17. kolo
14.12.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Chelsea FC - West Ham United 1:1

Chelsea vstupovala do tohoto zápasu s jasným cílem vyhrát. To byla totiž jediná možnost, jak se opět dostat na první místo před Liverpool, který včera zaváhal proti Hullu. Jenže po prvním poločase prohrávala po gólu Craiga Bellamyho. Nakonec se jí povedlo vyrovnat, to bylo však vše.

Každý, kdo čekal proti trápícímu se West Hamu jasnou výhru Chelsea, byl v prvním poločase více než zklamaný. Hráči ze Stamford Bridge se totiž nedokázali dostat do tempa, bránu Roberta Greena nijak vážně neohrožovali a nakonec se naprosto nečekaně dokázali Hammers také prosadit.

Duel mohl mít klidně odlišný průběh, stačilo, kdyby využil již v 7. minutě zřejmě jedinou velkou šanci Blues úvodní půle záložník Joe Cole. Jeho střela byla ale zblokována hostujícím Scottem Parkerem a z celé akce nakonec byl jen roh, ze kterého následně hráči v modrém nic nevytěžili. To bylo na dlouho dobu vše. Za zmínku stojí snad jen nepřesná Alexova hlavička. Zásadní moment tohoto střetnutí přišel v 33. minutě. Po Noblově centru se prosadil Velšan Craig Bellamy a zařídil tak pro svůj tým vedení po prvním poločase.

Jenže pár minut po změně stran bylo opět vyrovnáno. Po pěkné akci, do které se zapojili Drogba a Lampard, úspěšně zakončoval kanonýr Nicolas Anelka, jenž se díky této trefě dostal v tabulce střelců již na číslo 14. Dalo se předpokládat, že Chelsea na svého soka následně vletí a brzy zasadí druhý úder. Na místo toho ale málem opět inkasovala. Cole se zbavil Alexe, vypálil, avšak jeho střela letěla vedle.

Blues sice měli mírně navrch, po krátké době však jejich aktivita opět opadla a diváci viděli podobný fotbal jako v první půli. Vzrušení přinesla opět až šance Didiera Drogby z 67. minuty. Volej reprezentanta Pobřeží Slonoviny si však gólman Green pohlídal a podruhé nekapituloval. Přesně za deset minut měl ale další práci. Kalouova střela však letěla nad. Chelsea se sice snažila, seč mohla, na vítězství ale nedosáhla a opět potvrdila, že je doma oproti výkonům ze hřišť soupeřů poloviční.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
Tomtaf

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

a je je chelsa hraje doma tak to je spatne snad chelsa vyhraje ale jen tesne tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pro chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

3 body a první místo co víc si přát

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea je moja srdcovka,ale ako sa hovori derby nema nikdy favorita,ale kladivari aj s navratom g.zolu na stamford bridge odidu bez bodu moj tip 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra chelsea....snad teda...litr na ni

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je letos doma prumernym tymem. West ham uhral cenou remizu z anfield road, takze bych videl ze neco podobneho se jim podari i dnes. Tip : 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná práce

Reagovat
smazaný uživatel

kurva chelsea to zase posrala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele