17. kolo
13.12.2008 16:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Sunderland AFC - West Bromwich Albion 4:0

Souboj dvou celků, které mají rozhodně co dočinění se sestupovými pozicemi, skončil jednoznačným vítězstvím domácího Sunderlandu v poměru 4:0. Sunderland se tak v tabulce posunul na sedmnáctou pozici. West Bromwich s útočníkem Bednářem zůstává na poslední pozici. Domácí zápas rozhodli už v prvním poločase, kdy vstřelili tři góly.

Domácí byli aktivnější od samého začátku a zejména Kenwyne Jones zaměstnával obranu hostí. Do první šance se dostal ve 4. minutě po průniku Djibrila Cissého právě Jones. Cissé přihrál na hranici velkého vápna do středu Jonesovi, který poprvé prověřil rukavice gólmana Carsona. V rozmezí mezi 15. a 20. minutou se do hry trochu dostali hosté. Dvě menší příležitosti Chrise Brunta ale skončily mimo bránu.

Následující nápor domácích hosté nezachytili a dostali dva rychlé góly. Nejprve ve 22. minutě otevřel skóre Kenwyne Jones, který si naběhl na rohový kop Andyho Reida a hlavou přesně zamířil k tyči - 1:0. O minutu později už to bylo o dva góly. Kenwyne Jones zvýšil skvělou dalekonosnou střelou pod břevno na 2:0. Poté se hra trochu uklidnila a Sunderland si hlídal v poklidu dvoubrankový náskok. Až ve 39. minutě znovu udeřil. Po průniku Steeda Malbranqua a centru do vápna se hlavou prosadil Andy Reid. Do kabin se tak šlo za naprosto jasného stavu 3:0 pro domácí.

Do druhé půle naskočili domácí stejně aktivně jako do té první a byli odměněni gólem hned v úvodu. Do pokutového úniku pronikl Cissé a byl sražen gólmanem Carsonem. Sám postižený penaltu bez problémů proměnil a zvýšil už na 4:0. V 60. minutě měli další ojedinělou šanci hosté. Po centru z pravé strany hlavičkoval osamocený Bednář. Bohužel pro hosty vysoko nad.

O sedm minut později už to mohlo být 5:0. Po odraženém balónu se v obrovské příležitosti ocitl znovku Kenwyne Jones, který z hranice pokutové značky trefil pouze střed brány a gólman Carson si tak se střelou hravě poradil. Zbytek utkání se dohrál v poklidném tempu. Sunderland kontroloval hru převážně na své půli a hosty k ničemu nepouštěl. Do konce zápasu ještě domácí vyslali na Carsona několik střel ze střední vzdálenosti. Žádná už se neujala a tak zůstávají tři body doma.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kočky musí zabrat a vyhrát !!! Tipuji 2:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele