23. kolo
15.01.2011 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea svůj úkol zvládla, Blackburn porazila 2:0

V říjnu porazila Chelsea v Ewood Parku Blackburn zásluhou gólů z kopaček Anelky a Ivanoviče a ani dnes tomu nebylo jinak. Odveta na Stamford Bridge byla plně v režii Blues, kteří zvítězili 2:0 a minimálně do zítra budou čtvrtí.

Na Stamford Bridge dnes hrál skutečně jen jeden tým, Rovers byli zcela bezmocní a na polovinu soupeře se dostávali jen sporadicky. Už v prvních sekundách zápasu navíc mohli inkasovat, od Ramiresova premiérového gólu v modrém dresu je ale po rohovém kopu zachránili břevno. Chelsea sice neustále držela míč na vlastních kopačkách, ale ve finální fázi byla nulová. Až po půlhodině hry se řítil sám na Robinsona Didier Drogba, ale skvěle se vrátil Givet a přesným skluzem ho v šanci zlikvidoval.

Ojedinělou příležitost pak měli hosté, po chybě v rozehrávce Chelsea. Hoilett dostal před šestnáctkou prostor ke střele, a tak vypálil. Čech vyrazil a Ashley Cole s Terrym museli odkopávat míč před Kaliničem. Vzápětí se na druhé straně dostal do šance Anelka, jeho střela ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila. S přibývajícím časem přicházelo více a více šancí a bylo jen otázkou času, kdy Chelsea prolomí bezbrankový stav. Do poločasu se jí to však nepovedlo. Lampard totiž hlavičkoval po Bosingwově centru nad a po další akci portugalského beka zastavila Anelku branková konstrukce.

Francouzský útočník, kterému se proti Blackburnu tradičně daří, byl vidět i po změně stran, jeho levačka se sice stáčela do brány, ale nakonec skončila těsně vedle. Gól nakonec dorazil až po téměř hodině hry. Rohový kop posunul hlavou Terry a Ivanovič se štěstím dokázal vymanit z tlaku obránců a z otočky prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Na 2:0 mohl zvýšit v další akci Terry, po dalším rohovém kopu ale tentokrát mířil domácí kapitán těsně vedle. Čtvrthodiny před koncem chyboval Samba a Drogba šel opět sám na Robinsona, ale brankář Rovers ho vychytal. Dnes to skutečně nebyl Drogbův den. Minutu nato se ale Stamford Bridge radoval podruhé. Další Maloudův rohový kop našel hlavu Ivanoviče, ten poslal míč na bránu a těsně před Robinsona ho ještě tečoval Anelka a upravil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (20)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

1:1

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Fingulka

Chelsea si zvedla náladu v poháru a tak si myslím že nás porazí... tip 0:2

Reagovat
Fingulka

Teda 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0 0 utok

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

a 3x roque

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že padne dost branek.Kežby jich dal více Rovers

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Mircu5

3:0

Reagovat
Veselac

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 Petr Cech

17 Jose Bosingwa

2 Branislav Ivanovic

26 John Terry (c)

3 Ashley Cole

7 Ramires

5 Michael Essien

8 Frank Lampard

39 Nicolas Anelka

11 Didier Drogba

15 Florent Malouda

Blues roztrhá Rovers 5.2

Reagovat
BARBAROSSA

Dobrej výkon. Škoda spálených šancí !

Reagovat
lampard11

dobrý takhle pokrčovat!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už se to pomalu blížilo hře té Chelsea, kterou znám.. Jen tak dál hoši

Reagovat
smazaný uživatel

konecne!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele