17. kolo
15.12.2007 16:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Thriller dopadl lépe pro Citizens

Manchester City si nakonec v nervy drásajícím souboji poradil s podceňovaným Boltonem ve finále 4:2 a alespoň chvilku se dostává před Liverpool nad 4. příčku.

Přestože se nakonec o vítězství musel Manchester strachovat, začal nadmíru dobře. Už v šesté minutě pronikl po pravé straně Vassell, jehož první střela byla ještě zablokována, ovšem anglický kanonýr se ještě dostal k odraženému míči a nabídl ho dobíhajícímu Bianchimu do jasné gólové příležitosti. Ten s přehledem vystřelil Citizens vedení. Už o tři minuty později to mohlo být 2:0, jenomže střelu Petrova z přímého volného kopu za svá záda už Jaaskelainen nepustil. A tak mohl začít tlak Boltonu, který nejprve přerušil zahozený brejk Petrova, ale pak už přišla i obrovská šance hostí. Ve 25. minutě však zprava z těžkého úhlu pálil Anelka jen do tyče. O pět minut později tentýž muž střílel z hranice pokutového území těsně mimo. A nakonec se stal prvním střelcem Boltonu v tomto utkání Senegalec Diouf, který zakončil pohlednou akci svého týmu, když usměrnil do sítě centr Nolana. A o devět minut později se dokonce Wanderers senzačně ujali vedení. Gólu předcházelo zaváhání Corluky, jenž si myslel, že už míč míří do zámezí, přitom ho ještě Gardener stihl nasměrovat k Nolanovi, který vnějším nártem rozvlnil síť za Isakssonovými zády. První poločas dohráli hosté na polovině soupeře, ale třetí gól nepřidali.

Bolton podal v první pětačtyřicetiminutovce výtečný výkon, jenže hned ve 48. minutě přišla nečekaná rána do vazu hostů. Střelu Hamanna z velkého úhlu totiž nešťastně nasměroval do vlastní sítě Slovák Michalík a bylo vyrovnáno. Bolton si ale nehodlal vedení jen tak vzít a v 72. minutě to dal znát prostřednictvím Anelky, jenž téměř na úrovni brankové čáry nechal po svém akrobatickém zakončení vyniknout Isakssona. No a hned o čtyři minuty přišla odpověď na opačné straně hřiště. Nejprve ještě musím zmínit tyč nastřelenou o minutu později Johnsonem, tato akce posloužila jako varovný signál. Pak už se ale dostavil sám gól. Petrov se bravurně prodral do pokutového území soupeře a ve skluzu našel na druhé tyči Vassella. Gól byl připsán jemu, přestože není zcela jisté, zda nedopravil míč do branky hostující Gardner, což už by byl druhý "vlastňák" Boltonu. V 90. minutě ještě nejdříve unikli soupeřově obraně dva střídající hráči - Garrido a Mpenza, jenomže po ideálně načasované Garridově nahrávce zakončoval trestuhodně belgický snajpr přímo do Jaaskelainena. V téže minutě ale ještě Citizens podnikli další brejk, který už tentokráte proměnil další náhradník Etuhu v rozhodující branku. Na první seniorský gól nahrával mladíkovi Garrido tak, že na něj už zívala jen prázdná branka hostí.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

odepsal sem ti na příspěvek, jak si psal ve středu ještě pod zápas s kohoutama. napiš, jestli si to četl.

fan city roman ze slovenska se už také co nevidět zaregistruje. čus !!

Reagovat
smazaný uživatel

jj četl- dík za tip v uterý se pochopitelně budu koukat!Na strahově jsme sice nezmokli ale zase jsme dostali trojku (trošku jsme nestíhali). Na netu psali že máme novýho majitele,tak doufám že to nebude nákej tunel nebo pitomci jako na spartě to by nám tak chybělo když jsme se konečně dostali stěch sraček aby nás tam zase někdo dostal :

Reagovat
smazaný uživatel

ManCity těží hlavně z domácích zápasů, Bolton podle mne moc šancí nemá. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

asi vyhrajem, akorát nevím kolik. nemám moc času, ozvu se více v pondělí. čus

Reagovat
smazaný uživatel

Take verim ManCity a vyhra 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí si netradičně zastříleli.

Reagovat
smazaný uživatel

Match jsem sledoval pouze na teletextu, poločasový výsledek se mi vůbec nelíbil, ale pak přišla smršť na kterou bolton nenašel odpověď. koukám na sestavu, eláno ještě nehrál. nedělní zápasy "big4" sem neviděl, protože u nás ve městě nešla galaxiee !!! byl sem docela nasraný a dnes napíšu mail na upc, za rámeček si to nedaj !!! no a v sobotu sem taky viděl h....! za to sem čuměl na sport1 a zápas torino-as patřil k těm nejlepším, který sem z italské ligy viděl! no nic, abych se vrátil k city, zítra na sport1 je zápas s kohoutama, myslím, že ve 20:45hod. a ve středu liv.-chelsea!celkem slušná nabídka !! v sobotu jedem na villu, tam se teď vyhrává, nebo néé ? 3 body z venka potřebujem jako sůl !! taky e podívám jaké sou zápasy o svátcích, jestli se vůbec dostanem do tv !! zatím čus, martin

Reagovat
smazaný uživatel

pánové to mi po..... prsa ! po nekonečně dlouhé době jsme opět na tv-galaxie !! tak se v sobotu-live v 4::00 p.m. dívejte na zápas ve villa parku !! bude to zaujímavé. pokud chceme držet krok je výhra povinností, v ostatních případech se na nás tlačí už i everton a ostatní co jsou pod námi. city let´s go !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele