Anglický glosář: O nejmizernějších derby a bublině z West Hamu

23.10.2019, 11:01
Názory a komentáře
Už jen krok a budeme za sebou mít dvouciferný počet kol ročníku Premier League. Deváté kolo přitom na převratné události nebylo příliš bohaté. Marco Silva konečně trefil sestavu Evertonu, ovšem oba manažeři severolondýnských klubů se dál hledají a derby mezi Liverpoolem a Manchesterem United dál nudí...

Těžko říct, jestli to byla náhoda nebo procitnutí, každopádně Marco Silva udělal to, po čem mnozí už týdny volali, a odměnou mu budiž první tři body od začátku září. Pod portugalským koučem se patrně kývala manažerská židle, ovšem s Alexem Iwobim na desítce (v útočné třetině zkompletoval 18 z 20 přihrávek!) to půjde.

Liverpool mezitím nedokázal potvrdit roli jasného favorita proti úhlavnímu rivalovi, ovšem vzhledem k vyloženě arsenalskému selhání Arsenalu na Sheffieldu United mají Reds po tomto kole právě tolik bodů, na kolik se Gunners s Manchesterem United složí dohromady. Že United sedí jen dva body nad sestupovým pásmem, už asi nikoho v tomhle bodě nepřekvapí.

North West Derby samozřejmě bylo tím hlavním tahákem víkendového programu, i když dle všech rozumných měřítek spíš nemělo být. A právě v tomhle duchu se za nedělním derby také ohlédneme. Žádné řešení palčivých otázek jako "jedná se o výsledek, na němž může Man Utd dál stavět, anebo spíše o připomínku toho, kolik toho musí ve zbytku sezony dohánět?". Kdepak, od toho tu máme jiné, povolanější. Já raději volím docela jinačí typ "analýzy"...



Top 5


Inspirováno Šťastným pondělím Jindřicha Šídla alias žebříček věcí, které nejsou úplně top.

Preambule:

Lidé se zjevně ne a ne poučit. Každou sezonou přijde North West Derby mezi Liverpoolem a Manchesterem United, každou sezonou tak nadejde čas zařadit ho v žebříčku největších derby ideálně na obě vedoucí příčky, každou sezonou se najde několik důvodů, proč je právě ono derby tím nejdůležitějším za poslední dobu alespoň pro jednu ze stran, a každou sezonou se pak na to dané derby nadává.

Letos to bylo totéž v rudém. Liverpool chtěl natáhnout historickou šňůru bez ztráty bodu, Man Utd mělo skvělou příležitost se zmátožit... a tak na své misi nepochodila ani jedna ze stran, protože jistěže.

Liverpool dokonce podal jeden z nejmdlejších výkonů za celou Kloppovu éru; bez pohybu a kreativity v držení míče, bez svého klasicky živelného (re)presinku bez míče. A tak neutrální divák opět zůstal zklamán, a s ním se nenasytil ani kdokoliv zasvěcený; snad s výjimkou údržbáře bývalé klubovny oficiálního fanklubu Adama Lallany, který je - jak jsme se s lexessem shodli u Zábranských - prostě... "dobrej kluk".

A proto aby se tahle situace na jaře neopakovala, pojďme si připomenout pět nedávných bitev o anglický severozápad, které vůbec nejméně naplnily svůj potenciál. Vybírat vážně bylo z čeho. Velká zábava!

5. Liverpool - Manchester United 2:0 (Evropská liga; březen 2016)

Proč jsme byli nabuzení:

Vůbec poprvé v historii se North West Derby přesouvalo na mezinárodní půdu. S Chelsea už Manchester United změřil síly v Lize mistrů, ale s Liverpoolem to štěstí ještě nikdy neměl. Liverpoolský manažer Jürgen Klopp konkrétně tohle unikátní měření sil s úhlavním rivalem označil za "matku všech fotbalových utkání".

Kdy se nám iluze začaly bortit:

Když Memphis Depay po 20 minutách fauloval Nathaniela Clynea a Daniel Sturridge poslal Liverpool do vedení. United tehdy mohli žehrat na skutečnost, že se nedovolený zákrok uskutečnil daleko za vápnem, ale my ostatní jsme si už v tu chvíli uvědomili, že hosté na Anfield nedorazili připraveni. Fyzicky ani takticky.

Co nám iluze definitivně vzalo:

Za nepříznivého stavu 0:1 ve čtvrtfinále Evropské ligy se Louis Van Gaal odhodlal nakopnout svůj zdánlivě odevzdaný tým poločasovým stažením osmnáctileté senzace Marcuse Rashforda ve prospěch... Michaela Carricka?... aby ho poslal hrát třetího stopera??... a počkat, co dělá Guillermo Varela na pravém wingbacku???

Jak to celé dopadlo:

Všichni hráči v poli mohli po prohře 0:2 akorát děkovat Davidu De Geovi, že jim jakž takž zachoval důstojnost. Španělský gólman se musel vypořádávat hned s osmi střelami na branku, což tou dobou (v březnu!) značilo tu nejbenevolentnější defenzívu United v sezoně. Paul Scholes po utkání v roli televizního experta bědoval nad mizivým nasazením i počtem obranných zákroků. United to prý Liverpoolu dělali až příliš jednoduché, ale věděl by snad sám Scholes jak to napravit? Kdeže. "Nemyslím, že je příliš z čeho vybírat. Opravdu ne. (Van Gaal) tomu může dát tvář, samozřejmě. Ale (na Anfieldu) to vypadalo, že je jen poskládal na hřiště, určil obrannou čtyřku a řekl ‚Dělejte si, co chcete‘." Jak povědomé, no nemyslíte?

4. Liverpool - Manchester United 0:1 (Premier League; leden 2016)

Proč jsme byli nabuzení:

Co jiného by Manchester United mělo probudit? Louis Van Gaal se svým týmem vyhrál jen dva z předcházejících jedenácti zápasů a na Old Trafford se již začínalo potichu šuškat o vyhazovu. A co jiného by mělo probrat též Liverpool? Jürgen Klopp se svým týmem vyhrál jen dva z předcházejících sedmi zápasů a na Anfieldu se již začínalo potichu šuškat o jeho odumírající auře, pouhé tři měsíce po jeho příchodu.

Kdy se nám iluze začaly bortit:

Když nám bylo potvrzeno, že za Liverpool opět nebudou moci nastoupit Coutinho s Danielem Sturridgem. Především Sturridge měl být klíčem k odemknutí ofenzivního potenciálu týmu, který v nedávné době ošklivě tápal proti Watfordu, Leicesteru, Sunderlandu i West Hamu. Nepříliš kreativní středový trojlístek a ofenzivní vozba ve složení Milner-Firmino (verze 2016)-Lallana v nikom příliš optimismu nevzbuzovaly.

Co nám iluze definitivně vzalo:

Šlo to, jak se dalo čekat, a v poločase to bylo 0:0. United takhle už v 11 (!) soutěžních zápasech v řadě nedali v úvodním dějství ani gól.

Jak to celé dopadlo:

Do té doby horší Man Utd, které se opět vezlo na vlně skvělého Davida De Gey, nakonec v 78. minutě vysvobodil utěšený volej Waynea Rooneyho, který dost možná zachránil Van Gaalovi (na pár měsíců) džob. Známý ex-Evertonian takhle prolomil své vlastní trápení na Anfieldu, když tam zavěsil po 11 letech. Často kritizovaný třicátník se na liverpoolském svatostánku naposledy prosadil též v lednu, akorát roku 2005.

3. Liverpool - Manchester United 0:0 (Premier League; říjen 2017)

Proč jsme byli nabuzení:

Man Utd odstartovalo skvěle a v půlce října mělo stejně bodů (19) jako vedoucí sousedé ze City. Jednadvacet vstřelených gólů, pouhé dva inkasované a šest výher z úvodních sedmi kol vlily post-fergusonovskou érou otupeným fanouškům znovu krev do žil. Mourinhův tým bavil a Liverpoolu, který již tou dobou za svými rivaly zaostával o celých sedm bodů, to šel jistě natřít a rázně zvolat "ZA TITULEM!"...

Kdy se nám iluze začaly bortit:

Po 20 minutách to bylo na procenta držení míče 70:30 pro Liverpool. Heh. Takže klasický mourinhovský šlágr...

Co nám iluze definitivně vzalo:

V 79. minutě Klopp stáhl Moma Salaha s Coutinhem a v 87. minutě se rozhodl dohrávat i bez Firmina, přestože byl zjevně v pořádku a do té doby byl podepsaný rovnou pod devíti střelami Liverpoolu (čtyřikrát pálil sám, pětkrát do palebné pozice nahrával). Ani jeden nejevil patrné známky úrazu, prostě jen... stačilo?

Jak to celé dopadlo:

Manchester United zakončil utkání s jedinou střelou na bránu; podobně špatně si v kontextu celého ligového ročníku 2017/18 vedl už akorát v posledním kole s Watfordem, kde mu ale jednak o nic nešlo, jednak mu i ta jedna střela Rashforda stačila na obligátní domácí výhru 1:0. Liverpoolu se stylově v domácím prostředí, skrze druhé bezbrankové derby na Anfieldu v řadě, podařilo dosáhnout úctyhodného rekordu a sice šňůry čtyř remízových North West Derby po sobě.

2. Liverpool - Manchester United 0:0 (Premier League; říjen 2016)

Proč jsme byli nabuzení:

Protože jsme ještě byli mladí a naivní. SkySports nás krmilo krvelačnými hashtagy #RedMonday a my si tak milerádi namlouvali, že se přece José Mourinho s jednou ligovou výhrou z posledních čtyř kol na kontě v prvním měření sil s Jürgenem Kloppem prostě bude muset chtít předvést. United přece tady na Anfieldu musí jít za vítězstvím, žádné parkování autobusu tentokrát nehrozí, to by nedávalo smysl...

Kdy se nám iluze začaly bortit:

Prvních 15 minut vidělo 41 přihrávek tria Coutinho-Henderson-Can, přičemž ani jeden ze jmenovaných nějakou záhadou nešel nad 78 % úspěšnosti přihrávek. Takhle Mourinhova hráz nezkolabuje, takhle ne.

Co nám iluze definitivně vzalo:

Prvních 20 minut přineslo celkem tři střelecké pokusy se souhrnnou vzdáleností 80 metrů od branky.

Jak to celé dopadlo:

Jedna střela mezi tři tyče, rekordních 35 % držení míče, 20 faulů. Není divu, že tohle Mourinho označil za "pozitivní výkon". Čemu se šlo teprve divit, byl úvod téhož rozhovoru, kdy Mourinho prohlásil, že remíza 0:0 pro něj nebyla "kýženým výsledkem". Jako takhle... je jedna (nepochopitelná) věc očekávat nějakou hitparádu od Mourinhova týmu ve velkém venkovním zápase, a za to jsme všichni zasloužili pohlavek; druhá věc ale je, když sám Mourinho předstírá, že to zcela očekávané jeho tým vlastně vyprodukoval omylem. Na druhou stranu, portugalský lodivod takhle z prvních osmi ligových zápasů ve funkci vytěžil nejméně bodů od své štace v Leiře (2001), o níž do té doby nikdo nevěděl. Ale to se, hádám, záhy spravilo...

1. Manchester United - Liverpool 0:0 (Premier League; únor 2019)

Proč jsme byli nabuzení:

Ole Gunnar Solskjaer byl ještě pro fanoušky United učiněným princem na bílém koni. Zářivou zbroj mu sice maličko umazala čerstvá domácí prohra s PSG v osmifinále Ligy mistrů, jeho vůbec první ve funkci Mourinhova záskoku, ale tím spíš se přeci na tohle derby všichni nahecují. V lize navíc Red Devils vyhráli osm z devíti zápasů pod norským lodivodem a v FA Cupu se na tohle derby naladili skalpem Chelsea na jejím hřišti. Vše bylo krásné, vše bylo růžové, a především — vše bylo stále ještě oficiálně pouze "dočasné".

Liverpool mezitím konečně jel na titul. No ne, vážně... před výkopem měl stejně bodů jak Man City a právě tenhle zápas k dobru. Dva z posledních tří duelů sice pouze zremizoval, ale derby je přece o něčem jiném.

Kdy se nám iluze začaly bortit:

Ve 21. minutě pro zranění dohrál Ander Herrera. Ve 25. minutě ho v bolestech ze hřiště následoval Juan Manuel Mata. No a konečně ve 43. minutě se polámal také Matův náhradník Jesse Lingard, když se drze pokoušel vzpříčit fotbalovým bohům jednak tím, že se vůbec odvážil vyvolat nějaký vzruch, a jednak tím, že v té ložence také sám chtěl skórovat. On. Jesse Lingard. Haha. Liverpool mezitím ztratil Roberta Firmina.

Co nám iluze definitivně vzalo:

Po Lingardovi již nebylo zbytí: Ole Gunnar Solskjaer prostě musel vysvléknout Alexise Sáncheze.

Jak to celé dopadlo:

Liverpool měl ve druhé půli míč na kopačkách přes 66 procent času, a přesto vyprodukoval jediný zoufalý střelecký pokus z kopaček Wijnalduma, který nenesl ani hodnotu 0,01 očekávaného gólu. Domácí se v druhém dějství zmohli alespoň na dvě střely, Alissona však přesto prověřili jen jednou jedinkrát. David Maddock, korespondent Daily Mirror se specializací na anglický severozápad, si "nebyl jistý, jestli si kterákoliv ze stran zasloužila byť jen jediný bod". Salah podal jeden ze svých nejslabších výkonů v sezoně.



obrázek

Pablo Fornals zatím zůstává daleko za očekáváními. Zdroj: whufc.com




Žhavým kandidátem na bublinu roku je...


Opak dosavadní sekce "Novým spasitelem [klubu X] je...". Čí bublina povážlivě splaskává?

Aktuální testovací případ: Pablo Fornals (West Ham United)
Že s "bublinou" začínáme zrovna u West Hamu, je prosím pěkně čirá náhoda.

Je stále příliš brzy. Tuze brzy. Ale zatímco i u takového Nicolase Pépého najdeme přinejmenším záblesky kvality (proti Sheffieldu United až na tu spálenou tutovku jako jeden z mála obstál), Fornals zatím na prostoru 400+ minut nepředvedl vlastně zhola nic. Jedna z hvězd letošního Eura "21" přicházela za 24 milionů liber, tedy žádný pakatel, a teď o víkendu dostala už čtvrtou šanci v základu, stále se však nemůže pochlubit gólem ani asistencí a Wyscout mu počítá jednu připravenou palebnou pozici na cca 100 minut.

Jak píše Roshane Thomas pro The Athletic, možná ještě větším zdrojem frustrace fanoušků West Hamu než mizivá produktivita vpředu je však Fornalsova nezodpovědnost směrem dozadu. A to je co říct. Proti Evertonu nastoupil na pravé straně zálohy a neustále se odmítal vracet. Špatně odhlavičkovaným balonem navíc málem přichystal gól pro Toma Daviese. Jindy si s ním Alex Iwobi vytřel podlahu v souboji 1 na 1.

Po utkání kouč Pellegrini prohlásil, že kdyby mohl, udělal by v půlce 11 změn v sestavě — rozhodně to tedy není jen o/na španělském záložníkovi. Ale prozatím to vážně vypadá, jako by mu chyběly i naprosté základy, a že mu v klíčových momentech schází jakási bystrost, herní inteligence. Zbytečné ofsajdy, pozdní vyplňování volného prostoru — to jsou další jevy spojované s Fornalsem takřka na minutovém pořádku.

Třetí nejdražší nákup v dějinách klubu zkrátka musí přidat. Uzrává ten nejvyšší čas něco ukázat. Cokoliv...



Solidární gesto kola


Norwich má už pěkných pár týdnů nejrozsáhlejší marodku v lize a o tomto víkendu se mu ještě přitížilo, když v průběhu zápasu musel střídat jeden z mála dosavadních Iron Menů, stoper Ben Godfrey. Manažer Farke takhle neměl k dispozici vlastně žádného zdravého středního obránce — Christoph Zimmermann je mimo hru takřka nepřetržitě od začátku sezony, což platí i pro Granta Hanleyho (jenž byl mimo i před svým srpnovým zraněním) a Timm Klose stále ještě nebyl schopen do ligové sezony jakkoliv zasáhnout. Proti Bournemouthu tak Norwich finišoval se dvěma středopolaři Amadouem a Tetteyem ve stoperské dvojici.

Bystří diváci už asi tuší, kam tohle směřuje.

Ano, Pep Guardiola se k takovému kroku solidárně odhodlal již od první minuty zápasu s Crytal Palace. On sice nepochybně mohl sáhnout do multimilionové akademie a vytáhnout odtamtud nějakého nadějného středního obránce, protože prostě není možné, aby někdo takový neexistoval, ale to on ne — katalánský lodivod raději sesunul Rodriho po bok Fernandinha, aby tentýž tah zopakoval také včera v Lize mistrů.

O víkendu to dopadlo dobře, výhrou 2:0, ještě lépe ale dopadl Liverpool na Brightonu v prosinci 2017, když si Jürgen Klopp dovolil níže do hřiště postavit Emreho Cana s Ginim Wijnaldumem. Na druhou stranu, Klopp tenkrát trošičku podváděl, protože se jednalo o rozestavení se třemi stopery a tím třetím do party byl Dejan Lovren. Lepší oporu si ani nešlo přát, a proto Reds zvítězili suverénně 5:1 i díky brance Cana.



Šachový velmistr by záviděl


Na Emirates Stadium již podle čerstvých informací uzrává pokřik "Unai does what he wants, he does what he wants". Poslední špetkou inspirace pro fanoušky Arsenalu byly jeho taktické tahy ze závěru utkání se Sheffieldem United, když se postupně rozhodl stáhnout autory pěti střel z dosavadních sedmi, Pépého (3) a Granita Xhaku (2). Neortodoxní strategie zafungovala, neboť Gunners záhy v poslední 10minutovce vystřelili hned dvakrát díky oběma krajním bekům a nakonec prohráli důstojně, těsným poměrem 0:1.



Nejzbytečnější statistika kola


Na pěti střelách mezi tři tyče jsou prozatím v průběhu tohoto měsíce jak Danny Ings, tak kompletní kádr Manchesteru United. A proč že je to aktuálně zbytečné vědět? Protože říjen skýtá ještě jedno kolo, takže pokud se nestane nic nemyslitelného, útočník Southamptonu ještě do konce měsíce celý závod vyhraje.

Ani tentokrát se svou absurdní statistickou cetkou nezapomněl přispěchat Duncan Alexander.



Nejdůležitější zjištění týdne


Není to nejnovější statistika, ale její hodnota nerezaví: lídr anglických ligových vod v počtu hospod v rádiu zhruba 0,8 kilometru od stadionu? Newcastle United. Pokud byste do St. James Parku zabodli kružítko a udělali kolem něho kružnici o poloměru zhruba půlmíle, "pochytali" byste prý až sto osm pubů.

Druzí v pořadí? Newport County a Wolverhampton Wanderers s 32 zářezy daleko daleko za Newcastlem.

A proč je to zvláště důležité zjištění? Protože pokud googlíte správně (a já nepochybuji o tom, že jste již googlit začali), v souvislosti s Newportem vám vyhledávač vyplivne tuto geniální parodii na známý duet Jay-Z a Alicii Keys s názvem "Ymerodraeth State of Mind", protože takhle ďábelsky se řekne Newport ve velštině.




Za tento obohacující kulturní zážitek úplně prapůvodně vděčíme jedné dlouhé chvilce ve vlaku.



Narativ je mrtev, ať žije narativ


V domácím zápase s West Hamem před sebou měli více než dvacetiminutovou přesilovku. Ani ťuk. Arsenal proti nim hrál v oslabení dokonce déle než jeden poločas, a stejně jim dokázal při výhře vsítit rovnou tři branky. Kdepak, Aston Villa se červených karet pro soupeře musí snad regulérně bát, a proti Brightonu to teď dlouho vypadalo podobně. Již ve 35. minutě šel pod sprchy Aaron Mooy (mimochodem poprvé ve své kariéře), a přesto se birminghamští zmohli pouze na vyrovnání. Tedy až do 95. minuty, kdy se svůj skvostný výkon rozhodl skvělou asistencí pro netradičního střelce Matta Targetta přeci jen korunovat Jack Grealish.

Jednu klasiku jsme tedy pohřbili, ale v záloze naštěstí zůstalo hned několik neotřesitelných. Klopp to na Manchester United dál umí ze všech klubů PL nejméně (jedna výhra z osmi duelů) a třeba taková osvědčená věta "Tottenham brzy v zápase inkasuje, Danny Welbeck pro zranění brzy střídá a Spurs nakonec prohrávají s nejhorším klubem ligy začínajícím na písmeno W" i po nedělní zkušenosti funguje na více frontách. Spurs předtím z posledních 33 měření sil s posledním týmem tabulky nezvládli jen pět — ta proti West Hamu, Wiganu, West Bromwichi (3x). S Watfordem to teď řádně pokoušel, jen co je pravda.



How is this still a thing...

Inspirováno nahodilými web speciály pořadu HBO Last Week Tonight with John Oliver.

Měli jsme to tu zase, a každým jednotlivým exemplářem aby si člověk oči nevykroutil. Watford a Tottenham mají dokonale kompatibilní domácí dresy — žlutočerná kombinace se s tou bílomodrou nijak nemlátí. Přesto teď Hornets na New White Hart Lane nastoupili v modrobílé kombinaci. Proč?

To přijatelnější vysvětlení by znělo "aby se Spurs ladili, jako když pro maturitní ples vybíráte kravatu, která ladí se šaty vaší partnerky". To cyničtější, a bohužel daleko pravděpodobnější vysvětlení zní: Watford má holt do smlouvy s výrobcem dresů vepsán i minimální počet zápasů, v nichž se zavazuje druhou venkovní sadu využít.

Taková věc je bohužel v dnešní době docela normální. Dřív měla Premier League jasně stanoveno, že každý klub může alternativní barvy obléci maximálně osmkrát za sezonu. Teď je takový dodatek z pravidel vyňatý, a tak se kluby pro jistotu omezují samy svými kontrakty s dodavateli klubového textilu.

A že k poslednímu "provinění" vůči selskému rozumu došlo zrovna v utkání Tottenhamu, to nemusí být náhoda. Pamětníci si totiž možná vzpomenou, jak pro poslední domácí kolo sezony 2002/03 Spurs oblékli venkovní dres pro ročník 2003/04 a tenhle marketingový tah se jim při prohře 0:4 krutě vymstil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (125)

Přidat komentář
FFA

Neviem co si mam o Emerym mysliet. Na zaciatku to bolo dobre, ale uz je rok a pol a hra vyzera stale otrasne. Ani vysledky nie su. Ramseyho nehcel, Ozila ocividne tiez nie. Keby mal vysledky, tak to chapem, ale podla mna ak nedame TOP4, tak leti...

Reagovat
Tommasino

Ono jestli dáme nějakou shodu náhod a štěstí TOP4, ale ta hra bude pořád vypadat takhle otřesně, tak by měl dle mého názoru letět taky.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Nadstavbu nad normalni clanky z ctk mam rad, ale Danicek je na me uz moc velky grafoman

Reagovat
honziss

Jsem rád, žes zmínil Fornalse, Tome. To je chodící - ještě jednou CHODÍCÍ - tragédie. Jsem ochotný tolerovat, že jako jižan potřebuje na adaptaci v PL trochu víc času, ale zatím jsem neviděl... no vlastně nic jsem neviděl. Nechce se mi věřit, že by Husillos s Pellem ho kupovali jako zajíce v pytli, takže mám víru v to, že se to obrátí, ale zatím je to prostě hrozný. Fakt hrozný.

Reagovat
smazaný uživatel

pritom prichadzal celkom s hypom, spajal sa aj s nami a vela fanusikov ho chcelo

Reagovat
Messiáš

Ale tohle bylo už viditelné ve Villarrealu minulou sezónu. Týmu se nedařilo, body se kolikrát potřebovaly urvat silou a on byl po většinou pěst na oko a následně naprosto zaslouženě ztratil místo v základu. Nikdy se technicky nepřibližoval Cazorlovi bez jedné nohy, rychlostí a dravostí Chukwuezemu a bojovností třeba Iborrovi. Je to hráč, který potřebuje, aby na něj tým hrál a nechal mu absolutní volnost, nečekám, že se to moc zlepší.

Reagovat
honziss

Tak pak už vůbec tomu obchodu nerozumím. Zatím se mi Pelleho filozofie i Husillosovy přestupy líbily, ale tohle to dost výrazně kazí.

Reagovat
fantomas

Reagovat
mr.Silver

Na Emirates Stadium již podle čerstvých informací uzrává pokřik "Unai does what he wants, he does what he wants". Poslední špetkou inspirace pro fanoušky Arsenalu byly jeho taktické tahy ze závěru utkání se Sheffieldem United, když se postupně rozhodl stáhnout autory pěti střel z dosavadních sedmi, Pépého (3) a Granita Xhaku (2). Neortodoxní strategie zafungovala, neboť Gunners záhy v poslední 10minutovce vystřelili hned dvakrát díky oběma krajním bekům a nakonec prohráli důstojně, těsným poměrem 0:1.

To je super

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Je to odvážny tip, ale nedivil by som sa keby rovnaké tímy v TOP4 boli aj na konci sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

https://i.redd.it/emlm7d5z83u31.png

najhorsie wengerove obdobie ever s horiacimi faklami a vidlami na stadione

Reagovat
ttopi

Ukazuje se, jak nedoceněnej Wenger byl

Reagovat
smazaný uživatel

+ teda 200 mega ci kolko, leno v brane a auba s lacom v utoku

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Bakary3

Cisty konta 17:10 pro Wengera... To jsem si myslel, ze vzadu to horsi byt nemuze...

Reagovat
Lacko_Boh

s tym, ze Emery brani

Reagovat
Trand

Reagovat
Lacko_Boh

neporovantelni. Neuveritelna urazka pre pana Wengera, byt nahradeny takym smatlavym muzikom. Je mi smutno. Kto zacne v roku 2019 fandit Arsenalu? Preco ako? Toto je uz len zo zvyku, jak fasiangy.

Reagovat
kvasha16

"oto je uz len zo zvyku, jak fasiangy." .. tvle

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ondiis

Ale ten průměr 2 inkasované góly na zápas bez CS byl taky mazec

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Lacko_Boh

Medzi rečou , to logo na saku je katastrofalne

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Nikikrew

tie clean sheets to je teda sila

Reagovat
smazaný uživatel

A co na to fantomas?

Reagovat
fantomas

? Oboje příšerný?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim tak celkove na Emeryho. Jsem te snad nikdy nevidel se na neho nejak vyjadrovat

Reagovat
fantomas

Tak protoze z jeho ery vidim jen tak kazdej druhej, ne-li treti zapas.

Reagovat
Lacko_Boh

to je uplne bezne ze sa ludia pod Emerym nepozeraju na zapasy, nie je to ani tak strajk ako ..meeeeh, naaah. Na co? Co v nich clovek uvidi?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jj, i po těch dvou vynechaných zápasech tam vidim ty samý chyby vzadu, ty samý nesmysly v sestavách a nastavený taktice, to samý chodecký tempo...

Reagovat
Busby babes

jakej to rozdil oproti United, to ses celej tyden v nejistote, kdo a jak to posere tentokrat...

Reagovat
TopinB

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

za chodeckE tempo

Reagovat
fantomas

Reagovat
Golasso

Obojí je dost hrozné, potřebujeme hledat dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Holding on yoga

There’s six of us... Freddie does a bit with us. I’ve been doing it since I joined.

kua, freddie ich este trenuje aj yogu

Reagovat
Ondiis

Chvíli mi trvalo si uvědomit, že holding není sloveso v téhle větě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Holding, Bellerin,... ale kto su ti dalsi styria?

Ale teda s jogou u nas zacal myslim Lehmann.

Reagovat
Pipo123

Nie sú tie očakávania na Fornelsa zbytočne veľké? Vlastne mu je vyčítané všetko čo nerobil aj v Španielsku, u neho to nie je žiadna novinka. On nebol žiadna opora Villarrealu, niekto na kom by stála hra, v konečnom dôsledku Villarreal spravil neskutočný prestup

Reagovat
fantomas

Jsou na nej ocekavani primo umerna k cenovce, asi tak ti to reknu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze ziadne? 20 mega je v PL nic.

Ak to posudzujes podla tohto, tak Pepe vedie zatial s obrovskym naskokom

Reagovat
fantomas

Je to třetí nejdražší posila klubu v historii.

Reagovat
r.mrazik

prima clanek

Reagovat
kissak

Alespoň v něčem máme primát

Reagovat
smazaný uživatel

"O talentovaného anglického záložníka Jadona Sancha má stát vedle dalších velkoklubů z Premier League také Liverpool. O zájmu Reds o hráče Borussie Dortmund mluvil bývalý hráč Liverpoolu Didi Hamann." Liverpool počíta s predajom Salaha? Lebo inak netuším načo by im bol momentálne Sancho. Sancha skôr čakám späť v City.

Reagovat
Godwinson

Tak ono je možný, že se už bude jeden z tý dvojky Mané, Salah chtít přesunout někam za teplem, takže proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

To je tiež pravda, ale ako vravím čakám ho skôr späť v MC hlavne v prípade ak by Sané išiel do Bayernu.

Reagovat
Godwinson

Tak Bayern tam má Wernera nebo Havertze, ale těžko říct, na to je spousta času. Ale určitě bych ho raději viděl v Liverpoolu než v jakémkoliv Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

Havertz podľa mňa skončí v BVB. City by po prípadnom odchode Saného mali iba jedného vyslovene top class krídelníka v Sterlingovi,aj keď samozrejme Mahrez je tiež skvelý. Beranrda Silvu beriem skôr ako záložníka. United si myslím že v prípade Sancha nehrozí. To už skôr Chelsea ak sa dostane do LM, a Roman bude chcieť po transfer bane rozbiť prasiatko.

Reagovat
Godwinson

Havertz v Dortmundu je podle mě úplně nereálnej, ten bude stát podobnou částku jako Sancho, ale uvidíme. Bude to zase super zajímavý okno, když ty dvě hvězdy z Lipska mají tak nízkou výkupku, plus možná další zajímaví hráči půjdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si že by dokázal Leverkusen vyšponovať cenu až tak ako to dokázalo BVB trebárs u Dembelého, a v budúcnosti pravdepodobne u Sancha. BVB má predsalen väčšie meno. Sancho je navyše Angličan, s obrovským marketingovým potenciálom, čo je obzvlášť v PL ako v súťaži kde je najviac finančných prostriedkov veľmi dôležité. Medzi BL klubmi také pálky nelietajú ale možno sa mýlim, čas ukáže.

Reagovat
salami

Co znamena obrovskej marketingovej potencial v pripade Sancha?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak môže byť akousi tvárou mladej generácie Anglických futbalistov. Niečo čo boli kedysi Owen alebo Rooney. Momentálne je podľa mňa výkonnostne zo všetkých tých Anglických talentov najvyššie.

Reagovat
ajouki

100 milionů liber za Hazarda, 60 za Moratu, ušetřený plat těchto hráčů a Davida Luize bude Chelsea určitě chtít investovat. Abrahamovič ani nemusí rozbíjet prasátko. Započítal bych ještě ušetřený balík peněz, které zůstaly na účtech toto léto, a samozřejmě vše, co je připraveno pro následující přestupní okna. Dohromady kolik, 300 milionů liber?

Reagovat
smazaný uživatel

Kovacic..

Reagovat
ajouki

To jsou drobné. Víceméně pokryto z dalších letních odchodů. Aina, Da Silva, Kalas, Hector, Omeruo dají dohromady stejnou částku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to s tým rozbitím prasiatka som myslel obrazne. Je mi jasné že má Chelsea našetrené. Otázne je či bude chcieť Roman dávať za niekoho pálku keďže sa hovorilo aj to že chce klub predať.

Reagovat
Hai

Pls

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nie som Masopust.

Reagovat
Hai

Reagovat
smazaný uživatel

neboj, je to blbost pride Mbappe

Reagovat
Luc-Luc

jo no a v City bude hrat misto Sterlinga, Saneho nebo B.Silvy..prast jak uhod, nam by se kvalitni kridlo hodilo, aby se mohlo porotovat obcas, akorat Sancho je uz dost vyhypovanej, takze bude drahej

Reagovat
johan14

Aj keď to tu nepatrí ale dám:

Kráľ futbalu Pelé má dnes narodeniny, tak mu prajem nech to do budúcoročnej 80. dotiahne a ešte ďalej.

Reagovat
Kucka

Newport State of Mind je fakt námrd, skvělý!

Jako refrén "Newport, twinned with Guangxi Province in China, there's no province finer. Josie d'Arby's from Newport. It's strange we didn't know either, thank you Wikipedia" je skvostnej

Reagovat
fantomas

Já z toho ani nedokážu vybrat top pasáž, to je prostě skvost za skvostem.

Reagovat
smazaný uživatel

ten song je hlaska za hlaskou. nenormalna vec))))))

Reagovat
Spalovač šancí

Asi nejlepší video, které tu letos bylo

Reagovat
Hachim Mastour

Petit, který za Arsenal sám hrál, zkritizoval po porážce na hřišti Sheffieldu United (0:1) jeho vůdcovské schopnosti. "Nechápu, jak může být kapitánem. Dovedete si na jeho místě představit Patricka Vieiru? Ten by po všech řval, co to ksakru dělají. U Xhaky tohle nevidím,"

Po kom by on kričal, keď je z nich najhorší a je rád, že ho zvolili

Reagovat
Mastný Chobot

to sa fakt len u nás môže stať, že jedného z najhorších hráčov, ktorý nemá na to, aby hral za klub, zvolíme kapitánom...

Reagovat
Busby babes

jsem asi posledni kdo by se Xhaky zastaval, ale Petit proste mele kraviny s tim Vierou. Takovi hraci proste uz jednoduse nejsou. A dneska by to v kabine asi ani neproslo. Ti osobnosti se uz zmenili. Neni zadnej Viera, Keane a podobni kapitani... Nejbliz k tomu podle me ma Ramos... Ale i ten je dneska spis vyjimkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

slo to do sracek, no

Reagovat
Nikikrew

asi tak. A Petit u nás bok 2 roky tuším tak neviem co tak vyskakuje. Futbal sa zmenil

Reagovat
nani92

Vieira si to mohol dovoliť, keby dnes Xhaka zhulákal po hráčoch tmavej pleti, tak by bol obvinený z rasizmu

Reagovat
smazaný uživatel

hej no su to len moje smiesne domnienky ze ozil k nemu stratil repsekt..

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil má síce fantastické futbalové myslenie, ale v kabíne by som ho asi nechcel mať.

Reagovat
Lacko_Boh

suhlas

Reagovat
Golasso

Achjo, to je podrazácká krysa . Už jsem taky víceméně pro Emeryout, ale ať se Ozil pakuje nejpozději s ním.

Reagovat
Nikikrew

Nikto nevie co za tým je. Takže by som sa ukludnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Povedz mu k tomu niečo bližšie pan vseznalec.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze je to viacmenej normalna reakcia na nenormalne zachadzanie s nim..musi to byt brutalne frustrujuce pre neho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Se smeje, bo vi, ze v Arsenalu vydrzi dele jak ukecanec

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten uz si nekopne ani proti Guimaraes..

Reagovat
Nikikrew

Tak ak mu to bolo oznámené na treningu tak je to jedno

Reagovat
Ondiis

pomalu takový Willian move

Reagovat
Busby babes

OT: https://pbs.twimg.com/media/EHlhsF_X4AcRGTg?format=jpg&name=4096x4096

praskla LCD TV, da se neco takoveho vubec opravit? Pripadne, ma to vubec cenu nebo je cena tak velka, ze je lepsi koupit novou TV?

Reagovat
Whitemedia

Nějak to asi opravit půjde, ale nevyplatí se to a řeknou ti to asi v každém elektru a servisu..

Reagovat
Busby babes

jo, u zmi odepsal, ze se na to mam vysrat a koupit novou

Reagovat
Miguel19

Si koukal na United?

Reagovat
Busby babes

stehovaci. ja jsem za ty leta uz zenove klidny.

Reagovat
smazaný uživatel

za ty léta? za ty léta titulů, hraní na špici, finále LM? podle mě nevíš o zenu nic!

Reagovat
Busby babes

6 let kamarade, 6 let... a taky doma fandim Viktorce Zizkov. Nevis nic o tom, byt klubem bez penez.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo.. už šest let. No každopádně je fakt, že SK Kladno patří k nejbohatším v ČR

Reagovat
Busby babes

a jeste ses jagrovec?

Reagovat
Busby babes

btw tak zas nekdy musime dat pivo, kdyz vidim, ze s Fantomasem porad chodite...

Reagovat
smazaný uživatel

Já žiju v tom, že jsi v Belgii, ale jestli jsi v ČR, tak klidně můžeme :) Teď budu měsíc pryč, ale pak klidně na tu bídu Manchesteru a Newcastlu můžem koukat v hospodě, člověk má pak menší pocit promarněnýho času, než když loví streamy

Reagovat
Busby babes

Reagovat
niflheim

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

kamosko, ja som z presova a kukni sa kde je tatran vo futbale, v hokeji, uz aj ta hadzana ide do kytek... volejbal v pecku, cyklistika v pecku, cely presov je zufaly. a to im fandim este z federalu ked ma oco v nejakom 85-om (ci kedy) zobral prvykrat na spartu....

Reagovat
Busby babes

tak nerikam, ze je na tom Viktorka nejhur na svete...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rudy

Tam neni nejaka pojistka pri preprave? Taky to muze byt TV za 200k a to bych byl mega nasranej Jinak cena TV je z 90% panel

Reagovat
Busby babes

je, resim s pojistovnou uz. jen chteji vedet, jestli to jde opravit nebo ne. Myslel jsem si, ze nejde, ale chtel jsem se ujistit, nerozumim temhle vecem.

Reagovat
icemike

Opravit to lze, ale celá oprava může stát i dvojnásobek ceny tě stejné nové TV. Čili se to nevyplatí

Reagovat
smazaný uživatel

A co tam nefunguje? Vsak jede dobre

Reagovat
Busby babes

https://www.livefootballtickets.com/english-premiership/fc-chelsea-tickets.html?fbclid=IwAR0DJ_9j4hWGAUvIIkqa6pzA5w-YlTx9Nt544oPu-c0MQh2qZ2sxeTBoIWE

Kamaradi se me ptaji na listky na Chelsea, obecne jim vzdycky rikam, ze maji kouknout na moznost clenstvi a koupit pres klub, ze mi to rpijde nejlepsi/nejlevnejsi. Nasli tyhle stranky, ceny taky nejsou nejak hrozny. Znate to nekdo, verohodny/neverohodny, tip na jine podobne stranky?

Reagovat
Whitemedia

Je posílej za vitasrpem.. vitasrp@centrum.cz

Reagovat
Busby babes

jasny no, jenze Vita jim asi taky nesezene listky za 80 liber, ne? ten spis to organizuje cele, ne?

Reagovat
vitasrp

Seženu klidně i jenom lístky, to taky není problém.

Tyhle stránky to dělaj tak, že mají u klubu taky zaplacená členství, obdrží objednávky a podle toho se pak ty lístky snaží zakoupit. Takže existuje šance, že je nakonec neseženou, případně že seženou jinou kategorii, než kterou sis objednal. Ale s touhle stránkou nemám žádný osobní zkušenosti, takže nemůžu říct, jak moc spolehlivá je nebo není.

Reagovat
Busby babes

ok, diky. Dam kdyztak vedet.

Reagovat
fenixLFC

si schopny zohnat listky aj na away zapas? napriklad salzburg-liverpool?

Reagovat
Busby babes

tak jsem ji dal tvuj email at ti napise.

Reagovat
Heris

Já mám zkušenost s https://www.footballticketnet.com/

Dva roky zpátky jsme byli na Manchester City - Liverpool a Liverpool - Sevilla v LM. Na City jsme dostali lístky, do Liverpoolu něčí permanentky. Oboje přišlo na hotel, permanentky jsme pak na hotelu nechali.

Reagovat
smazaný uživatel

Dubravka prodlouzil. Dobre, ze se pojistil, ale Woodman ted bude hodne zvazovat, jestli podepise novou smlouvy taky a nebo pujde konecne nekam chytat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele