Anglická Premier League - souhrn 1. kola

13.08.2011, 17:59, aktualizováno 15.08.2011, 22:56
Komentáře a souhrny
Manchester City měl sice trochu pomalý rozjezd, jenže pak nováčkovi soutěže ukázal, kdo je tu favorit. Swansea nakonec odjíždí z Etihad Stadium s prohrou 0:4. Snový debut zažil Sergio Agüero, který dal dvě branky, a to ani nehrál od začátku. Vítězný gól vstřelil Džeko, trefil se také skvělý Silva...

Manchester City - Swansea City 4:0

15.08.2011 21:00

Góly: 57. Edin Džeko, 68. Sergio Agüero, 71. David Silva, 90+1. Sergio Agüero

Rozdíl třídy. Výsledek napověděl o ambicích obou celků. Zatímco Manchester City až na úvodních 15 minut ovládl celé utkání, Swansea se zuby nehty bránili a většímu přídělu zabránil jen výborný výkon brankáře Vorma. I tak musel lovit míč ze sítě lovit čtyřikrát. Nejprve se trefil Džeko, pak střídající Agüero, po něm Silva a uzavíral opět argentinský štírek.

Citizens se mohli dostat do vedení hned ve druhé minutě, ke střele z šestnáctky se dostal Yaya Touré, avšak jeho ránu mířící k tyči zblokoval jeden z obránců Swansea. Jinak obrany na obou stranách pracovaly zodpovědně a k příležitostem se týmy příliš nedostávaly. Útok Velšanů reprezentoval v úvodu především Scott Sinclair, jenž z levé strany několikrát provětral defenzivu City - branku však neohrozil.

Postupem času se však začala projevovat větší zkušenost a herní kvalita na straně Man City. První vzruch v tribunách Etihad Stadium vzbudil ve 24. minutě David Silva. Španěl se napřáhl zpoza vápna a donutil hostujícího brankáře Vorma k efektnímu zákroku. O šest minut později stejný hráč napálil dokonce břevno.

Největší tlak si ovšem domácí schovali až na samý závěr poločasu. Nejprve to ze vzduchu po krátkém nápřahu zkoušel Yaya Touré, ale gólman jeho střelu skryl v náručí. Reprezentant Pobřeží Slonoviny se blýskl i v první minutě nastavění, kdy ve středu hřiště předběhl a přetlačil dvojici hráčů, poslal míč Džekovi, jenž si perfektně poradil s obráncem a ocitl se sám před brankářem. Následnou střelu ovšem Vorm fantasticky vyrazil.

Další nebezpečí přišlo na nováčka soutěže ve druhé minutě nastavení. Džeka se uvolnil na levé lajně, dal míč pod sebe na Barryho, jehož střelu brankář srazil na roh. Po něm se míč odrazil na hranici vápna opět k Barrymu a ten z první napálil míč do břevna. Zvonění horní konstrukce bylo následováno hvizdem sudího a do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Druhý poločas ukázal otevřený fotbal z obou stran, hráči Swansea se sympaticky snažili držet s účastníky Ligy mistrů krok a možná právě to se jim stalo osudným. Po deseti minutách sice nebezpečně pálil k tyči Dobbie, o další dvě minutky později se však střílelo ostrými - na druhé straně hrací plochy. Silva vyvezl až k vápnu, nahrál Johnsonovi a jeho střelu dokázal Vorm vyrazit jen přímo do běhu Džeka, který míč nasměroval do odkryté branky - 1:0.

60.minuta přivedla na zelený pažit očekávaný okamžik. Číslo 16 a jeho nositel Kun Agüero vyvolal na trávníku okamžitý rozruch. Stačilo mu totiž 10 minut a už se díky němu měnilo skóre. Touré našel na kraji vápna Adama Johnsona, ten předal míč nabíhajícímu Richardsovi, jenž našel křížným pasem na zadní tyči volného argentinského kanonýra. Tomu stačilo nastavit nohu a uklidit balon mezi tři tyče - 2:0.

Za dvě minuty už to bylo o tři góly. Džeko kratičkým centrem vyslal Agüera do pokutového území a bývalý forvard Atletica Madrid předvedl fotbalovou parádu. Jeho přehození brankáře sice nemířilo do brány, nicméně sprintem k brankové čáře a následným akrobatickým kopem poslal kulatý nesmysl na nohu běžícího Davida Silvy, který střílel pod břevno a přesně - 3:0.

V 77. minutě nařídil sudí nepřímý kop ve prospěch Manchesteru City zevnitř vápna. Po sklepnutí střílel po zemi Yaya Touré a jeho projektil zeď tečovala tak nešťastně, že jej fantastický Vorm zastavil až na brankové čáře.

Přestože svěřenci Roberta Manciniho ze své snahy navýšit skóre nepolevili, v šancích ale naráželi buď na početnou skupinku obránců v bílém nebo připraveného brankáře. Vše změnila až první minuta nastavení a kdo jiný než Sergio Agüero. Zeť Diega Maradony natáhl ke střele z dobrých 25 metrů a excelentním způsobem překonal bezmocného Vorma - 4:0.

Manchester City tak díky vysoké výhře hned po prvním kole skočil na první příčku, o níž se bude do příštího týdne dělit s Boltonem. Galapředstavení debutanta Sergia Agüera, jenž za 30 minut stihl dvě branky dát a na jednu přihrát nezastavil ani skvělý výkon rovněž posily, tentokrát Swansea, Nizozemce mezi třemi tyčemi Michela Vorma.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Manchester United 1:2

14.08.2011 17:00

Góly: 37. Shane Long - 13. Wayne Rooney, 81. Steven Reid (vl.)

Manchester United vstoupil do nové sezony vítězně a jako jediný celek Big Four dokázal v úvodním utkání Premier League bodovat naplno. A to i přesto, že měl proti West Bromu dlouho namále, v samém závěru spasil favorita až vlastní gól Stevena Reida.

Již úvodní minuty napověděly, kdo bude silnějším celkem v dnešním utkání. Manchester lépe kombinoval a svou snahou získal i několik standardních situací, které ale nakonec k žádnému většímu ohrožení branky nevedly. Paradoxně se tak k první výraznější příležitosti dostali domácí fotbalisté, to když v 8. minutě nebezpečně pálil Paul Scharner a na stadionu to pouze zlověstně zahučelo.

O pět minut později se již ale skóre měnilo, poprvé v nové sezoně se prosadil kanonýr Wayne Rooney, jemuž na branku nahrála letní posila z Aston Vily Ashley Young. Kanonýr Red Devil sklepl míč svému spoluhráči na křídlo, ten mu míč obratem vrátil zpět před vápno a Rooney přesnou přízemní střelou obstřelil brankáře Fostera - 0:1.

Neuběhla snad ani minuta a namlsaný Rooney se dostal do zakončení znovu. Tentokrát se odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti, svůj předcházející pokus ale nenapodobil a míč skončil mimo. V následujících minutách se hra mírně vyrovnala a do hry se dostával také West Bromwich.

Z útlumu dostal United ve 22. minutě Nani, jenž se do skvělé příležitosti dostal po kombinaci s Welbeckem a Rooneym, v dobré pozici ale zklamal. Zhruba po půlhodině hry musel příznivce Red Devils znovu pěkně nazlobit Nani, jenž se dostal k dorážce, z malého vápna ale nepochopitelně branku netrefil.

Uplynulo dalších pět minut, když se do šance dostali domácí borci. De Gea ale parádní ránu Longa skvěle vytáhl. O dvě minuty později ale De Gea nedokázal chytit ránu stejného hráče a na nepříliš nebezpečnou ránu Shana Longa ke vzdálenější tyči nedokázal zareagovat - 1:1. V závěru poločasu si De Gea mohl alespoň trochu zvýšit sebevědomí, když vystihl lob Brunta.

Druhý poločas vypadal, jako by na trávník nastoupila úplně jiná mužstva, než jaká byla k vidění v dějství prvním. Oba celky hrály spíše opatrně a soustředily se na boj o střed hřiště. Po hodině hry se k nadějné standardní situaci postavil Nani, jeho centr ale v pokutovém území soupeře minul jak Smalling, tak i Young.

Dvanáct minut před koncem utkání se podobná situace opakovala na druhé straně a De Gea měl opět namále, míč ale nakonec dokázal vyrazit na rohový kop. O tři minuty později se znovu - a naposledy - prosadil favorit utkání z Manchesteru. Po levé straně hřiště se prohnal Ashley Young a jeho přízemní centr si za záda vlastního brankáře nešťastně srazil Steven Reid - 1:2.

A přestože se domácí snažili zaskočit soupeře vyrovnávací brankou, napodruhé se jim to již nepodařilo. Obrana hostů pracovala bezchybně a žádný další zákrok si již - snad naštěstí? - De Gea připisovat nemusel.

Více informací k zápasu

Stoke City - Chelsea FC 0:0

14.08.2011 14:30

Góly: -

Chelsea v prvním kole Premier League nezářila, a tak veze z horké půdy Stoke City pouze bod za remízu 0:0. Po vyrovnané první půle Blues přidali a svého soupeře válcovali, kýženou branku však nedali. Nejblíže byl střídající Anelka, který trefil břevno.

Chelsea nastoupila v nejsilnější možné sestavě, chyběli jen zraněný Essien a Daniel Sturridge, který si odpykává trest za červenou kartu v posledním duelu loňské sezony. Na hrotu útoku dostal, možná trochu překvapivě, přednost Fernando Torres před Didierem Drogbou, a to i přesto, že před pár dny utrpěl lehký otřes mozku. Domácí mužstvo se muselo obejít bez dvojice Fuller, Upson.

Začalo se poměrně opatrně, avšak Chelsea pomalu přebírala otěže zápasu a čím dál více získávala kontrolu nad hrou. Hodně aktivní byl Fernando Torres, který dost často zlobil obranu Potters. V šesté minutě Blues dobře zakombinovali na pravé straně a Ramiresův centr hledající Torrese musel na poslední chvíli odhlavičkoval pozorný Shawcross. V jedenácté minutě se kolem dvou bránících hráčů soupeře krásně obtočil Torres a z dvaadvaceti metrů vystřelil, bohužel pro hosty však branku netrefil. Po čtrnácti minutách poprvé výrazněji zaúřadoval Rory Delap, když z autového vhazování poslal míč až před bránu na hlavu Hutha, ten ale přestřelil.

Domácí podle očekávání hrozili ze standardních situací, ve dvacáté minutě poslal nebezpečný centr z pravé strany Etherington, Čech si však s jeho, i následným Waltersovým míčem poradil. Postupem času se Potters přecijen dostávali do hry, aktivnější však i nadále byla Chelsea. Po půlhodině hry se až do šestnáctky efektně prokousal Ramires, na zakončení mu však bohužel pro hosty nezbyl dostatečný čas ani prostor, a tak balón skončil u rohového praporku.

Stoke výborně bránil, ofenzivu Blues nepouštěl do bezprostřední blízkosti branky a sám z protiútoků čas od času zahrozil, dvakrát se dokonce dožadoval odpískání pokutového kopu, sudí Halsey však situaci zvládl a správně neodpískal. V nastavení první půle se ještě prokousával do vápna Torres, nejlepší hráč na hřišti však ztroskotal na posledním bránícím hráči. První poločas byl celkově velmi vyrovnaný, oba týmy velmi dobře bránily a v podstatě žádná čistá gólová příležitost na Britannia Stadium k vidění nebyla.

Do druhého dějství vstoupili hosté aktivně a hned po dvou minutách mohli kopat penaltu, Shawcrossův zákrok na Torrese vypadal hodně nečistě. Poté Kalou z dobré pozice trefil jen Woodgatea a Ramiresova levačka skončila zhruba dva metry vedle pravé tyče.

V pětapadesáté minutě se Chelsea penalty dožadovala ještě dvakrát, nejprve v šestnáctce upadl Torres, o minutu později Lampard, akce však pokračovala a Mikelovi životní ránu konečky prstů vytáhl Begovič na roh. V sedmdesáté druhé minutě zakouzlil s míčem na rohu šestnáctky Anelka, poslal ho obloukem na branku a jen Begovič se musel hodně natahovat, aby vyškrábl kulatinu na břevno. Jen o pár sekund později výborně odcentroval Torres a Kalou hlavičkoval z gólové pozice, bohužel pro Chelsea svou střelu neumístil ideálně, a tak Begovič znovu zasáhl.

V tu chvíli už byl na hřišti jen jeden tým a čekalo se, jestli svou jasnou převahu dokáže přetavit ve vítězný gól. Jenže ten nepřišel, Bosingwovu ránu totiž zblokoval Drogba, který pak nezvládl ani dvě standardní situace v blízkosti šestnáctky.

Chelsea tak na úvod pouze remizovala na hřišti Stoke City 0:0 a i přes velmi dobrou hru ve druhé půli ztratila body, napodobila tak včerejší výpadky Arsenalu a Liverpoolu. André Villas-Boas však přecijen může být s něčím spokojen, dnes totiž za Blues nastoupil starý dobrý Fernando Torres. Domácí mohou děkovat fantastickému Asmiru Begovičovi, jenž vytáhl několik zázračných zákroků.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Arsenal FC 0:0

13.08.2011 18:30

Góly: -

Šlágr prvního kola Premier League fotbalově nenadchl, Newcastle v něm remizoval na St James Parku s Arsenalem 0:0. Oba týmy byly nuceny udělat změny v sestavě a na hře to bylo znát. Nejzajímavějším momentem duelu tak bylo vyloučení Gervinha, které v závěru poslalo Arsenal do deseti.

V základní sestavě Gunners se objevil i český záložník Tomáš Rosický, chyběli naopak zranění Wilshere s Walcottem a Fabregas s Nasrim, kteří jsou na odchodu. V domácím dresu nemohli od první minuty naskočit Harper, Marveaux, Gosling, Ben Arfa a Lovenkrands.

Arsenal začal lépe, kontroloval střed hřiště a držel míč více na svých kopačkách. Již ve druhé minutě mohl skóre otevřít Rosický, jenže vypálil několik metrů vedle Krulovy svatyně. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Steven Taylor, ale ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Do velmi dobré pozice se po krásné přihrávce Ramseyho dostával van Persie, ovšem v rozhodující chvíli ho zklamalo zpracování. Domácí to pro změnu zkusili po centru Simpsona a pohotové ráně Jonase, od neskutečné branky však domácí dělil pořádně velký kus.

Po přestávce po hřišti začaly létat jiskry, hlavně Joey Barton předvedl několik tvrdých zákroků. Ještě více vše přiživil Song, který Bartona nešetrně přejel přes lýtko a měl velké štěstí, že nedostal druhou žlutou kartu. Po hodině hry se až před Sczszesnyho prokličkoval Cabaye, na střelu mu však bohužel pro Newcastle nezbyl prostor.

Hra Arsenalu se rozhýbala po příchodu Thea Walcotta, ten jako jeden z mála zkoušel vyzrát na Krula střelou, nizozemský brankář byl ovšem u své levé tyče včas. V sedmdesáté šesté minutě upadl v pokutovém území soupeře Gervinho, píšťalka sudího Waltona ale zůstala němá. Bartonovi se přesto Gervinhův letecký kousek nelíbil, a tak mu šel cosi zblízka vysvětlit.

To už byli v ráži oba zmínění borci, ke kterým se navíc přihrnula smečka dalších fotbalistů, Gervinho svého soka profackoval a šel předčasně pod sprchy. A když všechny nebezpečné centry Strak dokázal Arsenal v čele s bezchybným Koscielnym odvrátit a van Persieho střela po rychlém protiútoku skončila mimo, rozešli se oba soupeři smírně po remíze 0:0.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers 1:2

13.08.2011 16:00

Góly: 20. Mauro Fórmica - 22. Steven Fletcher, 47. Stephen Ward

Šest žlutých karet, neproměněná penalta a tři góly, to vše bylo dnes k vidění v Ewood Parku, kde domácí Blackburn přivítal Wolverhampton. Když se tyto dva celky střetly naposledy, diváci viděli velmi vyhecovaný a ostrý zápas, ve kterém o záchranu bojovali oba účastníci. Zápas nakonec skončil lépe pro Rovers, kteří vyhráli 3:2. Dnes se souboj opakoval a sliboval stejně napínavou atmosféru.

Začátek zvládli lépe domácí. Obránce Wolves Roger Johnson obdržel po čtvrthodině utkání žlutou kartu a jen o pár minut později už se měnilo skóre zápasu - po přihrávce Jasona Robertse svůj letošní brankový účet otevřel útočník Blackburnu Mauro Formica. Hosté se ale nevzdali a po minutě svítil na světelné tabuli remízový stav, branku po asistenci opory Vlků Matthewa Jarvise vstřelil Steven Fletcher. Nervózní atmosféra se pomalu snášela na domácí hráče a z toho vyplynuly dvě žluté karty, inkasovali je David Dunn a Brett Emerton. Poločas tedy skončil stejným, tedy remízovým výsledkem.

Druhá polovina utkání začala stejně, jako ta první, tedy aktivitou domácích. Branka ale padla na druhé straně a to hned dvě minuty po hvizdu. Michel Salgado v pokutovém území fauloval Matthewa Jarvise a k zahrávání penalty se postavil útočník Kevin Doyle. Paul Robinson vytáhl perfektní zákrok a jeho ránu zneškodnil. Blackburnu to ale stejně nepomohlo, protože duchapřítomný Stephen Ward vrátil volejem míč tam, kam patří.

V závěru utkání ještě dva domácí hráči z rukou sudího obdrželi žlutá napomenutí, ale s výsledkem ani jedna ze stran nebyla schopna nic udělat, a tak se Wolves dočkali plnohodnotné odplaty za loňskou prohru.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Aston Villa 0:0

13.08.2011 16:00

Góly: -

Stejně jako před rokem otevřel Fulham novou sezónu Premier League bezbrankovou remízou. Především díky druhé půli však měl k vítězství podstatně blíže a McLeish může jen děkovat nové posile mezi třemi tyčemi.

Villans od úvodních minut dávali najevo svou touhu po třech bodech, nechybělo však mnoho a po deseti minutách mohl skóre otevřít navrátilec na Ostrovy John Arne Riise. Ten ale přihrávku Murphyho využil pouze ke střele mířící nad břevno.

Ve 20. minutě poslal dalekonosným pasem Dunne do vápna Heskeyho, který se snažil skákající balón posunout nad Schwarzera. Kvalita provedení ovšem zůstala daleko za myšlenkou. Na Craven Cottage šlo bohužel z přihrávek i zakončování bez problémů odhadnout, že sezóna právě startuje. Přestože tak na obou stranách mohli diváci tajit dech, žádné nebezpečí nakonec nevzniklo.

Příležitosti měli především hosté těžící z centrů od pravé lajny. N’Zogbia ani Collins však výhodného postavení využít nedokázali. Ve 39. minutě rozehrál Warnock přímý kop z pětatřiceti metrů nakrátko k Petrovovi, ten se nerozpakoval a svou dělovku poslal jen pár centimetrů nad břevno.

Čtyři minuty před přestávkou tak musel první těžký zákrok vytáhnout Given, když se do hloubi vápna dostal Johnson a jeho rázný pokus prošel přes obránce. Když v poslední minutě Duff z nadějné pozice přestřelil, šlo se do šaten bez branek.

Do druhé půle vlétli Cottagers ve velkém tempu. Zamora po centru Duffa ztroskotal až na Givenovi, který si poradil i s jeho hlavičkou po centru Riiseho v 50. minutě. V další moment musel úřadovat Dunne, když na poslední chvíli ukopl míč ze stoprocentní šance Johnsona, kam ho posílal povedenou příhrou Dempsey.

Po chvílích klidu se musel Given činit hned dvakrát během 65. minuty. Nejprve Murphy parádním pasem z poloviny hřiště vyslal do vápna Zamoru, který se po kličce dostal tváří v tvář brankáři. Nováček ve svatyni Villans však předvedl povedený zákrok nohou. Další přesná kolmice vystavila do obdobné situace Johnsona, ten však slabý pokus poslal přesně do rukavic Givena.

První jakýsi náznak šance Villy po změně stran přišel až v 70. minutě, když centr Warnocka zastavil konečky prstů Schwarzer. Bent by jinak na malém vápně mířil do prázdné brány. Pět minut poté se představil i nový muž na hřišti, Albrighton, kterého na vápně našel přihrávkou od brankové čáry Bent. Pohotová střela skončila vedle bližší tyče.

V závěru zápasu jakoby dávaly oba týmy jasně najevo svou spokojenost s dělbou bodů, závěrečného dramatu se tak diváci nedočkali.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Sunderland AFC 1:1

13.08.2011 16:00

Góly: 12. Luis Suárez - 57. Sebastian Larsson

Dlouho očekávaný první zápas nového Liverpoolu nakonec skončil pro svěřence Kennyho Dalglishe nezdarem. Domácí měli sice v první půli obrovské množství šancí, Sunderland však ve druhé půli vyrovnal a oba soupeři tak berou bod.

Sunderland do sezóny vstoupil levou nohou. V páté minutě Richardson katastrofálně rozehrál a Suárez se tak mohl řítit sám na branku, dokud jej nedoběhl právě chybující záložník hostů a nestáhl jej zezadu na trávník. Výsledkem nebylo nic jiného než žlutá karta pro Richardsona a nařízená penalta. Té se ujal právě postižený Luis Suárez, ale branku přestřelil.

Vítěz letošní Copy América ale nemusel smutnět dlouhou. Již za šest minut jej fauloval Brown a Liverpool dostal výhodu volného kopu. K němu se postavil Adam a přesným centrem našel právě Suáreze, na jehož změnu dráhy míče už Mignolet nedokázal zareagovat.

Black Cats se rázem ocitli pod velkým tlakem a museli čelit nájezdům domácích. Blízko brance byl opět po 34 minutách Downing, jeho krásná střela však nakonec skončila jen na břevně. Reds i přesto odcházeli do kabin s jednogólovým náskokem, který záhy vzal za své.

Na začátku 57. minutě totiž Elmohamady vybojoval u rohového praporku míč, přetáhl centr až na zadní tyč, kde číhala nikým neobsazená letní posila Sebastian Larsson, pro níž již nebyl problém se položit do vzduchu a na protější tyč překonat Reinu.

Po gólu byli stále ještě aktivnější Wearsiders, žádné gólové zvraty už nepřišly. Oba soupeři tak začali sezónu nadějnou remízou, Liverpool si ji vysloužil za první poločas, Sunderland za druhý.

Více informací k zápasu

Queens Park Rangers - Bolton Wanderers 0:4

13.08.2011 16:00

Góly: 45. Gary Cahill, 67. Danny Gabbidon (vl.), 70. Ivan Klasnić, 79. Fabrice Muamba

Návrat mezi anglickou elitu fotbalistům Queen's Park Rangers vůbec nevyšel. Před vlastními fanoušky chtěli za každou cenu vybojovat tři body, jenže nakonec Boltonu podlehli jednoznačně 0:4 a odcházeli do kabin se svěšenými hlavami.

Přitom domácí nezačali vůbec špatně. Už ve druhé minutě se radovali z branky, ta však podle očekávání kvůli ofsajdu Campbella nemohla být uznána. Následně naopak řešil manažer Warnock první zásadní problém. Zranění totiž vyřadilo ze hry zkušeného záložník Kierona Dyera, který musel být ihned střídán.

I přes tuto nepříjemnou ztrátu si ale dokázali QPR vypracovat další šanci. Nepříjemně zakončoval Bothroyd, jeho střelu však dokázal na poslední chvíli hlavou odvrátit obránce Steinsson. Bolton sice držel míč častěji na svých kopačkách, jenže ani to k ničemu kloudnému nevedlo. Po půlhodině hry dal o sobě vědět také klíčový záložník domácích Adel Taarabt. Jeho zakončení mělo sice myšlenku, postrádalo však přesnost.

Nakonec to byl Bolton, který se dostal do vedení jako první. Mezi střelce se zapsal Gary Cahill. Anglický zadák z hranice šestnáctky poslal míč neomylně do pravého rohu domácí brány.

Brzy po změně stran mohlo být pro Rangers dokonce ještě hůř. V jasné tutovce ale neuspěl útočník Ivan Klasnić, jehož vychytal zkušený gólman Paddy Kenny. Na druhé straně hřiště dal naopak o sobě znovu vědět aktivní záložník Taarabt. K vyrovnání však jeho snaha nevedla, jelikož míč poslal těsně vedle tyčky.

V 67. minutě se Bolton radoval z druhé branky, i když pro její vstřelení tentokrát příliš udělat nemusel. Centr Eaglese si totiž nešťastně srazil do vlastní brány obránce Gabbidon. Brzy na to přidal třetí zásah Ivan Klasnić a bylo po zápase.

Queen's Park Rangers se už na žádný odpor nezmohli a nakonec inkasovali i počtvrté. Posledním úspěšným zakončovatelem se stal středopolař Fabrice Muamba. Aby těch ran pro domácí nebylo málo, tak v samotném závěru viděl ještě červenou kartu obránce Clint Hill.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Norwich City 1:1

13.08.2011 16:00

Góly: 21. Ben Watson (pen.) - 45. Wes Hoolahan

Wigan doma v prvním kole nedokázal porazit nováčka Premier League, s Norwichem remizoval 1:1. Latics se dostali do vedení po dvaceti minutách, když se z penalty prosadil Watson, jenže Norwich ještě do poločasu dokázal vyrovnat zásluhou Hoolahana a další branka již nepadla.

Domácí začali lépe, Canaries úvod zápasu nechytli a těžko se dostávali do hry. Skóre mohl otevřít Boyce, to by však musel hlavou alespoň trefit branku. V deváté minutě našel Watson ideálním centrem Di Santa, jeho hlavičku ovšem dokázal zblokovat Martin.

V jednadvacáté minutě srazil v pokutovém území De Laet Di Santa a Latics dostali příležitost rozehrávky pokutového kopu. Odpovědnost na sebe vzal Ben Watson a překonal Ruddyho v bráně Norwiche. Po půlhodině hry ještě mohl navýšit vedení domácích Moses, ve velké šanci ale selhal.

Poslední čtvrthodina první půle už patřila hostujícímu celku, který převzal iniciativu a vytvořil si převahu. Holtova čistá gólová příležitost ještě v síti neskončila, ale po střele Hoolahana z poslední minuty úvodního dějství už se Canaries dočkali zaslouženého vyrovnání.

Do druhého poločasu oba týmy nastoupily aktivně a hned první tři minuty přinesly dvě tutovky, nejprve pálil Holt těsně nad, poté hlavičkoval Di Santo vedle pravé tyče. Po příchodu Huga Rodallegy se hra Wiganu zlepšila a najednou domácí zase svého soupeře přehrávali, z toho plynul i zvýšený počet brankových možností. Jenže Rodallegu vychytal Ruddy, proti Sammonově ráně zasahovat vůbec nemusel.

Strhnout vedení na stranu Latics mohl pět minut před koncem Ben Watson, jenže trefil jen tyč, a tak si Norwich veze z DW Stadium cenný bod. Wigan se oproti minulému ročníku zlepšil, před rokem totiž podlehl v prvním kole nováčkovi z Blackpoolu 0:4, přesto s dnešním výsledkem spokojen být nemůže.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bolton Wanderers11004:03
 Manchester City11004:03
3.Manchester United11002:13
 Wolverhampton Wanderers11002:13
5.Sunderland AFC10101:11
 Liverpool FC10101:11
 Wigan Athletic10101:11
 Norwich City10101:11
9.Stoke City10100:01
 Chelsea FC10100:01
 Arsenal FC10100:01
 Newcastle United10100:01
 Aston Villa10100:01
 Fulham FC10100:01
15.Tottenham Hotspur00000:00
 Everton FC00000:00
17.West Bromwich Albion10011:20
 Blackburn Rovers10011:20
19.Queen's Park Rangers10010:40
 Swansea City10010:40
Zbývající zápasy
13.08. 16:00Tottenham Hotspur - Everton FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1386)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele