspal, takze asi tak... a na lavičke do ofenzívy jedine Goretzka

Reagovat
Jardman

Ale gól strop

Reagovat
Bayern +

Boateng topka

Reagovat
Jardman

Teď ještě větší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele