Anglická Premier League - souhrn 23. kola

15.01.2011, 17:56, aktualizováno 16.01.2011, 19:06
Komentáře a souhrny
Neděle je ve znamení derby a nerozhodných výsledků - Sunderland remizoval s Newcastlem, Birmingham zase s Aston Villou a Liverpool s Evertonem. Ani čtvrtý zápas neskončil ziskem tří bodů jednoho z týmů. Manchester United remizoval s Tottenhamem 0:0 a Spurs tak přišli ve prospěch Chelsea o čtvrté místo.

Tottenham Hotspur - Manchester United 0:0

16.01.2011 17:10

Góly: -

Fotbalisté Manchesteru United se vrátili díky lepšímu skóre zpět na čelo tabulky před svého městského konkurenta Manchester City. Na půdě Tottenhamu totiž uhráli remízu 0:0. Domácí hrozili hlavně zkraje zápasu, zatímco nejnebezpečnějším mužem hostů byl Wayne Rooney. Spurs soupeřovu bránu tolik neohrozili ani když šel předčasně pod sprchy hostující Rafael.

Domácí byli v úvodních minutách aktivnějším týmem a právě tahle pasáž byla asi tou nejzajímavější částí celého zápasu. Především první čtvrthodinu se MU v podstatě jenom bránil velice nebezpečným nájezdům.

I když nejrpve měl ve 2. minutě gól na kopačce Rooney, kterému parádně asistoval Berbatov, a když si poradil i s obráncem Gallasem, mohl vystřelit, jenže jeho pokus letěl nakonec jen vedle. O osm minut později výrazně zahrozil také Tottenham. Hutton zprava z běhu přihrál do vápna, kde se Crouch zbavil Ferdinanda a pálil z první, ovšem míč narazil jen do bariér vedle brány.

Poté domácí zahráli nakrátko rohový kop a Modrič hledal spoluhráče v šestnáctce, tam s velkou dávkou štěstí United odvrátili. Ve 23. minutě měl dobře nabito zase Rooney, který se s ničím nepáral a jakmile se k němu dostal míč, zamířil mezi tři tyče, kde se měl brankář Gomes opravdu co ohánět.

Těsně před poločasem utekl starým známým způsobem po levé straně rychlonohík Bale, jemuž Rafael zkrátka nestačil, následným centrem našel hlavu van der Vaarta, nizozemský záložník bohužel pro londýnské Kohouty trefil jen boční síť.

Druhý poločas už tolik na gólové šance bohatý nebyl. Hned v úvodu vyzkoušel své štěstí z dálky Giggs a ačkoli jeho rána neměla vůbec špatné parametry, skončila jen mimo. V 52. minutě se ocitl možná v největší příležitosti na skórování Rooney. Přešel přes obránce Huttona a řítil se směrem na bránu, avšak Gomes potom jeho střelu dokázal vyrazit alespoň do zámezí.

Od 74. minuty dohrávali Red Devils v oslabení. Už v prvním dějství předvedl Rafael brutální zákrok, za který ve 37. minutě viděl jen žlutou kartu. Ale pravému bekovi hostujícího mužstva domluva od rozhodčího byla asi ukradená a když schválně zavadil o Assou-Ekotta, vyloučení už ho tentokráte neminulo.

Tottenham mohl přesilovku využít v 81. minutě, Lennon vybojoval rohový kop, který se dostal zpátky od Hernandeze k van der Vaartovi. Jen pár decimetrů mu chybělo k tomu, aby pouze nepřestřelil. Ve zbývajících minutách neměl ani jeden celek sílu urvat tři body a konečná remíza zápasu samozřejmě sluší.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Everton FC 2:2

16.01.2011 15:05

Góly: 29. Raúl Meireles, 68. Dirk Kuijt (pen.) - 46. Sylvain Distin, 52. Jermaine Beckford

Everton si nakonec vítězný double nad svým městským rivalem nepřipíše. Dnešní vydání liverpoolského derby totiž vítěze nemělo. První poločas tahali za kratší konec Toffees, ve druhém zas Reds, když ztratili vedení a dokonce prohrávali, ale Dirk Kuyt nakonec z pokutového kopu vystřelil remízu.

Na lavičce Liverpoolu na Anfield Road seděl poprvé po 20 letech Kenny Dalglish a určitě si přál, aby mu jeho svěřenci nadělili první vítězství pod jeho vedením. Dosud totiž Reds jen prohrávali, s Manchesterem United a Blackpoolem. Dalglish překvapil už základní sestavou, v níž figuroval mladý Jay Spearing, jenž dosud nastoupil jen jednou. V sestavě naopak chyběli zkušení Steven Gerrard a Jamie Carragher, kteří byli v trestu, respektive zraněni.

Mohl to být pro Liverpool snový začátek, jenže Torres v deváté sekundě velkou příležitost nevyužil a napálil míč přímo do Howarda. Španělský útočník ale byl očividně při chuti. Po čtvrthodině hry předvedl dobrou akci, obešel Distina a jen tyčka ho zastavila ve skórování. Kuyt z dorážky přestřelil. Skóre se poprvé měnilo ve 28. minutě. Glen Johnson poslal z levé strany centr do šestnáctky, kde ho hlavou na branku usměrnil Kuyt. Howard jeho pokus vyrazil, poradil si i s Nizozemcovou dorážkou, jenže proti Meirelesovi už nezmohl vůbec nic.Liverpool mohl okamžitě pojišťovat vedení, ale Torrese znovu vychytal Howard a Maxi následně hlavou přestřelil.

Zatímco v prvním poločase byl Everton hodně matný, druhé dějství pro hosty začalo skvěle. Jen 43 sekund stačilo Toffees na vyrovnání. Artetův rohový kop našel Distina, který na zadní tyči předskočil Škrtela a hlavou zavěsil. Reds situaci vůbec nezvládli a o pár minut později už prohrávali. Leon Osman skvěle vytvořil střeleckou pozici Beckforda, jenž byl sám před Reinou a ačkoliv pod mírným tlakem, tak bezpečně proměnil. Fanoušci Toffees se radovali a začali doufat, že by se skutečně mohly slavit tři body.

S tím však Liverpool nesouhlasil a dvacet minut před koncem vyrovnal. Howard totiž ve vápně fauloval Maxiho Rodrigueze a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Tradiční exekutor Steven Gerrard chyběl, a tak "desítku" kopal Dirk Kuyt. Ani on se ale nemýlil a rozhodl o konečné podobě výsledku. Na stavu 2:2 už totiž závěrečná dvacetiminutovka již nic nezměnila.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Newcastle United 1:1

16.01.2011 13:00

Góly: 90. Asamoah Gyan - 52. Kevin Nolan

Na podzim Newcastle Tyne-Wear derby prakticky ani nemohl ustát lépe. Dnes se pro něj naopak proměnilo v noční můru. Straky sice dlouho vedly, ale Gyanův zásah z poslední minutu jim celý svět zase obrátil naruby. Sunderland je takto stále pět bodů před svým konkurentem.

I kvůli drsnému větru museli fotbalisté hlavně zpočátku upřednostnit vášeň a zápal před samotnou kopanou, která za těchto podmínek snad zkrátka musela ustoupit do pozadí. Jednou z ojedinělých šancí úvodních pasáží byla Ameobiho nepřesná střel po překrásné dalekonosné výzvě od Bartona. Na opačném konci hrací plochy to byl zase Bent, kdo zblízka vypálil jen do Harperových nohou. A v podobném duchu si oba týmy vyměňovaly pozdravy i nadále. Zatímco tedy Richardson uklízel Colocciniho pokus do bezpečí až z brankové čáry, Harper se opět musel činit proti Malbranquově ráně. Jinak se ale spíš brousilo a skluzovalo, než střílelo na branky. T potvrzuje i předčasné odstoupení Alana Smithe po nečistém zákroku Richardsona.

Druhý poločas už se netvářil tak utrápeně a hned také mohl přinést míč do sítě Newcastlu. Bent však v rozhodujícím okamžiku selhal. A tak o tři minuty později udeřili hosté. Barton rozehrál další povedený rohový kop, Ameobi hlavou přistrčil míč k Nolanovi, který pohotově patičkou otevřel skóre. Tím fanouškovi tak trochu připomněl svůj vlastní zářez z podzimního derby a Newcastlu dovolil stáhnout se do účinné obranné ulity. Black Cats se dlouho nemohly dostat k šanci, až Richardsonova nechtěná teč Elmohamadyho střely stála za nějakým nebezpečím. Příznivci Mackems tak byli napínáni až do čtvrté minuty nastavení, kdy Bardsleyho vyraženou střelu prakticky nevědomky nasměroval do sítě šťastlivec Gyan.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Aston Villa 1:1

16.01.2011 13:00

Góly: 49. Roger Johnson - 73. James Collins

Na podzim birminghamské derby dost dobře nudilo. Letos se "zvrhlo" v nesmírně atraktivní podívanou plnou vzrušujících okamžiků. Také tentokrát ovšem duel vyústil v remízu, která oběma sestupem ohroženým rivalům příliš nepomohla. Snad akorát Villa obligátně vybředla z pásma nejvyššího stupně ohrožení.

Gérard Houllier od tohoto speciálního zápasu před výkopem očekával jenom výhru. Také oproti podzimnímu měření sil vsadil již na dva útočníky. Villa i proto odstartovala slušně a hned v první minutě mohla využít dalšího zaváhání Fostera, který odkopl přímo ke kopačkám Agbonlahora, jenž záhy přestřelil. A specialista na Midlands derby byl zapleten i do další šance Villy, kdy jeho pokus přizvedl nad břevno Heskey. Tempo utkání se mezitím stupňovalo (to dělalo prakticky celou dobu i poté), přičemž nebezpečnější byli ale stále domácí, především hrozili po pravé straně skrz mladíka Walkera. Ten později znovu centroval, tentokrát Heskey zpříma hlavičkoval a orazítkoval břevno. Zároveň mu však byl dokázán faul na Johnsona.

Břevno potom nicméně i regulérně pohladil Ciaran Clark, i když bude jen těžko někoho přesvědčovat, že skutečně hodlal brankáře lobovat a ne hledat spoluhráče ve vápně. To Brums měli jednoznačnější příležitosti ke skórování, ovšem Gardner na nadějný míč nedosáhl a Hlebově projektilu se pro změnu postavil do cesty Collins. Birmingham se ovšem tak jako tak dočkal gólu jako první. Těsně po přestávce předvedli Brums snad i secvičenou standardku, na jejímž konci stál po přihrávce Murphyho nekompromisní Johnson.

Právě on přitom hned vzápětí mohl svůj tým o vedení opět připravit, Clarkův míč si totiž málem srazil do vlastní sítě. Birmingham nyní tedy ještě vyvázl se štěstím, vyrovnávacího gólu se nicméně stejně nevyvaroval. Patnáct minut před koncem sklepl Albrightonův centr pro Collinse Agbonlahor a zrzavý zadák z half-voleje skóroval. Od té doby byli Villans na koni. Foster se okamžitě musel vytáhnout proti Downingově střele, Dunneovu hlavičku pro změnu z čáry uklízel jeden ze soupeřů. Vrchol pak měl přijít s Delfounesovou dalekonosnou pumelicí, kterou ovšem Foster s vypjetím všech sil vytěsnil na břevno.

Více informací k zápasu

West Ham United - Arsenal FC 0:3

15.01.2011 18:30

Góly: 13. Robin van Persie, 41. Theo Walcott, 77. Robin van Persie (pen.)

Fotbalisté Arsenalu si na půdě West Hamu v klidu došli pro tři body. Svého soupeře položili na kolena už v prvním poločase, v tom druhém zvyšoval na konečných 3:0 z pokutového kopu Nizozemec Robin Van Persie.

Arsenal šel do vedení už ve 13. minutě, Walcott poslal do pokutového území přesnou přihrávku a Van Persie jí nekompromisně dopravil do sítě - 1:0 pro Arsenal. O několik minut později měl na kopačce vyrovnání Zavon Hines, v obrovské šanci ale selhal. Po půlhodiny hry orazítkoval tyč aktivní Van Persie a ve 41. minutě už bylo vedení Arsenalu dvojnásobné. Van Persie si s Walcottem vyměnili role, prvně jmenovaný přihrával a druhý jmenovaný střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Stejným výsledkem i první poločas skončil.

Ani po změně stran se nedokázal West Ham vrátit do zápasu. Spector se sice dostal do blízkosti brankáře, avšak dobrou práci odvedl Koscielny. V 52. minutě měl poměrně dost práce Szczesny, polský brankář udržel dvou brankové vedení Arsenalu.

Čtvrthodiny před koncem nedokázal Wayne Bridge čistě zastavit Walcotta a rozhodčí musel nařídit pokutový kop. Šance se s radostí chopil Van Persie a proměněnou penaltou zasadil West Hamu definitivní KO - 3:0 pro Arsnenal. Do konce zápasu zbývala ještě čtvrthodina, během které měl Arsenal další šance na další branku. Čtvrtý zásah se ale nekonal, Arsenal vyhrál v Upton Parku pohodlně 3:0.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Fulham FC 1:1

15.01.2011 16:00

Góly: 57. Hugo Rodallega - 86. Andrew Johnson

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Wiganem a Fulhamem. Remíza pro oba celky nic neřeší, jejich situace v tabulce zůstává nadále špatná. S bodem ale přeci jenom budou více spokojeni ve Fulhamu, hosté totiž vyrovnávali až čtyři minuty před koncem.

První čistou gólovku měl na svědomí domácí Wigan. V 10. minutě byl v parádní střelecké pozici Hugo Rodallega, nikým nehlídán mohl v klidu svůj projektil umístit, jenže místo toho přišlo nepřesné zakončení. Také na druhé straně chyběla větší přesnost, Damien Duff se sice dokázal individuálně k zakončení dostat, ovšem k čemu to bylo platné, když svá mířidla řádně nesrovnal. Další zajímavý okamžik přinesla až 27. minuta, kdy se Charles N'Zogbia postaral o pořádných rozruch před brankou Fulhamu, obrana hostí ho však dokázala zablokovat, a tak se kopal jen rohový kop.

Brankou neskončila ani situace o pět minut později, hostující Damien Duff postupoval zcela sám na brankáře Al Habsiho, ten irského fotbalistu s bravurou vychytal. Samostatný únik Damiena Duffa znamenal největší příležitost v prvním poločase.

I druhá půle měla co nabídnout, a co je hlavní, diváci se dočkali i gólového úspěchu. O ten se v 52.minutě geniálně postaral Rodallega, když zužitkoval dlouhý nákop skvělým lobem, brankář Stockdale nemohl nic dělat - 1:0 pro Wigan.

Fulham vzápětí přidal plyn a tlačil se více do zakončení. Vidět byl zejména americký záložník Dempsey, který několikrát nebezpečně zakončil. Hosté ale museli myslet i na zadní vrátka, Wiganu se nabízely rychlé protiútoky. Jeden takový mohl zakončit autor první trefy Rodallega, míč mu ale těsně před zakončením skočil. V 78. minutě se podařilo Fulhamu vstřelit branku, kterou hlavní sudí uznal - ovšem jen na chvíli. Po poradě s pomezním svůj verdikt změnil, na vině byla ruka Dempseyho.

Na regulérní branku si museli fanoušci Fulhamu počkat až do 86. minuty a slabší chvilku si přitom vybral brankář Al Habsi, střelu Johnsona nedokázal vyrazit, nýbrž si jí vlastně sám srazil do branky - 1:1. Skóre už se dokonce zápasu nezměnilo, obě strany berou po bodu.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Blackpool FC 3:2

15.01.2011 16:00

Góly: 38. Peter Odemwingie, 52. James Morrison, 87. Peter Odemwingie - 11. David Vaughan, 80. Gary Taylor-Fletcher

Přestřelku se šťastným koncem pro domácí West Bromwich viděli diváci na The Hawthorns. Blackpool na začátku vedl, ale poté dotahoval. Na třetí trefu domácích už zareagovat nedokázal.

Ještě než padla první branka utkání, vyprodukovaly obě strany poměrně dost střeleckých pokusů, ani jeden z nich však v síti neskončil. Pak už přišla na řadu 11. minuta a první zásah do domácí sítě, David Vaughan ukázal uvnitř pokutového území sílu své levačky a neomylně zavěsil - 1:0 pro Blackpool. WBA se otřepávalo z inkasované branky asi deset minut, pak se vrhlo do útoku. Youssuf Mulumbu, Chris Brunt či James Kortison pokaždé zamířili vedle.

Vyrovnání přišlo ve 37. minutě, Peter Odemwingie z místa značky pokutového kopu překonal brankáře Kingsona - 1:1. U branky mu asistoval Graham Dorrans. Na sklonku prvního poločasu mohl Blackpool udeřit podruhé, z dobrých 40 metrů se odhodlal vypálit Charlie Adam.

Hráči WBA dokonali obrat ve druhé půli, přesněji v 52. minutě. James Morrison se dostal k míči ve velké blízkosti hostující branky a brankář Kingson byl proti tomuto zakončení bezmocný - 2:1 pro West Bromwich. James Morrison mohl vzápětí přidat další gól, brankář hostí tentokrát poradil.

Čtvrthodiny před koncem začalo mít utkání pořádné grády. Vše začalo šancí Cathcarta, ten si na rohový kop naskočil parádně, jenomže hlavičku už do branky usměrnit nedokázal. Za pět minut ale bylo srovnáno, Gary Taylor-Fletcher obdržel od Phillipse přihrávku do malého vápna a vyrovnal na 2:2. Dlouho to ale hostům nevydrželo, tři minuty před koncem poslal do pokutového území skvělý pas Paul Scharner a Peter Odemwingie vrátil vedení zpět na stranu WBA. Divoký výsledek 3:2 už domácí nepustili a slaví veledůležité vítězství.

Více informací k zápasu

Stoke City - Bolton Wanderers 2:0

15.01.2011 16:00

Góly: 37. Danny Higginbotham, 63. Matthew Etherington (pen.)

Danny Higginbotham a Matthew Etherington se stali hrdiny zápasu mezi Stoke City a Boltonem Wanderers. Domácí celek vyhrál 2:0 a branky vsítili výše zmiňovaní. Zatímco Higginbotham se trefil ze hry, Etherington skóroval z pokutového kopu.

Stoke začalo proti Boltonu aktivněji a obrana Wanderers musela odrážet jeden útok za druhým. Marc Wilson, Tuncay, Robert Huth a Kenwyne Jones měli velké příležitosti, ale buďto scházela přesnost, nebo spolehlivě zakročil brankář Jaaskelainen. Převaha Stoke byla znát a bylo jen otázkou času, kdy se domácím podaří skórovat.

To se nakonec podařilo po půlhodině hry. Ve 37. minutě zahrávali domácí rohový kop, obrana Boltonu si celou situaci pořádně zavařila a vzniklý závar před brankou uťal až brankou Danny Higginbotham - 1:0 pro Stoke City. Obránce Stoke zasáhl v pádu míč a se štěstím překonal finského brankáře Boltonu, ten sice chytil míč, jenž byl ale objemem dávno za brankovou čárou - jak ukázal opakovaný záznam. Bolton sice měl nějaké příležitosti, ovšem obrana Stoke působila jistě. Poločasové vedení domácích bylo zcela zasloužené.

Druhé dějství začal pro změnu lépe Bolton, Johan Elmander velmi nebezpečně hlavičkoval a Stuarta Holdena vychytal Begovič. Plány na vyrovnání dostaly pořádnou trhlinu v 62. minutě, obránce Zat Knight ve vlastním pokutovém území fauloval a rozhodčí odpískal pokutový kop. Exekuce se s chutí chopil Matthew Etherington a proměněnou penaltou pojistil vedení Stoke na 2:0.

Bolton se i za tohoto stavu nevzdával a nadále byl lepším týmem, co se týče druhého poločasu. Matthew Taylor si vylámal zuby na Begovičovi, stejně jako Rodrigo Moreno nebo Sam Ricketts. Závěrečný tlak hostů byl enormní, ale obrana Stoke ani na chvíli nepolevila.

Více informací k zápasu

Manchester City - Wolverhampton Wanderers 4:3

15.01.2011 16:00

Góly: 40. Kolo Touré, 49. Carlos Tévez, 54. Yaya Touré, 66. Carlos Tévez - 12. Nenad Milijaš, 68. Kevin Doyle (pen.), 86. Ronald Zubar

Utkání mělo o náboj navíc, jelikož se v něm premiérově představila nová hvězdná posila z Wolfsburgu za 27 milionů liber, "teplický" Bosňan Edin Džeko. Pozornost si ovšem na straně domácích zasloužil jeho útočný parťák Carlos Tévez, jenž dvěma góly zajistil Man City vítězství. Hostům nepomohl ani Zubarův gól v posledních minutách a odvážejí si ze City of Manchester Stadium porážku 3:4.

Ani Džeko, ani Tévez však příliš nepomohli novému lídrovi Premier League v úvodu duelu, kdy měli Vlci výrazně více ze hry, což korunoval šťastným gólem ve 12.minutě po teči tří hráčů City Nenad Milijaš - 0:1

I v dalším průběhu měli převahu hosté a po 20 minutách ji mohl v obrovské šanci využít Matthew Jarvis. Jeho střelu však skvělým způsobem zblokoval Kolarov. Po tomto momentu se začala pozvolna probouzet i ofenziva Man City, Hennesseyho donutil k výbornému zákroku Adam Johnson.

K jásotu donutila domácí fanoušky až situace ze 40. minuty. Rohový kop lehce tečoval Kompasy a jeho kolega ze stoperské dvojice Kolo Touré měl na zadní tyči dostatek času, aby propasíroval míč skrze všechny bránící hráče Wolverhamptonu - 1:1. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Asi nikdo netušil, že se po návratu z kabin rozehraje taková přestřelka, jaké jsme dnes byli svědky. Po 4 minutách převzal Tévez míč na rohu velkého vápna, jako nůž máslem prošel přes tři obránce soupeře a zblízka po zemi pokořil Hennesseyho - 2:1. A za pět minut bylo ještě v Manchesteru ještě veseleji. Yaya Touré hluboko na své polovině vybojoval míč a poslal ho do běhu na Džeka. Nová akvizice si narazila s Tévezem, nasadila Stermanovi ukázkové jesličky a poté už jen nahrála Yayovi Touré, jenž si po dlouhém běhu z vlastní půle vychutnal střelou po zemi gólmana hostí - 3:1.

Dílo dokonal v 66.minutě znovu Tévez, který stál přesně na místě, kam odcentroval Zabaleta, a hlavou od břevna zvýšil na 4:1 a zdálo se být po zápase. Chyba lávky. Prakticky vzápětí se dostal Wolverhampton do útoku, na Doyle se ve vápně neobratně pověsil Lescott a sudí Mason odpískal penaltu. Tu sám faulovaný proměnil do pravého dolního rohu branky - 4:2.

Pořádně nervy museli mít domácí až do posledních minut, jelikož v 86. minutě Zubar usměrnil rohový kop Geoffreyho Mujangi Bii za záda Harta a na čáře stojící Nigel de Jong už mu v cestě za ni nezabránil - 4:3. V závěru už nicméně Wolves nedokázali vyvinout potřebný tlak a Manchester City tak vybojoval tři body. Minimálně do zítřka tak máme nový vedoucí tým Premier League.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Blackburn Rovers 2:0

15.01.2011 16:00

Góly: 57. Branislav Ivanović, 76. Nicolas Anelka

V říjnu porazila Chelsea v Ewood Parku Blackburn zásluhou gólů z kopaček Anelky a Ivanoviče a ani dnes tomu nebylo jinak. Odveta na Stamford Bridge byla plně v režii Blues, kteří zvítězili 2:0 a minimálně do zítra budou čtvrtí.

Na Stamford Bridge dnes hrál skutečně jen jeden tým, Rovers byli zcela bezmocní a na polovinu soupeře se dostávali jen sporadicky. Už v prvních sekundách zápasu navíc mohli inkasovat, od Ramiresova premiérového gólu v modrém dresu je ale po rohovém kopu zachránili břevno. Chelsea sice neustále držela míč na vlastních kopačkách, ale ve finální fázi byla nulová. Až po půlhodině hry se řítil sám na Robinsona Didier Drogba, ale skvěle se vrátil Givet a přesným skluzem ho v šanci zlikvidoval.

Ojedinělou příležitost pak měli hosté, po chybě v rozehrávce Chelsea. Hoilett dostal před šestnáctkou prostor ke střele, a tak vypálil. Čech vyrazil a Ashley Cole s Terrym museli odkopávat míč před Kaliničem. Vzápětí se na druhé straně dostal do šance Anelka, jeho střela ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila. S přibývajícím časem přicházelo více a více šancí a bylo jen otázkou času, kdy Chelsea prolomí bezbrankový stav. Do poločasu se jí to však nepovedlo. Lampard totiž hlavičkoval po Bosingwově centru nad a po další akci portugalského beka zastavila Anelku branková konstrukce.

Francouzský útočník, kterému se proti Blackburnu tradičně daří, byl vidět i po změně stran, jeho levačka se sice stáčela do brány, ale nakonec skončila těsně vedle. Gól nakonec dorazil až po téměř hodině hry. Rohový kop posunul hlavou Terry a Ivanovič se štěstím dokázal vymanit z tlaku obránců a z otočky prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Na 2:0 mohl zvýšit v další akci Terry, po dalším rohovém kopu ale tentokrát mířil domácí kapitán těsně vedle. Čtvrthodiny před koncem chyboval Samba a Drogba šel opět sám na Robinsona, ale brankář Rovers ho vychytal. Dnes to skutečně nebyl Drogbův den. Minutu nato se ale Stamford Bridge radoval podruhé. Další Maloudův rohový kop našel hlavu Ivanoviče, ten poslal míč na bránu a těsně před Robinsona ho ještě tečoval Anelka a upravil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United21129043:1945
2.Manchester City23136437:1945
3.Arsenal FC22134545:2243
4.Chelsea FC22115638:1938
5.Tottenham Hotspur22107531:2537
6.Sunderland AFC23810526:2334
7.Bolton Wanderers2379734:3130
8.Stoke City22931028:2630
9.Newcastle United2285935:3229
10.Blackpool FC2184931:3628
11.Blackburn Rovers23841129:3728
12.Everton FC22511625:2726
13.Liverpool FC22751027:3126
14.West Bromwich Albion22741129:4125
15.Fulham FC22411723:2523
16.Birmingham City21411621:2623
17.Aston Villa22571024:3922
18.Wigan Athletic22410819:3422
19.Wolverhampton Wanderers22631324:3821
20.West Ham United23481122:4120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (463)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele