Bundesliga - preview 19. kola: V akci poslední tři týmy

14.01.2022, 09:11, aktualizováno 16.01.2022, 08:46
Previews
Jesper Lindstrøm (© AFP)
Eintracht Frankfurt v minulém kole neudržel dvougólové vedení nad Dortmundem, nyní si bude chtít napravit reputaci proti Augsburgu, jenž se nachází na barážové pozici. Bielefeld se může výhrou nad posledním Fürthem posunout ze sestupového pásma...
FC Augsburg - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Jeden z černých koňů Bundesligy neměl příliš povedený vstup do nového ročníku a nacházel se v dolních patrech tabulky, ovšem na konci uplynulého roku přeci jen stabilizoval své výkony a díky nim se posunul na současné osmé místo se sedmadvaceti body, na pohárové pozice mu schází jediný bod. Nyní bude plnit úlohu jasného favorita v Augsburgu, který má naopak zcela jiné starosti a bojuje o holé přežití.

Celek z Frankfurtu prohrál v posledních šesti ligových utkáních pouze dvakrát, v úvodním zápase nového roku neudržel dvoubrankové vedení proti vysoce favorizovanému Dortmundu a kvůli zpackané závěrečné dvacetiminutovce mu nakonec podlehl po výsledku 0:2. V krátké zimní přestávce se potýkal s nákazou koronavirem a do tohoto duelu nebude moci nasadit brankáře Trappa se záložníkem Kostičem, kteří měli hraniční výsledek testu na tuto nemoc.

Trenér Oliver Glasner kvůli nemoci COVID-19 nenasadí ani Durma s Da Costou, na Africký pohár národů odcestoval Barkok a na marodce k tomu zůstávají Lenz s Haugem. "Kolaps v závěru s Dortmundem nás samozřejmě mrzí, ale jsem přesvědčen, že se z toho poučíme a nezdar hodíme za hlavu. Teď jedeme do Augsburgu, kde se musíme připravit na velký odpor, soupeř totiž dokáže překvapit téměř kohokoliv," varuje Glasner své svěřence před případným podceněním.

Domácí výběr nevyhrál na německé nejvyšší scéně již třikrát po sobě, v tabulce mu patří až šestnáctá barážová příčka s osmnácti body a ve zbytku sezóny ho proto může čekat pořádný kus práce. Oba celky se spolu utkaly již ve 2. kole a Augsburg překvapil, jelikož si domů odvezl cennou bezbrankovou remízu. V neděli bude postrádat Strobla, Gouweleeuwa a Finnbogasona, naopak svou premiéru by si mohla odbýt rekordní posila z amerického Dallasu Ricardo Pepi, jenž se připojil k týmu za astronomických 17,5 miliónů eur.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Oxford, Uduokhai, Iago - Dorsch, Maier - Hahn, Vargas - Niederlechner, Gregoritsch
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Ramaj - Tuta, Hinteregger, Ndicka - Sow, Rode - Chandler, Toure - Lindström, Kamada - Borré
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.69 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arminia Bielefeld - Greuther Fürth  (neděle 17:30)
Německá Bundesliga má v neděli na programu i zápas dvou nejhorších týmů tabulky. I když se jedná o předposlední a poslední tým, je mezi nimi poměrně velký bodový rozdíl. Arminia má ideální šanci vyhrabat se ze sestupového pásma, protože Greuther Fürth je na venkovních hřištích naprosto bezradný.

Arminia se v prosinci dostala dvěma výhrami do ráže a po Novém roce na to navázala sympatickou remízou ve Freiburgu. Znovu tak vzkřísila naděje na záchranu a pokud zvládne i utkání s posledním týmem tabulky, dost možná se po 19. kole objeví mimo sestupové příčky, či alespoň na barážové pozici. Jinými slovy, ačkoliv je Arminia předposlední, její šance na záchranu žijí.

Žijí i u Greutheru, i když mnozí už nad nováčkem zlomili hůl. Fürth dosud vyhrál jen jedno utkání a v tabulce má pouhých šest bodů! Matematicky šance na záchranu žije, ale je s každým neúspěšným kolem menší a menší. Greuther by potřeboval začít vyhrávat, ale povede se mu to v Bielefeldu?

Greuther v posledních dvou kolech remizoval 0:0 a získal dva poměrně cenné body. Pokud by ale chtěl uspět v Bielefeldu, bude potřebovat probudit útok, který je absolutně nejhorší v lize - pouhých třináct vstřelených gólů.

Bielefeldu bude kvůli karetnímu trestu chybět Fabian Klos a také Nathan de Medina. Co se týče Greutheru, tam nenastoupí kvůli koronaviru Justin Hoogma a na marodce zraněných zůstávají Abdourahmane Barry, Marius Funk, Robin Kehr a Jessic Ngankam.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega - Brunner, Pieper, Nilsson, Andrade - Schopf, Prietl, Vasiliadis - Wimmer, Lasme, Okugawa
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Burchert - Meyerhofer, Griesbeck, Viergever, Itter - Seguin, Christiansen, Tillman - Nielsen - Hrgota, Leweling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.45 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Osm porážek v řadě, taková je současná bilance Wolfsburgu napříč všemi soutěžemi. Tuhle velkou mizérii se nyní bude snažit utnout v souboji s Herthou, která byla po osmnácti kolech jeho přímým sousedem v tabulce. Jestliže na začátku sezóny okupovali Vlci dokonce první příčku v tabulce, pak v uplynulých týdnech i nadále pokračují v tvrdém pádu směrem na zem.

Vypadnutí z Ligy mistrů, nepokračování v DFB-Pokalu, výrazný pokles výkonnosti na frontě Bundesligy, odchod kouče Marka van Bommela, jehož nahradil Florian Kohfeldt. Tolik jen ve stručnosti, co se událo během podzimní fáze v klubu z Dolního Saska. A již první střetnutí Rückrunde ukázalo, že vyhrabat se z bahna nebude pro domácí ani na jaře nic jednoduchého.

V Bochumi za celých devadesát minut Wolfsburg ani jednou neskóroval a nakonec prohrál nejtěsnějším možným způsobem. "Nepřiblížili jsme se úrovni, jakou jsme se prezentovali na tréninku," hodnotil Kohfeldt. "V téhle soutěži rozhoduje, kdo ze sebe dokáže vymačkat více, aby duel vyhrál. Musíme tedy aktivně pracovat v době, kdy je pro nás situace jaksi na hraně."

Ani Hertha si nezapsala pozitivní vstup do druhé poloviny ročníku, doma nestačila na Kolín nad Rýnem. Tým kouče Tayfuna Korkuta dlouhodobě okupuje místa v dolní části průběžného pořadí a nad pásmem sestupu se drží s vypětím všech sil. "Pod jeho velením má náš protivník jasnou vizi, jak hrát fotbal. Víme moc dobře, co očekávat a na co se připravit," řekl Kohfeldt.

V srpnu loňského roku hosté na svého soupeře před vlastními fanoušky nestačili. V tu dobu bylo však VfL ve zcela jiném rozpoložení a fakticky prožívalo své nejlepší pasáže. "Chceme zůstat u odvážného stylu hry, jakým jsme působili v Bochumi," dodal domácí lodivod. "Ale výsledek má ve finále vždycky přednost. Pro nás by byla výhra vážně velmi, velmi důležitá."
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Lacroix, Bornauw, Brooks - Baku, Arnold, Gerhardt, Roussillon - Steffen, Waldschmidt - Weghorst
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarík, Stark, Torunarigha, Plattenhardt - Ascacíbar, Darida - Richter, Mittelstädt - Selke, Maolida
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.45 - 4.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Union Berlín - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Jestliže loni Hoffenheim přežíval v podstatě pouze ve středu tabulky, pak letos se mu daří naplňovat možná až nadstandardní ambice. Poté, co v úvodním duelu Rückrunde skolil doma Augsburg, se vyhoupl už na třetí místo. To nyní bude bránit v souboji s Unionem, přičemž jedině finální výhra hostům dopomůže jistojistě k udržení průběžného umístění v Bundeslize.

Avšak uspět naplno v Berlíně představuje prakticky pro každého soupeře hodně náročný úkol. "Pokud se nemýlím, v posledních pětadvaceti zápasech Union prohrál doma jenom jednou," propočítával hostující stratég Sebastian Hoeness. "Doma si počíná solidně, inkasuje jen velmi málo a působí disciplinovaně. Naposledy jsme nicméně na jeho půdě odvedli dobrou práci."

Už sedmkrát za sebou Hoffenheim nepadl, dva měsíce je v opravdu velké pohodě. Stále je ovšem zkrátka zbytečné cokoli prorokovat, třeba co se otázky uchování pozic v top čtyřce týče. Pokud by každopádně navazoval na svou současnou formu alespoň třeba pro další dva měsíce, bezpochyby by se s ním v pranici o kvalifikování se do Ligy mistrů muselo počítat.

I sám Hoeness si uvědomuje, že ke zdárnému hodnocení sezóny je daleko. "Aktuálně na nás číhají takové duely, v nichž chceme předvést slušný výkon. Právě kvůli nim jsme pracovali tvrdě. A co je důležité, ta dřina nás baví," říkal. "Jsme teprve uprostřed tohoto ročníku. Víme, že sbírat pozitivní výsledky musíme i nadále, jestli tedy hodláme společně něčeho docílit."

Domácí před týdnem uhráli určitě cenný bod v Leverkusenu, po osmnácti odehraných kolech okupovali sedmou příčku. Dlouhodobě usilují o ty zajišťující postup do pohárové Evropy. "Z mého pohledu si Hoffenheim zaslouží být tam, kde je," povídal berlínský lodivod Urs Fischer. "Má stabilní obranu, nutí vás dělat chyby, podniká nebezpečné výpady i parádně kombinuje."
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Baumgartl, Knoche, Heintz - Trimmel, Khedira, Oczipka - Haraguči, Prömel - Voglsammer, Kruse
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, Richards - Akpoguma, Raum - Geiger - Kramarič, Stiller - Bebou, Rutter
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 3.54 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Lipsko má po podzimní části sezóny v Bundeslize rozhodně co napravovat, a ačkoli minulé jasné vítězství nad Mohučí jeho situaci určitě nevystřelilo do potřebných výšin, je samozřejmě velmi dobrým příslibem do týdnů dalších. Ve Stuttgartu, který letos bojuje o holé přežití na nejvyšší úrovni, bude plnit roli mírného favorita i kvůli parádní bilanci se svým soupeřem.

Od roku 2017 na sebe oba celky narazily sedmkrát a hned šestkrát se radoval z výhry klub ze Saska. V posledních třech vzájemných měřeních sil přitom neinkasoval jediný gól. A protože aktuálně nejsou domácí bezpochyby v tom nejlepším rozpoložení, stěží by chtěl hledat nějaké výmluvy, proč sérii solidních rezultátů neprodloužit i ve druhém zápase Rückrunde v pořadí.

Hostující kouč Domenico Tedesco nicméně kabinu důrazně varoval před podceněním. "Když se lépe podíváte na některá nedávná utkání Stuttgartu, zjistíte, že mu prostě opravdu mnoho důležitých hráčů chybělo," povídal. "Navíc v nich vždy sehrával vyrovnanou partii. Ano, sice padl o pět gólů doma s Bayernem, určitě si však nezasloužil takhle negativní výsledek," mínil.

Před týdnem svěřenci trenéra Pellegrina Matarazza remizovali bez branek na půdě Fürthu. A možná si představovali vykázání většího bodového zisku, připomene-li ten fakt, že jejich sok je v tabulce beznadějně poslední. "Domácím se již navrátil Sasa Kalajdzic. On tvoří nespočet šancí a často se trefuje. Vždyť loni skóroval v Bundeslize šestnáctkrát," připomínal Tedesco.

Jestli se Die Roten Bullen hodlají zapojit do pranice o přední příčky, musejí rozhodně vylepšit svou bilanci na cizích hřištích. Dosud venku nezvítězila jen dvě družstva, tím prvním je Fürth, tím druhým právě Lipsko. "Je trochu šílené, že jsme v tomto ohledu takhle špatní," podivoval se sám lipský šéf lavičky. "Ale v určitý moment šňůra skončí. My věříme, že tomu bude teď."
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - Mavropanos, Anton, Ito - Karazor, Sosa - Massimo, Endo, Mangala - Führich - Kalajdzic
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Simakan, Orbán, Gvardiol - Klostermann, Adams, Kampl, Angeliňo - Poulsen, Nkunku - André Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.89 - 4.28 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - VfL Bochum  (sobota 15:30)
I přes čtyři porážky za uplynulých šest ligových kol se Mohuč drží s poměrně dostatečným odstupem od sestupového pásma. Pakliže by však její tendence nepravidelně bodovat nebrala konce, mohla by se brzy dostat do nepříjemných problémů. Bochum, po osmnácti kolech její přímý soused v tabulce, pocestuje do Porýní-Falcu povzbuzena o minulý skalp Wolfsburgu.

V srpnu připravil Die Nullfünfer nováček Bundesligy dvougólovou porážku. Nicméně venku přece obvykle působí mužstvo kouče Thomase Reise podstatně hůře. Jeho bilance na cizích hřištích není bůhvíjak dobrá, z devíti případů padlo sedmkrát. Mohuč by tak byla ráda, kdyby svému protivníkovi statistiky ještě více pohoršila a oplatila mu porážku z podzimní části.

Bezpochyby ale budou muset domácí předvést lepší výkon, než jaký vykazovali před týdnem proti Lipsku. "Myslím si, že Bochum působí velmi vyrovnaně. Klestí si svou vlastní cestu a ta je úspěšná. Není přitom snadné po postupu se takto slušně prezentovat," chválil svého soupeře domácí lodivod Bo Svensson. "Naposledy jsme s ním prohráli zcela zaslouženě," vzpomínal.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Nemeth, Bell, Niakhaté - Widmer, Stach, Aarón Martín - Barreiro, Lee - Burkardt, Onisiwo
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Mašovič, Leitsch, Danilo Soares - Losilla - Löwen, Rexhbecaj - Pantovič, Holtmann - Polter
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.88 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Vstup do jarní části sezóny se Bayernu nezdařil podle představ, citelně oslabený nezvládl duel s Mönchengladbachem, a ztratil tak něco ze svého náskoku na čele, neboť Dortmund naopak v minulém kole nezaváhal v měření sil ve Frankfurtu. Tentokráte by však v jeho kabině neměl řádit strašák jménem COVID-19 a v Kolínu nad Rýnem by měl vyrukovat s obvyklou polní.

Tenhle protivník přitom nedělal celku Stern des Südens větší problémy, lépe řečeno s ním má dlouhodobě velmi pozitivní bilanci. V uplynulých patnácti vzájemných zápasech ho skolil ve čtrnácti případech, naposledy prohrál v roce 2011. Každopádně v podzimním měření sil Die Geissböcke kladli Bayernu solidní odpor a v Mnichově prohráli o gól po poměrně líté bitvě.

Samozřejmě že úřadující vládce německé scény se co nejdříve hodlá vrátit na svou tradiční vítěznou vlnu. "Míníme znovu hrát takový fotbal, na jaký jsme zde uzpůsobení," ubezpečoval hostující obránce Benjamin Pavard. "Určitě cestujeme do Kolína nad Rýnem s vidinou zisku tří bodů," nastínil v podstatě pouze každotýdenní ambici a běžnou rutinu bavorského klubu.

Julian Nagelsmann, kouč Die Roten, by měl mít k dispozici rozhodně daleko širší výběr hráčů než minulý pátek. V prvním utkání Rückrunde lepil sestavu opravdu se vší vervou. "Je jasné, že jsme v tomto klání favoritem," nesnažil se za nic schovávat. "Škoda, že na tribunách bude jenom pár diváků. Tam je vždycky perfektní atmosféra. Myslím, že nás čeká parádní souboj."

Domácí jsou aktuálně ve slušné pohodě, na dvě vítězství před vánočními svátky navázali také tou třetí v pořadí na půdě Herthy. Dostali se tak na šestou příčku tabulky a usilují po loňských peripetiích s ligovou záchranou reálně o místa zajišťující pohárovou Evropu pro další sezónu. "Máme důvěru sami v sebe," těšilo Marka Utha, útočníka Effzeh. "Vždy chceme vyhrávat."

Pouze jednou jedinkrát Kolín nad Rýnem v tomto ročníku doma prohrál, ve zbývajících osmi střetnutích vždy bodoval. "Pokusíme se soustředit na náš styl, jenže proti Bayernu je pokaždé velmi těžké něco takového splnit," uvedl Steffen Baumgart, šéf lavičky ze Severního Porýní-Vestfálska. "Náš soupeř si zaslouží respekt. On je tím, který je v zemi prostě tím nejlepším."
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Kilian, Hübers, Hector - Özcan - Ljubicic, Duda, Kainz - Modeste, Uth
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Pavard, Süle, Sabitzer - Marc Roca, Tolisso - Gnabry, Müller, Musiala - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.74 - 5.62 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Od té doby, co Leverkusen na přelomu listopadu a prosince zvítězil třikrát v řadě a při svém posledním vítězství nad Fürthem se pyšnil sedmi vstřelenými brankami, čeká na další uzmutí tří bodů v Bundeslize již čtyři kola za sebou. Ve druhém klání jarní části sezóny se představí na půdě Mönchengladbachu, jenž naopak svou sérii bez výhry utnul hned na úvod Rückrunde.

A nutno podotknout, že ve velkém stylu, poněvadž dokázal skalpovat neotřesitelného vládce Německa z Mnichova. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera zužitkovali náležitě početných absencí Bayernu a porazili ho venku o gól. Když se předtím zaradovali v nejvyšší soutěži z plného bodového zisku naposledy, bylo tomu stejně jako u Bayeru, tedy v mači s posledním Fürthem.

Hříbata si letos nepočínají dle vlastních očekávání, ráda by se co nejrychleji přiblížila místům zaručující alespoň postup do evropských pohárů. Předchozí zdar by je každopádně mohl dost nakopnout k vážnému plnění ambicí. "Bylo vidět, že jsme ze sebe proti Bayernu vymáčknuli všechny síly. A stejně se hodláme prezentovat i teď," řekl domácí záložník Patrick Herrmann.

S Leverkusenem aktuálně nemá Borussia nikterak pozitivní bilanci, padla s ním již čtyřikrát v řadě, v předchozích dvou vzájemných případech proti němu navíc nedokázala ani jednou skórovat. "Chceme ukázat pohledný fotbal, především ale všem naznačit, že na tuhle úroveň máme dovednosti. Budeme bojovat a tvrdě pracovat, abychom vyhráli," vzkazoval Herrmann.

Sedm branek dokázali hosté zaznamenat během uplynulých čtyř zápasů, pětkrát mimochodem cílil za toto období do brány soupeřů český reprezentant Patrik Schick, čerstvý držitel ocenění nejlepšího hráče předešlého měsíce, jenže ani toto relativně povedené číslo zkrátka k žádnému triumfu nepomohlo. Daleko hůře se totiž vede Die Werkself hlavně v obranných činnostech.

S Frankfurtem, Hoffenheimem, Freiburgem a před týdnem i s Unionem inkasovalo mužstvo kouče Gerarda Seoaneho jedenáct gólů, za devadesát minut vždy minimálně dvakrát. "Nebyli jsme naposledy dostatečně efektivní," shledával přesto hostující kouč v minulém duelu chybu v útoku. "Připravili jsme se o vedení díky vlastním hrubicím. Výsledek byl ale zasloužený."
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Ginter, Elvedi, Friedrich - Lainer, Kramer, Koné, Netz - Neuhaus, Stindl - Embolo
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Frimpong, Tah, Hincapié, Bakker - Andrich, Demirbay - Bellarabi, Wirtz, Diaby - Schick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.88 - 2.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - SC Freiburg  (pátek 20:30)
Dortmund naposledy zužitkoval zaváhání vedoucího Bayernu, a to ve velkém stylu, když po obrátce otočil hodně nepříznivý vývoj střetnutí ve Franfkurtu, a v páteční předehrávce má další možnost ke snížení ztráty na první příčku, tedy alespoň dočasně. Narazí každopádně na pořádně nepříjemného protivníka. Freiburg si letos počíná opravdu nad očekávání dobře.

Dá se říci, že tenhle duel se dá označit jako šlágr nynějšího kola, pokud ho takto pojmenujeme z pohledu aktuálního umístění obou týmů v průběžném pořadí. Nacházejí se totiž v top čtyřce, domácí ovšem získali do této chvíle o sedm bodů více, a budou tak i kvůli těmto počtům plnit roli favorita. A je před nimi velké lákadlo, proč navázat na přechozí vystoupení zase vítězně.

Tříbodový zisk by pro ně znamenal dotáhnutí se na Bayern na rozdíl tří bodů. Ten ovšem ještě čeká jedno klání k dobru, v sobotu odpoledne vyzve venku Kolín nad Rýnem, čili se BVB ve finále nemusí radovat z úspěchu nikterak dlouho a znovu může být rozdíl na stejné hodnotě, jako před tímto kolem. Tak jako tak se Dortmund rozhodně pokusí zaútočit na snížení manka.

Když mnichovský výběr v úvodním utkání Rückrunde, notně oslabený vlivem mnohačetných absencí, padl doma s pro něj neoblíbeným Mönchengladbachem, plánoval Dortmund na půdě Eintrachtu úřadovat, aby tohoto nečekaného rezultátu bavorského giganta využil ve prospěch vlastní. Na vítězství se pořádně nadřel. Určitě ho přitom může ještě vybudit do dalších týdnů.

Jelikož zhruba v poslední dvacetiminutovce se nadechl k odporu vůči nepříznivému výsledku, skóroval třikrát a nakonec slavil konečnou výhru. "Musíme prostě lépe bránit," uvědomoval si Marco Rose, kouč Borussie. "Čelíme šancím soupeře, protože až příliš často ztrácíme balóny. V tomto ohledu se hráči musejí bezpečněji zajišťovat. Téma bránění je spjaté již s ofenzivou."

Die Schwarzgelben od října roku 2001 s Freiburgem doma neprohráli, suma sumárum se jim na tohoto soka slušně daří. I když s ním v posledních dvou vzájemných zápasech nebodovali, v předešlých devatenácti případech vždy minimálně remizovali. Svěřenci trenéra Christiana Streicha jsou nicméně dlouhodobě ve formě a nemají důvod, proč si v tomto mači nevěřit.

Bezpochyby se potřebují ukázat v zářnějším světle, než v prvním jarním souboji, jestli chtějí v Severním Porýní-Vestfálsku uzmout kýžený bodový záznam. Bielefeld, předposlední celek tabulky, před týdnem skolit nedokázali. "Ve Freiburgu odvádějí už několik let skvělou práci," uvedl Rose. "Má sehraný tým, který spoléhá na automatismy. A působí vážně dost stabilně."
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Can, Hummels, Raphaël Guerreiro - Bellingham, Dahoud - Brandt, Reus, Hazard - Haaland
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Uphoff - Kübler, Lienhart, Gulde, Günter - Haberer, Höfler - Sallai, Čong, Grifo - Höler
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 5.03 - 6.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov18141357:1843
2.Borussia Dortmund18121544:2837
3.TSG Hoffenheim1894538:2731
4.SC Freiburg1886430:1830
5.Bayer Leverkusen1885542:3029
6.1. FC Köln1877430:2828
7.Union Berlín1877425:2328
8.Eintracht Frankfurt1876529:2727
9.RB Lipsko1874734:2325
10.1. FSV Mainz 051873826:2124
11.VfL Bochum1872917:2623
12.Borussia Mönchengladbach1864824:3322
13.Hertha BSC1863921:3821
14.VfL Wolfsburg18621017:3020
15.VfB Stuttgart1846822:3118
16.FC Augsburg1846818:2918
17.Arminia Bielefeld1838716:2417
18.Greuther Fürth18131413:496

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
db18

Süle odmítl Newcastle a chce být v klubu, kde by mohl pravidelně hrát LM.

Aktuálně také zvažuje prodloužení v Bayernu.

Reagovat
Heresy

ja osobne ho mam rad .. snad zustane ..

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Müllered

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
FCB1922

V Drážďanech je K-Block taky za plotem / stadionem? Že lehce slyším nějaké známé pokriky..

Reagovat
Kily

sházejí se venku za silnicí (strana za lavičkami náhradníků)

Reagovat
Kily

jestli to tedy nebylo od části z té tisícovky fanoušků, kteří byli na stadionu

Reagovat
FCB1922

Ty, poslys, tam v pátek, pokud tam bylo max 100x lidi, sakum prask dohromady, je to hodně. Proto praveze, zda - li aktivní nechodí spíše pro domácích zápasech za stadion podporovat. Protože přes přenos to znělo zřetelně, avšak ne tak tvrdě, spíše jakoby těm pokřikum "něco" bránilo. A sám již moc nevím, jak se aktivní tábory k tomu staví v Německu.

Třeba jedna zajímavost. Za covid sezónu 20/21 ve střední Evropě byly jen 2x tábory, co měli fakt účast na každém zápase. Za stadionem, plotem, na skále atd. Baník Ostrava a překvapivě Rakow Czenstochowa. Nebo jak se píše. Tak proto se ptám :-)

Reagovat
Kily

je povolená tisícovka fanoušků, na ten zápas jsem koukal, ale bez zvuku, jak tam nejsou fanoušci, tak jsem v pátek dal přednost streamu v ruštině, který se nezasekával a byl kvalitní. A jak jsem psal, lidi z káčka se před stadionem scházejí a fandí přes silnici, je možné, že to bylo od nic

Reagovat
FCB1922

Ok, dík!

Btw., ten Drchal tam mezi domácími vypadal nejaktivněji a hlavně nejfotbalovejsi.

Reagovat
Kily

na jednu stranu titul pro nejfotbalovějšího hráče v Drážďanech není výhra ale jako ok, pohyb a napadání ok, nevymýšlí žádné blbiny, prostě sprintuje nejkratší cestou za míčem a k bráně, práce s míčem bude taky ok. Chvíli po příchodu do SGD nastoupil k přáteláku s Aue (5:0), hrálo se 3x45 a dal dva góly, jemu podobného hráče ta ofenzíva nutně potřebovala

Reagovat
JackBlack

Brandt dostal 1. žlutou kartu od roku 2014

Reagovat
JackBlack

Brandt dostal 1. žlutou kartu od roku 2014

Reagovat
REPLIKATOR

Na této úrovni je to ukázka slabosti a nedůrazu v soubojích Rosický měl v mistrovské sezoně 7 žlutých, protože byl srdcař a všechno odjezdil. I kvůli takovým srabům jako je Brandt nemůže Dortmund konkurovat Bayernu

Reagovat
Müllered

Neuer - Kimmich, Pavard, Süle, Sabitzer – Tolisso, Roca - Gnabry, Müller, Musiala – Lewandowski

Ulreich, Upamecano, Richards, Sane, Wanner, Nianzou, Copado, Tillman

Wanner

Reagovat
Bayern +

Som zvedavý na LB Sabitzera a na ten stred

O týždeň by už všetko (až na Goretzku) mohlo byť v starých koľajách:

Neuer - Pavard, Upamecano, Sűle, Hernandez - Kimmich, Roca(?) - Gnabry, Műller, Sané - Lewa

Reagovat
andrew96

To bude na 3 vzadu.

Reagovat
andrew96

Lol, tak ne. Jsem čekal "daviesovský" model, jen bez Daviese.

Reagovat
REPLIKATOR

Schick nedal penaltu Už ten rozběh napověděl...

Naštěstí pro něj hned z rohu spoluhráč skóroval.

Reagovat
Whitemedia

Já hlavně pořád nevím, za co se kopala penalta.

Reagovat
andrew96

Stegemann no.

Reagovat
Whitemedia

Neznám, ale vidím, že tyhle profláklé ksichty s píšťalkou má každá liga.

Reagovat
REPLIKATOR

Bellarabi se motal s míčem na kraji vápna mezi dvěma hráči, obránce mu trochu přišlápl nohu. Dokázal bych si představit, že by ji nepísknul.

Reagovat
Whitemedia

Já bych si hodně dokázal představit, že by ji nepísknul.

Reagovat
smazaný uživatel

Schicku, na penalty po zemi se vyser tvl

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Napraveno!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Schiiiiiiiiiiick

Reagovat
opretis

Schick si nechce kazit tu korunu střelců góly z penalt.

Reagovat
Whitemedia

Hlavně z těch vymyšlených.

Reagovat
cubinho

Ale teda uplne nevim, jestli Schickovi ten gol priposou

Reagovat
smazaný uživatel

ta hlavička klidně mohla jít k druhé tyči, kdyby to Schick jenom lízl bez teče obránce...takže snad jo

Reagovat
REPLIKATOR

Leverkusen to zase projebe, vsaďte se

Reagovat
oli9

Nee Schick dá pojistku

Reagovat
REPLIKATOR

Nedal, ale přesto udrželi vedení

Reagovat
Whitemedia

Tak tohle už ovšem penalta je.

Reagovat
smazaný uživatel

Demirbay úplně stejně jak Patrik

Reagovat
Kixi Syhimour

Ten kluk je génius

Reagovat
OTASi

demirbay frajer šel ukázat schickovi jak se kopou penalty kdyby radši nechali patrika ji "opravit"

Reagovat
opretis

Ta Bundesliga vypadá jak FIFA na konci zápasu.

Reagovat
REPLIKATOR

Ani druhej nedal penaltu

Reagovat
OTASi

Sommer si maže protihráče na chleba.. Schicku, prchej z tohodle týmu matláků

Reagovat
smazaný uživatel

to je komedie

Reagovat
opretis

Sommer by ještě mohl dát vyrovnávací gól, kurva.

Reagovat
OTASi

Adli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele