17. kolo
13.12.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Everton FC 0:1

Manchester City dnes nutně potřeboval zvítězit a konečně vyhrát. Jenže nestačil překvapivě v domácím prostředí ani na Everton.

Cesta za dnešním cílem málem začala pro Citizens velkou překážkou. Už v 10. minutě totiž nad gólmanem Hartem stáli všichni svatí. Hned dvakrát totiž Everton dokázal trefit břevno. Jako první se to povedlo z přímého kopu Artetovi a krátce nato si obdobně vedl také belgický mladík Fellaini, jenž ale pro změnu nastřelil brankovou konstrukci hlavou.

Ovšem moc nechybělo ke vstřelení branky ani na druhé straně hřiště. Po kombinaci, do které se zapojili Elano, Benjani a Robinho, pálil záložník Ireland, jenže míč poslal nad. O minutu později zahrozil samotný Robinho, jehož však vychytal gólman Howard. V 28. minutě dal o sobě opět vědět aktivní Arteta, který Joea Harta zaměstnal svou nebezpečnou dělovkou. Velké problémy nadělal hostující jedničce naopak Wright-Phillips, který ale svou dělovku do brány dostat nedokázal. Těsně před přestávkou neuspěl ani záložník Phil Neville.

Do druhého poločasu se kouč Hughes rozhodnul neposlat zkušeného kanonýra Benjaniho, jehož nahradil již třetím Brazilcem na hřišti Joem. Po změně stran se bohužel ani jeden klub nějakými pohlednými šancemi neprezentoval. Hra se odehrávala převážně ve středu hřiště a až v 71. minutě bylo konečně něco zajímavého k vidění. Zajímavou palebnou pozici pro Robinha připravil Ireland, ale brazilský kanonýr byl vychytán gólmanem Howardem

O tři minuty později Manchester opět udeřil. K exekuci rohového kopu se postavil Elano, našel před bránou Joa, který a ovšem při zakončení neuspěl. Závěr zápasu nabídnul skutečně nečekané rozuzlení. Everton totiž opět potvrdil, že letos předvádí venku mnohem lepší výkony než doma a dokázal se prosadit. Úspěšným střelcem se v první minutě nastaveného času stal Tim Cahill, jenž přeskočil bránícího Micaha Richardse a rozhodnul o vítězi.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

už musíme zabrat, snad vyhrajem, tipuju 0:2

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

no na to jaké má city ambice teda nic moc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele