Anglický glosář: O příšerné defenzívě Arsenalu a nepochopeném Leicesteru

18.09.2019, 08:44
Názory a komentáře
Užili jste si reprezentační přestávku? Slyším odevšad hlasité NE? Potom vítejte zpátky v neuspořádaném rendlíku zvaném Anglický glosář, který neomylně značí konec reprezentační pauzy a uplynutí dalšího kola anglické Premier League. Tentokrát v duchu jednoho zhrzeného příznivce zejména o špatném Arsenalu...

Během reprezentační pauzy jste si mohli od této směsice rádoby humoru a rádoby analýzy náležitě odpočinout u tradiční Kostky za měsíc srpen. Teď se ovšem po 10 dnech dovolenkování vracím ještě silnější jako každý fotbalista po zranění.

Pohled na tabulku hovoří jasně: tohle už je konečně rok Liverpoolu FC. Smějte se, jak chcete, ale tentokrát už nelze pochybovat. Pět bodů na Man City a stoprocentní bilance, rovná se neotřesitelné postavení.

Až na to, že zpochybnit se přirozeně dá ledacos, a tak si po pěti kolech — tedy zhruba po první osmině sezony, kde se jak známo láme chleba — uvedeme dva více či méně pádné důvody, proč titul nevyhraje ani Liverpool ani City, a to bez představení alternativ, protože plusová hodnocení jsou příliš mainstream.



Velká debata


Definitivní řešení diskuze, která zachvátila všechny kouty sociálních sítí a mediálních prostorů.

Předmět debaty: Nakolik se můžeme smát obraně Arsenalu?

Jádro debaty:

Asi vám to přes víkend neuniklo: Arsenal se proti Watfordu ukázkově sesypal a z pohodlného vedení 2:0 proti doposud jednobodovému soupeři rázem byla šťastná, ne-li rovnou uhaluzená remíza 2:2. Už jakmile se Gunners v hlavách viditelně rozhodli výhru prostě "ubránit", všem přihlížejícím museli cukat koutky. Michael Cox to po závěrečném hvizdu pro The Athletic vystihl trefně: Arsenal byl defenzivní, zatažený hluboko v obranné ulitě, aniž by přitom jako celek uměl pořádně bránit. Podobně jako proti Liverpoolu. Nebo proti Watfordu letos v dubnu, kdy se rovněž trefil Aubameyang, jen tehdy Arsenal vedení uhájil.

Už když Emery na jaře s Watfordem Emery zuřivě přepínal mezi rozdílnými formacemi, doba hájení nového manažera pro mnohé uplynula. Teď je již definitivně po ní, a přesto se zdá, jako by Arsenal stále neměl žádnou identitu; nic zažitého, nic osvědčeného, o co by se šlo vždy v největší nouzi opřít. V neděli Emery pro změnu tvrdohlavě trval na diamantu v záloze, který neustále přetěžoval obranu. Je to buď plán A, nebo plán B až D. A součástí jakéhokoliv plánu je zjevně vždy, za naprosto každých okolností, zcela horentní množství odevzdaných balonů poblíž vlastního vápna. Suverénně největší množství z celé ligy.

Ale proč zabředávat do husté existenciální krize Emeryho Arsenalu, když tu máme tolik statistických pomůcek k provedení podstatně přímočařejší analýzy: v době závěrečného hvizdu žádný tým v pěti nejlepších evropských ligách nečelil tolika střeleckým pokusům jako Gunners (96) a po pondělních dohrávkách platí, že v průměru na zápas jsou propustnější akorát celky Turína a Janova. Dokonce i naprosto zoufalé Derby County — 11bodový nováček sezony 2007/08 — v prvních pěti kolech soupeřům dovolilo "jen" 82 ran.

Samozřejmě, pět kol je miniaturní vzorek, ale v případě Arsenalu se zcela evidentně jedná o dlouhodobý jev. Od startu minulé sezony (tedy konce Wengerovy éry) Arsenal dle databáze Opta inkasoval čtrnáct gólů po individuálních chybách, tedy alespoň o dva více než kterýkoliv další tým v lize. Neschopnost Emeryho svěřenců udržet čisté konto na hřištích soupeřů se loni stala učiněným folklorem a celkem 59 inkasovaných branek na prostoru 43 ligovch zápasů je vizitka srovnatelná s tou Crystal Palace. Zhruba od 30. Emeryho utkání ve funkci křivka expected goals against (očekávaných obdržených gólů na základě vytvořených šancí soupeřů) takřka nezadržitelně stoupá a nasvědčuje tak jasnému trendu.

Watford před víkendem ještě nikdy v PL tolikrát (31x) nevystřelil. Arsenal ještě nikdy tolika střelám nečelil. A jistě, můžete namítat, že pouhá třetina těch projektilů se vměstnala mezi tři tyče. Ovšem nechat soupeře hned 16krát pálit zvnitřku šestnáctky, to je zkrátka alarmující číslo — ať se na něj díváte z jakéhokoliv úhlu. A jakouže perspektivu zaujali námi oslovení ligoví soupeři?

Řečník z Leicesteru:

Nechat poslední tým 30krát vystřelit a mít pak v dohledné době mistrovské ambice? Heh.

Řečník z Chelsea:

Dostat zkraje sezony 2x dva góly, 1x tři góly, a přesto dál pomýšlet na titul? Tovítežejo, snílci.

Řečník z Crystal Palace:

Přivést stárnoucího stopera Chelsea s cílem vyspravit nefungující defenzívu? Hodně štěstí.

Řečník z Manchesteru City:

Když na rozehrávku od vápna nemáš stopery, nedělej to.

Řečník z Tottenhamu:

obrázek



Z(ne)vážení obou mistrovských kandidatur


Může hned v téhle sezoně někdo rozčísnout neohrožený peloton z minulého ročníku?

Nezdálo se to moc pravděpodobné už před výkopem a na situaci se od té doby příliš nezměnilo. Tottenham udržel Eriksena a sobota odkryla jeho sílu, avšak stále platí, že má největší starosti sám se sebou — ať už se týkají lepšího zapojení jejich dlouholetého útočníka nebo podivně otupeného presinku. Přesvědčivě dál nepůsobí ani Manchester United, respektive Ole Gunnar Solskjaer, ani Chelsea, respektive Frank Lampard. Ať už jsou oba manažeři ve skutečnosti jakkoliv nadaní, tenhle ročník jim ještě nejspíš patřit nebude.

A tak je to zkraje opět mezi Manchesterem City a Liverpoolem, nadále více či méně suverénním tandemem. O jejich vyhlášených zbraních se již napsaly desítky článků, a leč hvězdné duely nikdy neomrzí — Salah vs Sterling; Mané vs De Bruyne; Van Dijk vs... Otamendi? — my se vydáme přesně opačným směrem.

Manchester City

Proč hlavně ne:

Odejde vám stoper s táhnoucí se pověstí vrchního lazara, a tak se vám v lazary promění pro jistotu všichni pozůstalí stopeři? Kristova noho. Aymeric Laporte mimo na čtyři měsíce, John Stones zhruba na měsíc, a k tomu první ligová prohra od konce ledna. Guardiola bude muset bez celé své ideální stoperské dvojice přečkat možná jen zápasy s Watfordem, Evertonem a Wolverhamptonem, což není nutně nejsilnější sbor protivníků, ale jakákoliv představa Nicolase Otamendiho jakožto tahouna zadní řady zkrátka fanoušky City přirozeně posílá do kolen. Pokud Dedryck Boyata konečně nenaplní potenciál se Fernandinho šmahem nepromění v jemnější verzi Javiera Mascherana, Citizens prostě budou nevyhnutelně téct a při aktuální šňůře Liverpoolu je teď každý ztracený bod eventuálně fatální vodou na mlýn rozjetému rivalovi.

Proč také ne:

Vynořilo se to opět v kontextu bizarní remízy se Spurs, kteří sice celý zápas šlapali vodu, ale k remíze mu nakonec stačil i jen jeden dobře kopnutý roh. Pokud má Guardiolovo City nějakou konzistentní slabinu, jsou to dozajista právě obranné standardní situace. Po zápase s Tottenhamem platilo, že z 25 inkasovaných branek od startu minulé sezony rovnou deset (40 %) vyvěralo ze standardek. Jinak řečeno: Lamelova parádní trefa na 1:1 byla prvním ligovým gólem, který City dostalo ze hry za dlouhých 16 (!) zápasů. Teď na Norwichi jsme to tu měli zas — první branka utkání padla do sítě šampionů po rohu.

Liverpool

Proč hlavně ne:

Je to Liverpool, come on. Kolikrát jsme tu už takový "rok Liverpoolu" měli? Letos na titul nestačila ani historická sezona. Pět let zpátky jim model Michaela Caleyho dával tři kola před koncem 80procentní šanci na vavříny, a stejně skvělou příležitost zahodili s Chelsea, která se nutně nesnažila vstřelit gól, resp. Crystal Palace (3:3), který naopak góly tradičně nedával, aby Liverpoolu za 10 minut nasypal rovnou tři. Devátého ledna 2009, kdy se Rafa Benítez na tiskovce jal s pomocí jedné áčtyřky vyjmenovávat, co všechno se mu nelíbí na chování Sira Alexe Fergusona či rozpisu utkání Man Utd, vévodil Liverpool tabulce s náskokem sedmi bodů. Za celou sezonu prohrál jen dvakrát, a stejně se umístil pod svým úhlavním rivalem. Během ročníku 2001/02 pro změnu Gerard Houllier na Fergusona vyzrál hned třikrát a Liverpool dovedl k tehdy rekordnímu bodovému zisku, ale to zas tenkrát nestačilo na Arsenal. Slibné jaro 1991 zpackalo nečekané adieu Kennyho Dalglishe, pod jehož vedením Reds prohráli jen dvakrát z 24 ligových klání...

Proč také ne:

Klika Firmino-Mané-Salah je nadále při chuti a jejím narážečkám i vinglům dál nelze nepodlehnout. Žádnou náhodou — a hlavně jejich zásluhou — se Liverpool o víkendu stal teprve třetím týmem (jednou Arsenal, dvakrát Man City), který si v Premier League připsal 14 vítězství v řadě. To je věru úctyhodná série, kterou příštími řádky nemíním nijak znehodnocovat, ale nepůsobí Liverpool též na vás tak nějak... zranitelněji? Od Norwiche se nechal přestřílet, jako se mu to dřív pod Kloppem jednoduše nestávalo, a za Newcastlem teď doma zaostával celých 20 minut, když loni na Anfieldu dohromady prohrával pouze minut 28. Záloha soustavně nedocvakává a vzadu především Robertson zažívá dramatický pokles individuální formy, což po znatelném vzepětí počínaje druhou třetinou duelu s Newcastlem opět potvrdil včera s Neapolí.



Novým spasitelem [klubu X] je...



Původní testovací případ: David Luiz (Arsenal)

Dvě zaviněné penalty ze čtyř startů za Arsenal. Tři penalty ve 160 startech za Chelsea.

obrázek



Záložní testovací případ: Moussa Djenepo (Southampton)

Už na letošním Africkém poháru národů bylo zřejmé, že Moussa Djenepo oplývá fenomenálním driblinkem, kdy je schopen soupeře v plném sprintu, bez zřetelného ubrání na rychlosti, dočista oloupat skrze tu nejúspornější, nejefektivnější kličku na malém prostoru. Hlavním otazníkem pro mě bylo, jestli tuto schopnost zvládne týden co týden přetavovat ve finální produkt, a první krůčky v Southamptonu zatím dávají důvod k optimismu.

Proti Brightonu se úchvatně prosadil, sotva si po vystřídání potykal s míčem, a proti Sheffieldu United nyní tři body vystřelil touto parádou. Způsob, jakým se zbavil Norwooda, bere dech i na několikáté zhlédnutí:





Narativ je mrtev, ať žije narativ


Všichni se zase jednou třásli, až zneuznaný lenoch Mesut Özil, který se jen díky spoluhráčům a slepě hlasujícím fanouškům Arsenalu stal mistrem světa i pětinásobným nejlepším hráčem Německa, konečně přijde o nejdelší šňůru asistencí v historii Premier League. Bohužel, sláva se opět přinejmenším na pár měsíců odkládá: Kevin de Bruyne proti Norwichi žádný gól nenachystal a zasekl se tak již na "pouhých" čtyřech po sobě jdoucích startech s gólovou nahrávkou. Özil tak s rezervou tří utkání (vcelku 7) dál odolává.

Nevadí, v záloze máme hned několik liverpoolských kandidátů pro přebrání štafety. Reds nyní na Anfieldu vyhráli už pět zápasů v řadě, v nichž inkasovali jako první. V minulé sezoně se liverpoolští vedoucího gólu soupeře nikdy moc nelekali a získali zpět tři čtvrtiny (75 %) možných bodů. Další v pořadí z celé ligy? Pětadvacet procent. Přestože tak Liverpool prohrával jen sedmkrát za ročník 2018/19, ze znevýhodněných pozic stále povyhrával nejvíce bodů v soutěži. Solidní garancí úspěchu přitom zůstává Sadio Mané — ten nyní na Anfieldu zavěsil ve 35 duelech a po žádném nelitoval prohry. Jen dva takové zápasy ústily v remízu.



Módní výstřelek kola


Referenci k Narcos nevidím. Musí tedy jít o "originál"... *emoticon opičky, co si zakrývá oči*


Nejzbytečnější statistika kola


Eddie Howe se o tomto víkendu stal podle všeho vůbec prvním manažerem v dějinách anglické Premier League, jenž do základu postavil ne jen jeden, nýbrž rovnou dva páry hráčů se stejným příjmením a přece odlišnými rodokmeny. Skutečně, ani Lewis a Steve Cook ani Harry a Callum Wilson nejsou příbuznými, přičemž se všichni od počátečního hvizdu podíleli na nedělní výhře Bournemouthu 3:1 nad Evertonem. A co je na tom možná ze všeho nejlepší: se jmény jako King nebo Smith je tam vždy značný potenciál i na 3-4 páry. Jen houšť!

Tohoto ryze nepodstatného detailu si všiml Huw Davies, a s pohotovou verifikací přispěchal Duncan Alexander.



How is this still a thing...

Inspirováno nahodilými web speciály pořadu HBO Last Week Tonight with John Oliver.

Není nad to, když si vztahovačný fanoušek jednoho klubu příliš vezme k srdci pokřik fanoušků druhého klubu, který si automaticky vykládá jako autenticky přezpívaný pokřik fanoušků třetího klubu. Pravda, když si popěvek příznivců Leicesteru v domnělém znění "Champions of England, You’ll Never Sing That" vzal osobně i jeden fanda Cheltenhamu během jedné letní přípravy, bylo to ještě docela roztomilé, ale jinak...?

Těžko říct, kdo s tím vlastně přišel, ale s velkou pravděpodobností se původně jedná o "chant" z dílny fanoušků Nottinghamu Forest, kteří takhle oslavovali svou evropskou dominanci z přelomu 70. a 80. let. V moderní éře se tento popěvek dostal zpátky do povědomí díky fanouškům Chelsea, kteří se v prosinci 2017 postarali o menší faux-pas, když se jako úřadující mistři Anglie posmívali Huddersfieldu, který svůj první titul získal o 31 let dříve než Londýňané. To bylo možná na první poslech lehce úsměvné, nicméně technicky v pořádku, neboť se tam zpívá o budoucnosti a nikoliv historii, ale gramatiku pro teď ponechme stranou.

Zarážející je hlavně to, že mnozí fanoušci, ba dokonce i renomovaní novináři, doposud nezavětřili klíčovou úpravu textu leicesterskými příznivci, kteří sice zprvu daný pokřik skutečně zakončovali větou "You’ll Never Sing That", ovšem po tragické havárii a úmrtí majitele klubu Vichaie Srivaddhanaprabhy koncem října 2018 přepnuli na duchaplné "You Made Us Sing That" (tzn. Vy jste nám umožnil se nazývat anglickými šampiony), které rozhodně dává smysl i dlouho po zisku titulu a bez ohledu na vavříny soupeře.

O shazování protivníků to holt úplně vždycky není. Takové fanouškovské pokřiky mohou též vzdávat hold.



Why is this a thing at all...


Aneb kdo přijde na jediný dobrý důvod, proč by někdo něco takového dělal, má u mě magnet na lednici ve tvaru jednoho eura...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (300)

Přidat komentář
Zdechlina

To zas bude sezona chci zdechnout

Reagovat
Golasso

To už člověk pozná, že je něco špatně, když i zdechlina chce zdechnout

Reagovat
Zdechlina

No jako aspon kdyby ta hra za neco stala. Ale staci abysme dostali gol a sypem se ja bych je liskal...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Král jak se směje

Reagovat
h8_sfatto

král příšerné defenzivy...kam dorazil, tam to šlo do kopru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

treba Slavie byla s nim uplne v pici no

Reagovat
smazaný uživatel

jezis

Reagovat
Spalovač šancí

Arsenal nemá špatnou obranu, Arsenal nemá špatné obránce. Arsenal nemá obránce.

Reagovat
Mastný Chobot

Bellerín je top, Tierney s Holdingom by tiež mali/mohli byť minimálne ligový nadpriemer. Ale ani jedného v súčasnosti nemáme k dispozícii. Ale je to bieda, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, jak moc tomu Tierneymu věříte. Ale asi jen podceňuju skotskou ligu. Holding mi přijde tak na úrovni Jonese / Smalinga, což je teda nadprůměr ligy, ale nevím, jestli to má Arsenal ustačit

Reagovat
Mastný Chobot

Išli naňho top referencie, hovorilo sa o ňom aj v súvislosti s inými veľkoklubmi už pár rokov, v FMku je to vždy jeden z najlepších obrancov sveta

A teda, píšem o ňom v rovnakom kontexte ako o Holdingovi, čo mi ako nejaké preháňanie zrovna nepríde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já neříkám, že přeháníš, FIFA a FM hype samozřejmě taky vnímám Ale tam byl taky totální bestie Kolasinac tu sezonu před přestupem Jen mě překvapilo, jak moc se k nim upínáte. Na druhou stranu po tom, co tam Luiz + Sokratis předvedli o víkendu tomu začínám docela rozumět

Každopádně ta skotská liga je pro mě fakt strašná neznámá. Podle mě je tak někde na úrovní gambrinus ligy, i když Celtic je samozřejmě víš a tam bych z toho skoku měl teda obrovskej strach..

Reagovat
El-Pistolero-68

Je samozrejme niz.

Reagovat
smazaný uživatel

*výš

Reagovat
Posledni Kovboj

nevym

Reagovat
Golasso

Tak Tierney skotskou ligu dost přerostl už v mladém věku. Navíc my jsme na tom tak tragicky, že já jsem regulérně nadšený z toho, že vůbec budeme mít levého beka!!!! To je v Arsenalu celkem vodvaz .

Holding je teda lepší než Jones a Smalling, navíc na rozdíl od nich se bude ještě zlepšovat. Pokud ve zdraví přežije zimu a hodí se do formy, tak v klidu posadí Luize

Reagovat
Ondiis

Je pěkná představa mít příští rok obranu Tierney, Holdini, Saliba, Bellé. Kéž by to fungovalo

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně teda sympaťáci docela

Reagovat
Mastný Chobot

Saliba bude podľa mňa hrozný čuráčik

Reagovat
Posledni Kovboj

William Alain André Gabriel Saliba

nekdo s tolika jmenama nemuze bejt normalni

Reagovat
miezto

tak za rodiče nemůžeš ale

Reagovat
Posledni Kovboj

to nezpochybnuju :)

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Seydou Doumbia

Ti čtyři se potkají maximálně v nemocnici, kdy tři budou u doktora a čtvrtý příjde na návštěvu...

Reagovat
smazaný uživatel

V cem je vegan top?

Reagovat
Golasso

V práci s míčem, rychlosti a fotbalově mu to myslí. Taky už není vegan, jestli se nepletu

Reagovat
smazaný uživatel

To je fajn a defenzivne? Mozna se posledni dobou zlepsil, ale mel jsem za to, ze casto hori.

Reagovat
Golasso

Defenzivně je podle mě ok. Takový moderní krajní obránce, který má velkou nástavbu do ofenzivy, ale na rozdíl třeba od Kolasinace si i svoje odbrání. Měl pár slabších období, jenomže kritika na něj byla občas dost přehnaná. On prorazil celkem suverénně v hodně mladém věku a pak se od něj čekaly zázraky. Taky ty jeho výstřelky mu nepomáhají - když odehraješ špatný zápas, tak ti v diskuzích a mediální masáži moc nepomůže, když vypadáš jak Dua Lipa, oblíkáš se jako mexický dealer a jsi vegan. Je to jeho věc a mně osobně je to úplně fuk, ale spousta lidí se po něm kvůli tomu vozila. S výkony to má minimum společného, s odezvou na ně to má společného hodně.

Reagovat
Golasso

Sorry, poslední dobou mám zlozvyk rozepisovat se mimo , ale podle mě to spolu dost souvisí - kritika výkonů hráče a jeho obraz v médiích/názorech fandů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to spolu urcite souvisi, ze vystredni hraci to schytavaj vic. Ale nemyslim si, ze by to melo nejak ovlivnit vykony danyho hrace. I kdyz je kazdej clovek jinej, tak staci necist media. Samozrejme to hodne zjednodusuju, ale jako fotbalista bych asi treba vubec necetl pozapasova hodnoceni atd. Nevim, co bych z toho mel. Pokud se mi neco nepovede, tak to vim nejlip sam.

Reagovat
Golasso

Právě jsem to myslel tak, že když něco pokazí Bellerin, tak kritici mají hnedka nabito ostrými a každá chyba se hrozně zveličí. Pak to působí tak, že je hráč výkonnostně horší, než doopravdy je.

Jestli to působí i opačným směrem, to nevím, asi záleží individuálně. Hráči ta hodnocení nejspíš nečtou, ale v dnešním medializovaném světě propojeném všemožnými sociálními sítěmi to k nim nějak dolehne i tak. Někdo na ně něco nevhodného může řvát třeba i během zápasu a je to rozhodí (kolem toho je vždycky haló, když jde o rasismus, ale jinak se to nejspíš moc neřeší). U Bellerina se nějakou dobu mluvilo dokonce o šikaně od médií a různých skupin fandů či co.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za hodnoceni. S tim stravovanim je to slozity. Clovek by si myslel, ze to bude mit vliv na vykonnost, ale pak si najde, ze podobne jedi Aguero a Smalling. Tak co si z toho odnest..

Reagovat
Golasso

Podle mě mají ti hráči kolem sebe stejně tolik výživových expertů, že jim tu dietu nějak sestaví i na veganských potravinách a je to ok. Jestli se to na výkonech negaivně projevuje, tak bych nechtěl vidět Aguera na mase . Spíš než na výkonech by se to podle mě mohlo projevit při hojení různých zranění a právě v té souvislosti jsem myslím někde četl, že Bellerin při léčení od toho veganství upustil. Zpětně to ale nemůžu najít, takže je to možná blbost.

Reagovat
Mastný Chobot

vo futbale

Reagovat
kattos

Mně se líbí jak Arsenalísté neustále sebe sami přesvědčujou jak je tuten hráč top a pak když hrajou proti někomu silnému tak uvidí jak si ten jejich "top" povede proti skutčeným top hráčům.

Auba je top, Bellerin Laca nadprůměr (na poměry velkoklubů) Luiz byl top ted to moc nevypadá. To je vše.

Reagovat
Mastný Chobot

Vidíš to, ty si myslíš, že z Arsenalu je top Auba, ja si myslím, že to je Auba a Bellerín. Aký to obrovský rozdiel medzi zaslepeným arsenalistom a osvieteným kattosom

Reagovat
Mastný Chobot

btw, odporúčam pozrieť si Bellerínove výkony vo veľkých zápasoch (napr. Bayern alebo Liverpool z minulosti)

Reagovat
Cobra

OT: Zvažuji nově internet + TV od o2. Modem na internet mám vlastní, ale co set-top box? Od o2 vychází na 2400,- a je opravdu potřeba? Nebo mi stačí něco levnějšího a funkčně stejného? Díky.

Reagovat
Vsadim gule

Je potreba originál O2

Reagovat
blade115

Je potřeba, pokud se nechceš na TV pokaždé přihlašovat do prohlížeče, nebo sledovat třeba přes Chromecast.

Reagovat
Cobra

To se celkem prodraží na 3 televize...

Reagovat
Hokaido

Oni jsou to prostě zmrdi. Normálně by mohli udělat apku do smart TV jako každej normální, ale samozřejmě to neudělají, protože na tom vydělají desítky milionů ročně.

Reagovat
smazaný uživatel

lool, on někdo používá appky v televizi

Reagovat
Hokaido

Tak třeba Netflix nebo Youtube funguje úplně bez problému, pokud vím.

Používat třeba prohlížeč je pro mě zlo, strašně blbě se mi to ovládá a všechno dlouho tvrá, ale pro tyhle streaming služby to smysl má.

A taky nesmíš mít televizi za bůra z Kauflandu, ty tupelo.

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

prohlížeč v televizi je stejné zlo, já na televizi používám vlastní řešení založené na Linuxu, protože nevěřím výrobci televize a mám rád kontrolu nad tím, jak to bude fungovat

Reagovat
Busby babes

lol a to cekas, ze si to kazdej doma naprohramuje sam, ze se tomu tak vysmivas? Takze ano, samozrejme ze apky v televizi pouzova vetsina lidi. Treba prave Netflix.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

autismus lvl over 9000

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
hyper01

Reagovat
Cobra

Reagovat
blade115

Na 3 to nedáš. Přes s-t-b max dvě. Další 2 jedině přes prohlížeč nebo Chromecast no.

Reagovat
jk

A chromecast se počítá taky jako zařízení nebo jen např. tel. že kterého tam pošlu link?

Reagovat
blade115

Nene, samozřejmě jen zdroj.

Reagovat
jk

Ok. V plexu mám chromecast třeba jako device ale jestli se počítá do limitu nevím a těžko někdy zjistím.

Reagovat
Cobra

Dík.

Reagovat
Zaschrona

Na jedné TV jedu přes STB, na druhou přes Chromecast z mobilu a funguje to dobře, jen je někdy problém, když je na O2 moc velký nápor, pak se to přes Chromecast má tendenci sekat, v hodně výjimečných případech se to i nenačte. Asi bych šel do toho set top boxu, to je jistota. Případně ještě jde použít, pokud máš, Xbox. O appce do smart TV a PS mluví už dlouho, ale podle mě to jsou jen prázdná slova do větru a reálně nic nechystají.

Reagovat
smazaný uživatel

po arsenovom odchode som chcel najviac favreho. s dortmundom robi skvelu pracu, maju dobre vysledky, hra ma hlavu a patu, hraju pekne. u nas sa o nom ani velmi neuvazovalo.

Reagovat
mul

aj ten Nagelsmann sa tvári, že vie, čo robí

Reagovat
Trand

Já zas Nagelsmanna, ale máme Unaie, tak si ho užívejme.

Reagovat
Heris

OT: Zvažuju co pořídit za poskytovatele tv. Stačí mi základní programy + PL a ideálně i LM. Anglické poháry a ATP beru jako bonus. Nejlépe mi vychází O2 TV.

Nevíte jestli je PL na O2 TV v HD, na jejich webu to vypadá, že ne. Stejně tak TV od T-Mobilu, přitom na viahome, což spadá pod T-Mobile je Premier Sport HD. A je potřeba set-top box, nebo stačí dát kartu do televize? Díky.

Reagovat
blade115

Je to v HD a je potřeba set-top box. Alespoň pokud jde o O2.

Reagovat
Banger

na O2 to má být HD, ale moc mi to teda nepřijde.

Reagovat
Busby babes

koukam, ze Lampard je stejne slabej jako Ole, mit dva hrace urcene na penalty, to je teda slabej management...

Reagovat
Pony Slaystation

Wenger IN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker
Reagovat
wesleyborland

Jsme trapní, nemáme systém, nemáme vůdce, nemáme kouče už několik let, pak to takhle vypadá. Každý lepší trenér by s takovým kádrem dokázal skončit do top 4 a nehrát takovou sračku. Bez Auby a Lacy bychom byli ještě níž.

Reagovat
smazaný uživatel

S takovým kádrem? Vždyť krom útočníků a golmana máte naprosto průměrný PL tým.

Reagovat
Ondiis

Průměrný tým (diskutabilní ale ok) + TOP útok + nadprůměrný gólman by mělo letos znamenat top4 imho

Reagovat
smazaný uživatel

brankara mame spickoveho, utok svetovy, obrana so zalohou su nadpriemerne, akurat ze na ihrisku to absolutne nefunguje...u nas je chyba niekde inde......akurat lavicku mame slabsiu

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim. Sestava z posledního zápasu (viz níž), Žádný z těhle hráčů není na nejvyšší úrovni prověřený a měli by problém se dostat do základu všech top10 týmů v PL.

Ainsley Maitland-Niles - Sokratis - David Luiz - Kolašinac,

Xhaka, Guendouzi, Ceballos

David Luiz je asi ten nejlepší hráč a všichni víme, jak je dlouhodobě hodnocený jako obránce.

Guendouzi, AMN, Ceballos můžou být výborní, ale zatím rozhodně nejsou.

Reagovat
Busby babes

hele ja teda napul souhlasim s tim, co rikas. Ale treba ze Luiz by mel mit problemy dostat se do sestavy top 10 tymu? zas neprehanej. Ano, ted udelal chyby. Kolasinac, bych rekl, ze jes stejny pripad. Kdybys rekl top 4 (spis asi top3, protoze za City, Poolem a Spurs je pak banda kriplu), tak bych to chapal.

Reagovat
Golasso

On djourou tu sílu kádru vidí vždycky moc růžově, ale jako je pravda, že bídu od Watfordu bychom úplně dostávat nemuseli. Na TOP 4 by to letos papírově (na rozdíl od loňska) taky být mohlo

Reagovat
Tywin Lannister

Ale no tak, z tech hracu co tu jmenujes by mel s problemy hrat v zakladu tymu mimo top 6 akorat tak AMN a Xhaka...jinak nemyslim si ze treba zaloha ve slozeni Torreira,Guendouzi, Ceballos je papirove slabsi nez zaloha liverpoolu, kterej tu ligu spolu se City totalne ovlada. Spis je problem, ze Emery neustale hleda nejaky system, v podstate uz jsme hrali snad ve vsech moznych rozestavenich co ve fotbale existujou a ti hraci pak nemaji nastaveny automatizmy i pres to ze spolu hrajou dlouho, kdyz se ta taktika furt nejak meni. Ano, v tuhle chvili mame prumernou obranu, ale zaloha je nadprumerna a utok mame svetovej. Navic az se udravi nasi obranci, tak by to taky melo byt o dost lepsi. Jestli ti teda tahle 11tka nize prijde prumerna v ramci PL, tak by si mel asi prestat brat to co beres

Leno

Belle - Sokratis,Holding - Tierney

Torreira,Guendo,Ceballos

Pepe,Auba,Laca

tohle složení je lepsi nez zaklad MU a dozajista nez zaklad Chelsea. Ja teda pri soucasnym rozpolozeni United a momentalni papirovy sile sestavy Chelsea povazju umisteni mimo top 4 jako selhani a jasnej duvod k ukonceni aspoluprace s Emerym

Reagovat
smazaný uživatel

"jinak nemyslim si ze treba zaloha ve slozeni Torreira,Guendouzi, Ceballos je papirove slabsi nez zaloha liverpoolu"

Reagovat
Tywin Lannister

Prijde ti ze individualni kvalita hracu jako Henderson, Milner, Vijnaldum, Fabinho, Keita a OX je vyssi nez Xhaka,Torreira, Ceballos,Ozli,Willock,Guendo??...Ja osobne to vidim na plus minus stejnou kvalitu jen s tim rozdilem ze je trenuje Klopp a nas Emery. V PL ma zalohu jasne lepsi City, a o neco lepsi Tottenham a mozna i o neco malo Chelsea hlavne diky Kantemu..

Jinak Klopp je neco jak u nas Trpisovsky..ti hraci pod nim hrajou o level vys nez by hrali s jinym trenerem, staci se podivat jak hral treba Hovorka za Spertu, a jak hraje za Slavii

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, myslim si, ze i individualne je zaloha Fabinho, Keita, Wijnaldum o dost lepsi nez Torreira,Guendouzi a Ceballos.

Reagovat
Tywin Lannister

Fabinho je vybornej, Keita a OX nadprumerni, ale zbyli tri jsou prumernaci kteri vypadaji lip diky systemu a tomu, co vsechno z nich dokaze Klopp vymacknout..stejne jako u nas je vybornej hrac Ceballos, pripadne Ozil kdyz ma den, Torreira a Guendo nadprumer a zbytek taky prumer

Reagovat
Ondiis

Keita a Ox nejsou nadprůměrní imho, to už spíš Wijnaldum. Ale jinak souhlasím, že Klopp z "ne tak skvělých" hráčů dělá skvělé hráče díky způsobu hry a systému. Třeba takový Milner by byl u nás špatnej hráč, ale v Live je prostě dobrý a platný

Reagovat
smazaný uživatel

Milner byl dobrý všude, kde byl. Nikdy to nebyl ten top hráč, ale říct o něm, že by byl špatný? Však vám přesně hráč jako on chybí.

Reagovat
Ondiis

Možná máš pravdu, ale já si myslím, že u nás by mu to nesedělo. V Live to funguje protože běhají všichni, u nás by běhal sám a byl by z něj takový ten hráč všude a nikde

Reagovat
fff

Keita ma strasnu smolu na tie zranenia, ked uz sa trochu chytal na konci minulej sezony, tak sa zranil. On tie zablesky ma, snad sa zdravotne da dokopy.

Ox zatial po zraneni priemer az podpriemer, snad sa do toho zase dostane.

Reagovat
Ondiis

Oxovi to přeju, ale vůbec mu nevěřím. On když už tu formu měl, tak trvala týdny, max měsíc dva a pak zas upadl do průměru na delší dobu

Reagovat
fff

On je velky sympatak a tak, no mimo kratkeho obdobia to celkovo u nas ziadna velka slava nebola podla mna.

Reagovat
Front hell

Tak na to s jakým očekáváním přicházel keita, je to trošku provar. Ale hype keita pokračuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ox a keita nejsou nadprumerni

Reagovat
Ondiis

Doteď neudělali nic, aby mě přesvědčili o opaku

Reagovat
fff

Guendouzi je dobry hracik na svoj vek, ale treba to vnimat s tym dodatkom "na svoj vek".

A inak pozeram, ze Ceballos hype stael pokracuje .

Fabinho je lepsi nez tito traja dokopy .

Reagovat
Front hell

Tak fabinho určitě není lepší jak 3 hráči dohromady. Je to skvělý hráč,ale je třeba si vystrčit hlavu z té liverpoolské prdele a být trochu objektivní

Reagovat
Benzema

Ale je a vyber si hlavu z riti ty, ak to nevidíš . Ceballos čo take predviedol , že ho stavaš na do pozície nadpriemerného hráča ? Gendouzi kopyto . Torreira odohral viac priemerných zápasov , ako nadpriemerných , ale ok. A rovnať zálohu Arsenalu s tou Liverpoolskou

Reagovat
J0EL

Ty si si fetol nieco, vsak?

Reagovat
Benzema

No sfetovaný si asi ty , keď nič iné k tomu nevieš napísať , než len vypustiť zo seba ďalšiu sračku. Ale ok, nechám vás v tom, že vaše trio zo zálohy je nadpriemer ligy

Reagovat
fenixLFC

ved ma pravud. ceballos odohral jeden zapas, u guednouziho je vsetko super len kvoli tomu ze je mlady a torreira hra vcsinou totalne priemerne. do toho si prirataj ze furt ich emery nenaucil ako vobec hrat ako celok, nemaju ziaden system. takze nevycnievaju ani individualne ani systemovo oproti zalohe live

Reagovat
Front hell

Ale já je tady nesrovnavam. To vy tady vynasite tu svou zálohu do nebes. Přitom ox,keita nebo winaljdum jsou průměrni hráči, jediný kdo je lepší je fabinho,ale ten je max nadprůměr,určitě to není top hráč co by sám táhl tým, jak tady tvrdíš. Rozdíl je v tom že vám ta záloha funguje výborně jako celek. Kdy se ti hráči vzájemně doplňují a vykryvaji svoje nedostatky. Ale těžko vysvětlovat fanouškovi Liverpoolu, pro kterého je i trávník na anfield zelenější než u zbytku PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabinho je absolutní TOP

Reagovat
Front hell

Tak to máme každý asi jinou představu o tom co znamená slovo top. To potom těch top hráčů běhá v každém týmu 10.

Reagovat
smazaný uživatel

No stačí se kouknout na nějakej zápas hele

Reagovat
Front hell

Tak právě že live sleduji po Arsenalu nejvíc. Útok máte top,obranu taky,ale zálohu prostě ne. Ale jak už jsem psal,že zaslepenym fandou se nemá cenu bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak občas sleduj Fabinha to je prostě boss. Ox byl tu první skvělej je jasný , že po tak těžkém zranění nebude hrát tak jak před ním. Wijnaldum podává skvělé výkony i za Nizozemce a už v NU byl skvělej. Letos je to o trochu horší ale on se do toho dostane. Až na Ceballose si nedovedu představit , že by se někdo z Arsenalsky zálohy dostal do základu..

Reagovat
Front hell

Ox takhle hrál v Arsenalu. Nikdy si neudržel konzisteni výkony a u vás to nebude jiné. Jinak já neříkám že jsou špatní,ale ani jeden z nich prostě není top. Nejsou to hráči co by udělali sami rozdíl v zápase. Třeba jako de bruyne. Spolu fungujou na výbornou,ale to je zásluha kloopa a jeho systému.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabinho ale ten rozdíl udělá. Měl pomalejší start ale teď hraje fakt skvěle .

Reagovat
Front hell

Pro mě prostě neudělá. Je vyborny,ale není top. Třeba jednou bude,věk na zlepšení má. Za mě teď prostě ne. Ale nebudu ti brát tvůj názor. A už toho nechme, stejně se na tom neshodneme

Reagovat
smazaný uživatel

+ jak Hendo začal hrát vysunutejsiho z té zálohy taky hodně povyrostl.

Reagovat
fenixLFC

tak mat tam troch svetovych hracov je ti k hovnu ked nemaju system. liverpool ma zalohu a system psotaveny tak ze sa vyuzivaju ich prednosti a maskuju slabiny. úprave aj vdaka tomu je ta zaloha nad zalohou arsenalu ktory nema ziaden systema tych hracov ktori su vacisnou prinajlepsom rovnako priemerni ako hraci liverpoolu nikam neposuva, v nicom ich nezlepsil. takze na zakalde coho ma byt zaloha arsenalu lepsia ked nie je lepsia ani individualne ani systemovo?

Reagovat
Front hell

ale ja tady nikde neříkam,že zaloha arsenalu je lepší. Individualně na tom není liverpool lip než arsenal, ale díky systemu ktery vam dal kloop ta zaloha funguje tak dobře. to je vše. Ja jsem spíše reagoval, že si někteří fanoušcí live myslí že mají na každé pozici top hrače.

Reagovat
fenixLFC

top hracaov mame v utoku, okrem jedneho stoepra aj v obrane ale nie v zalohe. ale to ze povieme ze je to furt lepsie ako arsenal neznamena ze z nich robime world class

Reagovat
Front hell

Tak ty možná ne. Ale podívej se na jiné fanoušky live tady v té debatě.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to vidět při těch zápasech no..

Reagovat
J0EL

ked sa nam vrati obrana, potom robme zavery. Luizovi to "zatial" nejde. Sokratis je nevyspytatelny a AMN ma este cas (navyse hra mimo svojej pozicie). Ked budeme hrat v obrane sracku aj s navratilcami, tak nieco je ozaj chybne.

Na top4 by sme ale s tymto mali mat bez problemov.

Reagovat
Golasso

Překvapuje mě to vysoké mínění o naší záloze. Já to spíš vidím tak, že záloha je naše slabina. Když pominu potenciál do budoucna a budu se soustředit jen na to, co nám může pomoct v této sezoně, tak:

- role Xhaky a Torreiry většinou v top týmech hrajících moderní fotbal zastává jeden hráč, který umí čistě odebrat balon a konstruktivně rozehrát nebo rozjet něco individuálně. U nás musíme nasadit víc hráčů na všemožné role a je to jako začátek nějakého vtipu typu: "kolik policajtů je potřeba k výměně žárovky". Taky Torreira měl skvělý start, ale šel výkonnostně dolů

- v souvislosti s předchozím není naše záloha schopná utvořit nějaký "dvojblok", který by se postaral o střed hřiště a dominoval v něm. To nás limituje skrz rozestavení. Když k tomu přidáš, že Kolasinac a AMN jsou lepší jako WB a ideálně musí v útoku nastoupit Auba i Laca, tak pořád jenom kompenzuješ nedostatky buď v obraně nebo v záloze a jedna z řad z toho vždycky vyjde blbě. (Tohle se snad zlepší s Bellsem a Tiernym)

- hráči v záloze mi nepřijdou moc kompatibilní jeden s druhým

- nemáme moderního tvořivého záložníka typu de Bruyneho (i když ok, to nemá ani Live)

- kromě Torreiry nemáme v záloze hráče s dobrým pressingem

mohl bych pokračovat, ale jdu brečet do rohu, protože mi chybí Santi

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

Poslední bod: Ceballos (nebo počítáš jen kmenový hráče?)

Reagovat
Golasso

Ceballos se projevuje hodně energicky, ale osobně mi zatím nepřijde jako hráč, který by specificky vynikal efektivním pressingem. Uvidíme, co ukáže dál, zatím hrál jen pár zápasů.

Jinak Ceballos by byl podle mě právě super doplněk k nějakému hráči, který by byl mixem Xhaky a Torreiry (třeba se takovým hráčem jednou stane Guendouzi).

Reagovat
smazaný uživatel

Pressing je ale spis systemova vec. Ceballos ma predpoklady vynikat (jak pises - je energickej), ale bez nejakyho systemu mu to bude uplne k hovnu.

Reagovat
Golasso

Souhlasím, ale v současnosti máme hráče, kteří se do systému s aktivním pressingem moc nehodí. I kdyby pressovali Torreira a Ceballos, tak koho k nim? Xhaka a Ozil to vůbec neovládají a mladí často tápou pozičně. Časem se to zlepší, ale asi ještě ne letos.

U Ceballose se ale zatím zdržím nějakých velkých verdiktů, teprve se s jeho herním stylem seznamuju.

Reagovat
fantomas

Vzdyt uz z jeho individualniho pressu vzesli dva goly. Jinak jak pise imp no.

Reagovat
Talker

Papírově lepší? Vždyť vyjma toho ofenzivního trojlístku by zbytek u nás seděl na lavičce, možná na tribuně. Je otázka

Reagovat
Tywin Lannister

No tak brana je vyrovnana, oba krajni obranci co jsou momentalne zraneni by u vas dost pravdepodobne hrali zaklad(o Bellerinovi se snad ani nemusime dohadovat) Holding nebo Sokratis tezko rict, Rudiger je lepsi nez oba dva, ale zas tihle dva se podle me minimalne rovnaji Christensenovi nebo Zoumovi. V zaloze jste o neco lepsi, tam by o zaklad bojovali podle me akorat Torreira a Ceballos(pripadne Ozil) a utok mame jasne lepsi. Navic mame sirsi kadr. Proste mi to vychazi tak, ze ten tym mame silnejsi

Reagovat
Talker

Podle mého jsou ty kádry srovnatelné, rozhodně to není tak, že by měl Arsenal výrazně lepší kádr. To mi přijde k smíchu tvrzení. Zvlášť při všech neznámých. Je otázka, kterému týmu se podaří lépe naplnit potenciál těch hráčů.

Šířka kádru? Nám chybí jedno CM/DM na to, abychom měli všechny posty minimálně zdvojené. Respektive se tam může počítat Barkley. Ono se to možná zdá, ale to je díky 7 zraněným, jinak je ten kádr akorát...

Azpi/James, Rudiger/Zouma, Christensen/Tomori, Emerson/Alonso

Kante/Kovačič, Jorginho/Barkley

Willian/Pulišič,RLC/Mount-CHO/Pedro

Abraham/Giroud/Bats

Já třeba vůbec nevím, jaká bude ideální sestava za měsíc. Udrží si Azpi místo nebo si ho zabere James? Nepředskočí Tomori Zoumu a Christensena? Willian/Pedro vs CHO/Pulišič.

Reagovat
Frantszek

Tohleto měření pindíků je hrozně super. Spousta týmů vypadá na papíře, jak je to skvělé a pak nastoupí proti jinému a jsou fpytli. Kde bereš to, že máte jasně lepší útok?

Vysmějou se mi "znalci,", ale spolupráce Mount-Abraham je velká paráda. Jenom to, že je Auba a Laca prověřenej, neznamená, že jsou lepší. Mount+Abraham=10 golů. Laca+Auba=7 golů. Pokud se bavíme o aktuálních číslech a formě, tak pálíš vedle. A o aktuální formu v aktuální sezoně jde především.

Reagovat
Ondiis

Auba a Laca jsou prostě lepší Auba je v top2, max v top3 mezi útočníky ligy. Ale chápu, že holt hráč/tým je tak dobrý, jako jeho poslední zápas ...

Reagovat
Talker

Tak to je otázka, kde bude na konci sezony Abraham. Může být někde ve středu střelecké tabulky a může být před Aubou. Tohle prostě nevíme.

Reagovat
Ondiis

Jestli jednou bude lepší? Možná. Je lepším útočníkem teď, zcela určitě ne

Reagovat
Talker

To je právě otázka, jak to hodnotit - dlouhodobá kvalita či okamžité výkony? Podle výkonů v sezoně podává Abraham (s Mountem) excelentní na úrovni těch nejlepších hráčů. Samozřejmě je příliš brzo na to říct, že je na stejné úrovni, či dokonce lepší než Auba.

Jinak nechápu, proč mluvíš o Tierneym, který neodehrál v PL ani minutu. Případně Pepé a Ceballos, kteří také ještě v PL téměř nic za sebou nemají.

Reagovat
Ondiis

Kde mluvím o Tierneym/Pepém/Danim? Jediné o co mi tady šlo je poukázat na to, že Abraham prostě není lepší než Auba

Reagovat
merlick

tak Auba tie goly striela uz niekolko rokov, tak nejaka prognoza je na mieste

Reagovat
Frantszek

ty vole, ty jsi fakt tak slepý? Poslední zápas?

Okej. Ale samozřejmě je to pochopitelné, že je pro tebe Auba bůh.

Reagovat
El-Pistolero-68

Tak Auba je provereny poslednimi treba 5 sezonami, Abraham poslednimi 5 zapasy. Zatim bych s temi zavery pockal.

Reagovat
Ondiis

K Aubovi jsem dost často kritický, ale ok. Je jednodušší zahrát kartu "jsi neobjektivní, protože fandíš Arsenalu" než prostě připustit, že mám pravdu

Reagovat
Frantszek

Já o koze ty o voze.

Auba prokázal, že je to top borec.

Bavíme se tu ale o aktuální sezoně, aktuálních sestavách, aktuální formě.

A taaktuální forma Mount+ Abraham je prostě větší než Auba+ Laca.

Howgh

Reagovat
salami

Ja si treba vubec nemysli., ze by v top 10 hrali v zakladu vsichni stredni zaloznici, Guendouzi a Torreira jsou perspektivni a maj potencial, ale ne nahodou se s nima furt smrdla sestavou i v Arsenalu, ani zdaleka by nemeli svy jisty v ostatnich tymech, namatkou Wolves, Leicester a Everton maj stred zalohy vyresenej velmi dobre a hosi by to tam rozhodne meli dost tezky. Ceballose nechci hodnotit, na to odehral prilis malej vzorek, proti Burnley vzpadal dobre, zapas predtim byl tu chvili na hristi dost hroznej.

Reagovat
merlick

holding, tierney, bele, salibka

Reagovat
Spalovač šancí

No nevím s tou nadprůměrnou obranou, Arsenal má obranu slabší než Slavia. A záloha tedy taky není nic extra.

Reagovat
Ondiis

Naše ideální obranná čtveřice spolu kvůli zranění ještě nehrála, tak těžko říct

Reagovat
smazaný uživatel

Průměrný tým určitě ne. Ovšem co je u Arsenalu ty celé dekády špatně je záhadou

Reagovat
Busby babes

prumerny v tuhle chvili. V zaloze maji nadejne hrace, Maitland Niles to same. Stred obrany je nic moc, zvlast ted, i kdyz si myslim, ze Luiz se zlepsi. Stred zalohy je tak nejak podobny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

nick

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal už je prostě kultovním týmem a přináší spoustu legrace do fotbalového prostředí. Hráče špatné nemá, ale nejspíš ty Invincibles vykoupil duší a bude už navždy zakletý

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Marto pls, zpátky k plotně, pálí se ti to!!!

Reagovat
Gunner14

Pil si?

Reagovat
Ferguson6

OT: RIP Fernando Ricksen

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

requiescat in pace

Reagovat
masina_LFC

on mal ALS strasna choroba... RIP

Reagovat
Ferguson6

Hej no, diagnostikovali mu to rok pred Čišovským.

Reagovat
Busby babes

lol, Robertson zrusil twitter ucet, kvuli reakcim, ze zahral po dlouhe dobe spatne...

Reagovat
avicii

Nechápem.. Nespravil nič strašné, to tam boli prehnane reakcie alebo prehnane reaguje on?

Reagovat
Busby babes

netusim, videl jsem jen zpravu, ze deaktivoval twitter. Ale tak ani jsem ho nesledoval, takze nevim, jestli tam byl nejak aktivni.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

A pro to hned LOL že ani nevíš jestli tam byl aktivní?

Reagovat
Busby babes

a to ti prijde jako podstatny?

Reagovat
smazaný uživatel

No že se tomu jdeš hned vysmát ani nevíš důvod souvislost mi to přijde úsměvné

Reagovat
Busby babes

jak nevim duvod, duvod je ze mu tam fans Poolu nadavali, protoze hral spatne.

Reagovat
smazaný uživatel

To uvedl on sám? Však jestli tam nebyl aktivní mohl se rozhodnout že to proste nemá smysl mít tam účet

Reagovat
Swarley

Reagovat
Zaschrona

Na jednu stranu se tomu jde smát, na druhou stranu to asi není úplně na škodu. Mít miliony followerů, tak ten svůj účet asi svěřím nějakému profíkovi a sám si raději založím nějaký ukrytý anonymní twitter. I když na druhou stranu z toho zas hrozí, že výsledek bude jako u Duranta, který si reagoval z anonymních účtů na diskuze pod svým reálným účtem.

Reagovat
Posledni Kovboj

to se fakt stalo?

Reagovat
Zaschrona

Bohužel ano, ale je to docela pochopitelné. Ještě větší zábava byla, když si takové účty vytvořil GM 76ers, ten (nejen) za to přišel o práci.

Reagovat
Frantszek

lololol

Reagovat
fantomas

Hraje spatne skoro celou sezonu, ale u 15bodovyho klubu usmevny.

Reagovat
R22

špatně celou sezonu teda rozhodně nehraje špatný byl jen včera

Reagovat
fantomas

To teda nesouhlasim, nesoustředěnej mi přišel už proti Norwichi i v dalších zápasech včetně úvodu s NUFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Hraje prumerne

Reagovat
fantomas

Ok, abych to teda uved na pravou míru: to "špatně" bylo samozřejmě s uváženim jeho vysokýho 2018/19 standardu. Ne "špatně" jako že by měl bejt najednou nějakej ligovej podprůměr. Ten průměr sedí no.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

jak píšeš, hraje špatně v kontextu toho, že by měl být nejlepší LB světa. Jinak hraje průměr.

Reagovat
smazaný uživatel

co ze by mel byt nejlepsi??

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo byl loni lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

alba

Reagovat
smazaný uživatel

Ty chyby co udělal jenom na Liverpoolu Rovno neudel za celej rok Nebejt Alby těžko by jsme postoupili. Kdo dál když to bylo na takovej výsměch?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

i kdyby, hraje spatne pet zapasu, predtim byl dva roky skvelej. Ted teda pokels formy a hned dostane od fans na twitteru takovou sodu, ze zrusi ucet? To je proste silenost.

Reagovat
vodka

pro nejake soustredeni, dostani se znova do herni pohody je to za me uplne ok reakce, pokud vi, ze do toho dava maximum a proste se par zapasu nepovedlo (a treba ne uplne ani jeho vinou), tak by mu tohle taky mohlo pomoct, ignorovat cele socialni site taky neni tak lehke...

Reagovat
salami

naprosto legitimni a logicky reseni, mozna mu to i nekdo doporucil

Reagovat
fantomas

No počkej, já ty fanoušky nehájim, sám bych to nikdy neudělal. Píšu, že úsměvný.

Reagovat
Busby babes

tak zitra Romero v brane, Axel, Fred a Mason by meli byt v zakladu.

Reagovat
smazaný uživatel

A James out

Reagovat
Busby babes

aspon si odpocine. U nej bych stejne nechtel aby hral.

Reagovat
Swarley

jako zraněnej nebo jen není v nominaci?

Reagovat
smazaný uživatel

údajně lehký zranění, ale stejně by podle mě nehrál

Reagovat
Swarley

jj, ale tak snad to nebude nic vážného...

docela síla, jak rychle se z něj stal tak důležitý hráč...zatím parádní překvapení...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo vzpomínám si tady na ty komentáře, jak každej čekal hodně příchodů a nakonec jsme koupili jen 2 posily a 1 hráče na rozšíření kádru

Reagovat
Swarley

Ted jde o to, jestli je ten kádr tak v prdeli, ze James tak vyčnívá, nebo jestli je to fakt kvalitní hráč

Reagovat
salami

Jako vzdycky, kombinace obojiho, ale neni uplne tezky v soucasnym MU vyniknout, navic v podstate nema na svuj post adekvatni konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakto? Tlačí se na něj naše mladá naděje Lingard

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je povinnost. Ale co Gomes, Chong a Garner?

Reagovat
EXoRcIsT

no gomes by mohol hrat od zaciatku

Reagovat
smazaný uživatel

ten hral v príprave vynikajúco

Reagovat
smazaný uživatel

Docela se těšim na Freda, po tom co upadl v zapomnění se mi v posledním zápase docela líbil. On je asi naše poslední záchrana, takže věřim, že se chytne a vytlačí Perreiru ze základu

Reagovat
Swarley

snad se tam někdo chytne a docvakne to Olemu, že jim musí dát víc šancí než Matovi s Andreasem

Reagovat
smazaný uživatel

Zabavny, jak rychle vsichni s Andreasem otocili. Par let se zadalo, aby nehostoval a hral co nejvic v acku.

Reagovat
Swarley

Jo no, zahrál si a už zase stačilo

Reagovat
iamek

Já už asi 2-3 roky říkám, ze na to nemá. Strašný hráč.

Reagovat
Busby babes

coz tu rikaj tak nejak vsichni. Rozhodne tu nikdo par let nevola po tom, aby hral vic v acku.

Reagovat
iamek

Říkate to tady max rok dva. Já od té doby, co skončil v B týmu. Měl tam úžasné standartky, ale s přechodem do áčka na ně nějak zapomněl. Pamatuju si jak jsem se tu dohadoval s kiwwim, který mi tvrdil, že to bude dobrý hráč. Jako třeba se ještě vykope, ale nějak tomu už nevěřím.

Reagovat
Busby babes

protoze predtim nikoho moc nezajimal. Pereira nikdy nemel ten status: z toho jednou bude hvezda. Ale spis: meh, mozna z nej neco bude... takovej Cleverley.

Reagovat
iamek

Jo tohle beru.

Reagovat
Busby babes

ok, tak vodka se dole priznal. Jeden.

Reagovat
Busby babes

kdo to tu zadal?

Reagovat
vodka

a porad dokonce verim tomu, ze u nas na acko ma..

Reagovat
Busby babes

ok,

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ale nemluvil o teto sezone, nybrz o poslednich par letech, kdy hodne lidi chtelo, abychom si ho stahli z hostovacek a hral co nejvic v acku. Nevim presne, kolik lidi to je tady. Spis vychazim z diskuzi na devilpage.

Reagovat
Busby babes

fajn, porad plati otazka: kdo to tu zadal? rikas hodne lidi, tak se ptam kdo? protoze podle me tady nikdy nikdo moc nevolal po tom, aby Pereira hral za acko. Spis byli lidi skepticky a max rikali: no, uvidime, jestli na to ma... Az na vodku teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si pamatuju, ze hlavne po hostovani v Granade ten hype byl dost velkej. Konkretni nicky ti ale uz nereknu. Kdybychom si projeli stary diskuze na DP, tak jsem si jist, ze toho najdeme dost.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím když už se ani v tý valencii neprosadil tak už jsem to nějak tušil. Co se týče maty mám ho rád, ale věk nezastavíš ten už tu taky neměl bejt, ale my jsme pověstní, že každému tragédovi dáme novou smlouvu

Reagovat
Zaschrona

Djenepo

Reagovat
Frantszek

Jinej borec

Reagovat
iamek

Lindelof nová smlouva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Nikikrew

Ozil opäť nie je v traveling squad, zevraj je rested a to hral 70 min v Nedelu. Toto je uz cez čiaru fakt, nechápem

Reagovat
kattos

Chytil Leno v Arsenalu někdy penaltu? jakože jí na něj chodí dost.

Novej Cillessen?

Reagovat
fantomas

Všichni golmani Arsenalu je dlouhodobě neumí.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Front hell

Co chceš na penaltach jako brankář umět?

Reagovat
fantomas

Chceš říct, že nejsou penaltoví specialisti? Že se na to trenéři gólmanů nezaměřujou?

Průměrně se promění 78 % penalt. Brankáři Arsenalu z posledních 42 zlikvidovali přesně dvě (5 %).

Reagovat
Front hell

Tak zaměřovat se na to můžou, ale i ten nejlepší brankář bude v říti,pokud na něho půjde kopat penaltu třeba takový kane. A to ho můžou mít nastudovaneho jak chtějí. Penalta se chytit neda, pouze špatně kopnout.

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
C-M@ster

V tom případě je 22% penalt špatně kopnutých a gólmani Arsenalu nejsou schopni chytt ani ty.

Reagovat
Front hell

Těch 22% je kopnutych od hráčů United. Každý zapas dostanou jednu a stejně je nejsou schopni proměnit.

Reagovat
C-M@ster

Rashford dvě proměnil a třetí minul asi o centimetr.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jsou do toho započítané i rozstřely? Protože tam se selhává určitě častěji než normálně v zápase, ne?

Reagovat
fantomas

Hádám, že se všechno počítá jen open play.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak to je teda 78 % o dost nižší číslo, než bych čekal.

Reagovat
kattos

Wojta je uměl dost, Čech v posledních letech je taky chytal. Ospina myslím taky nějakou chytil.

Reagovat
kattos

Divné. Arsenal vs Chelsea shield Cup finále. 4:1 na penalty. Navíc pamatuju jak Čech chytil 3 penalty proti Chelsea v jiném turnaji

Reagovat
fantomas

Do tehlech statistik se klasicky pocitaj jen pentle ze hry.

Reagovat
Minister

To skôr Fabianski občas nejakú chytil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chytl syndrom Cech, ale ty, co na neho kopal Salah a Kane, na ty nemel narok

Reagovat
Swarley

"Van Dijk popřel zprávy o nové smlouvě"

tak taky za takovou almužnu

Reagovat
cristiano.K.

Kdo by chtel brat mene nez DDG

Reagovat
Swarley

Musíte zabrat

Reagovat
cristiano.K.

a to mi mu tu hubu zavřeme penězma, kde jsme to jen okoukali

Reagovat
J0EL

Nasadili ste latku vysoko s tym preplacanim priemerakov. Potom si najlepsi hraci ligy samozrejme budu pytat viac.

Reagovat
Swarley

Vsak my je klidně přivítáme, není problém...

Reagovat
J0EL

Po vzore Sancheza, Depaya, Di Mariu atd. by ste z neho boli schopni urobit Squillaciho

Reagovat
Swarley

Nebo po vzore Robinka vítěze PL

Reagovat
iamek

Reagovat
J0EL

Jedna lastovicka leto este nerobi.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Busby babes

z Poolu? nemyslim si.

Reagovat
Swarley

tak to je jasný, ale musí ho pořádně zaplatit nebo zdrhne

Reagovat
Whitemedia

https://pbs.twimg.com/media/EEwa-WbXYAA2jy3?format=jpg&name=small

fakt štěstí, že to neodnesly vazy.. a smůla, že utkání pískala nula Cakir..

Reagovat
Pharrell

Hnus

Reagovat
Godwinson

Coquelin je obecně strašně vylízanej píčus. Tomu bych přál nějakou takovou podobnou rozlučku s kariérou

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Ondiis

nechápu, jak to ta noha může vydržet

Reagovat
icemike

To bylo vpodstate neúmyslně, žlutá byl adekvátní trest

Reagovat
Whitemedia

Ještě aby to bylo úmyslně... adekvátní ani náhodou, je mi fuk, že to nechtěl, prostě ho málem dolámal a jasná červená

Reagovat
Godwinson

Už je to hodně let zpátky, co se začaly dávat červený za neúmyslný, byť zcela kokotský zákroky

Reagovat
Front hell

Tak něco podobného udělal minulý rok van dijk v lize mistrů proti Neapoli a nedostal ani žlutou

Reagovat
Whitemedia

A taky za to tenkrát dostal čočku.. nic víc s tím bohužel nenaděláme..

Reagovat
icemike

To bylo jen v PL a jen asi na 4 kola, pak s tím přestali jako vždycky, když přijdou s novým pravidlem

Reagovat
TheTopFootbaler

To vypadá jak fakt špatnej photoshop.

Reagovat
smazaný uživatel

08:49 Scholes: Odchod Pogby by nebyl ztrátou

Bývalý vynikající záložník anglického Manchesteru United Paul Scholes se domnívá, že odchod Paula Pogby z klubu by nebyl nijak velkou ztrátou. Delší čas se hovoří o zájmu Realu Madrid o francouzského záložníka. Manchester mu chce nabídnout novou smlouvu, aby jej přesvědčil k setrvání na ostrovech.

Chape to asi kazdej, krom teda odborniku na EF.

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

nesouhlasim. Ztrata to bude. Je jen otazka, jak ho nahradime. Po jeho odchodu budem muset zacit hrat jinak, coz nemusi byt na skodu, ale ze bych nasemu vedeni uplne veril, ze dokaze privest adekvatni a vhodnou nahradu...

A druha vec je, ze uz ted potrebujeme dva zalozniky. Odejde Pogba, Matic, to jsou dalsi dva. Pereira na to nema, to je dohromady 5. Jeden bude Garner, druhej muze byt asi Gomes, fajn. Ale porad to znamena hledat 3 zalozniky v jednom prestupaku, pricemz si myslim, ze uz jen dva budou velkej problem privest.

Reagovat
Nikikrew

pekna hlupost, nebyt Pogby tak hrate o 5-6 miesto maximalne, vid zapas proti Leicestru

Reagovat
smazaný uživatel

Ale MU hraje o 5-6. misto i s Pogbou.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

S Pogbou o 4-5 miesto

Reagovat
Posledni Kovboj

*5-7

Reagovat
Euphael

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
FUnk

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Busby babes

* 8-9 misto.

Reagovat
Nikikrew

to zasa nie

Reagovat
r.mrazik

nejvetsi odbornik jsi prece ty

Reagovat
smazaný uživatel

To bych netvrdil, ale aspon mam narozdil od fanousku MU oci.

Reagovat
r.mrazik

tri...

Reagovat
fantomas

Jasně no, asi každej. Novináři se můžou přetrhnout, aby ho každym článkem vyhodili

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby odešel už před sezonou hned ze začátku tak by za něj přišlo tak aspoň 2 kvalitní záložnící, a místo Lukakua jeden útočník, a ten tým by vypadal parádně. Skvěle to říkal Garry

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele