Bundesliga - preview 1. kola

16.08.2019, 08:52, aktualizováno 18.08.2019, 09:15
Previews
RB Lipsko obhajuje bronzovou pozici a na úvod jede do Berlína k souboji s Unionem. Ve druhém nedělním střetnutí se střetnou Frankfurt a Hoffenheim, oba týmy hodlají i letos bojovat o pohárové pozice...
Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
Hoffenheim se představí v rámci prvního bundesligového kola ve Frankfurtu. Velkou komplikací je pro něj absence útočníka Andreje Kramariče, jenž má problémy s kolenem. Kramarić loni vstřelil úctyhodných sedmnáct bundesligových gólů.

Ani sedmnáct gólů Kramariče však Hoffenheimu nepomohlo k postupu do evropských pohárů. Tým z jihu Německa skončil v loňském ročníku bundesligy devátý a na sedmou příčku, která zajišťovala účast v Evropské lize, ztrácel tři body.

A právě na zmíněném sedmém místě skončil soupeř Hoffenheimu, Frankfurt. Ten už má tak za sebou kromě prvního kola německého poháru také dvě předkola Evropské ligy, ve kterých vyhrál všechny zápasy.

Nejdřív Frankfurt v rámci 2. předkola Evropské ligy porazil souhrnným skóre 4:2 estonskou Floru Talinn, v rámci 3. předkola pak poměrem 6:0 vyřadil lichtenštejnský Vaduz a v přímém boji o účast v základní skupině druhé nejprestižnější evropské soutěže se utká se Štrasburkem.

Odvetu s Vaduzem odehrál Frankfurt teprve ve čtvrtek a svou roli v zápase s Hoffenheimem tedy může hrát i únava. Frankfurtu se kromě Evropské ligy dařilo také v německém poháru. V prvním kole totiž Frankfurt vyhrál na půdě třetiligového Mannheimu 5:3 a postoupil dál.

A v prvním kole německého poháru vyhrál i Hoffenheim, ačkoliv tomu to tak hladce nešlo. Na půdě Würzburger Kickers hrál Hoffenheim po prodloužení nerozhodně 3:3 a rozhodovaly tedy penalty, ve kterých domácí zaváhali a dál tedy postoupili svěřenci trenéra Schreudera.

Kramarić není jediným hráčem Hoffenheimu, který nebude k dispozici. Ze zdravotních důvodů na hřišti určitě neuvidíme ani Bittencourta a Stolze. Disciplinární trest si bude odpykávat Baumgartner. Z kádru domácích jsou na marodce Sow a Russ.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Kohr, Torro - da Costa, Kamada, Kostić - Paciencia, Rebić
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Zuber - Rudy, Grillitsch - Geiger - Bebou, Grifo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.78 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Union Berlín - RB Lipsko  (neděle 18:00)
Union Berlín se poprvé ve své více než padesátileté historii dostal do bundesligy a hned první zápas odehraje doma. Soupeřem je RB Lipsko, které je favoritem zápasu.

Union skončil loni v druhé nejvyšší německé soutěži třetí, což není příčka, která zajišťuje postup do bundesligy, ale pouhou účast v baráži o postup. V té se Union utkal se Stuttgartem a po venkovní remíze 2:2 a domácí remíze 0:0 mohl slavit historický postup.

Lipsko loni v bundesligové tabulce skončilo třetí a znovu se tedy probojovalo do Ligy mistrů. Tým ze Saska se navíc loni probojoval až do finále německého poháru, kde však podlehl poměrem 0:3 dominantnímu Bayernu.

A právě zápas prvního kola německého poháru byl prvním soutěžním zápase obou soupeřů v letošní sezóně a oběma se dařilo. Union Berlín hrál na půdě čtvrtiligového Halberstadtu a dokázal zvítězit suverénně 6:0. Lipsko hrálo v Osnabrücku z druhé nejvyšší soutěže a vyhrálo "pouze" 3:2.

Union před sezónou vydatně posiloval. Z francouzského Saint-Étienne přišel srbský stoper Neven Subotić, z Mainzu zase žádaný nigerijský útočník Anthony Ujah. Lipsko spoléhá na své tradiční tahouny v podobě Tima Wernera a Marcela Sabitzera, kteří by měli v Berlíně oba nastoupit v základní sestavě.

Zatímco trenér Unionu Fischer by měl mít k dispozici všechny své hráče, mladý trenér Lipska Nagelsmann musí řešit některé absence. Problémy s kolenem má například stoper Upamecano, jiné zdravotní problémy trápí zase Adamse, Augustina a Wolfa.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, Schlotterbeck, Lenz - Prömel, Gentner - Becker, Ingvartsen, Bülter - Andersson
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Mukiele, Konaté, Orban - Klostermann, Demme, Laimer - Sabitzer, Nkunku - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.75 - 4.01 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Loňský vicemistr z Dortmundu zahájí letošní sezónu německé nejvyšší soutěže domácím zápasem s Augsburgem. Za hosty by mohli nastoupit až tři Češi, do Augsburgu totiž v létě přestoupili brankář Tomáš Koubek a stoper Marek Suchý.

Podle sázkových kanceláří i německých médií je Borussia Dortmund jasným favoritem zápasu s Augsburgem. Dortmund před sezónou přivedl hned několik zajímavých posil. Obránci Mats Hummels a Nico Schulz přišli z Bayernu, respektive Hoffenheimu.

Za 25,5 milionů eur přivedl Dortmund z nedalekého Mönchengladbachu žádaného ofenzivního záložníka Thorgana Hazarda a pouze o půl milionu levnější byl jiný záložník Julian Brandt, jenž dorazil z Bayeru Leverkusen.

Augsburg přivedl před touto sezónou hned několik hráčů a mezi nimi i dva Čechy. Za 7,5 milionů eur angažoval z francouzského Rennes brankáře Tomáše Koubka a zadarmo přišel po vypršení smlouvy ve švýcarské Basileji obránce Marek Suchý. Oba hráči jsou stabilními členy národního týmu.

Oba týmy už mají za sebou zápasy prvního kola DFB-Pokalu, v němž Augsburg překvapivě zaváhal, když prohrál 1:2 na půdě Verlu, který hraje až čtvrtou ligu, a se soutěží se tedy rozloučil. Dortmund hrál s Münsterem ze třetí ligy a vyhrál bez problému 4:0.

Borussii v zápase s Augsburgem nepomohou zranění Guerreiro a Morey, za hosty nenastoupí ze stejných důvodů Córdova, Framberger, Giefer, Felix Götze, Gouweleeuw a nově příchozí Iago.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Hummels, Schulz - Weigl, Witsel - Sancho, Reus, Hazard - Paco Alcácer
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Teigl, Suchý, Khedira, Pedersen - Gruezo, Baier - Hahn, Gregoritsch, Richter - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.32 - 20.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Od posledního vzájemného střetnutí se die Werkself v konečném zúčtování stihli podívat i do dolní poloviny tabulky. Situaci se však pod koučem Peterem Boszem snad podařilo stabilizovat a klub z Leverkusenu věří, že může klidně zaútočit na druhou příčku.

Pravda, bude působit hned na třech frontách. Vedle Bundesligy a Ligy mistrů pokračuje v DFB-Pokalu, kde vcelku snadno přehrál Alemannii Aachen. Z dvojčat Benderových nastoupil pouze mladší Sven. Lars měl původně vést domácí do bitvy proti Paderbornu jako kapitán, nicméně - jak známo - po celou kariéru jej provázejí zranění. Z posledního se dostal teprve v pondělí, takže na porci celých devadesáti minut to v BayAreně nevypadá.

Holandský trenér Bosz bude muset vymyslet plán, ve kterém nebudou figurovat ani Joel Pohjanpalo a Mitchell Weiser. Na druhou stranu z Hoffenheimu přicházejí Kerem Demirbay a Nadiem Amiri. A navíc vše nasvědčuje tomu, že ofenzivní trio Volland-Havertz-Bailey vstoupí do nové sezony s velice dobrou formou.

Paderborn se v německé nejvyšší soutěži představí poprvé od ročníku 2014/2015. Možná si ještě někteří z vás vzpomenou, že pod vedením Andrého Breitenreitera tým z Benteler-Areny vedl nějakou dobu tabulku, jenže nakonec se stejně sestupu nevyhnul. Také letos patří svěřenci Steffena Baumgarta k největším kandidátům na opětovný pád.

Avšak někteří fotbalisté určitě můžou překvapit. K dispozici má sedmačtyřicetiletý lodivod téměř kompletní kádr, pouze na umění Sebastiana Schonlaua a Leopolda Zingerleho si ještě budeme muset počkat, protože je do hry nepustí zranění. Klíčová bude v tomhle zápase patrně obranná řada, ve které hlavní tíha odpovědnosti leží na Uwem Hünemeierovi a kapitánovi Christianu Strohdiekovi. Bayer v posledních třech sezonách na úvod prohrál. Tentokrát ale platí za jasného favorita.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz, Baumgartlinger - L. Bender, Havertz, Demirbay, Bailey - Volland
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Huth - Jans, Strohdiek, Hünemeier, Holtmann - Gjasula, Vasiliadis - Pröger, Antwi-Adjei - Mamba, Michel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.84 - 12.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Oba celky už mají za sebou první kolo DFB-Pokalu. Oba své duely proti outsiderům zvládly, ačkoliv pro oba to zároveň bylo pořádné drama. Nedá se příliš předpokládat, že by i úvodní bundesligový střet měl být na branky tolik bohatý. Na druhou stranu hostující Kozli v minulém ročníku druhé nejvyšší soutěže vsítili úctyhodných čtyřiaosmdesát gólů, přičemž o devětačtyřicet z nich se postarali Simon Terodde a Jhon Córdoba. Přes zájem dalších klubů v městě nad řekou Rýn zůstali, což by mohl být klíčový fakt.

Na druhou stranu nový trenér Achim Beierlorzer nemůže právě Kolumbijce Córdobu využít, odpykává si karetní trest z minulé sezony. Terodde zase musí počítat se silnou konkurencí v podobě Anthonyho Modesteho. Köln má na soupisce několik kvalitních fotbalistů, ale přesto se má jednapadesátiletý kouč před nejbližším soupeřem na pozoru.

"Wolfsburg má extrémně dobře poskládaný kádr a každý post je obsazený výborným hráčem. Troufám si tvrdit, že v letošní sezoně můžou porazit kohokoliv," řekl Beierlorzer, kterému budou scházet Niklas Hauptmann a zřejmě také Louis Schaub. Na hřiště by se tedy mohli dostat dva borci s křestním jménem Kingsley - obránce Ehizibue a útočník Schindler.

Vlci během přestávky nezaháleli a do Volkswagen-Areny přišlo několik nových tváří v čele s Lukasem Nmechou, Kevinem Mbabuem, Joao Victorem a hlavně Xaverem Schlagerem, který se stal nejdražší posilou (12 milionů eur). Pohárové klání však celé proseděl na lavičce a nedá se očekávat, že by ho Oliver Glasner nechal odehrát celých devadesát minut, když má k dispozici "obvyklé podezřelé," neboli Arnolda, Gerhardta, Mehmediho i Weghorsta.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Knoche, Guilavogui, Brooks - William, Gerhardt, Arnold, Roussillon - Klaus, Joao Victor - Weghorst
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Jorge Meré, Bornauw, Hector - Höger, Verstraete - Ki. Schindler, Kainz - Drexler, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.64 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Werder Brémy - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Düsseldorfský celek dokázal tomuto soupeři nastřílet v dubnu čtyři branky. Jenže Brémy hodlají být za čtyřiatřicet kol na pozici, která jim zajistí pohárové umístění. To celku z Weserstadionu v minulé sezoně o kousíček uniklo.

"V přípravě hráči pracovali velice dobře, takže nevidím důvod, proč bychom nemohli pomýšlet na pohárovou Evropu. Rozhodně se nespokojíme s průměrem. Jsme silnější než v minulém ročníku, přestože týmy v Bundeslize jsou stále na vynikající úrovni," prohlásil Florian Kohfeldt, mezi jehož svěřence se stále řadí Jiří Pavlenka i Theodor Gebre Selassie.

Oba by neměli chybět v základní sestavě, na rozdíl od zraněných borců Fina Bartelse a Ludwiga Augustinssona. Na hostování z Borussie Dortmund přichází Ömer Toprak, díky kterému by měla být defenziva neprostupnější. Devětačtyřicet inkasovaných gólů z minulého ročníku rozhodně nebyla ta úplně nejlepší vizitka.

Düsseldorfští si z tohoto pohledu vedli ještě o dost hůř, nicméně měli období, kdy pořádně potrápili i největší favority. Friedhelm Funkel odvedl velmi dobrou práci a desátá příčka s šestnáctibodovým náskokem na sestupové pozice se počítá. Druhá sezona mezi elitou je však považována za obtížnější, takže bude zajímavé sledovat, jak se hráči Fortuny s tímto faktem popasují.

První mač zmeškají Aymen Barkok, Kevin Stöger a Michael Rensing. Mezi třemi tyčemi tak s velkou pravděpodobností nastoupí Američan Zack Steffen. A v záložní řadě se předvede Lewis Baker, který má zkušenosti s britským fotbalem. Vítanou posilou se stal ghanský reprezentant Kasim Adams, jenž si ovšem na svůj debut bude muset ještě počkat.

"Je velmi agresivní, robustní a silný v hlavičkových soubojích. Vlastně se jedná o výjimečný typ fotbalisty. Ačkoliv tu agresivitu by měl někdy krotit, aby to nedopadlo jako v zahajovacím zápase Hoffenheimu proti Bayernu v minulé sezoně. To už bylo příliš," dodal kouč Funkel o svém svěřenci, který letos v létě hájil ve čtyřiadvaceti barvy své země na Africkém poháru národů.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Toprak, Moisander, Friedl - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - Sargent, Rashica - Osako
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Steffen - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - Sobottka, Morales - Thommy, O. Fink, Suttner - Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.11 - 4.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Hráči Mainzu budou k zápasu prvního kola Bundesligy zajíždět do jihoněmeckého Freiburgu. V loňském ročníku skončily oba týmy hned vedle sebe.

Freiburg zakončil loňskou sezónu na třinácté příčce, s komfortním náskokem patnácti bodů na přímý sestup. Mainz na tom byl ještě lépe, v tabulce totiž skončil o příčku, respektive sedm bodů výš. Mírným favoritem zápasu by měl být především z důvodu domácího prostřední Freiburg.

Freiburg přivedl před touto sezónou čtyři hráče. Z rezervního týmu mnichovského Bayernu přišel za 4,5 milionů eur Woo-Yeong Jeong, který by měl podle informací německých médií začít zápas na lavičce náhradníků. Kdo už by ale měl začít zápas v základní sestavě Freiburgu, je pravý obránce Jonathan Schmid, který dorazil za 4 miliony eur z Augsburgu.

Před novou sezónou pochopitelně posiloval i Mainz. Nejdražším přírůstkem v kabině Mainzu je stoper Jeremiah St. Juste, který přišel za 9 milionů eur z Feyenoordu Rotterdam. Další cennou posilou je určitě záložník Edimilson Fernandes, jehož předchozím působištěm je West Ham United.

Freiburg odehrál minulou sobotu svůj zápas prvního kola Německého poháru na půdě Magdeburgu, kde v základní hrací době gól nepadl a zápas šel tedy do prodloužení. Na začátku prodloužení se gólově prosadil třiadvacetiletý útočník Gian-Luca Waldschmidt a vzhledem k tomu, že do konce zápasu už jiný gól nepadl, postoupil Freiburg dál.

Takové štěstí však nepotkalo právě Mainz, který hrál ve třetiligovém Kaiserlauternu. Mainz si v zápase ani neškrtl a domů odjel s prohrou 0:2. Jedinou soutěží, ve které už Mainz letos uvidíme, je tedy 1. Bundesliga.

Za Freiburg nenastoupí ze zdravotních důvodů Flekken, Haberer, Itter, Kath, Kleindienst a Kwon. Mainz má v tuto chvíli na marodce Matetu, Mweneho a Seydela.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Schmid, Lienhart, Heintz, Günter - Höfler, Frantz - Borrello, Sallai - Waldschmidt - Petersen
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Brosinski, St. Juste, Niakhaté, Aaron - Kunde - Fernandes, Latza - Boetius - Onisiwo, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.41 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04  (sobota 18:30)
Šlágrem prvního kola Bundesligy je podle německého magazínu Kicker zápas Mönchengladbachu se Schalke 04. Kartami mohou zamíchat rozsáhlé marodky obou týmů.

Mírným favoritem zápasu jsou domácí, kteří během léta přivedli hned několik zajímavých hráčů. A dokonce by mohlo dojít i k jednomu peprnému setkání. V tomto přestupovém období totiž za 10 milionů eur přestoupil talentovaný útočník Breel Embolo na trase Schalke - Mönchengladbach. Teprve chvíli po přestupu by tedy mohl nastoupit proti svému bývalému týmu.

Nejdražší novou akvizicí Mönchengladbachu je ale pravý obránce Stefan Lainer, jenž přišel za 12 milionů eur z rakouského Red Bullu Salcburk. Pryč z Dolního Porýní naopak odešla obrovská obora Thorgan Hazard, jenž přestoupil za 25,5 milionů eur do Borussie Dortmund.

Schalke má za sebou velice nevydařenou sezónu, na přestupovém trhu přesto příliš aktivní nebylo. Za 15 milionů eur dorazil ze Stuttgartu talentovaný stoper Ozan Kabak, za 13 milionů pak křídelník Benito Raman z Düsseldorfu.

V prvním kole Německého poháru se oběma týmům dařilo. Mönchengladbach vyhrál hubeně 1:0 na hřišti druholigového Sandhausenu, když jedným, kdo se zapsal do střeleckých statistik, byl v 15. minutě Thuram.

i Schalke hrálo proti Drochtersenu ze čtvrté ligy a podle toho vypadal i výsledek. Postupně se trefili Skrzybski, Caligiuri, Mercan a dvakrát Burgstaller a tým z Gelsenkirchenu tedy odjel s výhrou 5:0 a postupem do další fáze soutěže.

Co oba týmy spojuje, jsou rozsáhlé marodky. Mönchengladbachu nepomohou zranění Bensebaini, Hofmann, Jantschke, Kramer, Stindl, ani Villalba. Za Schalke zase ze zdravotních důvodů nenastoupí Bentaleb, Carls, Kabak, Matondo, Schöpf a Uth.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Strobl - Zakaria, Bénes - Neuhaus - Thuram, Plea
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Stambouli, Nastasić, Oczipka - McKennie, Serdar - Caligiuri, Harit, Skrzybski - Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.52 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Hertha BSC  (pátek 20:30)
První kolo nového ročníku elitní německé bundesligy začne předehrávkou mezi loňským mistrem z Bayernu Mnichov a Herthou, která má za sebou průměrnou sezónu. Bayern se bude muset popasovat s odchodem dvou opor, a sice Francka Ribéryho a Arjena Robbena.

O pouhé dva body vyhrál loni Bayern německou bundesligu před Borussií Dortmund. Tak malý náskok zažil Bayern poprvé během své éry, kdy německou nejvyšší soutěž vyhrál každý rok od sezóny 2012/13.

To berlínská Hertha má za sebou rozpačitou sezónu. V tabulce skončila na jedenácté příčce a v evropských pohárech ji tedy letos neuvidíme. Před Herthou loni skončil například nováček soutěže z Düsseldorfu.

Oba týmy už mají za sebou zápasy prvního kola německého poháru. Bayern vyhrál 3:1 v Chotěbuzi, kde se trefil dvakrát Lewandowski a jednou Coman. Hertha se rovněž probojovala do druhého kola, když zvítězila poměrem 5:1 na hřišti čtvrtiligového Eichstattu. Gól dal mimo jiné i český záložník Vladimír Darida, který se vrátil po delším zranění.

A právě Darida by měl být Hertě k dispozici i v zápase na Bayernu a tím pádem i pro nadcházející důležitý reprezentační sraz. Svého zástupce najdou v dresu Herthy i Slováci. Nejlepším bundesligovým střelcem klubu loňské sezóny se totiž stal s jedenácti vstřelenými góly Ondrej Duda.

Bayernu v zápase s Herthou určitě nepomůže zraněný Javi Martínez, ani vykartovaný Ivan Perišić. Marodka Herthy je mnohem rozsáhlejší, ze zranění se zotavují Boyata, Dilrosun, Maier, Pekarík a Plattenhardt.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Boateng, Alaba - Thiago - Müller, Goretzka - Gnabry, Coman - Lewandowski
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Rekik, Mittelstädt - Darida, Grujić - Duda - Lukebakio, Ibišević, Kalou
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.50 - 18.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Union Berlín00000:00
 Borussia Mönchengladbach00000:00
 SC Paderborn00000:00
 FC Augsburg00000:00
 SC Freiburg00000:00
 1. FSV Mainz 0500000:00
 1. FC Köln00000:00
 TSG Hoffenheim00000:00
 Borussia Dortmund00000:00
 Fortuna Düsseldorf00000:00
 Hertha BSC00000:00
 VfL Wolfsburg00000:00
 Schalke 0400000:00
 Werder Brémy00000:00
 Bayer Leverkusen00000:00
 Bayern Mnichov00000:00
 Eintracht Frankfurt00000:00
 RB Lipsko00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (180)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Borussia Dortmund si v tejto sezóne ide pre titul, to je jasné asi každému...

Reagovat
db18

lol, Shabani šel zadarmo k Wolves...

Reagovat
smazaný uživatel

Nonda?

Reagovat
db18

Meritan

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa tam tiež poputuje do rezervy, na seniorskej úrovni ešte nemá odohraté takmer nič...

Reagovat
db18

O to víc mne to štve...

Reagovat
Müllered

To už je taková klasika v Bayernu, mladíci jsou tu jen na přáteláky. Ještě přijde Mandžukič a Arp taky šanci nedostane...

Reagovat
Müllered

Davies taky ještě pořádně šanci nedostal, těch pár štěků... A hned se předělává na LB.

Reagovat
Sforza

vykartovaný Ivan Perišić ??

jak muze byt vykartovany , kdyz hral posledni 4 sezony za Inter ?

to ma jeste jako ze sezony 2014-15 z Wolfsburgu ? :D

Reagovat
smazaný uživatel

karty pocita asi UEFA takze je jedno za aky klub ich ma nazbierane ten trest si musi odpykat

Reagovat
andrew96
Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby neexistovala PL, je to nejlepsi liga sveta. PD se mize jít zahrabat. Zdrzovaci a filmari. Diváci, tempo, nasazeni, dynamika, plne stadiony, atmosfera, obraty vsechno pro Bundesligu. Ale? Cena prav lepsi u lenivcu od more.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Süle, Pavard, Alaba - Thiago, Tolisso - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

Ulreich - Boateng, Davies, Mai, Hernandéz, Singh, Sanches, Will, Wriedt

Reagovat
db18

Hertha: Jarstein – Klünter, Stark, Rekik – Leckie, Duda, Darida, Grujic, Mittelstädt – Lukebakio, Ibisevic

Reagovat
Bayern +

Wow, Pavard a Tolisso... parádna!

Len tá ofenzíva na lavičke čo je s Arpom?

Reagovat
db18

Vůbec nevim...

...a jaká ofenziva? Ale myslím, že Wriedt by šanci klidně dostat mohl, na něj bych byl celkem zvědavý.

Reagovat
Bayern +

Mohol, on vždy keď nastúpil, nikdy nebol úplne zlý, práve naopak, dosť aktívny, hlavne do zakončenia a čiernej práce.

Reagovat
Bayern +

Goretzka dnes nebude. Som zvedavý ako to poskladá, najmä druhý streďák ku Thiagovi. Ja dúfam v Tolissa, mohol by sa chytiť a udržať si základ.

Műller dnes asi na AM, aj keď takmer celú prípravu hrával napravo a kompletne nový nevyskúšaný stred Niko skladať asi nebude Ale Renatovi by som po relatívne dobrej príprave 30 minút doprial, hlavne nech je to ale na CM, nie na krídle alebo LB preboha...

Reagovat
db18

Sestava už je. Jinak na místo Goretzky taháme Cuisance (něco okolo 10 milionů)

Reagovat
Bayern +

Takže z Coutsa asi nič, jo?

Reagovat
db18

Cuisance je na střed, Couts by byl na křídlo... jinak ten chybí v nominaci Barcelony a údajně to nemá žádnou spojitost s přestupem Neymara, takže je možné, že je na cestě k nám.

Reagovat
Bayern +

Aha, tak to by bolo fajn. Cuisance nepoznám, ale ak je to typologicky hráč podobný Leonovi, tak by som radšej volil nejaké klasickejšie DM, napríklad ten Roca. (Inak ja som si len v sobotu všimol, že Rodri je postava robustnejšia než Javimar, ja som bol vždy v tom, že je to nejaký špunt typu Kokeho, to sme nemali prejebať )

Ale podľa mňa Goretzka si zahrá dosť, skôr sa bojím, že by obmedzil Coca...

Reagovat
db18

Jestli to neni dlouhodobější zranění, tak nechápu, že na AM spíš nedá Sanchese, když už si ho chtějí nechat... vždyť ve Swansea tam zahrál nejlepší zápasy a aspoň nebude kazit dozadu...

Reagovat
Bayern +

Ale zasa radšej nech sa rozohrá Coco, ako Sanches

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Cuisance je mladík z Gladbachu, ktorý ani tam ešte nehrá stabilný základ. Nemyslím si, že by hneď zo začiatku vytlačil Goretzku alebo Tolissa.

Reagovat
Bayern +

Hlavne nech nezamedzí príchod Coutinha, nič viac

Reagovat
Müllered

Kéž by, já ho nechci.

Reagovat
db18

Už je expresska.

Reagovat
Müllered

Neměl by přijít jako alternativa k Thiagovi a možná budoucí náhrada? Je dost kreativní, alespoň podle FMka. To by byl super kauf za tu cenu. Po Pavardovi zase obchod, ze kterého budu mít opravdu radost.

Reagovat
db18

Buduje si francouzskou repre příštích 5 lety, když vidíme, že bavit se s Löwem nemá smysl

Reagovat
Müllered

Tam je teď z čeho vybírat.

Reagovat
JozkokozleJ

Pomerne dlho som pred zapasom v Allianz arene necitil taky optimizmus vo vztahu k bodovemu zisku. Snad ma vyvoj hned neuzemni.

Reagovat
Müllered

Dnešní zápas na ZDF, kdyby někdo nevěděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ZDF mám. BL tam bude pravidelně nebo je tohle vyjímka?

Reagovat
Müllered

Bohužel dávají jen první zápas podzimu a jara.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu. Ja napisu o tom, jak je Bundesliga skvela a lepsi nez La Liga a nedostanu ani palec. Ale ty napises vec, kterou zna kazdy nad sedmnáct let, a dostaneš palce. Vsichni vime, ze to je na ZDF. Kazdy kdo nezačíná sledovat Bundesligu od letosni sezony to vi.

Reagovat
Müllered

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda, chlape Mam depresi

Reagovat
smazaný uživatel

Dpc, at to stoji za to aspon. Ne, ze to zas bude obehravana kolem vapna a nuda.

Reagovat
okorec

nemam ZDF.. nemate niekto kvalitny stream pls?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam, sleduju ZDF

Reagovat
smazaný uživatel

Zpivat hymnu pred zapasem? Kde jsme? V NHL?

Reagovat
Rudnevs

Torhymne

Reagovat
Heresy

Celkem sok ze ji zmenili

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/VjEcOidS2kQ Jestli je Torhymne tohle, tak ji mají stejnou jako Seschsger (1860 Mnichov) a podobnou jako Arminia Bielefeld.

Reagovat
Rudnevs

Ono je to vlastne tá istá melódia, len každý ju inak používa. Bayern má tú klasickú verziu, rovnako ako trebárs Bochum. Sechzig ju má trochu upravenú (má v tom ešte výkriky od komentátorov) a Arminia má inú verziu, tá sa mi z nich páči najviac.

Reagovat
Arne
Reagovat
JozkokozleJ

top

Toto aktualne hraju pred zapasom, nez sa hlasatel pusti do zostav.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Zillertaler Hochzeitsmarch... Tá znela ako taká tradičná bavorská hudba, tá sa k Bayernu hodila. Tuším ju momentálne má rakúska reprezentácia.

Mne sa dosť páčili posledné dve torhymne Schalke a tá stará Herthy, ktorú ste mali po postupe. A zo zahraničných Lüttich a Celtic (pokiaľ majú stále Depeche Mode).

Reagovat
stas87

Leckie robil čo? sak Lewa na tu loptu štartoval od polky a Darida s Leckiem nali bližšie k bránke. Bayern pred touto sezónou zmenil torhymne, že?

Reagovat
Rudnevs

Jj, a k lepšiemu... Tá predtým mi liezla na nervy. Sa vrátila tá stará, ktorú ešte mali za éry Effenberga, Janckera, Kahna a spol.

Reagovat
JozkokozleJ

Si tam traja davali prednost. Darida, Leckie a nakoniec Stark.

Reagovat
stas87

To sa stane, ze sa ihned nedohodnu kto koho preberie. Ale v takej chvili musis naplno sprintovat k vlastnej branke a to Leckie neurobil. Malicko zavahal a pustil pred seba supera a ten dal gol. Co hovoris na Daridu? Velmi sa mi nepaci to, ze je rozlietany vsade ale nikoho nestrazi. Grujic mi prisiel zodpovednejsi zatial ako on. Pokial ho Covic cez pauzu neukludni, tak bude mat Hertha problem. Zlta karta naprosto stupidna.

Reagovat
JozkokozleJ

Prvy polcas mu nevysiel. Myslim, ze to bolo dane aj tym, ze Hertha dost vysoko napadala a uprostred bola velka diera, ktoru Darida mohol tazko vyplnit, aj ked sa o to pokusal. Potom to vyzeralo prave, ze je rozlietany.

Zlta vtipna. Vo chvili, ked uz bolo jasne, ze kartu dostane, Coman vyzeral, ze je este schopny pokracovat v utoku, preto Darida musel vylozene dat Comana na pejska

Reagovat
stas87

V druhej polke od toho upustili a oplatilo sa. Cez ten stred sa uz Bayernu hralo ovela horsie. Darida uz hral to, co mal. Len skoda tej pomalej prihravky na Skjelbreda po tom, co tusim Selke napadanim vybojoval loptu a ta akcia bola aj doplnena a nebol to len osamoteny utok 2 na 5. Z toho mohlo nieco byt.

Reagovat
JozkokozleJ

Hej, tam to po strate uprostred ihriska smrdelo.

Ja, co sa tyka herneho prejavu, popravde radsej ten prvy polcas. Aj ked s napadanim prichadzalo aj riziko.

Reagovat
smazaný uživatel

Prisaham bohu, ale po patnácti minutách me to prestalo bavit. Jeste, ze jsem si neobjednal tu Digi. Ušetřil jsem si spoustu nervů.

Reagovat
Coutinho10

tak to vypada, ze to uz nema kam...konecne zmena

20:21 Coutinho směřuje do Bayernu Mnichov

Barcelona za několik desítek minut nastoupí v Bilbau proti tamnímu Athleticu a ani na lavičku neusedne Philippe Coutinho. Důvodem je odchod brazilského záložníka do Bayernu Mnichov, kluby jsou domluveny a hráč má v neděli odcestovat do Bavorska. (marca.com)

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1162435842457120768?s=19

PSG by asi bylo lepsi, ale Bayern ma taky velky zvuk a v LM by to mohl bejt takovej cernej kun a v BL titul asi jistota, takze chapu

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

A šup Bayern do oblíbených.

Reagovat
Coutinho10

ted to bude celkem sympaticky tym

Reagovat
smazaný uživatel

To zrovna BVB jsi kvůli tomu odstřelil?

Reagovat
Coutinho10

uz nebylo misto potreboval jsem tam dat i Bresciu

Reagovat
Rudnevs

Kvôli Balotelimu alebo Zmrhalovi? A čo to YB? Sleduješ ich?

Reagovat
Coutinho10

jop hodne se na ne tesim...jinak YBB nejvic vidim v LM/EL zapasech a vzdy se mi ta jejich hra libi a jsem rad, ze se po dlouhych letech konecne dostava i v lize pres Basilej...takze ted uz vyhlizim jejich 4. predkolo se Zvezdou a snad to daj, ikdyz Zvezdu jsem videl na ArenaSport celkem casto v predkolech a ta bude hodne kousat, ale YBB si snad poradi a v lize nevidim skoro nic, max. sestrihy z vetsich zapasu, tak uz aby zacala ta evropska jizda

Reagovat
Rudnevs

Ja skôr môžem práve ten Basel, ktorý tiež nebol majstrom vždy, oni sa zas na začiatku tisícorčia po dlhých rokoch dostali pred GC, tí sú švajčiarski rekordmeistri (a hrajú druhú ligu ). Ale v Európe prajem i YB.

Inak, YB teraz celkom tratilo, odišiel Sow a Mbabu.

Reagovat
Coutinho10

j Basileji jsem to pral max. kvuli Suchošovi a Vaclikovi,kdyz treba byli v LM, ale jak jsou pryc, tak jednoznacne YBB a celkem jsem cumel, jak vyleteli s Linzem

j, kdyz se dari, tak vetsinou o ty dobry hrace je velkej zajem, ale verim, ze je nahradi jiny...doma maj specificky podminky a souperi to tam maj vzdy tezky, takze snad tyhle odchody nebudou mit na ne nejakej vetsi dopad, co se tyka hlavne toho 4. predkola, aby se proklouzlo zase do LM a zkusili tam uhrat vic bodu nez loni a idealne se dostat aspon do jara EL

Reagovat
Rudnevs

Mne bol Basel sympatický, ako tam vždycky vedeli nahradiť tých hráčov mladíkmi a koľko hráčov vyexportovali do Bundesligy a do iných veľkých líg a napriek tomu boli stále silní, robili to tak nejak inteligentne a furt privádzali zaujímavých hráčov. Celkovo na mňa proste pôsobia sympatickým dojmom. Hoc teraz sa to už trochu pokazilo, keďže Burgener a Streller (ten tam už teda neni) nedokázali naviazať na predchodcov vo vedení.

Inak, tie podmienky YB v Švajčiarsku zas tak špecifické nie su. Vo Švajčiarsku je toto dlhovo diskutovaná téma. Tam hrá alebo hralo alebo plánovalo hrať na umelke viacero klubov.

Reagovat
smazaný uživatel

Ježíš vzdyt ty si tam měl Barcu to je tak když má člověk zafidované uživatele s jinými kluby

Reagovat
Coutinho10

ted to v nejblizsi dobe uz menit nebudu neboj

Reagovat
db18

v zimě ho prosím pěkně kupte!

Reagovat
db18

...aha, tak to byl Vedator a ne Dodi

Reagovat
Rudnevs

Ibišević skúsene chrbtom.

Reagovat
stas87

Lukebakio Bayern pekne šikanuje. Bapisu ho Vedadovi, ale to je jedno. Vedad skúsený oblúčik za obranu. Nezaspal Neuer trochu?

Reagovat
Müllered

Celá obrana, mysleli asi, že se to pískne.

Reagovat
stas87

Tak Pavard bol rozhodeny z toho suboja s Grujicom a nemal sancu sa do toho vratit. Ale cakal by som, ze Neuer vybehne skor a neda mu sancu ist do klucky.

Reagovat
db18

tady naopak byla škoda, že se o to Benji snažil, protože vyrušil ofsajdovou past.

Reagovat
db18

Střídej Comana omg...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako tohle se dalo písknout ale

Reagovat
smazaný uživatel

Za to opozdeny placnuti o zem, kdyz zjistil, ze to nema, bych dal kartu jeste jemu za simulaci

Reagovat
smazaný uživatel

Já řikám jen, že se to dalo písknout..ty ruce byly hodně vidět.

Reagovat
blackhawk88

Za koho?

Reagovat
db18

Někoho kdo kurva ustojí souboj.

Reagovat
vladino10

Renator Sanches čaká

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
db18

Grujic

Reagovat
vladino10

Dobre, dávno som hluoejsiu pentlu nevidel

Reagovat
stas87

Useknut ruky, debil takto potopí mančaft po desiatich minútach druhej Poľky. To som BSC veril, že z brejky fúkne Lukebakio tretí kus.

Reagovat
Pipo123

Stále mi to príde prísna penalta

Reagovat
Sztanda

Za mě teda v pořádku, jeden z plusů VAR, že můžeš zhodnotit tyhle věci mimo hru, které rozhodčím většinou unikly

Reagovat
stas87

Tak všetci vieme, že Lewa rad spadne keď môže.. ale k čomu ho musel držať, ti fakt nechápem. Je to v každej lige, takmer v každom zápase. To je ba pokutu od klubu.

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Tak bolo tam veľa takých všelijakých polozakrokov a tak, teraz im to zrátal asi..každopádne, za hlúposť si to zaslúžil, lebo toto ako fakt. To čo bolo, prečo..načo

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bylo opravdu zbytečné...

Jinak teda Bayern má novou Torhymne a na to si budu chvilinku zvykat

Reagovat
Rudnevs

Škoda, no... Ozaj zbytočné, ale tak zápas ešte neskončil a možno by tam Herthe mohlo ešte niečo padnúť.

Tá Torhymne je super, tá stará bola strašne ohraná a táto je navyše celkom dobrá a k Bayernu tak nejak patrí (mali ju v 90. rokoch dlhú dobu).

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha už to bude muset odbránit

Jinak ta Torhymne je super, ale po těch letech té techno verze? SNA je to trosku nezvyk

Reagovat
Sztanda

Když držíš takový výsledek proti takovému týmu...strašný

Reagovat
Bayern +

Lewa krásne snáď to bude dnes hetrik

Reagovat
smazaný uživatel

Mám z té penalty smíšené pocity.. jasné, hodně nešikovně až hloupě ho zatáhl, ale Lewa tomu podle mě dost přidal. Ještě k tomu byl míč někde úplně jinde a ve vápně se vlastně nic nedělo.

Škoda - začínal jsem Herthě věřit na 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

aj jeden bod by bol nad plan tak verim aspon v bodik

Reagovat
Sztanda

Gnabry výborný

Reagovat
smazaný uživatel

Puuuh.. Hertha už je až moc zalezlá v zadu a statická. Tohle nemůžou ještě 10-15 minut ustát.

Reagovat
db18

Mohl by přijít Wriedt za Müllera

Reagovat
db18

*Coca

Reagovat
db18

Omg, dvě střídání a ještě nám upřou roh.

Reagovat
smazaný uživatel

so far so good

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern mi přijdeš hrozně sterilní a chaotickej, bez formy a myšlenky. Od nástupu Kovače se mi hra Bayernu moc nelíbí.

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
Sztanda

Do prvního gólu Herty to bylo ok, na jednu bránu. Celkové těch šanci měli dost, ale pravda není to prostě ten válec co začínal ligu doma většinou vítězstvím o 4 nebo 5 gólu ať už s jakýmkoli soupeřem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nám to pěkně začalo, zejtra to nepokazit s dalšími Bavory a bude to dobré

Reagovat
stas87

To sporne, su na hranici medzi Bavorskom a Svabskom.

Reagovat
Rudnevs

Oficiálne je to Bundesland Bayern, ale vraj sa miestni za Bavorov moc nepovažujú.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si doplnil vzdělání, díky hoši, já to bral tak, že když leží v Bavorsku, tak jsou to Bavoři

Reagovat
stas87

Tak viem si predstavit, ako to fanusikov FCA nastvalo, ked postupili do BL a Der Club bol v 2.BL. Ked to novinari prezentovali ako bavorske derby medzi nimi a Bayernom. Ziadny iny klub nie je na hranici tak ako Augsburg, nie?

Reagovat
Rudnevs

Tak ono to zas neni až tak na hranici, trebárs i keď si pozrieš mapu... Ide o to, že Schwaben neni Bundesland (ten vedľa Bavorska sa volá Baden-Württemberg), Schwaben je Regierungsbezirk, ktorý patrí pod Bundesland Bayern, čiže Augsburg patrí do Bayernu i do Schwaben. Ale vraj označenie Bavori nemajú moc radi, niekde som to čítal.

Reagovat
Müllered

Reagovat
andrew96

Reagovat
PeterCrouch

Na úvod dost přijatelný soupeř, tak snad bude letos vstup o dost povedenější než v posledních letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava dobrá - k té nejsinělší možné to už nemá daleko, akorát bych radějí viděl Hakimi v základu místo Piszczeka a Delayneho místo Weigla. Jule si to ale momentálě svými výkony zaslouží. Snad do hry nakoukne i Brandt

Reagovat
andrew96

Weiglův "comeback" příjemně překvapil.

Reagovat
andrew96

Tvl...kam Akanji šel?

Reagovat
smazaný uživatel

Koubek

Reagovat
PeterCrouch

pěknej úvod v novym týmu

Reagovat
Martas30

Nějaký solidní stream na BVB ?

Reagovat
PeterCrouch

tak úvod sezóny zábavnej, necelejch 20 minut a 3 góly, škoda že ten jeden zařídil Bender do špatný brány

Reagovat
andrew96

Koubkovi to moc nejde.

Reagovat
andrew96

No toto už je ale zoufalství.

Reagovat
naheCZ

Totálně mu to nejde...všechny 3 góly mohl vyřešit

Reagovat
Rudnevs

Inak, Schlager z Wolfsburgu má na drese krstné meno Xaver. Zrejme by nemeckí komentátori nedokázali správne prečítať to exotické priezvisko.

Reagovat
Jeňa

To měl už v RB

Reagovat
Andis

Koubek to je premiéra snů ze 4 golů zatím a 3 jdou za ním

Reagovat
Gazdo

Werder si zo mna robi prdel nie?

Reagovat
andrew96

Julian

Reagovat
Martas30

Reagovat
Rudnevs

Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Neuhaus, Zakaria, Benes - Thuram, Embolo, Plea

Nübel - Oczipka, Nastasic, Stambouli, Kenny - Mascarell, McKennie - Raman, Harit, Caligiuri - Burgstaller

JozkokozleJ alert - Benes v základe. No som zvedavý. Všetko hrá v prospech Gladbachu, snáď Schalke urobí aspoň pozitívny dojem.

Reagovat
JozkokozleJ

Rose sa toho teda neboji. V BL premiere nasadzuje riadne mladu ofenzivu (21, 22, 22 - 22, 22, 26),. Azda to by mozno mohlo hrat v neprospech Borussie. Sledoval som predikcie a Laszlo sa v zaklade objavoval casto, tak som veril

Reagovat
Rudnevs

Laszlo nakoniec dosť dobrý zápas, vyhrával súboje, mal dobré myšlienky, nebál sa i vystreliť, i komentátori ho chválili.

Inak zápas zo strany Schalke veľmi dobrý. Keď si vezmem, že ešte pred pár mesiacmi to bol chaotický tím bez akéhokoľvek konceptu, ktorý spolu nedržal, tak je to skvelé. Konečne tam je nejaky herný štýl, hráči skúšajú kombinácie a veľa toho odbehali. Samozrejme ešte to neni ideálne, chce to čas, tie mechanizmy ešte nie vždy fungujú, častokrát sa stalo trebárs, že hráči skúšali kombináciu a prihrali loptu do priestorov, kde nikto nebol alebo tak (ale to i zo strany Gladbachu, ktorý má tiež nového trénera a nový herný štýl).

Zápas ma celkom bavil, hoc to bolo 0:0, oba tímy hrali na plno a boli dobre pripravené. A keď už sa niekto do nejakej šance dostal, tak to proste nevyšlo, Plea trafil tyčku a Ramanovi zavadzala lopta.

Reagovat
JozkokozleJ

Mas pravdu, ze Schalke vyzeralo celkom kompaktne. Ale ja si stale nemozem este zvyknut, ze by toto malo u Schalke stacit, aj ked vnimam chaos z minulej sezony. A podla zostavy asi tazko bolo cakat dnes nieco extra. Mimochodom, ty mas furt smolu. Aky tim si vyberies, ten padne do bahna: H96 -> HSV -> S04. K tomu este pripocitat K´lautern...

Ja som velky fanusik Laszla. To je presne ten typ hraca, ktoreho zeriem; hoc sa zatial neukazal v takej miere, ako by som ocakaval, resp. ako ho vnimam. Ale jeho herny prejav je strasne futbalovy a elegantny. Pri kazkom dotyku s loptou posobi ladne a jeho ulicky, dlhe pasy a celkovo lavacka su top. (Vlastne popisujem ciastocne vlastnosti, kvoli ktorym som velky fanda Hummelsa.)

Reagovat
Rudnevs

Tak fandiť Bayernu je nuda, to dokáže každý... Schalke bude dobré, keď sa to trochu zohrá. Konečne je tam opäť poriadny tréner s normálnou taktikou, ktorý nechá hrať futbal, nie ako Tedesco a jeho hra na náhodu s podivným rotovaním hráčov a kapitánov. A pokiaľ sa podarí predať alebo poslať na hosťovanie Bentaleba (Werder?), Konoplianku (asi Turecko) a Mendyla (Dijon), tak si ich škrtnú z výplatnej pásky a budú si môcť dovoliť ešte nejake posily. Je rozohraný poker s Bergamom, čiže príde buď Max z Augsburgu alebo Gosens (toho druhého si zobere/nechá Atalanta) a plus by to chcelo ešte útočníka, ale tu bude posila už len návrat zraneného Utha.

Ako jasné, chápem, že už to neni to Schalke, ktoré s Huntelaarom a Draxlerom porážalo Arsenal, ale proste sa padlo na dno a teraz bude stúpať. To pôjde tiež postupne, ale som si istý, že už tento rok to bude oveľa lepšie než minulý. A rovnako postupne stúpať bude i HSV (a snáď i Lautern).

Laszlovi ten Kiel dosť pomohol a teraz by sa mohol nastálo zapracovať v zostave Gladbachu a naplno sa ukázať. Dnes som ho videl takto celý zápas možno i poprvýkrát a mal som z neho veľmi pozitívny dojem (teda až na ten moment, keď tam skopol Oczipku či koho ).

Reagovat
JozkokozleJ

Tak mne (Hertha) nic vysvetlovat nemusis

Maxa by som Schalke doprial. Oczipka je tam oproti posobeniu v Leverkusene a i Frankfurte polovicny. Zrejme sa vezie na zlej vlne celeho muzstva. Ale celkovo s S04 to nevidim na rychly navrat do pozicii LM (kiez by som sa mylil). Ta zmes hracov, ktori su tam teraz, je velmi nesuroda. Bez nejakeho jadra, ako to byvalo zvykom kedysi.

Reagovat
Rudnevs

Tak to hej, ty si si tiež s Herthou užil svoje. Ale v posledných rokoch to musí byť tiež celkom nuda, nie? Dárdaiova Hertha bola ukážková šedá myš ligy.

Maxa by som bral, kvalitný Nemec a navyše má vzťah k Schalke, ale to isté sa dá povedať o Gosensovi, ten by bol tiež super posila. Oczipka sa zviezol dole, navyše už neni ani najmladší, ale ako alternatíva za Maxa/Gosensa by bol stále super a vlastne aj dnes sa mi páčilo, ako hral (ešte lepší bol na druhej strane Kenny).

Asi chápem, čo myslíš, možno tomu chýbajú nejake úspešné stálice ako kedysi Höwedes, Fährmann a podobne, okolo ktorých sa budoval tím, ale verím tomu, že to postupne pôjde.

Reagovat
JozkokozleJ

Nastvalo ma ako odflakli EL (16/17 nepresli prekolo cez Brondby, 17/18 ziskali chaby bod v lahkej skupine) Jasne, financne to nie je vobec zaujimave, ale jarna cast uz ponuka velke (dvoj)zapasy. Tym ma trosku frustrovali a i pod Dardaiom to uz bolo celkom sterilne. Jeho herny prejav vychadzajuci hlavne zo zaistenej obrany nemal potrebnu nadstavbu. A aj ked som Palkov fanusik, som rad za zmenu. Vcerajsi prvy polcas, kedy Hertha casto vysoko napadala, ma naplnila optimizmom. Tajne dufam, ze budu ciernym konom ligy. Muzstvo je konsolidovane, kvalita tam jednoznacne je. Rad sa necham prekvapit

Ako pises, Höwedes, teraz Fährmann... Ale doleziti boli tiez Goretzka a z mojho pohladu hlavne Meyer. Nie som si isty, ci vedenie Schalke urobilo dost, aby ich udrzalo.

No, snad so Schalke nezazijes podobny pribeh ako s HSV

Reagovat
Rudnevs

Tak tak, moc sterilné a defenzívne. V Hinrunde to ešte ako tak šlo, ale tie posledné dve Rückrunde Hertha absolutne nelákala. Snáď príde s novým trénerom zmena. A Pál sa sympaticky zrejme vráti k mládeži po plánovanej ročnej pauze.

Höwedes ma strašne mrzí, tam dodnes nechápem, čo tam bolo medzi ním a Tedescom. Ťažko povedať, či boli Goretzka a Meyer udržateľní, do toho proste nevidíme, každopádne Meyerov odchod nepomohol ani jednej strane. Ralle sa trebárs ešte vráti, keď Nübel zdrhne zadarmo, v Norwichi je len na hosťovaní.

No tak dúfam aj ja teda... Ale i HSV sa už šplhá nahor, tento rok to vidím na postup. Oni tieto veľké kluby majú vždy celkom dobrú šancu, že sa i po páde dostanú späť nahor, pretože majú veľký štadión, fanúšikovskú základňu a je o ne záujem. Gladbach už tiež hral i druhú ligu, Dortmund bol pred krachom a podobne. A vlastne i Schalke hralo druhú ligu koncom 80. rokov.

Reagovat
andrew96

Mě třeba Dárdaiova Hertha až do loňska bavila.

Reagovat
andrew96

To je hrozná válka zatím.

Reagovat
JozkokozleJ

Laszlo je elegan

Reagovat
Kincl

Dnes jsem se vrátil z Berlína a viděl jsem na dresech Hertha Berlín sponzora Tedi. Toho sponzora mají chvilku ne? To je nějaká společnost s mega obratem? Schválně jsem se byl podívat do toho obchodu a vypadalo to jako u nás Pepco jestli znáte tak jsem se docela divil :D

Reagovat
JozkokozleJ

Davaju 7,5 mil. € rocne. Predtym bet-at-home davali 6 mil. €.

Reagovat
Rudnevs

Už to tam budú mať druhou sezónou, je to taký reťazec obchodov, niečo podobné ako trebárs KiK. A viem, že fans Herthy na nich celkom nadávajú.

Reagovat
Kincl

Jojo Pepco nebo Kik měli tam fakt všechno možné :) tak mě jen zajímalo jak se k nim dostali :) přece jen většina sponzorů je zvučnějších jmen ale jak vidím dobře platí :)

Reagovat
Rudnevs

Ešte predtým ich mala Hertha rok na rukávoch. A tiež to bol hlavný sponzor Osnabrücku a má ich na rukávoch mládež Bochumu. Celkovo sa angažujú vo futbale, tuším ešte i na iných štadiónoch som zahliadol ich reklamu.

A i ten KiK bol angažovaný vo futbale kedysi. Bývalý hlavný sponzor Werderu, Bochumu a tuším Bielefeldu.

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez mnoho fandov sa nestotoznuje s hlavnym sponzorom ani v Bremach a Schalke. V pripade Herthy to je take, ze supaci, ale davaju viac, nez minuly sponzor. Ale je kontrast toho, cim ziju a kolko vydavaju za reklamu, to je pravda.

Reagovat
Rudnevs

Najmä vo Werderi. Wiesenhof vraj podľa kritikov porušuje ochranu zvierat. Paradoxne po tom, čo vyprší súčasný kontrakt, ich budú mať na drese 10 rokov. Nikdy nemali žiadneho sponzora dlhšie.

S Herthou to neni zas až tak búrlivé, tam ide len o to, že ako vravíš, sú to “šupáci” plus ešte že to logo na drese moc svieti a nehodí sa tam (ale to bolo i kedysi s DB a tuším v Gladbachu sa kvôli dizajnovej stránke nadáva na ten žltý Postbank).

Reagovat
fantomas

Union Berlin’s match programme for the game vs. Rasenballsport Leipzig use the emblem of BSG Turbine Markranstädt, the old name of the club from which RBL bought the playing license from.

“Football in Leipzig for old fans is naturally Chemie and Lok,” says the programme. #FCURBL

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs

To je celkom bežné, trebárs Fortuna vždycky pri zápasoch s Leipzigom neudáva logo alebo v Dortmunde dajú naschvál starú ukazovaciu tabulu z 90. rokov, aby tam nemuseli dávať logo Leipzigu. A ešte i ďalšie kluby robia podobné akcie...

https://tinyurl.com/yxzz8454

https://tinyurl.com/yx8tnmof

Dnes pozeráš Union?

Reagovat
fantomas

Je toho strašně moc naráz, Chelsea a Plzeň, ale pustim si to souběžně aspoň kvůli atmosféře.

Reagovat
JozkokozleJ

Neviem, ja uz pri podobnych prejavoch (nielen Unionu) vnutorne polemizujem, ci uz sa nejedna trosku o arogantnost.

Reagovat
Rudnevs

Zrovna toto je ešte šťuchanec tak akurát, ktorý si kluby zo strandy a na vyjadrenie vzdoru môžu dovoliť, toto je podľa mňa ešte v rámci hraníc.

Čo sú však niekedy schopné vymyslieť niektoré skupiny fanúšikov (násilie a pod.), to mi hlava nebere...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JIMMY-PO

prečo je ten "protest"?

Reagovat
Rudnevs

Myslíš ten na Alte Försterei? Lebo hrajú proti Leipzigu...

Reagovat
JIMMY-PO

síce nesledujem vôbec nemeckú scénu, ale tá v podstate celonemecká antilipská vlna ma prekvapuje, hlavne asi preto, aká je dnes doba

Reagovat
Jeňa

Hmm Halstenberg a Klostermann jako wingbeci pod Naglsmanem, to vypadá fakt lahodně. A vpředu Werner a Poulsen. To rozesravení, které Naglsman preferuje by mohlo RB sedět naprosto perfektně

Reagovat
Rudnevs

Plus ten herný štýl. Očividne som Union dosť precenil. Uvidíme, čo príde druhý polčas, ale zatiaľ hrá RB taký presing, že je Union rád, keď vôbec rozohrá.

Reagovat
JozkokozleJ

No to pekne si ich precenil, ako tak pozeram na tvoj tip k KickTippe

Reagovat
Rudnevs

Stáva sa, no. Úprimne som čakal víťazstvo silou vôle a bojovnosti, zvlášť keď má tento zápas pre Union výnimočný náboj (prvý zápas v BL a navyše proti “zlému” Leipzigu).

Ale zatiaľ to bolo veľmi slabé. Obrana príšerná. Mnohé chýby v rozohrávke a pri tom prvom góle mal Halstenberg neskutočne veľa miesta i času. Ono sa ale zas musí uznať, že Leipzig hrá parádne, proti takému šialenému presingu a obrovskej kvalite sa hrá neskutočne ťažko.

Reagovat
JozkokozleJ

Mozno to chcelo v takom zapase postavit skusenejsich hracov, nez novacikov. Na lavicke su Bundesligou prevereni Subotic, Schmiedebach, Reichel, Polter...

Reagovat
JozkokozleJ

Asi malokto pochybuje, ze Nagelsmann urobi z RBL masinu; skor je otazka, za ako dlho. Hracov na to ma vybornych.

Reagovat
johnn

Tak Union strašne slabe mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Grujic: "Coutinho will be the best footballer in Germany by far"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele