23. kolo
16.01.2011 15:05 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpoolské derby vítěze nenašlo

Everton si nakonec vítězný double nad svým městským rivalem nepřipíše. Dnešní vydání liverpoolského derby totiž vítěze nemělo. První poločas tahali za kratší konec Toffees, ve druhém zas Reds, když ztratili vedení a dokonce prohrávali, ale Dirk Kuyt nakonec z pokutového kopu vystřelil remízu.

Na lavičce Liverpoolu na Anfield Road seděl poprvé po 20 letech Kenny Dalglish a určitě si přál, aby mu jeho svěřenci nadělili první vítězství pod jeho vedením. Dosud totiž Reds jen prohrávali, s Manchesterem United a Blackpoolem. Dalglish překvapil už základní sestavou, v níž figuroval mladý Jay Spearing, jenž dosud nastoupil jen jednou. V sestavě naopak chyběli zkušení Steven Gerrard a Jamie Carragher, kteří byli v trestu, respektive zraněni.

Mohl to být pro Liverpool snový začátek, jenže Torres v deváté sekundě velkou příležitost nevyužil a napálil míč přímo do Howarda. Španělský útočník ale byl očividně při chuti. Po čtvrthodině hry předvedl dobrou akci, obešel Distina a jen tyčka ho zastavila ve skórování. Kuyt z dorážky přestřelil. Skóre se poprvé měnilo ve 28. minutě. Glen Johnson poslal z levé strany centr do šestnáctky, kde ho hlavou na branku usměrnil Kuyt. Howard jeho pokus vyrazil, poradil si i s Nizozemcovou dorážkou, jenže proti Meirelesovi už nezmohl vůbec nic.Liverpool mohl okamžitě pojišťovat vedení, ale Torrese znovu vychytal Howard a Maxi následně hlavou přestřelil.

Zatímco v prvním poločase byl Everton hodně matný, druhé dějství pro hosty začalo skvěle. Jen 43 sekund stačilo Toffees na vyrovnání. Artetův rohový kop našel Distina, který na zadní tyči předskočil Škrtela a hlavou zavěsil. Reds situaci vůbec nezvládli a o pár minut později už prohrávali. Leon Osman skvěle vytvořil střeleckou pozici Beckforda, jenž byl sám před Reinou a ačkoliv pod mírným tlakem, tak bezpečně proměnil. Fanoušci Toffees se radovali a začali doufat, že by se skutečně mohly slavit tři body.

S tím však Liverpool nesouhlasil a dvacet minut před koncem vyrovnal. Howard totiž ve vápně fauloval Maxiho Rodrigueze a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Tradiční exekutor Steven Gerrard chyběl, a tak "desítku" kopal Dirk Kuyt. Ani on se ale nemýlil a rozhodl o konečné podobě výsledku. Na stavu 2:2 už totiž závěrečná dvacetiminutovka již nic nezměnila.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
Devil

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 jako doma

Reagovat
smazaný uživatel

tip-0 1 prani-3 3

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool 2:0 Everton

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool 2:0 Everton

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
zelda

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Veselac

2:2

Reagovat
Ranoth

komedianti :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 ale budu strašně rád za jekékoli vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

Není podstatný kolik, hlavně abychom vyhráli. (tip: 2:1)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele