Anglická Premier League - preview 1. kola

13.08.2011, 08:15, aktualizováno 15.08.2011, 08:44
Previews
Velkým favoritem pondělní dohrávky prvního kola anglické Premier League bude Manchester City. Bohatý a hvězdami nabitý klub přivítá na svém Etihad Stadium velšského nováčka soutěže Swansea a bude chtít naplno bodovat. Hosté nemají co ztratit...
Manchester City - Swansea City  (pondělí 21:00)
První kolo Premier League uzavře velmi zajímavý duel. Hvězdami za desítky milionů liber nabitý Manchester City přivítá na své půdě historicky první velšský klub v nejvyšší anglické soutěži. Swansea tak hned ve své premiéře čeká jeden z nejtěžších zápasů celé sezony a navíc se stanou součástí historie i svého pondělního soupeře.

Že Citizens patří nesmírně bohatému arabskému vlastníkovi, ví asi každý fanoušek anglické kopané. Leckomu ovšem mohlo uniknout, že na začátku července klub změnil název stadionu. Z tradičního City of Manchester Stadium se stal pro dnešní podobu "hračky šejka Mansoura" příznačný Etihad Stadium. Letecká společnost nabídla miliardářskému klubu 150 milionů liber za deset let této reklamy a vedení na návrh kývlo. Ještě více tak umocnilo odklon celku od tradičních hodnot tak typických pro Spojené Království.

Ale zpět k fotbalu. Manchester City bude určitě ve vzájemném měření sil jasným favoritem, manažer Roberto Mancini však vylučuje jakoukoli možnost podcenění. "Není snadné zahajovat sezonu proti týmu, který právě postoupil z Championship. Swansea hraje skvělý fotbal, má dobré hráče i manažera a zasloužili si postup," chválil soupeře Ital.

Trenér Swansea Brendan Rodgers se stejně jako celý kádr na utkání nesmírně těší, je si ovšem vědom síly soupeře. "Bude to velmi obtížné utkání. Myslím, že Manchester City bude patřit v nadcházejících letech nejen v Premier League, ale i v Evropě, k opravdovým hrozbám pro všechny týmy."

Čtvrtý tým loňského ročníku bude postrádat bývalého kapitána Carlose Téveze, jenž se po prohlášeních o touze odejít a prodloužené dovolené do úvodního klání nezapojí. Rekordní posila do útoku Sergio Agüero podle Manciniho začne jen na lavičce a šanci v základní sestavě by tak měl dostat Edin Džeko.

Také Swans se zřejmě musí obejít bez kapitána. Garry Monk má problém s chodidlem a jeho start je velmi ohrožen. Na debut se naopak těší hned několik posil: brankář Michel Vorm, Danny Graham, Leroy Lita, Steven Caulker a asi největší posila léta Wayne Routledge.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 5.25 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Chelsea FC  (neděle 14:30)
Ve stejný den vstoupí do boje o titul jak úřadující mistr, tak i vicemistr. Chelsea míří v rámci prvního kola Premier League na horkou půdu Stoke City, z níž se body nikdy nevozí snadno. Z jasných outsiderů na sestup a týmem, jehož jedinou zbraní jsou dlouhé auty, se stal během dvou let houževnatý soupeř, který umí zatopit i nejsilnějším celkům, o čemž mimo jiné přesvědčil i loni.

Chelsea je v posledních letech mistrem úvodních střetnutí sezony. Loni na vítězství s WBA 6:0, o rok dříve Drogbův famózní lob v nastaveném čase položil do kolen Hull, který ze Stamford Bridge odjížděl po porážce 2:1. Na jiný než vítězný výsledek pak budeme muset zabrousit až do sezony 2001/02, kdy bod ukořistil díky remíze 1:1 Newcastle.

Stoke City naopak ve třech sezonách v Premier League dvakrát vstoupili do soutěže porážkou, loni navíc nedokázali získat ani bod v úvodních třech kolech, přičemž jednou podlehli i právě Chelsea. Proti londýnskému soupeři se Potters kompletně nedaří. Ani jednou z posledních osmi zápasů nedokázali Blues porazit a jen jedinkrát uhráli remízu. Tvrdou bitvu očekává i manažer Tony Pulis. "Je to bezpochyby nejtěžší start do sezony v naší prvoligové historii," uvedl.

K prolomení nepěkné bilance by "Hrnčířům" měla pomoci dvojice stoperů, která tým posílila v letním přestupním termínu. Matthew Upson se chytil prvoligového lasa a z potápějící se bárky West Hamu zamířil právě do Stoke. Stejně jako věčně zraněný Jonathan Woodgate, jehož dosavadní výkony Pulise nadchly. "Jestli bude zdravý, moc nám pomůže, hraje fantasticky."

Chelsea dosud žádný velký nákup neučinila, s výjimkou transferu Romelu Lukakua z Anderlechtu. Devatenáctimilionový špás do útoku se však nedá srovnávat s rozhazováním aktivní dvojice klubů Liverpool a Manchesteru United. Kromě odlivu mladíků do Hamburku a výše zmíněného přesunu belgického mladíka tak z přestupního trhu stojí za zmínku snad jen přestup mladého Oriola Romeua z Barcelony a odchod Jurije Žirkova do Anži Machačkala.

Stoke trápí poměrně početná marodka. Kromě jistě nehrajících Fullera, Sidibeho a Higginbothama se o svůj start strachují také Rory Delap a především Matthew Etherington, vůdčí postava zálohy i celého týmu Potters. Mimo to se v utkání neobjeví ani Matthew Upson, jehož start těsně po přestupu Pulis vyloučil.

Ani Chelsea ovšem k dispozici celý kádr rozhodně nemá. Essien je minimálně půl roku mimo s pochroumaným kolenem, zranění trápí i Davida Luize a otazník visí nad startem Branislava Ivanoviće. Katalánec Oriol Romeu plní repezentační povinnosti na MS do 20 let, Lukaku ještě nemá doladěné veškeré nezbytnosti přestupu a nakonec se neukáže ani Daniel Sturridge, jenž uviděl v posledním kole loňské Premier League červenou kartu a je suspendován.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Begović - Huth, Shawcross, Woodgate, Whelan - Pennant, Wilson, Whitehead, Etherington - Jones, Walters
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bosingwa, Alex, Terry, Cole - Benayoun, Mikel, Lampard - Torres, Drogba, Malouda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.50 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Manchester United  (neděle 17:00)
Druhou srpnovou neděli vstoupí do kolotoče jménem Premier League i obhájce titulu z minulé sezony. Mistři Anglie pod vedením nestárnoucího génia Alexe Fergusona zavítají na půdu příjemného překvapení loňského ročníku West Bromwiche Albion, kde budou chtít získat všechny tři body a na rozdíl od dalších dvou členů Big Four, Arsenalu a Liverpoolu, přivítat své fanoušky po tříměsíční odmlce výhrou.

United byli na přestupním trhu společně s Liverpoolem nejaktivnějším klubem, když přivedli do svých řad hned tři velká jména. Kromě hráčů se zkušenostmi z Premier League, Ashley Younga a Phila Jonese, získal angažmá na Old Trafford David De Gea, jenž přichází do průmyslového města s přetěžkou úlohou nahradit fantastického Edwina van der Sara, který po skončení sezony ukončil kariéru. Dveře se ovšem netrhly ani směrem ven, postupně klub opustili Wes Brown, John O’Shea a Gabriel Obertan.

Ve WBA nastal nevídaný přerod na pozici brankáře. Loňská jednička Scott Carson přestoupil do tureckého Bursasporu, dvojka Boaz Myhill pak zamířil na hostování do Birminghamu. A právě obhájce Carling Cupu pustil do řad Bromwiche nejzvučnější akvizici - na roční hostování kometu uplynulé sezony Premier League Bena Fostera. Tomu by měl krýt záda Maďar Márton Fülöp. Mimo machinace s muži mezi třemi tyčemi oblékne nově modrobílý dres útočník Shane Long z Readingu a Zoltan Gera.

Finalisté Ligy mistrů 2011 prošli dosavadní přípravou naprosto na jedničku. Turné na americkém kontinentu opanovali, poradili si dokonce s Barcelonou a navíc výborným obratem ve druhé půli získali do vitrín další talíř pro vítěze anglického superpoháru - Community Shieldu.

Do role favoritů jsou dle očekávání pasováni hosté, čemuž napovídá i statistika vzájemných zápasů. Posledních sedm na Hawthorns vyhráli právě Red Devils. Baggies však určitě nebudou chtít svou kůži lacino, zvláště pak, když loni při vstupu do Premier League utržili na Stamford Bridge od Chelsea debakl 0:6. Mohou těžit také ze špatné venkovní formy jejich nedělního soupeře, jenž loni vyhrál na hřištích soupeře pouze pětkrát.

Domácí se zřejmě budou muset obejít bez Stevena Reida, jistý není ani start Petera Odemwingieho a Youssoufa Mulumbu. Manchester United do úvodního klání sezony nevpustí Chicharita a možná ani trojici Danny Welbeck, Michael Carrick a Patrice Evra.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.70 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Úvod nové sezóny si pro nás přichystal i utkání v Ewood Parku, kde domácí celek přivítá staré známé Wolves. Když se tito dva soupeři utkali v posledním kole uplynulé sezóny naposledy, tak z toho byla na Molineux bitva na ostří nože, ve které byli úspěšnější domácí Rovers, ale radovat se nakonec mohli i Wanderers, kteří si díky výsledkům ostatních zápasů rovněž udrželi prvoligovou příslušnost.

V Blackburnu se přes léto, jako již tradičně událo mnoho změn a fanoušci tohoto tradičního celku zůstávají tentokráte spíše skeptičtí. Ono se jim ani není proč divit, už loni značně úzký kádr v létě ještě oslabily odchody Jonese s Kaliničem, za které nedorazili do Ewood Parku odpovídající náhrady a připočteme-li k tomu stále neprověřeného manažera, tak dostaneme z Rovers jednoho z největších kandidátů na sestup.

Kouč Steve Kean přesto přese všechno zůstává klidný. "Hráči se přizpůsobili tomu, co chceme hrát a viděli jsme na konci uplynulé sezóny, že to přináší úspěchy. Naším cílem je skončit v první polovině tabulky, přestupové okno stále běží, tak nevidím důvod, proč by se nám to nemělo podařit," uvedl. "Klíčové bude zvládat druhé poloviny zápasů, což se nám v minulosti nedařilo. Ale není to jen otázka kondice, je to o celkovém přístupu," dodal domácí lodivod, kterého před utkáním trápí absence klíčových opor. Nejistý je start stěžejních beků Samby s Nelsenem, chybět bude i nová posila Petrović, jenž nedostal pracovní povolení.

Na druhé straně stojí Wolves, kteří během přestávky na rozdíl od svého soupeře nespali a přivedli na Molineux hned několik zvučných posil. Tou největší je bezesporu O'Hara, který již v uplynulé sezóně u Wanderers hostoval. Dalším velkým příslibem je příchod zkušeného stopera Rogera Johnsona z Birminghamu, ten navíc ihned po svém příchodu dostal kapitánskou pásku a vkládají se tak do něj značná očekávání. Konkurenci na brankářském postu by pak měl zvýšit de Vries.

Vlci tak chtějí jubilejní třetí ročník v nejvyšší soutěži zakončit co nejlépe. "Řeknu to jako vždy. Chceme přežít, ale to na začátku sezóny tvrdí většina klubů. Ale naším cílem bude skončit nejvýš, jak jen to půjde a stále se zlepšovat. Jsem přesvědčen, že bychom mohli překonat hranici 47 bodů z uplynulé sezóny," prohlásil kouč Mick McCarthy. Wolves na rozdíl od svého soupeře disponuje téměř kompletním kádrem, k dispozici není pouze zraněná dvojice Edwards - Guedioura.
Blackburn Rovers - pravděpodobná sestava:
Robinson - Salgado, Givet, Samba, Olsson - Emerton, N'Zonzi, Dunn, Pedersen - Goodwillie, Hoillet
Wolverham. - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Foley, Berra, Johnson, Elokobi - Jarvis, Henry, O'Hara, Hunt - Doyle, Fletcher
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fulham FC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Na Craven Cottage přijede v sobotu odpoledne prověřit domácí tým tradiční soupeř Aston Villa. Utkání bude mít o náboj postaráno, oba celky totiž mají nové manažery a nejde o žádné nezkušené zajíce, na jedné straně stojí Martin Jol a na druhé straně barikády se představí přeběhlík Alex McLeish.

Na Craven Cottage se vyjma trenérského postu během letní přestávky jak je již dobrým zvykem žádné převratné změny neudály. Jako zajímavá posila se jeví příchod Johna Arneho Riiseho, který se do Anglie vrací po třech letech z Apeninského poloostrova, konkrétně z AS Řím, předtím ale působil dlouhých sedm sezón v konkurenčním Liverpoolu. Především nahradit odchozí nepotřebné hráče a zvýšit konkurenci pak přišli nadějní mladíci Somogyi, Gecov a Kasami.

Fulham už na rozdíl od svého soupeře nečeká ostrý start, Cottagers již úspěšně bojují v předkolech Evropské ligy, kde se stihli prokousat už do čtvrtého předkola. "Jsme už moc rádi, že je tu start Premier League, hodně jsme se těšili, i když dlouho nebylo vůbec jasné jestli nastoupíme," připomněl kouč Martin Jol. "Ono je velký rozdíl hrát přátelské zápasy nebo utkání v předkole Evropské ligy a potom naskočit do Premier League," doplnil zkušený harcovník, jehož může těšit rovněž fakt, že má k dispozici kompletní kádr.

To v Aston Ville je situace poněkud jiná. Villans přes léto opustily opory Friedel, Young a Downing, majitel Randy Lerner navíc vyhlásil po letech hojnosti utahování opasků, ale i tak dorazili do Villa Parku za výše zmíněné hráče zajímavé náhrady. Zajímavou akvizicí je velezkušený Shay Given, kterému se už znelíbilo sedět na lavičce šejků a měl by být v novém týmu výraznou oporou. Druhou velkou posilou se potom stal tahoun Wiganu Charles N'Zogbia, jenž by měl pro změnu vyřešit problémy na levém křídle.

Villans tak stojí na prahu nové éry a mnozí pořádně neví, co od tohoto tradičního celku očekávat. "Nikdo nesmí zapomínat, že jsme ztratili velmi zkušené hráče, ale máme tady několik nadějných mladíků, kteří dlouho čekali na šanci a teď tak mají možnost ukázat, co v nich je. Pokud se nám podaří zlepšovat v průběhu celé sezóny, tak by to pro nás byl důležitý signál, že jdeme tím správným směrem," řekl trenér Alex McLeish. Kromě zraněného stopera Cuellara cestuje Villa do Londýna kompletní.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Schwarzer - Hughes, Hangeland, Senderos, Riise - Dempsey, Murphy, Etuhu, Duff - Johnson, Zamora
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Given - Young, Dunn, Collins, Warnock - Albrighton, Petrov, Makoun, N'Zogbia - Agbonlahor, Bent
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Liverpool FC - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Zahajovací zápas nové sezony Premier League pro celky Liverpoolu i Sunderlandu slibuje velmi napínavou bitvu. Oba celky budou chtít urvat všechny tři body, ale mírným favoritem bude Liverpool.

Klub z města Beatles přes léto přivedl velmi zajímavé posily zejména do záložní linie. Záložníci Stewart Downing i Charlie Adam jsou velkými posilami a o jejich přínosu do středu pole nemůže být pochyb. Zraky fanoušků Reds i hostujících příznivců Sunderlandu se ale budou upírat na jiného hráče a tím je mladá naděje Jordan Henderson. Ten přišel v létě do Liverpoolu za 16 milionů liber hádejte odkud - ano, svůj debut by si mohl připsat právě proti svým bývalým spoluhráčům ze Sunderlandu.

Manažer liverpoolského týmu a legenda, Kenny Dalglish, ostatně říká: "Chtěli jsme zvednout úroveň týmu a to se nám, myslím, povedlo. Jsme s posilami spokojeni a stejně jako všichni ostatní se těšíme na výkop. Jen doufáme, že budeme schopni naplnit očekávání všech našich fanoušků."

Ani Sunderland ale na trhu nezahálel a přestupy Wese Browna, Sebastiana Larssona nebo Connora Wickhama mohou posunout tým k vysněným cílům. Steve Bruce je plně připraven do bojů a ještě k tomu přidává tip na vítěze této sezony. "Tým, který porazí United, by mohl vyhrát. I Liverpool má šanci, po nástupu Kennyho Dalglishe je tým zpět mezi elitou a proto je nesmíme podcenit."

Za liverpoolský tým nenastoupí trojice Škrtel-Gerrard-Johnson, na straně Sunderlandu bude nejspíš chybět Gordon a Frazier Campbell.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Reina - Kelly, Carragher, Agger, Aurelio - Adam, Henderson, Lucas, Downing - Kuyt, Carroll.
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Elmohamady, Ferdinand, Brown, Bardsley - Larsson, Colback, Cattermole, Gardner - Sessegnon - Gyan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.44 - 4.20 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Queen's Park Rangers - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
První kolo nového ročníku Premier League přinese nejvyšší anglickou soutěž také na stadion nováčka Queen Park Rangers, proti němuž se postaví Bolton. Pro fanoušky domácích to bude velká událost, jelikož své oblíbence uvidí na kolbišti elitní britské ligy po dlouhých 15 letech.

A stane se tak i přes silné nepokoje, jež v anglických městech vypukly a vyžádaly si již minimálně pět obětí. Kvůli střetům převážně mladých výtržníků s policií byl odložen zápas mezi Tottenhamem a Evertonem, západolondýnští Rangers ovšem o letošní premiéru připraveni nebudou.

Loni QPR v Championship zahájili sezonu fantasticky a především úvodních 19 střetnutí, v nichž nepoznali přemožitele, bylo rozhodujícím faktorem pro zisk prvního místa a s ním spojeného postupu mezi elitu. Ve prospěch klubu, jehož majoritní část vlastní duo známé z Formule 1 Bernie Ecclestone a Flavio Briatore, hovoří také impozantní bilance ze zahajujících utkání odehraných na domácí půdě - 34 let, 16 zápasů na Loftus Road Stadium a ani jedna porážka.

Bolton se bude muset vypořádat s odchodem dvou útočníků, jejichž branky výrazně pomáhaly Trotters v průběhu celé sezony. Johan Elmander šel hledat novou motivaci do Galatasaray, hvězda jara Daniel Sturridge se pak rozhodl bojovat o místo v sestavě v Chelsea, odkud do kádru Owena Coyla hostoval. Debutu se naopak mohou dočkat dvě posily do záložní řady Nigel Reo-Coker a Chris Eagles. Čerstvý příchod zaznamenala i ofenzivní formace, Turek Tuncay Sanli ovšem stále čeká na pracovní povolení a ligovou premiéru nestihne.

QPR udrželi v týmu největší osobnost - kapitána a nejlepšího hráče Championship - Adela Taarabta. Marocký reprezentant se sice již jednou nohou viděl v Paris Saint-Germain, avšak dvojice šéfů klubu nakonec celý transfer zastavila. Připravena bude i další opora, útočník Heidur Helguson se navíc postaví proti klubu, v němž v minulosti jednu sezonu odehrál. Fanoušci se pak mohou těšit na trio posil, jak Jay Bothroyd, tak i Kieron Dyer a Danny Gabbidon jsou připraveni nastoupit.

V řeči čísel má lehce navrch Bolton. Wanderers z minulých 24 vzájemných měření sil v polovině případů slavili vítězství, QPR pak devětkrát. Trotters navíc ze čtyř posledních výjezdů na Loftus Road odcházeli poražení jen jedinkrát. Úvodní klání ligových ročníků však na rozdíl on Londýňanů nezvládají ideálně - ze čtyř posledních vyhráli jen jednou. Navíc nedokázali brát body ani v jednom z pěti posledních zápasů na hřištích soupeře v minulé sezoně.

Zranění jako obvykle způsobila indispozici několika hráčů v obou táborech. Domácí budou postrádat útočníky Roba Hulse a Jamieho Mackieho, Bolton pak nebude moci využít schopností Lee Chung-Yonga, jež v přípravě utrpěl vážné zlomeniny nohou. Nezahraje si ani další záložník Tyrone Mears.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wigan Athletic - Norwich City  (sobota 16:00)
Wigan začíná další sezónu mezi anglickou smetánkou a opět je pasován do role outsidera a adepta na sestup. Zatímco loni se zachránil až v posledním kole dvanáct minut před koncem brankou Huga Rodallegy, letos by rád za záchranou vykročil již v prvním kole a smlsl si na nováčkovi soutěže z Norwiche.

Latics, jakožto prakticky nový tým Premier League, nemají s Canaries skoro žádné zkušenosti a v historii se s Norwichem střetli jen pětkrát. Porazit jej dokázali jen v FA Cupu, jinak z toho byly dvě prohry v League Cupu a po jedné remíze a výhře v lize. Poslední utkání je navíc staré více než sedm let.

Velkou neznámou je před utkáním stav Jamese McCarthyho. Manažer Roberto Martínez bude do poslední chvíle čekat, jak se vyvine hráčův zdravotní stav, jenž utrpěl vážné újmy v posledním přípravném utkání Wiganu s Villarrealem, v němž si mladý irský záložník poranil kotník. Připraveni nastoupit by naopak měli být Antolin Alcaraz, a to i přesto, že od návratu z Copa América neodehrál s týmem jediné utkání a také hrdina Hugo Rodallega. Ten je na tom jen o chloupek lépe, neboť odehrál alespoň 60 minut za rezervu v LFA Cupu.

Dva roky jsou sice dlouhé, na ty poslední ale budou fanoušci Norwiche vzpomínat velmi rádi. Jen málokdo by si před 24 měsíci po prohře Canaries 1:7 s Colchesterem na Carrow Road pomyslel, že tým Paula Lamberta 13. srpna 2011 nastoupí k zápasu Premier League. Mnozí odborníci jej navíc ještě před startem soutěže pasují na možnou štiku, jakou byl loni Blackpool. A právě tady se nachází jedna paralela - Tangerines loni také zahajovali na DW Stadium a zvítězili 0:4. Že by Kanárci teď zopakovali něco podobného?

Do Norwiche přišlo přes léto hned sedm nových jmen. Dvě z nich, konkrétně obránce Elliott Ward a záložník James Vaughan, do zahajovacího utkání kvůli zranění kolene nenastoupí. Naopak naděje na start Martina Russella a Andrewa Croftse se v posledních dnech výrazně zvýšili. Oba totiž v posledním přípravném utkání před sezónou utrpěli menší zranění, v pátek ale již trénovali a s týmem odcestovali do Wiganu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Arsenal FC  (sobota 18:30)
Jedna z mnoha palčivých otázek jak pro fanoušky Kanonýrů, tak pro ostatní diváky stále není vyřešena. Velký otazník nad budoucností hvězdných záložníků Arsenalu, Samira Nasriho a kapitána Ceska Fabregase děsí mnohé příznivce tím víc, že manažer Wenger stále ještě nepřivedl kvalitní náhrady. Podle něj to ale nemá co dělat s výkony mužstva.

"Všichni z nás jsou nahraditelní. Nechcete sice ztrácet velké hráče, ale to je fotbal. Nejsem zklamán Ceskovým chováním, ani chováním Samira Nasriho. Je to podle mě součást naší práce, tohoto povolání, takže to neberu osobně. Přestupové spekulace nás obklopují každým rokem, nemůže to pro nás být výmluva," zakončil francouzský manažer.

Na straně Newcastlu se nejspíš po dlouhé době postaví do úvodní formace Dan Gosling, mladíček získaný z Evertonu. Po zranění spojeném s hledáním formy je konečně připraven nastoupit a dokázat, že je schopen zářit na té nejvyšší úrovni. "Bylo to pro mě velmi těžké období, prožíval jsem mnoho zkoušek a někdy jsem pochyboval, zda to zvládnu. Ale nakonec jsem to překonal a teď se plně soustředím na své výkony," říká odhodlaně.

V dresu domácích Strak nenastoupí zřejmě Hatem Ben Arfa, Danny Guthrie ani Shane Ferguson. Na hřišti neuvidíme ani Josého Enriqueho, který přestoupil do Liverpoolu. Arsenal pro změnu nemůže počítat se službami Nasriho, Fabregase, Wilsherea ani Diabyho. Početná marodka tak stále trápí londýnský klub.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Krul - Simpson, Coloccini, S. Taylor, R. Taylor - Gutierréz, Barton, Cabaye, Tioté - Ameobi, Ba.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Sagna, Djourou, Vermaelen, Gibbs - Song, Ramsey, Rosický - Gervinho, Walcott - Van Persie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC00000:00
 Stoke City00000:00
 Queen's Park Rangers00000:00
 Bolton Wanderers00000:00
 Tottenham Hotspur00000:00
 Everton FC00000:00
 Norwich City00000:00
 Wigan Athletic00000:00
 West Bromwich Albion00000:00
 Arsenal FC00000:00
 Newcastle United00000:00
 Aston Villa00000:00
 Wolverhampton Wanderers00000:00
 Fulham FC00000:00
 Liverpool FC00000:00
 Sunderland AFC00000:00
 Manchester United00000:00
 Manchester City00000:00
 Swansea City00000:00
 Blackburn Rovers00000:00
Zbývající zápasy
13.08. 16:00Tottenham Hotspur - Everton FC (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1976)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele