17. kolo
15.12.2007 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Výborné poslední minuty zajistily Evertonu 3 body

Everton díky gólům v posledních minutách obou poločasů veze z Upton Parku vítězství 2:0 nad místními Kladiváři. Trefili se oba elitní útočníci mužstva - Yakubu s Johnsonem.

Velice zajímavý zápas byl k vidění v Londýně na stadionu patřícímu West Hamu. Ten hostil Everton a už od začátku s ním rozehrál zápas plný obrovských šancí. Už v 15. minutě měl na kopačce gól domácí Ljungberg, ale v tuto chvíli se zaskvěl Howard. Ve 22. minutě dali Kladiváři přednost dobré příležitosti před včasným ošetřením spoluhráče, když neodehráli míč poté, co se k zemi skácel Parker, jelikož se dopředu dostal Solano a vybídl k improvizovanému zakončení Ashtona. Ten v komické poloze nepříjemně vystrašil Howarda. Ve 37. minutě mohl aktivnější West Ham udeřit znovu, nebýt prachmizerného zakončení Collinse. Ten se při rohu ocitl úplně nehlídán uprostřed pokutového území, ale hlavou zakončil bídně. A pak přišla 45. minuta a šok pro celý Upton Park, vyjma příznivců hostí, ale možná i oni gól v síti West Hamu nečekali, vždyť se také hosté neustále bránili. Jenomže stačila jedna povedená akce a bylo hotovo. Arteta našel pěkně na zadní tyči Pienaara, ten od tyče k tyči přehlavičkoval celou šířku branky, aby mohl Yakubu bezproblémově otevřít skóre. Everton se tak ujal vedení prakticky s hvizdem rozhodčího, jenž značil konec první půle.

První gólovku druhého dějství přinesla 57. minuta a střílející Carsley po neomluvitelném chybném vyboxování Greena. Za golmana Hammers však na brankové čáře perfektně zaskočil stoper Upson. V 69. minutě utekl poslednímu beku West Hamu Osman a tváří v tvář golmanovi Greenovi přepálil soupeřovu klec. V 76. minutě po centru Pienaara hlavičkoval Yakubu, ale brilantně zasáhl Robert Green. V 80. minutě ještě zakončoval pohlednou kombinaci hostů Osman dělovkou nad bránu, ale Everton se pojistky, nakonec přeci jen dočkal. Ve třetí minutě nastavení se totiž z ničeho nic objevil za obranou soupeře nikým nehlídaný Johnson a chladnokrevně si lobem vychutnal vyběhnutého Greena – 2:0 a bylo rozhodnuto.

Everton se díky tomuto vítězství vyšvihl o skóre před Portsmouth a také na stejný počet bodů po bok Liverpoolu na šestou příčku.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to vyrovnané, vidím to na remízku. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě na tom bude Everton líp a vyhraje tip:2

Reagovat
smazaný uživatel

velice tezke utkani na tip. nabizi se remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Docela mě výsledek překvapil, na to bych si nevsadil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele