17. kolo
14.12.2008 14:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Portsmouth FC - Newcastle United 0:3

Newcastlu se nakonec nový klubový rekord v počtu získaných remíz v řadě uhrát nepodařilo. V Portsmouthu totiž poměrně překvapivě po gólech Owena, Martinse a Guthrieho vyhrál a poprvé venku naplno bodoval.

Ten, kdo dnes dorazil do Fratton Parku, určitě nelitoval. Utkání Pompeys proti Newcastlu totiž nabídlo několik zajímavých momentů, především v první půli. Jako první mohl rozvlnit síť útočník Owen. Toho sice našel povedenou přihrávkou Martins, anglický kanonýr ale nemířil přesně a o tři minuty později málem přišlo potrestání této nevyužité gólové příležitosti. Ovšem domácí Defoe si vedl obdobně.

I nadále diváci viděli gólové příležitosti na obou stranách. Nejprve se nedokázal prosadit hlavou Beye a následně domácího gólmana Jamese pořádně vystrašil kanonýr Martins. Jeho dělovka z dobrých třiceti metrů totiž trefila tyčku. V 26. minutě měl gól na kopačkách aktivní Defoe, jenže míč poslal nad břevno.

Hostující brankář Shay Given měl hodně práce také o tři minuty později, kdy jej zajímavou ránou zaměstnal kreativní záložník Niko Kranjčar. Ještě v první půli nebyl daleko přesnému zásahu obránce Newcastlu Jose Enrique. Jeho tvrdá rána ovšem letěla přímo na gólmana James, který jí dokázal zlikvidovat a zabránil inkasování.

Těsně po přestávce se dopustil velké chyby zadák Coloccini a nakonec musel děkovat gólmanu Givenovi, že jeho zaváhání napravil. Vlasatý Argentinec totiž přihrál rovnou Defoeovi, který se snažil najít svého spoluhráče Crouche, k němuž se ale jeho centr právě díky hostující jedničce nedostal. V 52. minutě už to Newcastlu konečně vyšlo. Gutierréz poslal míč na Owena, který se dostal k zakončení a dokázal Davida Jamese prostřelit.

Portsmouth se snažil okamžitě odpovědět, ale bezúspěšně. Po rohovém kopu Kranjčara zakončoval Pamarot, ale mířil nad. Newcastle letos venku ještě nevyhrál a nescházelo mnoho a v 57. minutě mohlo být vyrovnáno. Nebezpečně napřáhl Defoe, jenže opět mu scházela přesnost. Straky se soustředily především na pečlivou obranu a snažily se zbytečně neinkasovat, navíc nakonec přidaly ještě dvě branky. Druhým úspěšným střelcem se stal obávaný kanonýr Obafemi Martins a minutu před koncem normální hrací doby završil gólový účet dnešního zápasu mladík Danny Guthrie.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
Devil

Newcastle super,jen tak dal!!

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

konečně newcastle forever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele