17. kolo
15.12.2007 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Huntova penalta zachránila pro Reading bod

Birmingham doma pouze remizoval s Readingem, přestože vedl už od čtvrté minuty po brance Forsella. Penaltová jistota jménem Hunt však zachránila pro hosty alespoň bod.

Na St. Andrews zrovna běží 4. minuta, hráči Birminghamu se v houfu stěhují před branku soupeře, aby proměnili svůj první roh ve vedoucí gól a také se jim to povedlo! Muamba hlavou prodlužoval na Forsella, jenž se zblízka nemýlil. Dokonce poločasu už pak diváky pobavila možná akorát hrubka Shoreyho při malé domů, kterou však Jerome s Forsellem nepotrestali. Jaká trapná situace v podání Shoreyho, o nějž se přitom podle médií zajímá plno předních anglických mužstev. Pak ještě stojí za zmínku minutu před koncem úvodní půle možnost Harpera, proti jeho střele se ale na bližší tyči blýskl Taylor.

Hned na začátku poločasu však přišel další vzrušující okamžik. V 50. minutě byl v pokutovém území sražen Hunt Taylorem a sám terč tohoto zákroku si pak postavil míč na značku pokutového kopu a pozemi doprostřed brány vyrovnává. O dvě minuty málem vrátil domácí do vedení Jerome, ale hlavičkoval nad. Hra se začala stávat atraktivnější. V 59. minutě musel vyrážet slušný hlavičkový pokus Forsella Hahnemann. U balonu ale i nadále zůstal Birmingham a jeho hráči si blízko vápna vymodlili přímý kop. Ten následně povedeně rozehrál Larsson, ale Hahnemann se znovu vyznamenal. Aktivnější domácí byli blízko gólu i v 71. minutě, ale neuvěřitelně zabránil už jistému gólu Jeromeho skluzem Cisse. Pak se dlouho nedělo nic, až v závěru málem trestal soupeřovu neefektivitu Reading. V 89. minutě Long vybojoval standardku, z níž následně našel Doyle Hunta, jenž však katastrofálně mířil zblízka vedle.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Birmingham se doma zatím trápí, ale Reading je na tom, co se týče venkovní bilance, ještě hůře. Přeji domácím, tak tipnu 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanoušek aston villy bych přivítal výhru birminghamu ale těžko bych na to sázel Expekt má kurz 2.15 na 1 a to není kurz který by vycházel!

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham se trapi. Reading venku je tragicky, ale nakopnuty minulou vyhrou by mohl uhrat bod. Moc golu nepadne. remiza 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, tak jsem to domácím přál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele