Anglická Premier League - souhrn 17. kola

13.12.2008, 15:47, aktualizováno 14.12.2008, 19:00
Komentáře a souhrny
Liverpool doma potřetí v řadě remizoval, body před vlastními fanoušky ztratila i Chelsea. Třetí Manchester United remizoval na Tottenhamu. Na čtvrté místo se posunula Aston Villa, která přehrála Bolton, kdežto Arsenal remizoval v Middlesbrough. Everton veze body ze hřiště Manchesteru City, Newcastle z Portsmouthu...

Middlesbrough FC - Arsenal FC 1:1

13.12.2008 13:45

Góly: 29. Jérémie Aliadière - 17. Emmanuel Adebayor

Po dvou výhrách Arsenal opět zaváhal. Ze hřiště Middlesbrough si odváží pouze bod za remízu 1:1. O tu se gólově postaral Adebayor a za domácí Aliadiere.

Middlesbrough není na svém stadión moc zvyklé prohrávat a na Arsenal už v úvodních minutách dnešního zápasu pěkně vletělo. Napadalo jeho rozehrávku, dostalo se k pokutovému území gólmana Almunii, na nějaké vážnější ohrožení se ale nezmohlo. V 8. minutě však moc nechybělo. Při bránění rohového kopu se snažil hlavou odvrátit centr útočník Adebayor, ale míč poslal jen těsně nad bránu svého týmu. Zanedlouho naopak pálil nepřesně Downing.

Poprvé dal o sobě Arsenal vědět v 12. minutě. Po rychlé kombinaci se dostal k zakončení van Persie, ale ani on nemířil přesně. O pět minut později to hostům už vyšlo. Diabyho střelu dokázal Turnbull ještě zlikvidovat, z následného rohu byl už ale na hlavičku Adebayora krátký. Reprezentant Toga tak opět potvrdil návrat střelecké formy.

Domácí fotbalisté se ale zmohli na poměrně rychlou odpověď. Přesně dvanáct minut trvalo vedení Gunners. Na 1:1 dokázal vyrovnat po centru Tuncaye útočník Aliadiere. A mohlo být pro londýnský klub ještě hůř. O pár okamžiků později sundal k zemi v pokutovém území Clichy pronikajícího záložníka Johnsona, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Arsenal se snažil ještě do přestávky něco vymyslet, ale van Persie v jasné šanci neuspěl a s úspěchem se nesetkala ani střela Fábregase.

Oba kluby nastoupily po změně stran beze změn a dlouhou dobu si ani jeden nedokázal vytvořit žádnou gólovku, ze které by se mohl prosadit. Pokaždé totiž dokázali včas zakročit obránci a hrozící nebezpečí odvrátili. Až v 56. minutě se dostal ke střele hostující obránce Gael Clichy, jenž však poslal míč jen do náruče gólmana Turnbulla. Také Middlesbrough zahrozilo a gólman Almunia se měl co ohánět, aby dokázal zlikvidovat tvrdou ránu Downinga.

V 64. minutě zakončoval pro změnu hodně nebezpečně van Persie, ovšem jeho střela z poměrně velkého úhlu letěla asi deset centimetrů vedle levé tyče domácího gólmana. Arsenal byl po většinu druhé poločasu aktivnější a také držel častěji míč na svých kopačkách, jenže recept, jak překonat Turnbulla nenašel, a to i přesto, že měl výrazně navrch. Především v závěru utkání se hrálo jen na jednu branku, gól však nepadnul.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - West Bromwich Albion 4:0

13.12.2008 16:00

Góly: 22. Kenwyne Jones, 23. Kenwyne Jones, 39. Andy Reid, 47. Djibril Cissé (pen.)

Souboj dvou celků, které mají rozhodně co dočinění se sestupovými pozicemi, skončil jednoznačným vítězstvím domácího Sunderlandu v poměru 4:0. Sunderland se tak v tabulce posunul na sedmnáctou pozici. West Bromwich s útočníkem Bednářem zůstává na poslední pozici. Domácí zápas rozhodli už v prvním poločase, kdy vstřelili tři góly.

Domácí byli aktivnější od samého začátku a zejména Kenwyne Jones zaměstnával obranu hostí. Do první šance se dostal ve 4. minutě po průniku Djibrila Cissého právě Jones. Cissé přihrál na hranici velkého vápna do středu Jonesovi, který poprvé prověřil rukavice gólmana Carsona. V rozmezí mezi 15. a 20. minutou se do hry trochu dostali hosté. Dvě menší příležitosti Chrise Brunta ale skončily mimo bránu.

Následující nápor domácích hosté nezachytili a dostali dva rychlé góly. Nejprve ve 22. minutě otevřel skóre Kenwyne Jones, který si naběhl na rohový kop Andyho Reida a hlavou přesně zamířil k tyči - 1:0. O minutu později už to bylo o dva góly. Kenwyne Jones zvýšil skvělou dalekonosnou střelou pod břevno na 2:0. Poté se hra trochu uklidnila a Sunderland si hlídal v poklidu dvoubrankový náskok. Až ve 39. minutě znovu udeřil. Po průniku Steeda Malbranqua a centru do vápna se hlavou prosadil Andy Reid. Do kabin se tak šlo za naprosto jasného stavu 3:0 pro domácí.

Do druhé půle naskočili domácí stejně aktivně jako do té první a byli odměněni gólem hned v úvodu. Do pokutového úniku pronikl Cissé a byl sražen gólmanem Carsonem. Sám postižený penaltu bez problémů proměnil a zvýšil už na 4:0. V 60. minutě měli další ojedinělou šanci hosté. Po centru z pravé strany hlavičkoval osamocený Bednář. Bohužel pro hosty vysoko nad.

O sedm minut později už to mohlo být 5:0. Po odraženém balónu se v obrovské příležitosti ocitl znovku Kenwyne Jones, který z hranice pokutové značky trefil pouze střed brány a gólman Carson si tak se střelou hravě poradil. Zbytek utkání se dohrál v poklidném tempu. Sunderland kontroloval hru převážně na své půli a hosty k ničemu nepouštěl. Do konce zápasu ještě domácí vyslali na Carsona několik střel ze střední vzdálenosti. Žádná už se neujala a tak zůstávají tři body doma.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Hull City 2:2

13.12.2008 16:00

Góly: 24. Steven Gerrard, 32. Steven Gerrard - 12. Paul McShane, 22. Jamie Carragher (vl.)

Liverpoolu se podobně jako Chelsea na domácím trávníků letos vůbec nedaří a po minulých ne zrovna povedených výsledcích toužil vše proti Hullu napravit. Jenže už brzy prohrával o dvě branky a nakonec vydoloval z tohoto střetnutí jen bod za remízu 2:2.

Zápas začal velkým překvapením. Hull se mohl prosadit už v páté minutě, kdy zahrál v pokutovém území po Barmbyho přihrávce ve skluzu rukou Javier Mascherano, ale rozhodčí Wiley se penaltu odpískat nerozhodnul. Za pár sekund hlavičkoval pro změnu nad stoper Turner. Ve 12. minutě to už ale Tigers vyšlo. Pěknou a hlavně přesně mířenou hlavičkou se prosadil irský zadák Paul McShane

V 18. minutě mohlo být pro Liverpool ještě hůř. Přihrávku Mendyho ale naštěstí dokázal včas zastavit Aurelio. Hull se však nakonec přeci jen prosadil. Vlastní gól si vsítil zkušený stoper Carragher a Reds si tak velmi zkomplikovali situaci. Na snížení ale moc dlouho čekat nemuseli. V 22. minutě nacentroval z pravé strany před bránu Kuijt, k míči se dostal kapitán Gerrarrd a dokázal se úspěšně prosadit.

V Liverpoolu se dnes skutečně děly zajímavé věci. Přesně deset minut od první branky domácí fotbalisté přidali druhou branku. Kuijt vybojoval míč pro Benayouna, ten přihrál na Gerrarda, jenž dokázal vyrovnat. Liverpool i nadále tlačil a vytvářel si nebezpečné příležitosti. Před gólmanem Myhillem tak bylo několikrát hodně horko. Hráčům v červených dresech ale nepomohla ani čtyřminutové nastavení, a proto se šlo to kabin za nerozhodného stavu.

Reds po změně stran už bohužel nehráli tak aktivně a úvodní minuty žádné zajímavé okamžiky nenabídly. Především vysoké tempo hry opadlo a diváci již neviděli tak úchvatnou podívanou jako při úvodních pětačtyřiceti minutách. První šance přišla v 53. minutě, kdy vybojoval přímý kop zhruba z 25 metrů Albert Riera a Steven Gerrard byl jen kousek od vstřelení hattricku.

Zanedlouho se dokázal málem prosadit zkušený stoper Hyypia, jehož hlavičku ale nakonec zastavila tyčka. Liverpool měl sice navrch, jenže proti úporně bránícímu Hullu se nedokázal prosadit. Nejvážněji vypadala střela Xabiho Alonsa, která ale letěla nad. Kouč Benítez také překvapil a dlouhou dobu neposlal ke Kuijtovi druhého útočníka. Až v 82. minutě se rozhodnul k vystřídání Riery Ryanem Babelem. Ani to ale Liverpoolu nepovedlo a opět doma ztratil drahocenné body, čehož může již zítra využít Chelsea a dostat se do čela tabulky.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Blackburn Rovers 3:0

13.12.2008 16:00

Góly: 10. Emile Heskey, 12. Antonio Valencia, 77. Lee Cattermole

Wigan díky dvěma rychlým brankám získal pohodlný náskok a dokázal Blackburn nakonec porazit vysoko 3:0.

Domácí Wigan se do toho na začátku zápasu také pěkně opřel a díky své aktivitě a důrazu vedl již po dvanácti minutách 2:0. Nejdříve našel v 10. minutě na malém vápně volného Heskeyho Valencia a reprezentant Albionu se nemýlil.

O dvě minuty později sám tento Jihoameričan Valencie svou střelou zvýšil na dvoubrankové vedení. Pro hosty to byl docela šok. Už tak jsou v dosti těžké situaci a po dvou obdržených brankách to s nimi nevypadalo moc dobře. Nejaktivnějším hráčem Blackburnu byl Brett Emerton.

Postupem času se ale hosté do ofenzívy začali dostávat, bylo to dáno také tím, že Wigan už se tolik nehnal dopředu, vědom si svého náskoku. Slibnou střeleckou pozici měl po půlhodině hry právě Emerton, ale jeho pokus mu zblokovali domácí obránci.

Domácí jako by přestali úplně útočit a soustředili se především na defenzívu a vyvarovali si zbytečných chyb před koncem první půle. Blackburn měl totiž v této fázi zápasy mírnější převahu a také více prostoru na své kombinace.

Na začátku druhé půle to byli hosté, kteří se snažili pokračovat ve svém ofenzivním tažení, ale moc už se jim nedařilo, chyběl moment překvapení, nějaká lepší přihrávka. Domácím toto samozřejmě vyhovovalo, jelikož vedli o dvě branky a mohli si svůj náskok v klidu hlídat.

Hrálo se převážně na kolem půlící čáry bez výrazných šancí na obou stranách. Blackburnu už nic jiného nezbývalo než otevřít hru, pokud jeho hráči ještě chtěli s výsledkem něco udělat. To byla voda na mlýn domácích, kteří opět jednou vystrčili růžky a v 77. minutě rozhodli utkání brankou Lee Cattermolea.

To byl poslední hřebíček do rakve Rovers, kteří už se po další obdržené brance nedokázali zvednout a jejich pozice v tabulce začíná být stále více kritická, možná už tento zápas bude stát manažera Ince jeho post.

Více informací k zápasu

Manchester City - Everton FC 0:1

13.12.2008 16:00

Góly: 90. Tim Cahill

Manchester City dnes nutně potřeboval zvítězit a konečně vyhrát. Jenže nestačil překvapivě v domácím prostředí ani na Everton.

Cesta za dnešním cílem málem začala pro Citizens velkou překážkou. Už v 10. minutě totiž nad gólmanem Hartem stáli všichni svatí. Hned dvakrát totiž Everton dokázal trefit břevno. Jako první se to povedlo z přímého kopu Artetovi a krátce nato si obdobně vedl také belgický mladík Fellaini, jenž ale pro změnu nastřelil brankovou konstrukci hlavou.

Ovšem moc nechybělo ke vstřelení branky ani na druhé straně hřiště. Po kombinaci, do které se zapojili Elano, Benjani a Robinho, pálil záložník Ireland, jenže míč poslal nad. O minutu později zahrozil samotný Robinho, jehož však vychytal gólman Howard. V 28. minutě dal o sobě opět vědět aktivní Arteta, který Joea Harta zaměstnal svou nebezpečnou dělovkou. Velké problémy nadělal hostující jedničce naopak Wright-Phillips, který ale svou dělovku do brány dostat nedokázal. Těsně před přestávkou neuspěl ani záložník Phil Neville.

Do druhého poločasu se kouč Hughes rozhodnul neposlat zkušeného kanonýra Benjaniho, jehož nahradil již třetím Brazilcem na hřišti Joem. Po změně stran se bohužel ani jeden klub nějakými pohlednými šancemi neprezentoval. Hra se odehrávala převážně ve středu hřiště a až v 71. minutě bylo konečně něco zajímavého k vidění. Zajímavou palebnou pozici pro Robinha připravil Ireland, ale brazilský kanonýr byl vychytán gólmanem Howardem

O tři minuty později Manchester opět udeřil. K exekuci rohového kopu se postavil Elano, našel před bránou Joa, který a ovšem při zakončení neuspěl. Závěr zápasu nabídnul skutečně nečekané rozuzlení. Everton totiž opět potvrdil, že letos předvádí venku mnohem lepší výkony než doma a dokázal se prosadit. Úspěšným střelcem se v první minutě nastaveného času stal Tim Cahill, jenž přeskočil bránícího Micaha Richardse a rozhodnul o vítězi.

Více informací k zápasu

Stoke City - Fulham FC 0:0

13.12.2008 16:00

Góly: -

Již pošesté v řadě Cottagers nepoznali, jaké je to odcházet ze hřiště s porážkou. Dnes vydolovali bod na hřišti Stoke, kde uhráli bezgólovou remízu.

V zápasech Fulhamu povětšinou moc branek nepadá a první poločas dnešního duelu toho byl jasným důkazem. Londýnští hráči sice měli na svých kopačkách mnohem častěji míč, ale ani tato statistika jim v ofenzivním snažení nijak výrazně nepomohla. Utkání nezačalo pro Stoke nijak skvěle. Už v páté minutě se totiž zranil útočník Mamady Sidibe a musel předčasně být vystřídán. Jeho místo zaujal Cresswell.

Jako první zahrozili hostující fotbalisté a dožadovali se penalty. Po rohovém kopu Higginbotham zahrál očividně rukou, ale rozhodčí se rozhodnul nepískat a upřel tak Fulham jasnou penaltu. V 40. minutě dalo o sobě vědět i Stoke, konkrétně střídající Cresswell, který ale nemířil přesně. Potters se snažili prosadit i v nastaveném čase, ale ani tentokrát úspěšně zakončit nedokázali.

Skóre mohl otevřít v 62. minutě Clint Dempsey, jenže ani on si při zakončení nevedl nijak oslnivě. Po skvělé přihrávce od Johnsona pálil nad a bránu Sorensona tak neohrozil. Fulham byl po změně stran mírně aktivnější, ale zúročit to v podobě vstřelení gólu se mu nepovedlo, což názorně prezentoval například záložník Davies, který se sice dostal na hranici pokutového území ke střele, ovšem scházela mu přesnost.

Stoke zahrozilo až v 71. minutě, jenže ze šance Creswella nic vážného nebylo, jelikož ke skórování měl velmi obtížnou pozici. V závěru se oba celky snažily prosadit a diváci se konečně nenudili, jenže ani na jedné straně z toho branka nebyla. Velmi blízko ale byl ve třetí minutě nastavení Clint Dempsey, jemuž opět scházela přesnost.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Bolton Wanderers 4:2

13.12.2008 16:00

Góly: 25. Gabriel Agbonlahor, 40. Kevin Davies (vl.), 67. Gabriel Agbonlahor, 78. Ashley Young - 17. Johan Elmander, 86. Kevin Davies

Domácí hlavně zásluhou tria Milner-Agbonlahor-Young porazili svého soupeře 4:2 a do tabulky si tak připíší další důležité tři body.

Do tohoto utkání vstoupili mnohem aktivněji domácí fotbalisté, kteří od první minuty převzali iniciativu a snažili se z ní něco vytěžit. První střelu na branku vyslal v 7. minutě James Milner, ale Jaaskelainena nijak neohrozil.

Byli to však kupodivu hosté, kteří otevřeli skóre utkání. V 17. minutě nacentroval Kevin Davies a nejdůraznějším hráčem v pokutovém území byl Elmander - 0:1. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. O osm minut později přihrál Larsen Agbonlahorovi, a ten se z hranice pokutového kopu trefil přesně.

Hra byla po půlhodině plná faulů, obě mužstva vzala toto utkání velmi agresivně a bojovně, bylo jasné, že dnešní body jsou pro oba velmi důležité. Ve 36. minutě měl další dobrou příležitost Gabriel Agbonlahor, ale s jeho střelou si finský brankář ve službách Boltonu poradil.

O čtyři minuty později už domácí Villans vedli. Po centru Garetha Barryho si nejvýše vyskočil důrazný stoper Laursen a otočil tak stav na 2:1. První poločas už si domácí pohlídali a tak šli do šatny s jednobrankovým vedením.

Tři minuty po začátku druhé půle měl šanci domácích po centru Younga Davies, ale branku bohužel pro domácí přehlavičkoval. Villans opět aktivnějším mužstvem po příchodu z kabin, snažili se střílet z každé pozice, ale změnu stavu do po hodině hry nepřineslo.

Velmi aktivní ve druhé půli bylo zejména duo Young-Milner, oba hráči na svých stranách způsobovali obraně Boltonu hodně velké starosti. V 68. minutě to byl právě Young, který se podílel na další brance, když přesným centrem našel Agbonlahora a ten dal hlavou svoji druhou branku v utkání - 3:1.

V 78. minutě se i anglický záložník Young dočkal své branky. Po rychlém kontru ho přesnou přihrávkou našel Agbonlahor a bylo to už o čtyři branky. Poté už se zápas dohrával v klidném tempu, i když se hostům čtyři minuty před koncem podařilo hlavičkou Daviese snížit.

Nic dalšího už se ve Villa parku nestalo, a tak si Aston Villa připisuje velice cenné tři body za vítězství nad velmi houževnatým Boltonem.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Manchester United 0:0

13.12.2008 18:30

Góly: -

Diváci na White Hart Line branku neviděli. Obě mužstva si sice snažila, ale výrazných šancí se nedopracovala. Tottenham tak remizoval s United 0:0.

Ve šlágru dnešního dne anglické Premier League měli navrch ze začátku United, kteří během pár minut zahrávali několik rohových kopů, ale branku se jim z nich vstřelit nepodařilo. Domácí manažer Redknapp už musel v 11. minutě poprvé střídat, když zraněného Woodgata nahradil Huddlestone.

Po čtvrthodince byla hra velmi vyrovnaná, domácí si snažili vyvíjet na Manchester tlak, kterým by si vynutili nějaké chyby a naopak hosté se pokoušeli získat jistotu a klid. První vážnější šanci hostí měl Berbatov, ale jeho hlavičce chyběla přesnost.

Domácí se stěží dostávali k brance Edwina van der Saara a když už se jim to povedlo, tak jejich pokus nebyl dostatečně důrazný, přesný nebo kvalitní, stejně jako v 29. minutě střela Lennona, se kterou si nizozemský brankář bez problémů poradil.

Manchester byl po půl hodině hry lepším mužstvem, do zápasu investoval rozhodně víc. Domácím chyběli přesnější pasy na útočníky a možná taky rychlejší přechod směrem dopředu. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu 0:0 a do druhé půle bylo ještě všechno možné.

Druhá půle byla hodně podobná té první, fotbal ze strany na stranu, ale chybělo přesnější rozehrání finální akce, které by vedlo ke gólu. V 54. minutě vystřídal velmi nevýrazného Pavljučenka Darren Bent. Ani on však ofenzivní hru Spurs nijak výrazně nepozvedl.

Manchesteru se dařilo útočit zejména po křídelních prostorech, kde operovali Park a Ronaldo. Po sedmdesáti minutách hry zareagoval na vývoj i Alex Ferguson a na hřiště poslal Scholes s Giggsem, kteří nahradili Fletchera s Tevezem. Šlo tedy i jasný krok k tomu, aby jeho mužstvo získalo více stability a jistoty.

V 72. minutě se poprvé blýskl Giggs, když svým centrem našel Vidiče, ale jeho hlavička nebyla dostatečně důrazná, aby s ní měl Gomes větší potíže. Obě mužstva se stále ještě bála podstoupit větší riziko a tím možná hra trochu trpěla.

V 84. minutě napřáhl z velkého vápna Modrič, ale jeho střela byla zblokována, neúspěšná byla i hlavička Darrena Benta o minutu později. V závěru ale žádný drtivý tlak ani z jedné strany nepřišel a tak se obě mužstva rozešla smírně s jedním bodem.

Více informací k zápasu

Portsmouth FC - Newcastle United 0:3

14.12.2008 14:30

Góly: 52. Michael Owen, 77. Obafemi Martins, 89. Danny Guthrie

Newcastlu se nakonec nový klubový rekord v počtu získaných remíz v řadě uhrát nepodařilo. V Portsmouthu totiž poměrně překvapivě po gólech Owena, Martinse a Guthrieho vyhrál a poprvé venku naplno bodoval.

Ten, kdo dnes dorazil do Fratton Parku, určitě nelitoval. Utkání Pompeys proti Newcastlu totiž nabídlo několik zajímavých momentů, především v první půli. Jako první mohl rozvlnit síť útočník Owen. Toho sice našel povedenou přihrávkou Martins, anglický kanonýr ale nemířil přesně a o tři minuty později málem přišlo potrestání této nevyužité gólové příležitosti. Ovšem domácí Defoe si vedl obdobně.

I nadále diváci viděli gólové příležitosti na obou stranách. Nejprve se nedokázal prosadit hlavou Beye a následně domácího gólmana Jamese pořádně vystrašil kanonýr Martins. Jeho dělovka z dobrých třiceti metrů totiž trefila tyčku. V 26. minutě měl gól na kopačkách aktivní Defoe, jenže míč poslal nad břevno.

Hostující brankář Shay Given měl hodně práce také o tři minuty později, kdy jej zajímavou ránou zaměstnal kreativní záložník Niko Kranjčar. Ještě v první půli nebyl daleko přesnému zásahu obránce Newcastlu Jose Enrique. Jeho tvrdá rána ovšem letěla přímo na gólmana James, který jí dokázal zlikvidovat a zabránil inkasování.

Těsně po přestávce se dopustil velké chyby zadák Coloccini a nakonec musel děkovat gólmanu Givenovi, že jeho zaváhání napravil. Vlasatý Argentinec totiž přihrál rovnou Defoeovi, který se snažil najít svého spoluhráče Crouche, k němuž se ale jeho centr právě díky hostující jedničce nedostal. V 52. minutě už to Newcastlu konečně vyšlo. Gutierréz poslal míč na Owena, který se dostal k zakončení a dokázal Davida Jamese prostřelit.

Portsmouth se snažil okamžitě odpovědět, ale bezúspěšně. Po rohovém kopu Kranjčara zakončoval Pamarot, ale mířil nad. Newcastle letos venku ještě nevyhrál a nescházelo mnoho a v 57. minutě mohlo být vyrovnáno. Nebezpečně napřáhl Defoe, jenže opět mu scházela přesnost. Straky se soustředily především na pečlivou obranu a snažily se zbytečně neinkasovat, navíc nakonec přidaly ještě dvě branky. Druhým úspěšným střelcem se stal obávaný kanonýr Obafemi Martins a minutu před koncem normální hrací doby završil gólový účet dnešního zápasu mladík Danny Guthrie.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - West Ham United 1:1

14.12.2008 17:00

Góly: 51. Nicolas Anelka - 33. Craig Bellamy

Chelsea vstupovala do tohoto zápasu s jasným cílem vyhrát. To byla totiž jediná možnost, jak se opět dostat na první místo před Liverpool, který včera zaváhal proti Hullu. Jenže po prvním poločase prohrávala po gólu Craiga Bellamyho. Nakonec se jí povedlo vyrovnat, to bylo však vše.

Každý, kdo čekal proti trápícímu se West Hamu jasnou výhru Chelsea, byl v prvním poločase více než zklamaný. Hráči ze Stamford Bridge se totiž nedokázali dostat do tempa, bránu Roberta Greena nijak vážně neohrožovali a nakonec se naprosto nečekaně dokázali Hammers také prosadit.

Duel mohl mít klidně odlišný průběh, stačilo, kdyby využil již v 7. minutě zřejmě jedinou velkou šanci Blues úvodní půle záložník Joe Cole. Jeho střela byla ale zblokována hostujícím Scottem Parkerem a z celé akce nakonec byl jen roh, ze kterého následně hráči v modrém nic nevytěžili. To bylo na dlouho dobu vše. Za zmínku stojí snad jen nepřesná Alexova hlavička. Zásadní moment tohoto střetnutí přišel v 33. minutě. Po Noblově centru se prosadil Velšan Craig Bellamy a zařídil tak pro svůj tým vedení po prvním poločase.

Jenže pár minut po změně stran bylo opět vyrovnáno. Po pěkné akci, do které se zapojili Drogba a Lampard, úspěšně zakončoval kanonýr Nicolas Anelka, jenž se díky této trefě dostal v tabulce střelců již na číslo 14. Dalo se předpokládat, že Chelsea na svého soka následně vletí a brzy zasadí druhý úder. Na místo toho ale málem opět inkasovala. Cole se zbavil Alexe, vypálil, avšak jeho střela letěla vedle.

Blues sice měli mírně navrch, po krátké době však jejich aktivita opět opadla a diváci viděli podobný fotbal jako v první půli. Vzrušení přinesla opět až šance Didiera Drogby z 67. minuty. Volej reprezentanta Pobřeží Slonoviny si však gólman Green pohlídal a podruhé nekapituloval. Přesně za deset minut měl ale další práci. Kalouova střela však letěla nad. Chelsea se sice snažila, seč mohla, na vítězství ale nedosáhla a opět potvrdila, že je doma oproti výkonům ze hřišť soupeřů poloviční.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC17115126:1138
2.Chelsea FC17114236:737
3.Manchester United1695227:1032
4.Aston Villa1794429:2031
5.Arsenal FC1793529:2030
6.Hull City1776426:2727
7.Everton FC1774623:2525
8.Portsmouth FC1765619:2623
9.Wigan Athletic1764721:2022
10.Fulham FC1656513:1221
11.Bolton Wanderers1762920:2320
12.Middlesbrough FC1755717:2420
13.Stoke City1755717:2720
14.Newcastle United1747622:2419
15.Tottenham Hotspur1754819:2119
16.West Ham United1754818:2519
17.Manchester City1753930:2518
18.Sunderland AFC1753917:2518
19.Blackburn Rovers17341017:3413
20.West Bromwich Albion17331112:3212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (524)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele