17. kolo
13.12.2008 16:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Blackburn Rovers 3:0

Wigan díky dvěma rychlým brankám získal pohodlný náskok a dokázal Blackburn nakonec porazit vysoko 3:0.

Domácí Wigan se do toho na začátku zápasu také pěkně opřel a díky své aktivitě a důrazu vedl již po dvanácti minutách 2:0. Nejdříve našel v 10. minutě na malém vápně volného Heskeyho Valencia a reprezentant Albionu se nemýlil.

O dvě minuty později sám tento Jihoameričan Valencie svou střelou zvýšil na dvoubrankové vedení. Pro hosty to byl docela šok. Už tak jsou v dosti těžké situaci a po dvou obdržených brankách to s nimi nevypadalo moc dobře. Nejaktivnějším hráčem Blackburnu byl Brett Emerton.

Postupem času se ale hosté do ofenzívy začali dostávat, bylo to dáno také tím, že Wigan už se tolik nehnal dopředu, vědom si svého náskoku. Slibnou střeleckou pozici měl po půlhodině hry právě Emerton, ale jeho pokus mu zblokovali domácí obránci.

Domácí jako by přestali úplně útočit a soustředili se především na defenzívu a vyvarovali si zbytečných chyb před koncem první půle. Blackburn měl totiž v této fázi zápasy mírnější převahu a také více prostoru na své kombinace.

Na začátku druhé půle to byli hosté, kteří se snažili pokračovat ve svém ofenzivním tažení, ale moc už se jim nedařilo, chyběl moment překvapení, nějaká lepší přihrávka. Domácím toto samozřejmě vyhovovalo, jelikož vedli o dvě branky a mohli si svůj náskok v klidu hlídat.

Hrálo se převážně na kolem půlící čáry bez výrazných šancí na obou stranách. Blackburnu už nic jiného nezbývalo než otevřít hru, pokud jeho hráči ještě chtěli s výsledkem něco udělat. To byla voda na mlýn domácích, kteří opět jednou vystrčili růžky a v 77. minutě rozhodli utkání brankou Lee Cattermolea.

To byl poslední hřebíček do rakve Rovers, kteří už se po další obdržené brance nedokázali zvednout a jejich pozice v tabulce začíná být stále více kritická, možná už tento zápas bude stát manažera Ince jeho post.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ze by sa podelili

Reagovat
smazaný uživatel

Verim v nasi jasnou vyhru:))) Snad bude moct hrat Zaki od zacatku, Kapo zustane na lavicce a Taylor s Brownem budou pokracovat v zakladu. I kdyz Rovers jsou marni smerem dopredu, takze asi nebude potreba hrat na dva DMF, takze Cattermole bude hrat sam a Brown si sedne. Hlavne aby nehral Bramble - nechapu, proc se vic nezkousi dvojce Scharner-Boyce. Stebe me tou duveru v Brambla zacina nervovat:)))

Reagovat
fantomas

Však Boyce hrát v sobotu nebude, takže bych si naděje nedělal.

Reagovat
smazaný uživatel

:-)) co se da delat... snad se v zime zameri Bruce na nejakou posilu do obrany

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele