17. kolo
15.12.2007 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Berbatov hrdinou Kohoutů

Z velké taktické bitvy nakonec vyvázl jako vítěz host z Londýna – Tottenham. Kohouti zasadili Pompeys ránu až osm minut před koncem díky kanonýru Berbatovovi.

Jak už bylo uvedeno výše, zápas se nesl v duchu pečlivého bránění a strategického vyčkávání. Přesto začalo utkání slibně. Už v 6. minutě si na lahodný centr od Mendese za obranu naběhl Utaka, jenomže naneštěstí pro domácí netrefil míč z voleje ideálně. Dalších dvacet minut se hrálo hlavně ve středu pole, až ve 28. minutě šikovně Kranjčar vybojoval na Boatengovi přímý volný kop ze solidní pozice. Jeho rozehrání se chopil Muntari a nechal vyniknout Robinsona. Ještě jedna šance se urodila v první půli. To když Lennon s Bentem vykombinovali na hranici pokutového území slušnou pozici pro Berbatova, jemuž na poslední míč ukopl před nosem Campbell. Touto s akcí 36. minuty přišel i konec zajímavých situací z prvního dějství.

V 52. minutě si vybral slabší chvilku hostující stoper Kaboul, když dvakrát nezvládl dokonale úlohu hlavičkujícího beka, přesto to byli nakonec Kohouti, kdo zaútočili a to z brejku. Jenas rozdal balon do strany na Lennona, ten hledal hlavu Benta a nebýt včasného zásahu Jamese do trajektorie letu míče snadno by anglický forvard skóroval. Následnou půlhodinu vesměs kontroloval hru Tottenham, proto také výsledné držení míče ve prospěch Spurs v poměru 59.8%-40.2%. Až v 82. minutě utnul takřka házenkářské obléhání branky Portsmouthu Berbatov. A to z ojedinělého brejku Kohoutů. Ti spíše byli na polovině soupeře, ale když se najednou museli bránit, vyrazil vpřed střídající O’Hara, nastartoval Lennona, jenž si poradil s Hreidarssonem a našel na zadní tyči přesným centrem Berbatova, jenž z voleje zamířil přesně. Na takovou pozdní trefu už Pompeys nedokázali zareagovat a hlavně kvůli své pasivní hře vyšli z tohoto souboje naprázdno.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavý souboj, ambiciózní domácí chtějí potvrdit dobrou formu, ale proti bude vzpamatovaný Tottenham. Oba mají na kontě už hodně remíz, tak i tentokrát bude remíza. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth nakonec porazi doma Tottenham 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas to bude určitě parádní a s trochou štěstí by tam mohl Tottenham uhrát slušný výsledek!!!!

www.totte.wgz.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Kohouti překvapivě vyloupili Fratton Park.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele