Anglická Premier League souhrn - 17. kolo

15.12.2007, 18:04, aktualizováno 16.12.2007, 19:01
Komentáře a souhrny
Manchester United zvítězil v Liverpoolu a minimálně na několik hodin se posunul do čela tabulky. Manchester City si poradil s Boltonem, skvělou formu opět potvrdil Everton, naopak selhal Portsmouth. Wigan zásluhou hattricku Benta přestřílel Blackburn, jemuž nepomohly ani tři branky Santa Cruze, a tři body získaly Middlebrough i Newcastle. Nerozhodné výsledky se zrodily v Sunderlandu a Birminghamu...

West Ham United - Everton FC 0:2

15.12.2007 16:00

Góly: 45. Yakubu Aiyegbeni, 90. Andrew Johnson

Everton díky gólům v posledních minutách obou poločasů veze z Upton Parku vítězství 2:0 nad místními Kladiváři. Trefili se oba elitní útočníci mužstva - Yakubu s Johnsonem.

Velice zajímavý zápas byl k vidění v Londýně na stadionu patřícímu West Hamu. Ten hostil Everton a už od začátku s ním rozehrál zápas plný obrovských šancí. Už v 15. minutě měl na kopačce gól domácí Ljungberg, ale v tuto chvíli se zaskvěl Howard. Ve 22. minutě dali Kladiváři přednost dobré příležitosti před včasným ošetřením spoluhráče, když neodehráli míč poté, co se k zemi skácel Parker, jelikož se dopředu dostal Solano a vybídl k improvizovanému zakončení Ashtona. Ten v komické poloze nepříjemně vystrašil Howarda. Ve 37. minutě mohl aktivnější West Ham udeřit znovu, nebýt prachmizerného zakončení Collinse. Ten se při rohu ocitl úplně nehlídán uprostřed pokutového území, ale hlavou zakončil bídně. A pak přišla 45. minuta a šok pro celý Upton Park, vyjma příznivců hostí, ale možná i oni gól v síti West Hamu nečekali, vždyť se také hosté neustále bránili. Jenomže stačila jedna povedená akce a bylo hotovo. Arteta našel pěkně na zadní tyči Pienaara, ten od tyče k tyči přehlavičkoval celou šířku branky, aby mohl Yakubu bezproblémově otevřít skóre. Everton se tak ujal vedení prakticky s hvizdem rozhodčího, jenž značil konec první půle.

První gólovku druhého dějství přinesla 57. minuta a střílející Carsley po neomluvitelném chybném vyboxování Greena. Za golmana Hammers však na brankové čáře perfektně zaskočil stoper Upson. V 69. minutě utekl poslednímu beku West Hamu Osman a tváří v tvář golmanovi Greenovi přepálil soupeřovu klec. V 76. minutě po centru Pienaara hlavičkoval Yakubu, ale brilantně zasáhl Robert Green. V 80. minutě ještě zakončoval pohlednou kombinaci hostů Osman dělovkou nad bránu, ale Everton se pojistky, nakonec přeci jen dočkal. Ve třetí minutě nastavení se totiž z ničeho nic objevil za obranou soupeře nikým nehlídaný Johnson a chladnokrevně si lobem vychutnal vyběhnutého Greena – 2:0 a bylo rozhodnuto.

Everton se díky tomuto vítězství vyšvihl o skóre před Portsmouth a také na stejný počet bodů po bok Liverpoolu na šestou příčku.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Blackburn Rovers 5:3

15.12.2007 16:00

Góly: 10. Denny Landzaat, 12. Marcus Bent, 37. Paul Scharner, 66. Marcus Bent, 81. Marcus Bent - 45. Roque Santa Cruz, 50. Roque Santa Cruz, 61. Roque Santa Cruz

To co zažili diváci ve Wiganu se jen tak nevidí. Domácí fotbalisté vedli už 3:0, ovšem Blackburn dokázal zásluhou Roque Santa Cruze, který vstřelil hattrick, vyrovnat, ovšem vítězství pro svůj tým nakonec zajistil kanonýr Marcus Bent.

Wigan vstoupil do zápasu na výbornou a už po dvanácti odehraných minutách vedl 2:0. Jako první se trefil záložník Denny Laandzat, který se prosadil po akci Marcuse Benta a právě anglický útočník měl na svědomí druhý gól. Střelou z hranice pokutového území propálil vše co mu stálo v cestě, včetně gólmana Friedela. Jenže ani toto nebyl konec. V 37. minutě přišla další branka. Na přímý kop Taylora si vyskočil nejvýše Paul Scharner a přesnou hlavičkou zvýšil vedení svého týmu. Naději pro Blackburn vybojoval v nastaveném čase první půle kanonýr Santa Cruz. Toho ke skórování vybídl dobře načasovanou přihrávkou Titus Bramble a paraguayský útočník nedal střelou k tyči Fiedelovi šanci.

Santa Cruzovi stačilo pouhých pět minut na to, aby rozvlnil sít podruhé. Emertonovu přihrávku z pravé strany nešťastně tečoval domácí Boyce, jenž změnil směr míče přímo na Kirklada, který ho sice stačil ještě vyrazit, ale na dorážku Santa Cruze už byl krátký. 26letý reprezentant dokázal vyrovnat v 61. minutě. Jenže vedení hostům moc dlouho nevydrželo, konkrétně pět minut. Po přihrávce od Antonina Valencii se prosadil Marcus Bent. Anglický útočník dokonal svůj hattrick v průběhu závěrečné desetiminutovky. V zápase se už nic zajímavého nestalo, a proto Wigan slavil divokou výhru 5:3.

Více informací k zápasu

Portsmouth FC - Tottenham Hotspur 0:1

15.12.2007 16:00

Góly: 81. Dimitar Berbatov

Z velké taktické bitvy nakonec vyvázl jako vítěz host z Londýna – Tottenham. Kohouti zasadili Pompeys ránu až osm minut před koncem díky kanonýru Berbatovovi.

Jak už bylo uvedeno výše, zápas se nesl v duchu pečlivého bránění a strategického vyčkávání. Přesto začalo utkání slibně. Už v 6. minutě si na lahodný centr od Mendese za obranu naběhl Utaka, jenomže naneštěstí pro domácí netrefil míč z voleje ideálně. Dalších dvacet minut se hrálo hlavně ve středu pole, až ve 28. minutě šikovně Kranjčar vybojoval na Boatengovi přímý volný kop ze solidní pozice. Jeho rozehrání se chopil Muntari a nechal vyniknout Robinsona. Ještě jedna šance se urodila v první půli. To když Lennon s Bentem vykombinovali na hranici pokutového území slušnou pozici pro Berbatova, jemuž na poslední míč ukopl před nosem Campbell. Touto s akcí 36. minuty přišel i konec zajímavých situací z prvního dějství.

V 52. minutě si vybral slabší chvilku hostující stoper Kaboul, když dvakrát nezvládl dokonale úlohu hlavičkujícího beka, přesto to byli nakonec Kohouti, kdo zaútočili a to z brejku. Jenas rozdal balon do strany na Lennona, ten hledal hlavu Benta a nebýt včasného zásahu Jamese do trajektorie letu míče snadno by anglický forvard skóroval. Následnou půlhodinu vesměs kontroloval hru Tottenham, proto také výsledné držení míče ve prospěch Spurs v poměru 59.8%-40.2%. Až v 82. minutě utnul takřka házenkářské obléhání branky Portsmouthu Berbatov. A to z ojedinělého brejku Kohoutů. Ti spíše byli na polovině soupeře, ale když se najednou museli bránit, vyrazil vpřed střídající O’Hara, nastartoval Lennona, jenž si poradil s Hreidarssonem a našel na zadní tyči přesným centrem Berbatova, jenž z voleje zamířil přesně. Na takovou pozdní trefu už Pompeys nedokázali zareagovat a hlavně kvůli své pasivní hře vyšli z tohoto souboje naprázdno.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Aston Villa 1:1

15.12.2007 16:00

Góly: 10. Danny Higginbotham - 73. Shaun Maloney

Dnešní střetnutí nabídlo vyrovnané, ale podprůměrné výkony obou týmů, a proto je remíza 1:1 zasloužená. Domácí fotbalisté po rychlé vstřelené brance především bránili, ovšem nejtěsnější vedení neudrželi a Aston Villa zásluhou Maloneyho vyrovnala.

Jako první zvedl diváky ze sedaček domácí Higginbotham, který ale poslal svou hlavičku mimo tři tyče. Ovšem v 10. minutě byl tentýž hráč už úspěšný, výborně si naskočil na roh Wallace a nedal Carsonovi v bráně hostů šanci. Zanedlouho byl Wallace opět vidět, a to když jeho nebezpečný centr před nabíhajícím Jonesem na poslední chvíli zblokoval Laursen. Villa postupem času dostávala Black Cats pod tlak a ke konci zápasu několikrát vážně zahrozila. Nejprve zkušený záložník Barry promeškal vhodný okamžik ke střele, zanedlouho se musel vyznamenat domácí gólman Ward při střele Carewa, kterou odvrátil alespoň na roh. Ovšem ve třetí minutě nastaveného čase prvního poločasu dal o sobě opět vědět Sunderland. Kenwyne Jonese si v pokutovém území Aston Villy udělal prostor, ale jeho střela z otočky postrádala přesnost.

Ani druhý poločas nezačal pro domácí moc dobře. Svěřenci Martina O’Neilla měli od začátku nad svým soupeřem převahu, jenže nevytvořili si ani jednu příležitost, ze které by mohl padnout gól. Hra se časem přesunula do středu hřiště a dlouhou dobu bylo k vidění hodně podprůměrné utkání. Nový náboj do zápasu vznesl v 72. minutě Maloney. Ten se trefil nádherně z přímého kopu. Najednou oba týmy ožily a snažily se vstřelit gól, jenže to ani jedné straně nepovedlo, a proto zápas nakonec skončil 1:1.

Více informací k zápasu

Manchester City - Bolton Wanderers 4:2

15.12.2007 16:00

Góly: 7. Rolando Bianchi, 48. Ľubomír Michalík (vl.), 77. Darius Vassell, 90. Kelvin Etuhu - 31. El-Hadji Diouf, 40. Kevin Nolan

Manchester City si nakonec v nervy drásajícím souboji poradil s podceňovaným Boltonem ve finále 4:2 a alespoň chvilku se dostává před Liverpool nad 4. příčku.

Přestože se nakonec o vítězství musel Manchester strachovat, začal nadmíru dobře. Už v šesté minutě pronikl po pravé straně Vassell, jehož první střela byla ještě zablokována, ovšem anglický kanonýr se ještě dostal k odraženému míči a nabídl ho dobíhajícímu Bianchimu do jasné gólové příležitosti. Ten s přehledem vystřelil Citizens vedení. Už o tři minuty později to mohlo být 2:0, jenomže střelu Petrova z přímého volného kopu za svá záda už Jaaskelainen nepustil. A tak mohl začít tlak Boltonu, který nejprve přerušil zahozený brejk Petrova, ale pak už přišla i obrovská šance hostí. Ve 25. minutě však zprava z těžkého úhlu pálil Anelka jen do tyče. O pět minut později tentýž muž střílel z hranice pokutového území těsně mimo. A nakonec se stal prvním střelcem Boltonu v tomto utkání Senegalec Diouf, který zakončil pohlednou akci svého týmu, když usměrnil do sítě centr Nolana. A o devět minut později se dokonce Wanderers senzačně ujali vedení. Gólu předcházelo zaváhání Corluky, jenž si myslel, že už míč míří do zámezí, přitom ho ještě Gardener stihl nasměrovat k Nolanovi, který vnějším nártem rozvlnil síť za Isakssonovými zády. První poločas dohráli hosté na polovině soupeře, ale třetí gól nepřidali.

Bolton podal v první pětačtyřicetiminutovce výtečný výkon, jenže hned ve 48. minutě přišla nečekaná rána do vazu hostů. Střelu Hamanna z velkého úhlu totiž nešťastně nasměroval do vlastní sítě Slovák Michalík a bylo vyrovnáno. Bolton si ale nehodlal vedení jen tak vzít a v 72. minutě to dal znát prostřednictvím Anelky, jenž téměř na úrovni brankové čáry nechal po svém akrobatickém zakončení vyniknout Isakssona. No a hned o čtyři minuty přišla odpověď na opačné straně hřiště. Nejprve ještě musím zmínit tyč nastřelenou o minutu později Johnsonem, tato akce posloužila jako varovný signál. Pak už se ale dostavil sám gól. Petrov se bravurně prodral do pokutového území soupeře a ve skluzu našel na druhé tyči Vassella. Gól byl připsán jemu, přestože není zcela jisté, zda nedopravil míč do branky hostující Gardner, což už by byl druhý "vlastňák" Boltonu. V 90. minutě ještě nejdříve unikli soupeřově obraně dva střídající hráči - Garrido a Mpenza, jenomže po ideálně načasované Garridově nahrávce zakončoval trestuhodně belgický snajpr přímo do Jaaskelainena. V téže minutě ale ještě Citizens podnikli další brejk, který už tentokráte proměnil další náhradník Etuhu v rozhodující branku. Na první seniorský gól nahrával mladíkovi Garrido tak, že na něj už zívala jen prázdná branka hostí.

Více informací k zápasu

Derby County - Middlesbrough FC 0:1

15.12.2007 16:00

Góly: 38. Tuncay Şanli

Derby je letos jednoznačně nejslabším celkem celé Premier League, což se ukázalo i dnes. Svěřenci Paula Jewella nestačili na domácím hřišti na Middslesbrough, které tak potvrdilo senzační výhru z minulého kola, kdy porazilo Arsenal. Jediný gól utkání vstřelil nádherně z voleje turecký reprezentant Tuncay.

Skóre mohl otevřít už po třech minutách hry Gary O’Neill. V pokutovém území dostal mnoho prostoru a chyby domácí defenzívy málem dokázal využít. Derby zachránil až pohotovým a úspěšným zákrokem gólman Stephen Bywater. Ten však už tolik štěstí neměl v 37. minutě, kdy vyvrcholil tlak Boro. Po excelentní přihrávce napálil míč tvrdou ránou z voleje do sítě Tuncay Sanli. Ovšem Derby odpovědělo téměř ihned, jenže gól vstřelit nedokázalo. Z hranice pokutového území vyslal střelu domácí útočník Miller, jenže napálil jen levou tyč brány Schwarzera.

Také do druhé půle vstoupilo Middlesbrough mnohem lépe. Hned na začátku si vypracovalo dvě obrovské příležitosti, ovšem opět se vyznamenal Bywater. Ten nejprve lapil Downingovou pozemní střelu a následně vychytal také hlavičku Boatenga. Jedinou příležitost ke vstřelení gólu si Derby vypracovalo po patnácti minutách hry. V dobré pozici se ocitl útočník Miller, jenže byl v pokutovém území faulován Pogatezem, avšak rozhodčího Stylese nechal atak hostujícího obránce klidným.

Současná situace pro Derby je po tomto zápase ještě kritičtější, jelikož předposlední Wigan vyhrál a právě na Berany nabral už šestibodový náskok. Middlesbrough se díky dnešním třem bodů opět o něco vzdálilo sestupovým příčkám.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Reading FC 1:1

15.12.2007 16:00

Góly: 4. Mikael Forssell - 51. Stephen Hunt (pen.)

Birmingham doma pouze remizoval s Readingem, přestože vedl už od čtvrté minuty po brance Forsella. Penaltová jistota jménem Hunt však zachránila pro hosty alespoň bod.

Na St. Andrews zrovna běží 4. minuta, hráči Birminghamu se v houfu stěhují před branku soupeře, aby proměnili svůj první roh ve vedoucí gól a také se jim to povedlo! Muamba hlavou prodlužoval na Forsella, jenž se zblízka nemýlil. Dokonce poločasu už pak diváky pobavila možná akorát hrubka Shoreyho při malé domů, kterou však Jerome s Forsellem nepotrestali. Jaká trapná situace v podání Shoreyho, o nějž se přitom podle médií zajímá plno předních anglických mužstev. Pak ještě stojí za zmínku minutu před koncem úvodní půle možnost Harpera, proti jeho střele se ale na bližší tyči blýskl Taylor.

Hned na začátku poločasu však přišel další vzrušující okamžik. V 50. minutě byl v pokutovém území sražen Hunt Taylorem a sám terč tohoto zákroku si pak postavil míč na značku pokutového kopu a pozemi doprostřed brány vyrovnává. O dvě minuty málem vrátil domácí do vedení Jerome, ale hlavičkoval nad. Hra se začala stávat atraktivnější. V 59. minutě musel vyrážet slušný hlavičkový pokus Forsella Hahnemann. U balonu ale i nadále zůstal Birmingham a jeho hráči si blízko vápna vymodlili přímý kop. Ten následně povedeně rozehrál Larsson, ale Hahnemann se znovu vyznamenal. Aktivnější domácí byli blízko gólu i v 71. minutě, ale neuvěřitelně zabránil už jistému gólu Jeromeho skluzem Cisse. Pak se dlouho nedělo nic, až v závěru málem trestal soupeřovu neefektivitu Reading. V 89. minutě Long vybojoval standardku, z níž následně našel Doyle Hunta, jenž však katastrofálně mířil zblízka vedle.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Newcastle United 0:1

15.12.2007 18:15

Góly: 90. Joey Barton (pen.)

Zvedající se Newcastle přijel na půdu Fulhamu potvrdit svou dobrou formu a to se mu povedlo. Kýžený vítězný gól vstřelil až v poslední minutě Barton z penalty.

Zápas začal sérií šancí a velice zajímavou úvodní čtvrthodinou. Už v 5. minutě po rohu Geremi centroval do vápna soupeře, Niemi trestuhodně vyběhl, ale na míč nedosáhl, a tak mohl skórovat Barton, jenže hlavička se mu vůbec nepovedla a Fulham tak tento závar před vlastní brankou se štěstím ustál. V minuté jedenácté odpověděl Fulham dobrou střelou Healyho po nezištné přihrávce Dempseyho, Given však perfektně hasil. Úvodní patnáctiminutovku ještě ukončila dobrá příležitost pro Bartona skórovat hlavou, ale Niemi za pomoci Davise situaci vyřešil pro dobro Fulhamu. Stejně tak jako byla první čtvrthodina velice zajímavá a pohledná, tak byla následná půlhodina nudná a místy až uspávající. Fanoušci si tak oddechli, když sudí zapískal konec první půle a jistě doufali, že se hráči v druhém dějství polepší.

A taky polepšili. Hned v první minutě zahrozili hosté. Po dech beroucím průniku Bouazzy po levé straně a jeho následném centru takříkajíc do ohně se k míči dostal Dempsey, ale zacílil jen těsně vedle. V 57. minutě zazmatkovali hostující stopeři Rozehnal s Beyem a darovali šanci skórovat Healymu, jeho zakončení však nestálo za nic. V 66. minutě se konečně do šance dostaly i Straky. Emreho centr z volného kopu chytře jen líznul Butt, ale díky dobré poziční hře Niemiho se hosté z gólu radovat nemohli. V 78. minutě rozehrával standardku tentokráte Milner a opět z ní vzešlo velké nebezpečí. Rozehnal napříč pokutovým územím hledal Viduku, ten však nezvládl přesně zakončit. A pak přišla 90. minuta. K míči se v pokutovém území po Milnerovi dostal Smith, toho naprosto zbytečně skosil k zemi nezkušený Omosuzi, jelikož by Smith bez tak utekl leda mimo hřiště a byla z toho penalta. Niemi hrozbu pozdního otevření skóre neodvrátil a Newcastle se tak mohl radovat z třetí výhry v řadě.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Manchester United 0:1

16.12.2007 14:30

Góly: 43. Carlos Tévez

Spíš tuhý boj než pěkný fotbal byl k vidění na Anfield Road, kde síly změřili nesmiřitelní rivalové Liverpool a Manchester United. V utkání precizně pracovaly obě dvě obrany, v té hostující se sice v prvním poločase objevilo několik trhlin, přesto udržela nulu, na rozdíl od té domácí. O výsledku rozhodl jediným gólem Carlos Tevez.

V prvním poločase se mnoho šancí neurodilo, aktivnější byli domácí a dvě velké příležitosti měli díky zaváhání Edwina van der Sara. Ve 27. minutě se přes dva vlastní obránce nedostal k centru, míč se odrazil do vzduchu a dopadl k nohám Harryho Kewella, který volejem trefil na čáře bránícího Andersona. Z další dorážky pak minul Torres. Za čtyři minuty přišla další podobná situace, nizozemský gólman se opět nedohodl s obránci a k zakončení do prázdné brány se dostával Hyypiä, jenže těsně před ním míč skluzem uklidil Patrice Evra.

Liverpool si připsal řadu střeleckých pokusů, ty ovšem většinou mířily mimo, z dvaceti střel jich prostor branky našlo jen pět. United byli v útoku značně skromnější, Van der Sarův protějšek, španělský brankář Pepe Reina, neměl v prvním poločase téměř žádnou práci. Přesto dvě minuty před přestávkou lovil míč ze sítě. Giggs zahrával rohový kop, místo centru poslal prudkou přízemní přihrávku za vápno nabíhajícímu Rooneymu a ten buď nepovedenou střelou nebo chytrou přihrávkou našel na malém vápně Carlose Teveze, pro nějž už nebyl problém tečovat míč do branky.

Krátce po přestávce se v dobré pozici ocital Torres, ale zamotal se mu míč pod nohy a k zakončení se nedostal. Na druhé straně Ronaldo prostrkával za obranu na Rooneyho a jen zákrok posledního z liverpoolských zadáků zabránil anglickému reprezentantovi v cestě na osamoceného Reinu.

Domácí se dostali do tlaku, ale obrana Rudých ďáblů vedená stopery Ferdinandem a Vidičem pracovala bezchybně a k Van der Sarovi, který své chyby z první půle už neopakoval, pustila minimum míčů. Neuspěl ani aktivní střídající Babel, příliš nepomohl ani vysoký Crouch, v jediné vážnější příležitosti, kterou si Liverpool vypracoval, mířil Babel těsně vedle.

Největší šanci druhé půle tak měli deset minut před koncem hosté. Šli do brejku, Ronaldo si elegantně zpracoval dlouhý pas a zároveň se zbavil obránce, naservíroval přesnou přihrávku do vápna nabíhajícímu Rooneymu, ale ten tváří v tvář Reinovi selhal, míč mu nesedl a skončil pár metrů vedle. Když pak domácí Reds nevyužili poslední příležitost - Gerrard z přímého kopu z nadějné pozice přestřelil - mohli se hráči Manchesteru začít radovat.

Liverpool před týdnem v Readingu přišel o ligovou neporazitelnost, teď poprvé prohrál i doma. Na Manchester, který se díky vítězství alespoň na chvíli dostal do čela tabulky před Arsenal, ztrácí na pátém místě už devět bodů.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Chelsea FC 1:0

16.12.2007 17:00

Góly: 45. William Gallas

Londýnské derby nabídlo atraktivní průběh, ve kterém měl více štěstí domácí Arsenal. Ten rozhodl o svém vítězství podobně jako Manchester United pár okamžiků před přestávkou. Jedinou branku utkání vstřelil obránce William Gallas.

Vstup obou týmů do utkání byl skvělý, což znamená, že ani diváci nemuseli čekat dlouho na nějakou pohlednou akci. Jako první se předvedl v akci hostující stoper Alex. Ten se hlavou snažil dát Čechovi malou domů, jenomže jej přehodil. Ze všeho nakonec byl jen roh domácích fotbalistů, při kterém se Arsenal stejně neprosadil. I ve druhé příležitosti měla prsty Chlesea, tentokrát však střílela na bránu Almunii, konkrétně Wright-Phllips. Toho však španělský gólman ve službách Gunners vychytal výborným zákrokem.

Zvedající se výkonnost ukázal hostující Andrej Ševčenko v 33. minutě, kdy zkusil střelu z dálky a nadělal Almuniovi nemalé problémy, úspěšný však nebyl. Blízko gólu byl také český reprezentant Tomáš Rosický. Ten v průběhu týdne řekl, že by rád překonal svého reprezentačního kolegu Petra Čecha a pár okamžiků po Ševčenkově akci tomu byl skutečně blízko. Ovšem jeho střela minula jen těsně tyč.

Podobně jako v prvním dnešním zápase Liverpool – Manchester United padl i v londýnském derby gól na konci první půle. Na svědomí jej měl Arsenal. Fabregasův přímý kop český gólman z Chelsea podběhl a bez větších problému zajistil vedení svému týmu kapitán William Gallas, který se trefil jak jinak než hlavou.

Po přestávce byli diváci svědci vyrovnaného průběhu zápasu. Především hostující fanoušky zvedl ze sedaček až v 60. minutě Mikel, který to zkusil z dálky a Almunia musel rychle na zem, následná dorážka neměla dostatečnou razanci a navíc domácí brankář byl na místě. Do zápasu také zasáhl po dlouhé odmlce holandský kanonýr Robin van Persie, který v průběhu druhé půle vystřídal zraněného Ebouého.

Snad největší šanci celého zápasu měla Chlesea patnáct minut před koncem normální hrací doby. Míč propadl chybující obranou Arsenalu až k Wright-Phillipsovi, ten ale svou stoprocentní šanci neproměnil. Opět se vyznamenal skvěle chytající Almunia, jenž byl dnes určitě jedním z nejlepších hráčů na hřišti. Ovšem Gunners ihned odpověděli. Rosický vyhrál souboj, Adebayor přenesl hru na Hleba, ten přihrál na Robina van Persieho, který však ve skluzu přestřelil.

V průběhu 86. minuty se domácí fotbalisté radovali ze druhé branky, kterou měl na svědomí opět van Persie, jenže už na počátku akce byl odmáván ofsajd, a proto se jeho pokus nepočítal. Stav po tomto momentu tak i nadále zněl 1:0, ale za chvíli se mohlo vše změnit, to by však nesměla mít Chelsea v bráně Petra Čecha. Ten nejprve vychytal reflexivním zákrokem van Persieho a následnou dorážku Fabregase vyrazil senzačně nohama. A když jej přece jen překonal Adebayor, zasáhli opět rozhodčí, tentokrát hlavní, který tožskému reprezentantovi odpískal útočný faul. Ani jeden tým už gól vstřelit nedokázal, a proto ze zisku tří bodů radoval Arsenal.

Arsenal se tak vrátil do čela tabulky o bod před Manchester United, Chelsea zůstává třetí, ovšem už s šestibodovou ztrátou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC17124134:1440
2.Manchester United17123230:839
3.Chelsea FC17104324:1034
4.Manchester City17103424:1933
5.Liverpool FC1686227:1030
6.Everton FC1793531:1630
7.Portsmouth FC1786328:1530
8.Aston Villa1784528:2028
9.Blackburn Rovers1775523:2426
10.Newcastle United1774624:2625
11.West Ham United1664620:1422
12.Tottenham Hotspur1746729:2918
13.Reading1753922:3418
14.Middlesbrough FC1745816:2817
15.Birmingham City17431018:2715
16.Bolton Wanderers1735918:2714
17.Sunderland AFC1735916:3214
18.Fulham FC1727818:2813
19.Wigan Athletic17331117:3312
20.Derby County1713136:396

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Portsmouth,to byl dobrý zářez. Blackburn,to je také klasika.

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn? jakože je jejich prohra překvapení? tak to byla jasná 1! a Portsmouth? co jsem mohl vidět, tak doma jsou poloviční.. na takový zápas bych nikdy nevsázel, ale když už tak už 02

Reagovat
smazaný uživatel

Tuncay Sanli opět úspěšný.

Reagovat
smazaný uživatel

že dneska nebylo žádné větší překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

at jde ten kretén co pískal Fulham - Newcastle do hajzlu !! to je zase cirkus .. ale že já se divim ? kdyby nedělali neustále kraviny v našich zápasech sudí tak snad hrajem poháry ... :D

Reagovat
smazaný uživatel

teraz myslis, ze komu piskal zle ? .. nepochopil som z Tvojho prispevku ...

Reagovat
-Kopy-

zaslepený fanoušek Fulhamu

Reagovat
smazaný uživatel

očividně si zápas neviděl tak se nevyjadřuj ... náký kecy o zaslepenosti vůbec nejsou pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Tuncay se začíne Middlesbrough pomalu vyplácet - když se podívám na to čtrnácté místo, tak je to hluboko pod jejich možnostmi. Ale bez fanoušků to jde těžko...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Ronaldova silova technika asi na supera zvucnejsieho mena naozaj nestaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Silová technika?

Reagovat
smazaný uživatel

jaká silová technika,můžeš mi vysvětlit co tím myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

Napriek tomu, ze strikuje nohami, tak toho hraca "vzdy" napokon spravy vdaka dravosti, rychlost, vrtkosti atd..

Reagovat
smazaný uživatel

spravi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych teda neřekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jo.

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool prehral omg :((

Reagovat
smazaný uživatel

MU teda zdnej super vykon LivPOO byl lepsejsi ale co kdyz nedas gola nemuzes vyhrat, alespon doufam ze vyhraje Arsenalek, doufam ze to nebude jako tenhle zapas jeden gol a pak totalni beton tragedu v cernych dresech (i kdyz co jinyho mohli hrat kdyz je tlacili jak svina)

Reagovat
smazaný uživatel

Nj no na Looserpool stačil i takový výkon

Reagovat
M11

zmontuj se a bez trkat jinam

Reagovat
smazaný uživatel

byli sice lepsi ale nedokazali dat gol a to je jejich problem. Titul zustane tam kde ma

Reagovat
smazaný uživatel

na tak l'pool urcite lepsi nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

Poprvé jsem letos zapnul PL a už nikdy více.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Já to přepnul na AS a tam jsem se bavil dost slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

Big Four mezi sebou nemá smysl sledovat, to už hodně dlouho nestojí za nic.

Reagovat
smazaný uživatel

9 z 10 zápasů tam nestojí za nic...

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

proc byl smazan muj prispevek ktery sem pridal asi tak pred peti minutami...nikomu sem nenadaval, nurazel nikoho...takze proc byl smazan???...prosil bych o vysvetleni...dik

Reagovat
smazaný uživatel

To byl hroznej fotbal. Ale co by člověk chtěl. Oběma mužstvům chybí tvůrce hry typu Fabregase, Pirla, Xaviho atd.

Reagovat
smazaný uživatel

jooo fabregas je tvurce hry jako prase...

Reagovat
smazaný uživatel

joo super arsenal vede cechyno vyrobil hrubku a je to jedna nula hlavne ze budeme pred tedma tragedama z MU pac dneska to mela remiza ale to uy jsešm psal

Reagovat
smazaný uživatel

uz jen nadpis tohoto prispevku dokazuje ze pisatel bude velice objektyvni...

Reagovat
smazaný uživatel

hi hi hi

Reagovat
smazaný uživatel

koukam ze jestli to dneska arsenal dotahne do vytezneho konce zacne sem nam to pred dulezitymi vanocnimi mači pěkně trhat...vypadato na boj ManU vs. Arsenal...peace

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam vytezstvi MU jdete na druhy misto salamove

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes mě překvapila jedna věc.Nejzáludnější zákroky jsem viděl od jediného týmu,který hraje v Anglii fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham dneska nehrál :o)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Říci,že 9 zápasů z 10 v PL nestojí za nic,tak to je síla. Je vidět,že fotbalu dnes mladá generace moc nehoví. To nestojí ani za to to komentovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele