17. kolo
15.12.2007 16:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Pride Park, Derby

Reportáž

Derby County - Middlesbrough FC 0:1

Derby je letos jednoznačně nejslabším celkem celé Premier League, což se ukázalo i dnes. Svěřenci Paula Jewella nestačili na domácím hřišti na Middslesbrough, které tak potvrdilo senzační výhru z minulého kola, kdy porazilo Arsenal. Jediný gól utkání vstřelil nádherně z voleje turecký reprezentant Tuncay.

Skóre mohl otevřít už po třech minutách hry Gary O’Neill. V pokutovém území dostal mnoho prostoru a chyby domácí defenzívy málem dokázal využít. Derby zachránil až pohotovým a úspěšným zákrokem gólman Stephen Bywater. Ten však už tolik štěstí neměl v 37. minutě, kdy vyvrcholil tlak Boro. Po excelentní přihrávce napálil míč tvrdou ránou z voleje do sítě Tuncay Sanli. Ovšem Derby odpovědělo téměř ihned, jenže gól vstřelit nedokázalo. Z hranice pokutového území vyslal střelu domácí útočník Miller, jenže napálil jen levou tyč brány Schwarzera.

Také do druhé půle vstoupilo Middlesbrough mnohem lépe. Hned na začátku si vypracovalo dvě obrovské příležitosti, ovšem opět se vyznamenal Bywater. Ten nejprve lapil Downingovou pozemní střelu a následně vychytal také hlavičku Boatenga. Jedinou příležitost ke vstřelení gólu si Derby vypracovalo po patnácti minutách hry. V dobré pozici se ocitl útočník Miller, jenže byl v pokutovém území faulován Pogatezem, avšak rozhodčího Stylese nechal atak hostujícího obránce klidným.

Současná situace pro Derby je po tomto zápase ještě kritičtější, jelikož předposlední Wigan vyhrál a právě na Berany nabral už šestibodový náskok. Middlesbrough se díky dnešním třem bodů opět o něco vzdálilo sestupovým příčkám.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není o čem diskutovat, jednoznačný cíl jsou 3 body. Byť Boro v minulém kole překvapili Arsenal, tak by mohli tento zápas trochu podcenit. A venku nehrají moc dobře. Náš výkon na ManUtd. byl, hl. v 1.poločase, nadějná, takže, že by se něco mohlo změnit. DERBY COUNTY Go !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

derby je v poslední době fakt slabý, myslím, že se na to nic nezmění a hosté vyhrají 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hoste nabuzeni minulou vyhrou budou chtit dalsi zisk 3 bodu. Ovsem Derby se neda zadarmo.Pokud si hoste odvezou 3 body bude to dilem stesteny. Ja si myslim, ze toto stesti mit nebudou a bude delba bodu 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1....a nechapu, proc autor clanku hovori o prohre s ManU jako o jakemsi zastineni....tam to bylo mozna pro ovce trochu krute, ale rozhodne to byl spis prislib nez propadak...dneska to myslim konecne vyjde mam vsazeno na Derby....a kdyz jsem na ne sazel napsoledy, byla to jejich prvni (a zatim bohuzel jedina) vyhra v sezone....uz jenom proto musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

To teda zamrzí, těsná prohra o gól. Bohužel se nám ostatní soupeři už vzdalují, takže to je opravdu kritické. Ale je teprve odehraných 17.kol, tak je ještě čas s tím něco udělat. Naděje umírá poslední. DERBY COUNTY !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele