1. kolo
13.08.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fulham FC - Aston Villa 0:0

Stejně jako před rokem otevřel Fulham novou sezónu Premier League bezbrankovou remízou. Především díky druhé půli však měl k vítězství podstatně blíže a McLeish může jen děkovat nové posile mezi třemi tyčemi.

Villans od úvodních minut dávali najevo svou touhu po třech bodech, nechybělo však mnoho a po deseti minutách mohl skóre otevřít navrátilec na Ostrovy John Arne Riise. Ten ale přihrávku Murphyho využil pouze ke střele mířící nad břevno.

Ve 20. minutě poslal dalekonosným pasem Dunne do vápna Heskeyho, který se snažil skákající balón posunout nad Schwarzera. Kvalita provedení ovšem zůstala daleko za myšlenkou. Na Craven Cottage šlo bohužel z přihrávek i zakončování bez problémů odhadnout, že sezóna právě startuje. Přestože tak na obou stranách mohli diváci tajit dech, žádné nebezpečí nakonec nevzniklo.

Příležitosti měli především hosté těžící z centrů od pravé lajny. N’Zogbia ani Collins však výhodného postavení využít nedokázali. Ve 39. minutě rozehrál Warnock přímý kop z pětatřiceti metrů nakrátko k Petrovovi, ten se nerozpakoval a svou dělovku poslal jen pár centimetrů nad břevno.

Čtyři minuty před přestávkou tak musel první těžký zákrok vytáhnout Given, když se do hloubi vápna dostal Johnson a jeho rázný pokus prošel přes obránce. Když v poslední minutě Duff z nadějné pozice přestřelil, šlo se do šaten bez branek.

Do druhé půle vlétli Cottagers ve velkém tempu. Zamora po centru Duffa ztroskotal až na Givenovi, který si poradil i s jeho hlavičkou po centru Riiseho v 50. minutě. V další moment musel úřadovat Dunne, když na poslední chvíli ukopl míč ze stoprocentní šance Johnsona, kam ho posílal povedenou příhrou Dempsey.

Po chvílích klidu se musel Given činit hned dvakrát během 65. minuty. Nejprve Murphy parádním pasem z poloviny hřiště vyslal do vápna Zamoru, který se po kličce dostal tváří v tvář brankáři. Nováček ve svatyni Villans však předvedl povedený zákrok nohou. Další přesná kolmice vystavila do obdobné situace Johnsona, ten však slabý pokus poslal přesně do rukavic Givena.

První jakýsi náznak šance Villy po změně stran přišel až v 70. minutě, když centr Warnocka zastavil konečky prstů Schwarzer. Bent by jinak na malém vápně mířil do prázdné brány. Pět minut poté se představil i nový muž na hřišti, Albrighton, kterého na vápně našel přihrávkou od brankové čáry Bent. Pohotová střela skončila vedle bližší tyče.

V závěru zápasu jakoby dávaly oba týmy jasně najevo svou spokojenost s dělbou bodů, závěrečného dramatu se tak diváci nedočkali.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aston Villa svými výkony a výsledky v posledních dvou zápasech minulé sezony naznačila,že letos bude opět bojovat minimálně o EL.Jen ještě aby doplnila kádr a třeba přivedla SWP.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 a nuda zápas

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham měl skvělý závšr sezony a věřím že do té nové vstoupí vítězně.Aston Villa má nového trenéra změněný tým ale body to nepřinese-1:0

Reagovat
cokl.d

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,podle mě tady Villa měla vyhrávat...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to by vyrovnaný zápas, oba týmy vždy měli takovou část, kdy držely míč pouze oni. Z prvního zápasu je vidět rukopis Jola, chceme hrát útočně, snažíme se kombinovat a přitom hrát přímočaře, rychle přecházet do útoku, ovšem to jde těžko, když 6 našich je na vlastní půlce. Chyběla mi tam nějaká větší myšlenka. Moc se mi líbil Etuhu, byl hodně využíván, měl hodně balónů, řídil tu hru ze středu, přesně tak, jak je to potřeba, otáčel hru, hrál s přehledem, přesné nahrávky a snažil se přihrávat útočníkům do těch ideálních pozic. Co se mi líbilo hlavně, tak to byla práce defenzivy. Hlavně tedy stoperů. Hangeland se Senderosem hráli naprosto s přehledem, snad jim to vydrží a budou v takových výkonech pokračovat.

Je škoda, že jsme neproměnili šance co jsme měli, ať to byl Bobby nebo Andy. myslím, že zasloužená remíza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele