Bundesliga - preview 24. kola

01.03.2019, 09:02, aktualizováno 03.03.2019, 08:26
Previews
Být, či nebýt? Stuttgart a Hannover se v aktuální sezoně trápí a sídlí na barážové, respektive sestupové příčce. V souboji dvou nejhorších obran soutěže půjde o naději. Ve druhém nedělním zápase pak poměří síly překvapení tohoto ročníku Wolfsburg a Brémy s českými reprezentanty Pavlenkou a Gebre Selassiem...
VfB Stuttgart - Hannover 96  (neděle 15:30)
Stuttgart, momentálně 16. tým Bundesligy, vyzve ve 24. kole na domácím hřišti Hannover, který se nachází o příčku níže se ztrátou dvou bodů na svého nejbližšího ligového soupeře. Domácí budou chtít na jaře konečně poprvé okusit chuť vítězství, zatímco hosté se budou snažit udržet si naději na setrvání v soutěži.

Svěřenci trenéra Weinzierla čekají na ligovou výhru už dlouhých 8 kol, naposledy se jim povedlo zvítězit v polovině prosince v utkání s berlínskou Herthou. Od té doby přišlo šest proher a dvě remízy, což napomohlo nepříliš lichotivému postavení Stuttgartu v tabulce se ziskem pouhých 16 bodů z 23 dosud odehraných zápasů. Na svého nejbližšího soka mají domácí fotbalisté náskok dvou bodů, na 15. Augsburg ztrácí po páteční nečekané výhře Bavorů nad Dortmundem bodů pět.

Hannoverští jsou na tom letos ještě o poznání hůře, neboť jim patří 17. příčka se ziskem 14 bodů ve 23 zápasech. Poslední dvě ligové prohry (shodně 0:3) s Hoffenheimem a Frankfurtem daly rychle zapomenout na povzbudivou výhru v souboji s Norimberkem, jediným týmem, který se "pyšní" horší bilancí než aktéři tohoto duelu. Hosty dělí momentálně jeden bod od zmíněného bavorského týmu a dva body od celku z Bádenska-Württemberska.

Domácím se v posledním kole podařilo vyválčit remízu 1:1 v Brémách, na niž budou chtít určitě navázat, nejlépe první jarní ligovou výhrou. Moc jim k tomu ale nepomůže jejich ofenzivní a defenzivní (ne)schopnost - mají totiž druhou nejhorší ofenzivu a dokonce vůbec nejhorší defenzivu v lize.

Hosté ze severu Německa sice v posledních dvou ligových zápasech prohráli se dvěma týmy s pohárovými ambicemi, poslední souboj s klubem ze stejných pater tabulky však zvládli výhrou 2:0, což jim vlévá před nedělním zápasen víru do žil. Demotivující pro celek z HDI-Areny však může být fakt, že se mu letos v lize podařilo zvítězit pouze třikrát, navíc pokaždé právě na domácím hřišti.

Poslední vzájemný zápas těchto dvou týmů skončil výhrou Hannoveru v poměru 3:1. Na straně Hannoveru se prosadili dvakrát Bobby Wood a jednou Ihlas Bebou, Stuttgartu se pokusil v průběhu zápasu dodat naději na slušný výsledek jeho nejlepší střelec Mario Gómez (letos zatím 5 branek).

Za domácí se do zápasu určitě nepodívají zranění Baumgartl a Kliment a vykartovaný González, hostům budou ze zdravotních důvodů scházet Akpoguma, Hübers, Ostrzolek, Maina, Prib, Sarenren Bazee, Bebou a Füllkrug. Můžeme se těšit na tvrdý souboj o udržení v boji o setrvání v nejvyšší německé soutěži, jenž nebude mít výraznějšího favorita.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Kabak, Pavard, Kempf - Beck, Insúa - Castro - Ascacibar, Zuber - Esswein - Gómez
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Korb, Anton, Felipe, Albornoz - Schwegler - Walace, Haraguchi - Müller - Asano, Weydandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.95 - 4.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Werder Brémy  (neděle 18:00)
Wolfsburg bude chtít ve 24. kole navázat na dobré výsledky z posledních zápasů a udržet se na příčkách zaručujících podzim v pohárové Evropě. Proti bude hostující Werder, který ve stejném utkání bude usilovat o udržení kontaktu s vrchní polovinou bundesligové tabulky.

"Vlkům" patří po 23 odehraných kolech průběžně pátá příčka v soutěži. Doposud nasbírali 38 bodů, což je o pět bodů více, než se jim podařilo získat za celou uplynulou sezónu. Na čtvrté Lipsko ztrácí domácí fotbalisté čtyři body, na záda jim dýchá s odstupem pouhého bodu šestý Eintracht Frankfurt. V posledním kole se jim podařilo vcelku suverénně vyloupit Mönchengladbach díky výhře 3:0.

Hostující Werder se po několika remízách v posledních zápasech trochu vzdálil od pohárových míst, stále je však ještě o co hrát. Aktuálně okupují svěřenci trenéra Kohfeldta deváté místo se ztrátou pěti bodů na šesté místo. V posledním zápase Brémy pouze remizovaly s o záchranu bojujícím Stuttgartem.

Armáda pod vedením Němce Labbadii vstoupila do jarní části sezóny prohrami se Schalke a Leverkusenem, pak ale přišly tři výhry a remíza, a tak se domácí nacházejí ve velmi dobrém rozpoložení. Poslední dvě výhry navíc byly skutečně přesvědčivé, obě v poměru 3:0, takže mají fotbalisté z Volkswagen Areny reálný důvod jít do následujícího zápasu s vysokým sebevědomím.

Hosté na jaře sice neprohrávají, ale zároveň ani moc nevyhrávají - v šesti zápasech si připsali dvě vítězství a hned čtyři remízy. Poslední dvě z nich navíc přišly v řadě, 1:1 v Berlíně s tamní Herthou a taktéž 1:1 doma se Stuttgartem. Je tedy jasné, že fotbalisté od řeky Weser nedají nikomu nic zadarmo.

Po posledním vzájemném střetnutí těchto dvou soupeřů bylo více veselo v kabině Werderu díky výhře 2:0, kterou zařídili svými góly Klaassen a Eggestein. To se ovšem událo na stadionu Brém - nyní bude domácími fanoušky poháněn VfL, proto není radno nic z předchozího výsledku vyvozovat.

Wolfsburg se musí obejít bez zraněných Azzaouiho, Camacha a Ginczeka. Týmu hostí budou ze zdravotních důvodů chybět Bartels, Johannsson a Osako.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Steffen, Brekalo - Weghorst
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - Eggestein, Klaassen - Eggestein, Rashica - Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.49 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Pro Schalke je domácí zápas s Düsseldorfem další možností, jak si alespoň mírně zlepšit pošramocenou náladu. Hosté ale disponují lepší formou, na kterou budou chtít navázat.

Trápení Schalke, úřadujícího vicemistra Bundesligy, zdá se nemá konce. Po Novém roce vyhrálo mužstvo z Gelsenkirchenu jediné ligové utkání a po poslední jednoznačné porážce 0:3 v Mohuči se už výrazněji začalo spekulovat o budoucnosti trenéra Tedesca. Pomyslné světlo na konci tunelu se totiž stále neobjevuje. Naopak - Schalke společně se Stuttgartem a Norimberkem disponuje nejhorší aktuální formou v lize. Z posledních pěti zápasů tyto kluby vydolovaly jen 2 body. S takovými statistikami se Tedescovi svěřenci ze 14. místa budou posouvat jen těžko.

Fortuna je na tom v tabulce o dvě příčky a pět bodů lépe. Její ambice navíc nejsou zdaleka tak vysoké, a tak můžou být v Düsseldorfu s dosavadním průběhem sezóny spokojení. Svou pozici oproti soupeřům pod sebou navíc mužstvo pod vedením trenéra Funkela posiluje - v novém roce už porazilo Augsburg, Stuttgart a v minulém kole i oslabený Norimberk. Něco podobného by jistě rádi předvedlo i na hřišti Schalke. I z toho důvodu, že právě tomuto soupeři má co vracet.

V podzimním domácím vzájemném utkání totiž Fortuna prohrála 0:2, poražena navíc odjížděla i z Gelsenkirchenu, kde na začátku února po výsledku 1:4 vypadla z německého poháru. Nyní se tedy pokusí o odvetu a také o první výhru nad Schalke od května 1997.

Nebude u toho však český brankář Jaroslav Drobný, kterému kvůli zlomené ruce skončila sezóna. Zranění do hry nepustí ani obránce Zimmera a záložníky Bodzeka a Sobottku. Kvůli kartám se nepředstaví ani americký obránce Morales. Domácí svůj dříve rozsáhlý lazaret pozvolna vyprazdňují. Z hráčů prvního týmu v něm zůstává už jen záložník Schopf, naopak poprvé od listopadu by do utkání mohl zasáhnout útočník Embolo. Červená karta ze zápasu s Freiburgem nepustí do hry záložníka Serdara.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Stambouli, S. Sané, Nastasic - D. Caligiuri, Mascarell, Bentaleb, Oczipka - Uth - Kutucu, G. Burgstaller
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, M. Kaminski, Gießelmann - Sobottka, Hoffmann - Lukebakio, O. Fink, Raman - Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.49 - 4.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.81 - 7.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt se utká s Hoffenheimem v zápase dvou týmů, které se v tuto chvíli nachází na pomezí evropských pohárů. Mírným favoritem zápasu jsou, i s ohledem na chybějící hráče Hoffenheimu, domácí.

Frankfurt zažívá poměrně úspěšnou sezónu. V Bundeslize je se sedmatřiceti body šestý a toto umístění by pro něj tedy na konci sezóny znamenalo účast v evropských pohárech. Evropskou ligu hrají svěřenci trenéra Hüttera i letos a zatím se jim podařilo proniknout až do osmifinále, kde narazí na milánský Inter.

A co poslední forma Frankfurtu? Nebýt série zbytečných remíz, byl by teď Eintracht s největší pravděpodobností mnohem blíž Lize mistrů, kterou v Bundeslize zajišťuje už čtvrtá příčka. Frankfurt nejdřív na konci ledna remizoval 2:2 v Brémách, poté doma 1:1 s Dortmundem a 0:0 v Lipsku.

Na Valentýna remizoval 2:2 v rámci Evropské ligy na půdě Šachtaru Doněck a o tři dny později doma 1:1 s Mönchengladbachem. Sérii pěti soutěžních remíz v řadě však Eintracht zrušil v odvetě prvního vyřazovacího kole Evropské ligy, ve které doma porazil Šachtar 4:1. V zápase se skvělým výkonem prezentoval především Sebastien Haller.

Minulou neděli hrál Frankfurt doposud poslední bundesligové kolo, a sice na půdě Hannoveru, kde dokázal pohodlně vyhrát 3:0, díky gólům dvou Srbů Joviće a Kostiće a Chorvata Rebiće. Na pátý Wolfsburg ztrácí Frankfurt jeden bod.

To Hoffenheim už se může plně soustředit jen a pouze na domácí soutěž. Tým mladého kouče Nagelsmanna hrál letos Ligu mistrů, ale v konkurenci Manchesteru City, Lyonu a Šachtaru Doněck skončil ve skupině F poslední, nezahrál si tedy ani jarní část Evropské ligy. V bundesligové tabulce je Hoffenheim se čtyřiatřiceti body osmý a na Frankfurt ztrácí pouhé tři body. Sobotní zápas je tedy skvělou šancí se na rivala v boji o evropské poháry bodově dotáhnout.

Hoffenheim na začátku února remizoval 1:1 s Düsseldorfem, o týden později srovnal ze stavu 0:3 na 3:3 v Dortmundu. V půlce února tým vyhrál, stejně jako Frankfurt, 3:0 nad Hannoverem a v pondělí remizoval 1:1 v Lipsku, přičemž gól Hoffenheimu vstřelil elitní útočník týmu Andrej Kramarić.

Frankfurtu by měl chybět pouze zraněný Torro. Hoffenheim bude postrádat českého obránce Pavla Kadeřábka, který se v zápase s Lipskem vykartoval. Navíc budou Hoffenheimu chybět zranění Hübner, Geiger, Vogt a Rupp.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - da Costa, Kostić - Rode, de Guzman - Rebić - Jović, Haller
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bičakčić, Posch, Adams - Brenet, Grillitsch, Schulz - Demirbay, Kramarić - Belfodil, Joelinton
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.81 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Hertha BSC se utká s Mainzem. Domácí jsou sužováni rozsáhlou marodkou a mimo hru má být až devět hráčů "Staré dámy", zatímco protistrana dorazí bez chybějící pětice.

Zápas mezi Herthou a Mainzem bude o to zajímavější, že se jedná o dva týmy, které jsou v tabulce hned vedle sebe. Zatímco Hertha je s dvaatřiceti body desátá, Mainz je se třiceti body o jednu příčku za ní. V případě výhry tedy Mainz soupeře z hlavního města Německa určitě předskočí.

Pro Herthu se však sezóna ani zdaleka nevyvíjí tak, jak by si to její vedení představovalo. Cílem byly evropské poháry a od těch je berlínský klub v tuto chvíli vzdálen pět bodů, od Ligy mistrů dokonce deset bodů. Špatné výsledky ale Hertha sbírá pořád.

Na začátku února klub doma prohrál 0:1 s Wolfsburgem, o týden později ale dokázal překvapivě vyhrát 3:0 na půdě silného Mönchengladbachu, když se postupně trefili Kalou, Duda a Selke. Poté však přišla remíza 1:1 s Werderem Brémy a minulou sobotu prohra 0:1 s Bayernem Mnichov. V zápase s Bayernem byl navíc vyloučen Rekik, který tedy Hertě v zápase s Mainzem nepomůže.

Mainz z šesti jarních zápasů tři vyhrál a tři prohrál. Nejdřív si přivezl výhru 3:2 ze Stuttgartu, poté vyhrál 2:1 nad nováčkem z Norimberku. Na začátku února ale přišla série tří proher v řadě, a sice 0:3 v Augsburgu, 1:5 s Leverkusenem a 0:3 ve Wolfsburgu.

O to překvapivější byl výsledek z minulé soboty, kdy Mainz zvítězil 3:0 nad Schalke, v zápase, ve kterém dal dva góly rakouský útočník Onisiwo a jeden mladý Francouz Mateta. Výkony Mainzu jsou tedy zcela nevyzpytatelné.

Hertě budou chybět zranění Plattenhardt, Gersbeck, Luckassen, Pekarík, Darida, Kade a Köpke. Do zápasu navíc nenaskočí ani výše zmíněný Rekik. Mainz má vykartovaného Boëtiuse a zraněné Berggreena, Holtmanna, Mweneho a Adlera.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Lustenberger, Mittelstädt - Grujić, Maier - Lazaro, Duda, Kalou - Selke
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Quaison - Onisiwo, Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.58 - 4.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Norimberk - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Norimberk se trápí na chvostu tabulky a pokud se chce udržet v Bundeslize, je nejvyšší čas začít sbírat body. V domácím utkání s Lipskem to však nebude nic jednoduchého.

Z třiadvaceti odehraných zápasů se hráči Norimberku z vítězství radovali jen dvakrát a jejich situace je kritická. Na první nesestupovou pozici ztrácejí pět bodů, což se na první pohled nemusí zdát jako mnoho, faktem však zůstává, že Norimberk na posledních pět bodů potřeboval 15 utkání. Oživit naděje na udržení se vedení pokusilo výměnou trenéra. Boris Schommers nezačal špatně, uvedl se remízou s vedoucím Dortmundem, v následujícím kole však "Der Club" ztratil nadějně rozehraný zápas v Düsseldorfu a padl 1:2.

Lipsko naopak disponuje skvělou formou a chystá se zaútočit na třetí místo v tabulce. Ze stadionů soupeřů navíc v posledních týdnech pravidelně vozí body. Naposledy svěřenci Ralfa Rangnicka venku nevyhráli v prosinci v mnichovské Allianz Areně. V novém roce ztrácí body pouze na domácím hřišti. Naposledy tomu tak bylo v minulém kole, kdy zápas s Hoffenheimem vyrovnal až v 89. minutě Willi Orban.

Dosud jediné bundesligové střetnutí těchto soupeřů se konalo v říjnu a Norimberk na něj rozhodně nevzpomíná v dobrém. Už po půl hodině totiž v Lipsku prohrával 0:4, ve zbytku utkání se domácí prosadili ještě dvakrát, a to navíc ještě neproměnili penaltu. Navázat na nejvyšší výhru ve své ligové historii budou Rudí býkové chtít i na hřišti soupeře. Statistiky mluví jasně - tým s nejhorším útokem v soutěži nastoupí proti týmu s nejlepší obranou a úspěch domácích by tak byl velkým překvapením.

Navíc se zdá, že trápení Norimberku jeho hráči nezvládají psychicky, čímž svůj tým ještě více oslabují. Důkazem toho budiž, že proti Lipsku nebudou moci nastoupit hned dva hráči kvůli trestům za červené karty. Simon Rhein byl v utkání s Hannoverem vyloučen už v 10. minutě a trest si odpykává už třetím zápasem. Jeho spoluhráč Matheus Pereira se v Düsseldorfu poroučel do šaten dokonce už po třech minutách, a také on si třikrát nezahraje. Kromě nich budou chybět i zranění Margreitter a Zreľák. Lipsko by mělo přijet v plné síle, s výjimkou zraněného obránce Upamecana.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Valentini, Mühl, Ewerton, Leibold - Petrak - Löwen, Behrens - Palacios, Misidjan - Ishak
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg - T. Adams, Demme - Sabitzer, Kampl - Ti. Werner, Y. Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.06 - 4.37 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Mönchengladbach se po skvělém vstupu do nového roku ocitl v krizi. Tu by mohl zažehnat domácí úspěch proti Bayernu Mnichov, který však chytil druhý dech v souboji o titul a rozdávat body rozhodně nehodlá.

Ještě před měsícem to vypadalo, že Dortmund má titul na dosah a Gladbach s Bayernem svedou souboj o druhé místo. Od té doby se však leccos změnilo. Obě Borussie začaly ztrácet, čehož mnichovský celek využil a vrátil se do bitvy o obhajobu bundesligového prvenství. Naopak Gladbach s vedoucí dvojicí ztratil kontakt a po třech ztrátách v řadě se začíná strachovat o třetí místo.

Po pohádkovém zahájení jarní části sezóny, kdy ve třech zápasech Borussia neinkasovala ani gól, přišel zlom. Domácí prohru 0:3 s Herthou BSC leckdo považoval za ojedinělý zkrat, velkou hlavu si nikdo nedělal ani z remízy na hřišti nevyzpytatelného Frankfurtu. Další třígólový příděl na domácím stadionu, který Gladbach schytal od Wolfsburgu však zažehl mezi fanoušky nervozitu, kterou musejí hráči Borussie co nejrychleji zažehnat, pokud chtějí udržet alespoň postup do Ligy mistrů. Na třetím místě tabulky totiž mají už jen bod k dobru na čtvrté Lipsko. V Gladbachu tak doufají, že souboj s Bayernem jejich mužstvo pomůže vrátit zpět na správnou cestu.

V Mnichově po nepovedeném listopadu někteří fanoušci možná už přestali v další obhajobu titulu věřit. Jenže od začátku prosince se výsledky Bayernu stabilizovaly a Kovačova družina vyhrála 10 z 11 zápasů. Zároveň využila klopýtání Dortmundu a najednou je zaděláno na velkou bitvu. Výsledkově to v poslední době Bayernu vychází i přes nepříliš přesvědčivé výkony, které předcházely výhře 3:2 v Augsburgu i 1:0 doma nad Herthou. Faktem však je, že body do pokladny úřadujících šampionů stabilně přibývají.

Když se tito soupeři utkali na podzim, byla situace přesně opačná. Bayern měl za sebou sérii tří zápasů bez výhry, zatímco Gladbach stoupal tabulkou vzhůru. A formy obou celků se projevily i v samotném zápase, který v Allianz Areně vyhrála Borussia s přehledem 3:0. To motivaci Mnichovanů pro venkovní odvetu jen umocňuje.

Hned několik otazníků ale visí nad jejich sestavou. Gólman Neuer se kvůli nemoci nezúčastnil čtvrtečního tréninku, jistá není ani účast Alaby a Goretzky. Určitě se naopak v Mönchengladbachu nepředstaví křídelníci Coman, Ribéry a Robben. Změny lze očekávat i v sestavě domácích, po nevydařeném zápase s Wolfsburgem by však mělo jít spíše o taktické, než vynucené zásahy.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer - Neuhaus, Hofmann - T. Hazard, Stindl, Plea
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, J. Boateng, Alaba - Javi Martinez, Thiago - T. Müller, James, Gnabry - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.93 - 4.25 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
V páteční předehrávce 24. kola Bundesligy se proti sobě postaví v žalostné formě se nacházející Augsburg, který se (prozatím úspěšně) snaží vyhnout sestupovým vodám, a aktuální lídr tabulky z Dortmundu, jenž bude hájit tříbodový náskok na druhý Bayern Mnichov.

Bavorský celek se na jaře potýká s velmi špatnou formou, proto mu patří až 15. příčka v bundesligové tabulce, dva body od šestnáctého Stuttgrtu a baráže. Přičemž na sedmnáctou sestupovou příčku má náskok pouhých 4 bodů. Naposledy se Augsburg s nepořízenou vracel z výletu do Freiburgu, kde schytal potupného "bůra".

Hosté z Vestfálska si i po 23. kole udržují tříbodový odstup od svých pronásledovatelů z Mnichova a rozhodně o něj nebudou chtít přijít zrovna ve WWK Areně. Na jaře sice Dortmundští stále neprohráli, zato ale přišel řetězec tří remíz, který přerušila až domácí výhra 3:2 ve šlágru minulého kola proti Bayeru Leverkusen, o níž se góly zasloužili Jadon Sancho, Mario Götze a Dan Axel Zagadou - ten se tak stal v pořadí osmnáctým hráčem BVB , kterému se v této sezoně podařilo vsítit branku.

Jak bylo již zmíněno výše, Augsburgu se poslední dobou extrémně nedaří, po zimní pauze má zápasovou bilanci 1-0-5. Tuto výsledkovou krizi narušila na začátku února pouze překvapivě přesvědčivá výhra 3:0 v utkání s Mainzem. Jinak je to ale v podání svěřenců Manuela Bauma skutečně bída, neboť vítězství nad Mainzem rapidně snižují prohry 0:4 s Werderem Brémy, 1:2 s Fortunou Düsseldorf či již zmíněná nejčerstvější nadílka od Freiburgu.

Žlutočerní naopak vstoupili do jarní části soutěže velice dobře, když nejprve zvládli těžký duel v Lipsku díky hubenému vítězství 1:0 a následně deklasovali doma Hannover vysoko 5:1. Poté ale přišla již zmíněná řada remíz 1:1 s Frankfurtem, 3:3 s Hoffenheimem a 0:0 s Norimberkem, kterou si fotbalisté pod vedením trenéra Favreho výrazně ztížili cestu za titulem.

Napravit reputaci se jim povedlo v posledním kole proti Leverkusenu, Bayern však Borussii již dýchá na záda a další zaškobrtnutí jsou nežádoucí. Po Augsburgu navíc čeká odveta osmifinále Ligy mistrů, v níž se BVB v Signal Iduna Parku bude pokoušet o zázrak v podobě zvrácení prohry 0:3 z prvního zápasu na půdě anglického Tottenhamu. Je tedy možné, že Lucien Favre bude v utkání s Augsburgem šetřit některé své opory.

Do utkání na straně domácích určitě nezasáhnou Luthe, Framberger, Gouweleeuw, Finnbogason a Schieber z důvodu zranění, o zápas přijde také Oxford, který si v posledním zápase vykoledoval červenou kartu. V Dortmundu zůstanou kvůli zdravotním problémům Piszczek a Schmelzer. Poslední utkání těchto dvou soupeřů skončilo výhrou Borussie 4:3 po závěrečné divoké přestřelce, nyní můžeme očekávat zřejmě jednoznačnější vývoj zápasu v podání týmu hostí.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Danso, Khedira, Stafylidis - Schmid, Koo, Baier, Max - Ji - Gregoritsch, Córdova
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Akanji, Zagadou, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Guerreiro - Götze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.58 - 4.22 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund23166157:2554
2.Bayern Mnichov23163451:2651
3.Borussia Mönchengladbach23134642:2543
4.RB Lipsko23126542:2042
5.VfL Wolfsburg23115738:3038
6.Eintracht Frankfurt23107644:2837
7.Bayer Leverkusen23113941:3536
8.TSG Hoffenheim23810545:3334
9.Werder Brémy2388738:3432
10.Hertha BSC2388735:3332
11.1. FSV Mainz 052386926:3630
12.Fortuna Düsseldorf23841127:4228
13.SC Freiburg2369834:3827
14.Schalke 0423651225:3523
15.FC Augsburg23461332:4518
16.VfB Stuttgart23441519:5116
17.Hannover 9623351520:5014
18.1. FC Norimberk23271418:4813

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (113)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pokud letos chcou ten titul tak dnes win :). tip 0:2

Reagovat
Coutinho10

ztrat uz bylo dost...musej to zase nastartovat

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku mimo mísu... je tu nekdo kdo ma zkušenosti s návštěvou Dynama Drážďany? Staci tam jen zajet a lístek se sežene v pohode ci radsi koupit předem nebo jet organizovane?

Reagovat
db18

Já zatím vždy kupoval předem, jelikož mam radši nějakou jistotu... jinak na většinu zápasů ale asi půjde sehnat lístek i na místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Dekuji chlapy

Reagovat
smazaný uživatel

Teda jeste otazecka. Pres co jsi listky kupoval?

Reagovat
db18

https://www.etix.com/ticket/v/1814/rudolfharbigstadion-dresden?cobrand=dynamodresden

Na tyhle stránky je odkaz i na ofiko stránkách Dynama a měl by to být asi oficiální "online distributor" lístků...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, na to jsem koukal, jen ze chci jit na union a ten tam jeste neni tak jestli neni nekde neco jineho...

Reagovat
db18

https://www.dynamo-dresden.de/fans/heimspiele.html

Předprodej startuje až 28.3. (pro členy klubu, takže "pro obyč. smrtelníky až 29.3.)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jeste jednou díky..

Reagovat
Arne

Na Union určitě předprodej a raději bych k tomu sedl přesně v tu hodinu, kdy se otevírá volný prodej, o pár hodin později bývá pozdě.

Reagovat
cologneFC

Ja som kupoval cez Kolín do sektoru hostí. Keď tam hráme my, tak majú vždy dlho dopredu vypredané. Záleží na ký zápas chceš ísť.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...…………………

Dortmund dnes zvítězí. A titul získá, uvidíte...………………...

Reagovat
Rudnevs

Schmadtke nakoniec priznáva chýbajúcu chémiu s Brunom:

https://www.transfermarkt.de/schmadtke-uber-labbadia-bdquo-manchmal-stimmt-die-chemie-einfach-nicht-ldquo-/view/news/330818

Zaujímavé, že presne toto isté bolo už v Hannoveri so Slomkom.

Reagovat
cologneFC

Aj u nás so Stögerom

Reagovat
Rudnevs

Jj, tam to tiež neprebehlo všetko optimálne, ale tam to prišlo až ku koncu, keď už sa nedarilo, nie? V Hannoveri to bolo rovnako ako tu, športovo bolo všetko fajn, ale Schmadtke sa o Slomkovi vyjadroval v podobnom zmysle. Akurát tu uviedol ako príklady, že si s Labbadiom nebudú vymieňať recepty a chodiť na spoločné dovolenky a v Hannoveri vravel, že so Slomkom spolu nebudú jesť koláče a polovať na medvede.

Každopádne, Schmadtke musí byť rozhodne zaujímavá povaha. Ani v Aachene to nebolo po tejto stránke úplne v pohode.

Reagovat
cologneFC

Keď sa nedarilo, tak to už vyústilo so Schmadtkeho odchodu. Ale začalo to asi skôr. Každopádne vedenie vtedy podržalo Stögera a Schmadtke musel odísť. Takže asi bude veľmi “svojský”.

Reagovat
Rudnevs

To hej, no... Ale po športovej stránke je to kvalitný fachmann a tým klubom v kríze sa oplatí brať ho.

Reagovat
Aldeano

Co vlastně poslední 2 roky Slomka dělá?

Reagovat
Rudnevs

Naposledy pracoval v KSC, to bolo na jar 2017, ale celkom neúspešne, čiže bol vyrazený a odvtedy trénerskú prácu nedostal. Od tejto sezóny ale robí experta pre Sky v relácii o Champions League.

A taktiež nedávno dostal pokutu okolo 115 € za to, že nechal svojho psa, aby sa bez vôdzky napil z jazera...

Reagovat
Aldeano

O angažmá v Karlsruher právě vím, ale od té doby jsem o něm neslyšel, díky

Aha, tak to jsou zajímavé věci

Reagovat
smazaný uživatel

Navštívil někdo z Vás někdy zápas Augsburgu? Dnes jsem se jen letmo podíval na možnost sehnání lístků, ale na stránkách nemají nikde možnost koupě na konkrétní zápas, pouze informace a ceny...

Díky za informace

Reagovat
Arne
Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc

Reagovat
stas87

Kiel-Union je pre mna sklamanie. Hlavne teda od Holsteinu, pretoze ich ofenziva existuje len vtedy, ked ma loptu asi len Serra. Ten korejcan Lee je totalne priserny, vsetko urobi zle, Okugawa ma pekne prieniky ale nasledny center ci prihravka je stratena lopta. Nechapem preco nehra Benes, ten by to vedel rozhybat a ozivit. Ja tomu nerozumiem, s nim v zostave dokazal byt Kiel nebezpecny, s aziatmi hra len po 16ku ale nic viac. Takze Lee cez pauzu dole a Benes nastup.

Union sa mi paci, sice tiez maju pasaze kedy su nevyrazni, ale dozadu to odmakaju a vpredu sa vzdy najde sikovny hrac, co loptu podrzi a nieco s nou aj vymysli. Mohli vyhravat aj viac ako 1-0, ten gol Kroosa bol ale dost pekny. Skoda ze ma Gogia uz 27 rokov, to je pre mna hrac pre BL: Tu baraz by som im doprial, ani proti VfB by neboli uplne bez sance podla mna.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja by som Unionu doprial postup priamy. (HSV zrejme potrebuje este rok.) Zapol som az druhy polcas, ale posobia velmi dobre a vyzreto. Tak ako pises, mozno nevyrzani, ale tak nejak maju zapas pod kontrolou a v utoku hrozia.

Reagovat
Rudnevs

Ja by som im taktiež ten postup doprial. Je to kultový klub s neskutočnými fanúšikmi a som si istý, že by pre Bundesligu boli minimálne po tejto stránke prínosom. Pred 10 rokmi s prehľadom postúpili do 2. BL a za tú sezónu navyše kompletne zrekonštruovali štadión, ktorý rekonštruovali dobrovolníci. Videl som video s priebehom celej tej sezóny i s priebehom stavby. Bola paráda pozerať na to nadšenie tých ľudí, ako idú zadarmo stavať štadión. Od tej sezóny mi príde, že sa postupne každoročne zlepšujú, kvalita kádra stúpa a spolu s ňou i kvalita trénerov. S Kellerom, ktorého odvolanie sa nakoniec ukázalo ako chyba, to nevyšlo, ale Urs Fischer je ďalší kvalitný tréner. Vo Švajčiarsku sa stal 2x majstrom a kľudne by mohol mať i na lepšie kluby. Hra pod Fischerom nie je zrovna zábavná, ale ako píšeš, je tam vidno tá kontrola a má to svoju kvalitu.

Mimochodom, ten spomínaný štadión je ďalším dôvodom prečo ich chcem vidieť v BL. Nie len že ho stavali fanúšikovia, ten štadión sa mi veľmi pozdáva i po vizuálnej stránke. A ešte lepšie bude vyzerať, keď bude opäť rekonštruovaný. Ostane tam to čaro a nápaditosť a zároveň sa z toho stane štadión na bundesligovej úrovni.

Ale mám dilemu, keďže ten postup by som prial i HSV, ktoré je u mňa v hierarchii vyššie. Tí na tom po finančnej stránke nie su najlepšie a obzvlášť po tejto stránke by bolo dobré, keby sa postup podaril už tento rok.

Reagovat
JozkokozleJ

HSV v 1.BL by bolo rovnake trapenie, ako po minule roky. Mam pocit, ze nenasli odvahu sa pustit do väcsich zmien, ktore boli nevyhnutne. Tie by zrejme prisli az druhym rokom v 2.BL.

Unionu tazko nepriat. Tam je futbal kult. Niekedy mam az pocit, ze prehnany. Pamätam, ked som bol na berlineske derby pred par rokmi a par radov podo mnou (uprostred stadionu) prisli dvaja fanusikovia Unionu v 5. min. s pivom v ruke a bez okolkov stali a zacali okoliu vysvetlovat, ze na futbale sa ma stat (tak ako u nich na kazdej tribune mimo hlavnej). Sadli az po: Letztes mal habe ich gesagt, sitzen Sie. (Samozrejme, nie odo mna.) Trosku mi tym kultom pripominaju St. Pauli.

Reagovat
Rudnevs

S tými fans Unionu je to dobrá príhoda. Ten štadión bude mať i po rekonštrukcii stále väčšinu miest na státie. S tým St. Pauli to nie je zlé prirovnanie, ale príde mi, že Union je menej kontroverzný.

HSV je v ťažkej situácii. Ako píšem, finančne by pre nich ďalší rok v 2. BL nebol dobrý. Na druhú stranu, v BL by s týmto kádrom mali problémy. Ten káder je z núdze cnosť, moc peňazí HSV nemá a v rámci možností to Becker a spol. nepostavili zle. Súhlasím ale, že ten káder mohol byť preriedený trochu viac. Minimálne tie veľké mená s veľkým platom mali odísť všetky.

Reagovat
stas87

Ak to HSV zvladne, co maju v plane vlastne? Musi stale vyplatit Kühneho alebo naopak im Kühne zasa pozicia na prestupov? Tak trochu sa obavam, ze ak v lete neposilni o aspon jedneho rozdieloveho hraca, tak pod Wolfom budu hrat to co FCI a ubulenci. Prasacka hra, zakernosti a maximalny doraz, malo futbalovosti. Predpokladam, ze po pripadnom postupe sa hra pod Wolfom menit nebude. Defenziva a spoliehanie sa na to, ze sa vpredu niekto ukopne.

Reagovat
Rudnevs

Momentálne sa s Kühnem jedná. HSV požaduje predlženie zmluvy na názov štadióna plus by chcelo za menšiu sumu vykúpiť riziskové klauzule. Klauzle sú závislé od úspechu, oni majú s Kühnem stanovené, že trebárs za každé umiestnenie v BL do desiateho miesta (tuším do sezóny 2020/21) mu musia niečo dať, tuším taktiež za každé prestupové obobie v pluse a trebárs za výhru Pokalu 13 Mio. €. Dokopy je riziko, že by sa to mohlo vyšplhať až na sumu cez 50 Mio. €. To vlastne znamená, že HSV si z finančného hľadiska momentálne nemôže dovoliť športový úspech ani neúspech.

Za vykúpenie tých klauzulí a za ten štadión by mal do dozornej rady prísť nejaky Kühneho človek.

Reagovat
stas87

Sranda klub to je. Paneboze, chceli si hrat na nieco co nie su a dopadli ako uplni chudaci, takto sa nechali jednym clovekom zatiahnut do neriesitelnej situacie. Werderu sa smiali za Wiesenhof a mali plnu hubu kecov, ako padneme do druhej ligy, ze mame slaby kader a podobne hovna. A pozri si sucasnu situaciu a najblizsiu buducnost. Sme BL stalica, mozme sa poobzerat po poharovej europe, mame v time hracov co mozu odist za 15+ a dlzoby neriesime tym, ze svoj osud vlozime do ruk jedneho cloveka. Keby fanusici HSV prejavili minimum ucty k Werderu, bolo by mi ich luto. Ale prave vzhladom k tomu ako sa spravali, tak si prajem do BL priamo Union a kludne baraz FCA-HSV alebo VfB-HSV. A v oboch timoch z BL vidim väcsiu kvalitu.

Takze sa tam ta situacia vo vedeniu na cas ukludnila alebo su zasa hadky kvoli Kühnemu a financnej situacii?

Reagovat
Rudnevs

Neviem na základe koho/čoho súdiš, ale myslím si, že sa určite nájde mnoho fanúšikov HSV, ktorý majú k Werderu zdravú športovú rivalitu. A nepríde mi, že by HSV malo imidž vyložene arogantného klubu, na rozdiel trebárs od Bayernu.

Baráž s VfB by bola zaujímavá, to je taktiež prípad sám pre seba. V 2. BL sa pekne očistili, ale odkedy postúpili, tak to tam Dietrich s Reschkem všetko opäť zrazili k zemi. Tí hrajú túto sezónu dosť zúfalo, odkedy odišiel Reschke, tak aspoň vidno trochu zlepšenú náladu, ale stále je to slabé.

Z veľkej časti ten chaos vytváral Kühne. Čítal som článok o tom, čo všetko tam on a jeho ľudia za posledné roky spôsobovali, to bola katastrofa. Kühne je podľa mňa hlavným zodpovedným za to, kde HSV je, hoc to možno s HSV nemyslel zle. Každopádne, Kühne do toho už neinvestuje a situácia sa teda upokojila.

Reagovat
stas87

Cital som nazory fanusikov HSV na kickeri, sporte1...a inych forach. Prepac ale oni sa spravali arogantne. Nemyslim priamo tu, ale v ramci Nemecka urcite. Az v minulej sezone poriadne vytriezveli a uz pisali s ovela väcsiou pokorou. Pricom ten klub je historicky za Werderom, aj BVB je pred nimi. Teraz je to uz bezpredmetne riesit, pretoze v sucasnosti a aj blizkej buducnosti nie je HSV pre Werder adekvatnym superom. Viem, moze to zniet odomna arogantne ale kvalitou kadra je Werder jasne vyssie a este nejaku dobu bude.

VfB minuly rok ako novacik mali zlu jesen. Lenze podrzali trenera a na jar sa im to vyplatilo. Prakticky ihned od startu jari isli hore, sbierali pravidelne bodov a z pasma zostupu takmer hrali EL. Ked sa im teraz nedari, tak miesaju s postom trenera ako sa im zachce. Korkut mozno mohol dostat o nieco viac casu ale v oktobri ho vyhodili a herne sa prilis neposunuli. A tych trenerov za poslednych 10-12 rokov mali ozaj dost. Niekedy je ale lepsie podrzat trenera ako ho pri neuspesnej serii vyhodit. Nemam pocit, ze sa ta hra pod Weinzierlom dvihla. No a asi si Reschke myslel, ze to co im fungovalo na jar, tak bude fungovat aj na jesen. Lenze oni hrali dobre prevazne na domacom ihrisku a vonku uz to myslim tak slavne nebolo. Tie vyhry co posbierali doma, tak boli casto o gol a herne nepresvedcili tak casto vzhladom k tomu, kolko nakoniec posbierali bodov.

Ak teraz neklamem, tak si myslim, ze som ten model fungovania v HSV kritizoval. Nikdy nie je dobre, ak si klub poziciava od jedneho cloveka ci subjektu ale lepsie je, ked si najde sponzorov. Ti aspon nie su fanusikovia toho klubu ako je prave Kühne. Lenze odmietni podanu ruku...takto sa mi to od klavesnice jednoducho pise. Chapem ten zazity model, kde plati rovnica uspech=viac peniazi od sponzorov. Ale fakt sa nenasiel v Hamburgu nikto, kto by do nich zainvestoval a musel tak urobit az Kühne? Sak je to obrovske mesto, clovek by cakal, ze sa skratka niekto najde.

Reagovat
Rudnevs

VfB sa tá jar podarila, ale oni toho trénera práve vymenili. Miesto Wolfa prišiel Korkut, čo bola podľa mňa vzhľadom na dlhodobé plánovanie chyba. V tom klube taktiež panuje chaos, dozorná rada sa skladá z Dietrichovych Ja-Sagerov, nedáva veto a častokrát ani nebýva informovaná. Akurát Buchwald vytváral protivietor, ale ten už tiež odišiel, keďže bol terčom urážok od jedného z ďalších členov dozornej rady. Fanúšikovia si doteraz nevedie vysvetliť odchod kvalitného manažéra Schindelmeisera, ktorý bol nahradený práve Reschkem. Ten nebol dobrá voľba po pracovnej a asi ani po ľudskej stránke (už v Leverkusene údajne vytváral dusnú atmosféru proti Labbadiovi, ktorý mu doteraz nevie prísť na meno). Skrátka tam úplne zašlapali všetko to pozitívne, čo VfB získalo pri očistci druhou ligou.

Fungovalo to blbo, tie veci, čo sa diali pod Kühnem boli niekedy fakt neskutočné a mnohí ľudia v klube mali vďaka nemu zviazané ruky. Trebárs ten ich kontrakt s Adidasom dohadoval nejaky Kühneho dosadený človek a hoci to dozorná rada kvôli zlým podmienkam zamietla, tak on to aj tak dohodol a kontrakt trvá do roku 2024. Kühne sa o veciach v klube radil s ľuďmi ako Calmund alebo Struth, ktorý nemali s klubom nič spoločného. Kontrétne Volker Struth je agent a zastupuje Gisdola, Hahna alebo Wooda. Peniaze na Hahna s Woodom uvolnil Kühne podľa vlastných slov preto, lebo ho o to poprosil Gisdol cez Strutha. Labbadia s HSV zvládol 10. miesto, fanúšikovia ho milovali a stal sa Hamburger des Jahres, po dvoch 16. miestach to bol veľký posun. Kühnemu to však nestačilo a vyjadroval sa o ňom skepticky. Labbadia chcel osvedčenú kvalitu Kruseho s Harnikom, ale Kühne a jeho človek Beiersdorfer mu priviedli Halilovica. Toho Bruno moc nestaval, keďže videl tréningové manko. Kühneho človek z dozornej rady si Labbadiu následne zavolal a vysvetlil mu, ako má Halilovica používať.

Čo sa týka ostatných investorov, tak chvílu sa špekulovalo, že bývalý prezident Jens Maier (on, Bruchhagen, Todt a nejaky Dr. Peters z dozornej rady bojovali proti Kühnemu) vybaví nejakych investorov z Číny, ale nakoniec z toho nič nebolo, keďže nebol opätovne zvolený.

Reagovat
Arne

Historicky není HSV za Werderem, ani náhodou.

Reagovat
Rudnevs

To hej, ale asi myslel historickú tabulku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako je to s rivalitou Hertha vs 1.FC Union ?

Alebo vzhľadom k tomu, že nehrajú rovnakú ligu nie je žiadna?

Reagovat
Rudnevs

No na túto tému môžem jedine odporučiť tento článok: https://www.eurofotbal.cz/clanky/hertha-a-union-historie-pratelstvi-a-rivality-209975/

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem. Takže ako sa menila politicko-spoločenská situácia, tak sa menil aj postoj fanúšikov.

Reagovat
Coutinho10

BVB...oni ten titul asi fakt nechtej

Reagovat
Jardman

Však to je dobře ne?

Reagovat
Coutinho10

pro tebe jo...

Reagovat
smazaný uživatel

vystavni!!!

Reagovat
Coutinho10

tak konec...

Reagovat
Logan

neuvěřitelný, co zase předvádí.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Hm.

Reagovat
smazaný uživatel

Vystavni zakrok paco zas mihl davat po par minutach na hristi

Reagovat
PP

Kristepane jak to??

Reagovat
stas87

Wtf, on tecie dva nula a nestiahne jedneho zo stredakov ale Larsena.

Reagovat
db18

Zápas jsem neviděl, ale tohle mi přijde logické... Larsen podle mne na BVB ještě úplně nemá a z toho základu mi přišel jako nejslabší hráč... a Zagadou se se svou výškou pak hodí vepředu, aby udělal více prostoru Pacovi.

Reagovat
stas87

A k comu mas potom dvoch strednych zaloznikov za stavu 0-2 a super len odkopa loptu za polku a do brejkov sa ani nedostane, kedze ma vsetkych hracov na vlastnej polke? Ja z Larsena nerobim skveleho hraca, ale aky zmysel ma stiahnut ofenzivneho hraca a nie napriklad Delaneyho? Ako som pisal, ak by FCA hralo na brejkov tak potom to zmysel dava, lenze oni takto potiahli snad jediny brejk v 94. minute.

Reagovat
db18

Delaney šel ale dolů už o deset minut dřív a místo něj přišel Paco...

Reagovat
stas87

Aha, to si vobec nepamatam. Tak potom beriem spät, Favre urobil dobru zmenu.

Reagovat
Coutinho10

Paco konecne alespon cestnej

Reagovat
Coutinho10

Guerreiro

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou nervy. Skvely zaver

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je fakt zoufalství. Fakt jsem dlouho necítil větší bezmoc. Jednak samozřejmě to, co nedali Larsen a Paco, to nás přesně stojí body, ale ty chyby Zagadoua a Hakimiho? Marco se trápil, Obrana šílenost, přenášení hry jsem viděl rychlejší i v krajském přeboru. Už mě nebaví tohle jánošíkovství. Favre musí vidět, že se nám prostě proti zalezlým soupeřům nedaří, ale nemáme na to žádný recept, žádná změna. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale s tímhle fotbalem si snad ten titul ani nezasloužíme.

Reagovat
Heresy

Pekne augsburg .. pred zitrejsim zapasem v gladbachu hodne dulezita ztrata

Reagovat
Bastaron

To asi jo, protože my taky nejspíš nevyhrajeme.

Reagovat
Heresy

Taky stim pocitam ..

Reagovat
Jardman

Taky mám nevěřím na 3 body

Reagovat
Bayern +

Dnes podľa Kickeru:

Neuer - Kimmich, Süle, J. Boateng, Rafinha - Javi Martinez, Thiago - T. Müller, James, Gnabry - Lewandowski

Früchtl (Tor), Ulreich (Tor), Hummels, Mai, Davies, Jeong, Renato Sanches

Tak to som zvedavý a ešte zrovna na Gladbachu

Reagovat
db18

Ty kráso... tak to je jasný, rozhodne Jeong.

Reagovat
Rudnevs

Schalke hrá mizerne, ku koncu polčasu boli už i fanúšikovia nespokojní. Pokial sa nepreberú, tak to Tedesco nemusí ustáť.

Reagovat
stas87

SGE-TSG dost dobry futbal. Keby ti hraci ukazai o nieco viac trpezlivosti vo finalnej tretine ihriska, videl by som viacej ako dva goly. Tak ako sa smiali tej cene za Joelintona, tak on tu hodnotu 40+ ma. A ak bude hrat tak ako doeraz, kludne to moze byt tych 50 milionov. Je skvely, fyzicky vyborne disponovany, udrzi nakopov, trufne si ist 1 na 1, nesebci a kludne prihra. Po sezone by som ho skusil kupit do BVB, podla mna je to lepsi utocnik ako Alcacer.

Reagovat
JozkokozleJ

Zapnut si aj druhy polcas Hertha - Mainz bude o velkom sebazapreni. Na lavicke dnes nie je kvoli zraneniu Darida ani Skjelbred, tak Grujic hraje mizerne. Akoby mal nohy z betonu. Neurobil snad jeden sprint.

Reagovat
stas87

Stale prdrziava loptu a tym padom prepasne vhodny moment k prihravke ci strele? Minuly tyzden v AA ma s tym dost vytacal.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne takto stratil dnes 2-3krat loptu uprostred ihriska.

Reagovat
JozkokozleJ

Este doplnim, ze Grujic za cely zapas dal slabych 9 sprintov. Az ma to donutilo si pozriet statistiky z poslednych zapasov Herthy a na domacom ihrisku to tak ma pravidelne. No neviem, ci Kloppovi bude sediet tento trosku profesorsky styl.

Reagovat
Rudnevs

Fanúšikovia Schalke: “Oh, wie ist das schön! Sowas hat man lange nicht gesehen. So schön! So schön!” K priebehu zápasu pasuje...

Reagovat
JozkokozleJ

Ked sa objavil na Olympiastadion priebezny vysledok zo Schalke, vysluzilo si to tiez velky aplaus.

Reagovat
Rudnevs

Niet divu, Hertha má so Schalke rivalitu. Akurát je to len jednostranné, keďže fanúšikom Schalke je Hertha ukradnutá.

Som zvedavý, čo sa stane s Tedescom. Síce by to chcelo nejaku kontinuitu, ale na druhej strane si myslím, že celá táto sezóna je nehodná Schalke a dnes to bol taký povestný vrchol.

Ale Fortuna pekne, tí sú pre Bundesligu zaujímavým prínosom.

Reagovat
JozkokozleJ

Mne je tiez Schalke ukradnute

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Die Aufstellungen:

Borussia Mönchengladbach: Sommer - Lang, Ginter, Elvedi, Wendt - Neuhaus, Kramer - Hazard, Hofmann, Stindl - Plea

FC Bayern München: Neuer - Kimmich, Süle, Boateng, Rafinha - Thiago, Martinez - Gnabry, James, Müller - Lewandowski.

Tuto sezonu sa mi paci Neuhaus, budem na neho dnes velmi zvedavy. No a hra Rafinha, to by mohlo Gladbachu vyjst hrat cez jeho stranu.

Reagovat
db18

Javier

Reagovat
20fredy20

Javi stroj

Reagovat
20fredy20

Paradny vykon zatial a tomino gol potreboval

Reagovat
Kixi Syhimour

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

Also, Bayern má titul!

Reagovat
PP

hajzli jedni..

Reagovat
blackhawk88

ta bvb malo 9 a tusim aj viac bodovy naskok a do hajzlov nadavas Bayernu

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Olalá

Reagovat
blackhawk88

Sommer uz 3 brejky vychytal neskutocne tragicke zakoncenia

Reagovat
20fredy20

Boateng branil ako komparz

Reagovat
stas87

Tam bola chyba, ze sa myslim Thiago vytiahol prilis hore a otvoril tak priestor pre nabeh Stindla. A hrac s loptou na nohe celom k branke je vzdy vo vyhode oproti bekovi ktory cuva.

Reagovat
JozkokozleJ

Obaja stoperi boli v tej situacii v tazkej pozicii.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře nám tak...mohlo to bejt 0:4 a byl klid..

Reagovat
blackhawk88

v 1.polcase to bol super futbal

Reagovat
db18

Lewaa deja vu.

Reagovat
db18

Točil se od balonu, tahle byla přísná...

Reagovat
db18

Chtělo by to přidat gól a poslat tam trojici Jeong, Shabani, Davies.

Reagovat
20fredy20

Tomino hra velky zápas

Reagovat
Bastaron

Dej tam už ty mladíky kurva

Reagovat
blackhawk88

on je dalsi exot co nestrieda

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

A pride Sanches. Takze dalsie striedanie cakam tak v 86. minute.

Reagovat
db18

82. Davies.

Reagovat
stas87

To uz ho mohol rovno dat so Sanchesom.

Reagovat
db18

ale to zdržování si neodpustí no, teďka v 86. konečně Jeong.

Reagovat
db18

Kdo to dneska na seznamu komentuje?

Reagovat
PavlíčeQ

Kábele, jestli se nepletu.

Reagovat
db18

Dík, dneska mi komentátor nepřijde moc ve formě.

Reagovat
PavlíčeQ

Jakoby ho to nebavilo a i když jsme třeba šli do velký šance, tak furt mluvil o něčem jiným

Reagovat
Jardman

Hodně divnej týpek

Reagovat
Arne

Já si to na seznamu pustil zatím všehovšudy dvakrát a v obou případech mě úplně vytáčeli...

Reagovat
db18

Mne se líbil zatím akorát Radek Barkman (Bournemouth s někým?) a Hošek s Bosákem (City - WHU?) jinak taky spíš zklamání...

Reagovat
db18

Hans Meyer a Friedhelm Funkel v Doppelpassu, to by mohla být sranda.

Reagovat
Rudnevs

Práve som sem išiel napísať to isté..

Reagovat
stas87

Neviem co cez tyzden Doll s timom trenoval, ale oni su uplne mimo. Tri obrovske chyby a v 22. minute mohlo byt 3-0. Zapas o sest bodov a oni ho takto zvladaju. No nic, VfB pojde hore a bola by sranda sledovat ten boj o baraz medzi FCA, VfB a Schalke.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele